Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia představila PC Gaming revival kit

No, tady musím nVidii přiznat, že toto je celkem dobrý krok a "krabice" by se mohla ujmout.
Samozřejmě se dá polemizovat o vybraných komponentech, ze kterých bych si nevybral asi nic, ale nápad to není špatný (oproti včerejšímu placenému VIP členství za 3000,- ročně).
Určitě si najde své kupce pro méně zkušené/znalé uživatele.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

přesně, je to směrováno na konkrétní velkou skupinu a pobídka aby při koupi nové gk vyměnili i starý zdroj který má obvykle dost naběháno. Podle mě je to fajn akce pro BFU kteří mají vše v jednom bundlu a nemusí se o to víc starat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zas který BFU si vykuchá půlku PC, bude to schopný zapojit a nainstalovat Windows aby to fungovalo, stejně za někým půjde a ten mu řekne že to a to by koupil lépe a možná i levněji protože cenově to není vůbec výhodné balení. A kdo to zvládne asi bude i schopný si to nakoupit samostatně podle doporučení na webu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak ja to vidím tak, že niektorí BFU majú aj kamošov, ktorí bez mrkania (odporúčania, pindania, bez rád, lebo najhoršie je niekedy poradiť...) ...ale ako nápad zaujímavý...
z môjho pohľadu zaujímavý nápad, aj keď kartu by som si nekúpil..aj
výhody:
- daná osoba by mala aj relevantný a dobrý zdroj ku grafike, neodpáli ju nejakým noname zdrojom.
- čiastočne odpadá výber pri skladaní pc (3 komponenty v suchu)
- hra (zrejme zdarma)

nevýhody:
- zrejme nemožnosť reklamácie daného zdroja a SSD disku v prípade poruchy.
- v prípade využitia lehoty na vrátenie kvôli slabej grafike idú preč všetky diely.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nejde o nabídku pro Španělsko, ale pro státy Jižní Ameriky. Jinak to kombo se zdrojem moc nechápu, na co nový zdroj když 1060 má stejnou spotřebu jako 960 ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

1. 960->1060 - kdo říká, že se musí upgradovat z 960 ???
2. některé firmy dávají "šitózní" zdroje, toto taky není super kvalita, ale aspoň nevyhoříš
3. když mi někdo donese sestavu a uvidím ten zasr.ný vnitřek včetně zdroje (obzvlášť od kuřáka), tak se mi chce zvracet, takže pro nový zdroj určitě jsem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Viz slidy Nvidie nebo článek..
"Zvlášť s ohledem na to, že kit je doporučován majitelům GeForce GTX 960"

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě jednou: kit se MUSÍ použít na systémy s 960 ???
Jak se tu píše, zas tolik blbců s 4GB 960 nepůjde do 3GB 1060. Prostě tato krabice se přímo nabízí pro použití upgradu ze starších karet 4xx - 750Ti, pokud se bavíme jen o nVidia kartách.
Samozřejmě, že nVidia chce po svých zákaznících, aby pořád kupovali nový a nový karty, ideálně každou generaci, proto ta doporučení, ale zrovna tam to fakt ztrácí smysl

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A já někde píšu, že by se musel použít jen na 960? To se nám snaží vsugerovat Nvidie. Ten zdroj je tam zbytečný, amatér si to stejně nekoupí, protože to neumí vyměnit a profík si koupí díly, které chce on sám, navíc pravděpodobně nebude chtít 1060 se 3GB vram. Nechápu cílovku toho kitu, toť vše.

Navíc ten kit ani není cenově výhodný, vyjde to dráž než když produkty nakoupíš samostatně. Dále na spuštění Gears of War 4 je nutnost vlastnit Windows 10, takže další omezení.

Takže pro koho to je určeno? Pro profíka co si to umí vyměnit, chce v roce 2017 kartu s 3GB vram, který chce z nějakého důvodu měnit i zdroj a má rád Gears of War a má na tom svým starým krámu kterej upgraduje Windows 10. Tak zaplatí o něco víc, aby udělal Nvidii radost a koupí si to, hmm, super kauf. :o)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zrejme len oddelenie marketingu predpokladá,že majitelia ostanú na hladine GTX xx60...tak sa na tomto predpoklade stavia táto akcia. Osobne ale predpokladám,že je to mierené pre majiteľov ešte starších kariet, ktorí by sa mohli chytiť hlavne na takýto "upgrade kit" s SSD diskom a tichším zdrojom.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak proti bundlu v principu nic nemám, jenom já osobně vidím hlavní problém v té grafické kartě, když mi teď ježura přinese 4K freesync monitor. :-)

Ale pěkně nám to teď výrobci grafik zavařili. Chystám se sestavit nějakou light herní mašinu (ne ve 4K, pro hraní půjdu cca na FHD, 4K mám na práci) a už jenom výběr mohitoru je problém, protože freesync/gsync. Už tímto blbým krokem se člověk připoutá k zeleným / červeným a nic s tím nenadělá. Navíc ceny grafik se teď hodně míchají, nVidia v reálných cenách slevnila, takže mi teď přijde lepší na poměr cena / výkon / spotřeba a já teď už jenom čekám, co vypadne z AMD. Ještě by si mohli zavést nějaké valstní extensions na PCIe, aby k tomu člověk potřeboval ještě desku a CPU a jsme úplně v háji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No já jsem vždy na straně otevřených standardů, takže stolní PC mám na Radeonu, ale u noťasu jsem udělal vyjímku a jedu na nVidii. Takže za mě jasná volba - monitor s FreeSync to jistí.
Už jen proto, že Freesync má asi 4x širší nabídku a i cena je lepší.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak freesync 4K monitory jsou někde od 9k a gsync začínají na 18k, takže celkově není moc o čem diskutovat. Je to trochu srovnání hrušek s jabkama (TN vs IPS, 40-60Hz vs 30-70Hz, různý inputlag apod.), ale celkově se na nVidia řešení v tomto segmentu asi ušetří velmi těžko, v tomto směru je freesync jasná volba.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

> Už tímto blbým krokem se člověk připoutá k zeleným / červeným a nic s tím nenadělá

Pokud vim Intel taky slibil podporu Freesync, a to same nejspis udelaji vsichni vyrobci malych krabicek pripojitelnych k monitorum. Takze ono to bude spis NV vs vsichni ostatni..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chybí mi v balení toaletní papír s logem Nvidia na každém ústřižku. Měl by tam být minimálně pro ty případy, kdy v náročných hrách dochází téhle kartě paměť. Naštěstí je na utření alespoň to triko

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Vacsi zmysel by mal napriklad balik Oculus Rift + hororova hra zdarma + nepremokave spodary + velke balenie jednorazovych plienok.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Tak infarktových stavů a strachu bylo i v dobách dávno minulých a nepotřebovali jsme ani dvojité spodky. Zavzpomínejte na temné noci, revoluční podporu 5.1, který dokázal navodit atmosféru při velkém finále. Tam někde za zády něco zašustilo, po rychlém otočení se na monitoru ukázal facehugger v celé své kráse.

Mluvím o hře Aliens versus Predator, pokud mladší generace náhodou neví.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A co takovej System Shock :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jj, na noční lanparty to nemělo chybu. Hrával jsem jako jeden z mála za vetřelce, kill:die ratio jsem měl sice tak 1:5, ale stejně to nic neměnilo na tom, že všichni predátoři měli skoro permanentně zapnutý mód na vetřelce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Divíš se? Mariňák byl cvičný terč s omezenou detekcí a nízkou pohyblivostí. Viditelný a zničitelný na velkou vzdálenost. Jedinou skutečnou hrozbou byl oheň s omezeným dosahem. Při pomalých pohybech nebyl schopen reagovat. Ještě snadnější kořistí pro rychlého aliena, nevydržel v plné síle ani lehké poškrábání, natož ránu ocasem. Stačilo se opatrně přiblížit a mrsknout ocasem, poté si jen vychutnat vykusování. Proto se hra jmenovala Aliens vs Predator.

Lépe na tom byl v AvP2, ale stále nic moc.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

no Alien byl nervák, ale Doom3 mě teda zastavoval i srdce.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jj, D3 byl skutečně o teroru, ne jako D4 který je arkádová střílečka. A přidání Absolute modu tomu dodá ještě větší šťávu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AvP 2 bych si zahrál s chutí i dnes, to bývaly zápasy :-) Vždycky jsem se snažil aby protihráč neviděli co si vybíram za postavu :) Mě tam nejvíc super přišla predátorova síť. To byly hodiny a hodiny skvělé zábavy....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz si chce clovek postavit herni PC a nebo upgradovat soucasne pc-čko tak si zakoupi co sam chce a nebude mu NVIDIA diktovat co a jak si ma sestavit, ja tuhle Founders Edici povazuju za blby vyprodej skladu od lezaku, a kdyz budu chtit triko s logem NVIDIA vyrobi mi ho kazdy cinan/reklamni agentura na pockani za babku a bude od nerozeznani od originalu, stejne je to vsechno made in P.R.C.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Na nejmenovaném webu to vyčíslili po produktech, i s hrou 45 EUR (která se dává k lecčemu zdarma), to je 402 EUR... takže nVidia si z chudáků amazonskejch indiánů dělá .íču...

ad Freesync) Co furt máte s těma monitorama, to je přežitá technologie... telka šiši, telka...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nechápu tolik odsuzování 3GB verze GTX1060. Ty 4GB u 960 jsou spíš na parádu neb čip je pořádně nevyužije. Ukazatel zaplnění VRAM ještě neznamená že veškeré místo aplikace nezbytně nutně potřebuje. A doba W10 to jen umocňuje. Viz starší grafiky s dřívějším higend čipem ale menší VRAM dokážou dát vyšší fps jak nové mainstream s dvojnásobnou. Na fHD jde pořád o dobrou volbu - ovšem u takové gk se nepočítá s hires texturama, pochopitelně.
A ten bundle je zajímavá forma jak BFU při upgradu získá vše podstatné v jedné krabici. Je jasné že znalý člověk se tomu jen pousměje, ale pro ty to určeno není....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A to jsi cetl kde, ze ty 4gb nevyuzije? Samozrejme ze je vyuzije, sice ne vsude, ale je dost her, kde ten tozdil je a hlavne prubehy fps jsou lepsi. Proste klasika vic pameti vs mene.
Samozrejme nesmis koukat na weby typu pct...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro kartu výkonu GeForce GTX 960 určitě nejsou 4 GB nutností, ale to neznamená, že 2 GB vždy stačí. 3 GB by v její éře byly optimum, ale to její sběrnice neumožňuje. Podobně je tu o GeForce GTX 1060, jen se posouváme zhruba o ten gigabajt výš. 6 GB je zbytečně moc, 3 GB už jsou ale těsné. 4 GB by byly optimum, ale tu možnost 192bit sběrnice nativně nenabízí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Něco na tom je, nejslabší 4 Gb Fury Nano stále natrhne zadničku i té nejnataktovanější RX 480 8Gb nebo GTX 1060 6Gb. Podle mě v tom velkou roli hraje rychlost pamětí. U Fury jsou to brutální 4096-bit HBM. Pořád se mluví o tom, jak jsou 4Gb na vysoká rozlišení málo a pak se ukázalo že právě ve vysokých rozlišeních 4K překonávala Fury X 980Ti, v nižších tomu bylo přesně naopak. Teorie říká, že by se obě karty měly chovat obráceně, ale tak to není. Přesto mnozí naměřená fakta ignorují a stále chtěj mít na grafice nejvíce paměti. Je na čase si přiznat, že nikdo z nás detailnímu know how návrhu grafických karet nerozumí, nelze tedy dělat zjednodušené závěry

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak 1060 3GB proč ne, pokud někdo měl předtím nějaký 2GB zgrb, pořád lepší než 1050Ti byť se 4GB. Corsair Force Series LE SSD není zrovna trhač asfaltu (hlavně zápis), ale jako náhrada staršího HDD i tak raketově zrychlí systém. Zdroj CX450M předpokládám modulární, tedy odpojitelné kabely; dlouhá léta mi doma šlapou bez problémů dva CX430, takže proč ne; 450W s notnou rezervou utáhne standardně osazený systém s 1060. Gears of war 4 bych bral. Triko s nápisem, o kterým nevím, co znamená (Ozeros) raději ne, ve španělsky mluvících zemích bývají často velké rozdíly ve významech slov (např. paja je v Mexiku brčko a v Portoriku něco jako houno). Takže tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Čti pořádně článek. Problém není ani bundle samotný jako jeho cena. Pokud si to koupíš zvlášť dostaneš to levněji, kit tedy nemá smysl ani pro toho, kdo by si chtěl pořídit stejné komponenty v něm obsažené. Leda by to byl NV onanista a musel mít tričko (to si za pár korun může taky nechat unofficial natisknout). Takže už zbývá jen specifický fetišismus na krabice s logem Nv. Kolik takových lidí je?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Nvidia PC Gaming revival kit je tak spíš zajímavostí pro fanoušky či propagační záležitostí než bundlem se zvýhodněnou cenou hardwaru nebo hrou zdarma. Ale možná to vidíte jinak - prostor máte v anketě i v diskuzi."
Podle této výzvy se vyjadřuji k obsahu balíku a cena je mi ukradená. Jestli se to bude za stanovenou cenu někomu líbit, ať si to koupí - zákazník rozhodne, zda tenhle bundle bude mít úspěch nebo ne. Co brání AMD nabídnout "výkonově" podobný bundle za výrazně nižší cenu, aby to NVidii natřel?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.