Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia zařadila zpátečku, taktování notebookových grafik opět povolí

Takze najednou to neni bug ale ficura :D

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

ficura, která je ale zabugovaná. Nevidím na přístupu NVIDIe nic divného, pokud nějaká vlastnost produktu nefunguje správně, je možné ji buď opravit nebo zakázat. Oprava na HW úrovni zřejmě není možná, proto je správné zabugovanou fíčuru zakázat.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Oni ale nerekli ze je to zabugovana ficura. Jeste nedavno to byl jen bug a taktovani nemelo jit. A voala je ztoho ficura. Jen to vypada ze to slo taktovat vic nez ocekavali (nebo pokud vubec ocekavali ze to nekdo bude delat). A bali se ze jim to zhorsi prodeje drazsih modelu, celkem to chapu. Ale delat z bugu ficuru... mi prijde jako hodne velka komedie

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Taky je možné, že vůbec nevěděli o tom o možnosti grafiky taktovat, protože akorát vývojáři hw/sw zapoměli taktování zakázat. Jestli taktování zkracuje výrazně životnost nebo způsobuje další problémy se dozvíme za pár měsíců. Doufám, že se na DIIT neobjeví další článek, kritizující NVIDII za to, že vyrábí karty, které po přetaktování rychle odejdou do věčných lovišť. :-)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"akorát vývojáři hw/sw zapoměli taktování zakázat"

Mám to chápat jako připuštění možnosti, že si nikdo z Nvidie za čtyři měsíce od vydání, tři verze ovladačů a desítky vydaných recenzí nevšiml, že ty karty lze přetaktovat?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom divného? Vývojem SW se živím a už se mi stalo, že na chybu se přišlo až po několika letech. A protože si zákazníci na tuto chybu zvykli, nezbylo nic jiného, než chybu zadokumentovat a udělat z ní vlastnost. Pokud by byla chyba opravena, někteří zákazníci by to reklamovali jako další chybu. V podstatě je to ten samý případ jako taktování grafik NVIDIE.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Moc by mne zajmalo jak moc zkracujes zivotnost baterie tim ze zvednes takty.....kdyz to rezenes tak mas sanci ze se ti to ugriluje. OK ale stim vsichni pocitaj. Taktujese uz od dob co vynalezly pc tak mi nerikej ze nevedeli ze to nejde. Kazdej HW jde pretaktovat nekdy vic nekdy min ze se to nevyplati. Jedine cemu muzes snizit zivotnost je baterie :D

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Možná se prostě báli tlupy idiotů na reklamačním oddělení, kterým se upekl notebook.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Připadne mi, že v Nvidii je nadbytek marketingových a pí-ár expertů, kteří si zvláště v poslední době počínají jako sloni v porcelánu. Hlavně, že mají nosy, ehm choboty, pěkně nahoru (to dlouhodobě).

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Když to zakázali, psal jsem "a diví se někdo?" a teď musím napsat, že se divím já :D Sice peklo ještě nezamrzlo, ale teplota citelně klesla.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Normálne by som povedal že "hlas ľudu, hlas Boží" ale to tu neplatí...

...povolili to iste nie koli volaniu zákazníkov ale koli tomu aby si trocha napravili pošramotené meno a najme a hlavne preto že ich to aj tak nič nebude stáť.

...refundácia majiteľom GTX970 by potešila xy-krát toľko zákazaníkov a vyslala by netaký signál ale hold darmo, to by stálo prachy...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

holt

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No jo no, rozumna featura musi byt odstranena koli hejtu na forach a v clankoch.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak podle me, byl tohle chytrej marketing.
V recenzich to slo taktovat, kolik lidi co si kupuje notebook je cte.
Tak to zakazou s tim proc a kvuli cemu. To rozviri stojate vody a chytne se toho i bulvar.
Nasledne prohlasi ,ze maji radi sve zakazniky a OC povoli a vsechna media vydaji dalsi clanek jak to neslo a jak uz to zase jde ;-)
No a jelikoz to bylo urcite i v Blesku tak kazda babka vi ze nVidia 900M jde zase pretocit , i kdyz vi prd o co vubec jde.

Ja myslim ze to zmakli na jednicku

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To já si myslím, že zase tak chytří nejsou a takhle logicky neuvažovali. Prostě to zakázali proto, aby lidé kupovali jejich dražší krámy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.