Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia překonala MediaTek, je třetí největší firmou bez továren

Gratulace, je vidět že NVIDII řídí člověk, který ví co dělá co trh chce. Doufejme, že jim inovace vydrží a budou růst dál.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě udivuje, že nVidia GFX1060 je v DX9c(Diablo III,Wargaming WoX, ...atd) rychlejší než cokoli od AMD(RX580 začínaje a Vega 6x konče).
Zatímco u těžby měn(Ethereum, Bit/Lite coin), BOINC(per per watt) je tomu naopak.

Doba kdy grafiky jsou dobré na hafo věcí a hry jsou na vedlejší koleji je zde.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mě třeba výkon v DX9c nezajímá, resp. stačí, aby byl dostatečný. To je jako kupovat CPU podle toho, jestli má v Quake 3 Arena 280 fps nebo 450 fps.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho se testují CPU na PCT :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tam je hlavní kritérium 7-Zip 4.05 Beta, WinRar 2.0 Alfa a SuperPI ne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

jenže výše zmíněné hry zajímají většinu lidí. A podle toho se řídi NV. Byznys se nedělá podle přání nepatrné menšiny, často koukající na každý cent .-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

„Většina" co hraje jen hry na zastaralých enginech nekouká na každý cent. Ten tvůj smajlík tam sedí.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"Zatímco u těžby měn(Ethereum, Bit/Lite coin), BOINC(per per watt)"

...a Blenderu: https://www.io-tech.fi/wp-content/uploads/2016/11/vega-bench-blender.png

Takže dá se na tom hrát, ale pro hráče jsou lepší volby. Nezdá se ale, že AMD by to nějak vadilo.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

AMD to začne vadit, až skončí těžařská manie:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte, že to ovlivní jejich prodeje konzolových čipů a profi karet?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To bude vadit nejen AMD, ale i Nvidii

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To úplne nieje tak, NV má iný typ kupujúcich ako AMD, takže AMD to postihne viacej.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A teď tu o Karkulce - "Iný typ kupujúcích" :o) myslíš jako sebe? :oD 90% a víc zákazníků počítačům nerozumí a kupují co jim jiní nabídnou/doporučí, takže tím si chtěl říct, že nVidie kupují ti, co tomu nerozumí???
Pokud půjdou grafiky po těžařích na polovinu, aby je prodali, což se už stávalo, tak to bude vadit oběma výrobcům. Vše záleží jak dlouho bude mánie trvat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ta doba už tu ale byla. A to sice před nástupem 3Dfx ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Doufejme, že udrží dech...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pascal byl velký obchodní úspěch, zvláště když nemá na trhu konkurenci a jistě do toho zasáhla i těžební horečka.

Bohužel i tak trošku NV padala s ohledem na poslední finanční výsledky - segment na který se NV nejvíce tlačí - deep learning (?) ji stagnuje vyrostl jen kosmeticky o pár milionů (automotive i data center jsou na tom výrazně lépe a o spotřebitelském segmentu ani nemluvě) . To se investorům nelíbí...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ved financne vysledky boli rekordne aj v oblasti datacentrer, kde vynosy vzrastli 2,5 nasobne, prave v tej oblasti ma nVidia najvacsi naslap. https://goo.gl/S3R4xE

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ha, tak to byl ten data center,.. nemůžu ten analytický článek dohledat. Mezikvartálně se to příliš nepohlo, na druhou stranu minulý rok byly v tomhle segmentu sotva poloviční.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Seš normální ? Investoři jsou spokojeni. Nvidia mimo GPU a deep learning uzavřela několik strategických partnerství v automotive, nehledě na poslední výsledky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

papírovejch draků... s zabils kámo )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

že se divíš, nenávist vůči NV na diit a ddw jen kape, jeden za 18 a druhý bez dvou za dvacet. Teď když pohořela Vega to bude jen horší, samé zapšklé komentáře. Holt kyselé hrozny, v tomhle článku se opravdu překonává - ještě obrázek Huanga s atrapou Fermi, nic víc nevypovídá o rozpoložení fanoušků AMD jako tohle dílko. Chlapci a děvčata, berte to sportovně, příště se snad zadaří .-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"nenávist vůči NV na diit a ddw jen kape"

Perzekuční komplex?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To říká ten pravej, který AMD úplně nenávidí a jen troluje proti ní. Trochu objektivity by to chtělo. Pak tady ze sebe děláš jen hlupáka a fanatika.
O Veze každej už ví, že to není bůh ví co, ale to neznamená, že tady musíš na AMD plivat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

pro fanatika každý kdo nesdílí jeho fanatismus hlupákem...
Jsem dlouholetý uživatel ATi/AMD, až do HD7000, pak už jsem jen vyzkoušel 280X a 290 - jedním slovem tragédie, poruchový hw a co teprve software. Zlaté časy ATi 9000/X1900.
Od doby co nasadila Nvidia Kepler a jeho refreshe nemá konkurenci, problémy se sw proti AMD prakticky nejsou.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"problémy se sw proti AMD prakticky nejsou."

...až na Linux, kde to je prakticky naopak?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak já na rozdíl od tebe mám prakticky pořád oba zástupce doma - AMD grafiku ve stolním PC a nVidii v noťasu.
SW připouštím, že u AMD bývaly problémy, ale s Crimson ovladači jsou na tom obě firmy stejně, naopak kiksy nVidie v ovladačích mě docela rozčilovaly, takže z mé strany je na tom za poslední rok, rok a půl, hůř nVidie. Ale to nemůžeš pochopit, pokud nemáš obě karty (obou výrobců) doma, takže co tu píšeš je jen teorie, takže žvásty. A kdo je tady pak fanatik...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mě nejvíc k odchodu dohnaly ty ovladače - pokaždý něco rozbitý, a když něco spravili tak se rozhasilo zase něco jinýho, jednou rozbitý taktování (na to si stěžovali i teď těžaři) pak vypadávání textur, něco nešlo vůbec spustit. Byl jsem trpělivý skoro rok, pak mě tohle přestalo bavit. Ve Win se to dojebalo tak že už nešla ani klasická instalace po úplném vyčištění staré verze, prostě se odmítl instalovat ovladač grafiky, takže jsem musel ručně, násilně. Takhle vážně ne. A co čtu fóra tak vše je při starém. NV taky občas udělá kopanec, ale to je opravdu jednou za Uherský rok. Maximálně byl pc po instalaci nestabilní, nikdy se mi nestalo že by nešlo taktovat nebo že by i ve starých hrách začly blikat textury...
Jako studenta mě bavilo pořád něco ladit, teď už na to není čas ani chuť. A i moje pochopení po tolika letech kiksů v grafické divizi ATi skončilo. Pořád samé výmluvy proč něco nejde.
p.s: víš, já bych i u té 290tky skousnul tu větší spotřebu, ale zmíněné problémy plus kolísání výkonu, které se dodnes nezlepšilo a přijde mi i větší bylo poslední ranou pro můj ATi-entuziasmus. Těch negativních faktorů bylo příliš.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš a přitom v současnosti je to uplne jinak ...ano dřív byl update ovladacu u ati/amd občas porod kdyz clovek nevedel jak(coz zakaznika nemusi zajimat) ale za poslední období je v tomhle směru AMD lepsi ale je fakt ze se nevěnuji OC max si u karet NV i AMD pohraju s provoznimi parametry a upravím otacky vetraku....kdyz vezmu obdobi za posledni cca 2 roky tak u NV jsem se natrapil vyrazne vic nez s AMD( nejen doma+nv mela díky spatnym ovladacum mnohem vetsi prusery)....ale musím zatukat na dřevo posledních dobou je na obou frontách klid...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

plivat? Jen konstatuji že se nezdařila - a to zklamání pro přehypované fandy bylo obrovské.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co placas ta karta je dobra umi toho vic nez pascal spotřebu ma jak predesla generace karet od NV nekdy i lepsi a "only" herni výkon taky slušný ....ale pokud ji bereme jako ciste herni kartu tak ji zabiji cena vzhledem k tomu co nabizi ac používá future like technologie coz zákazníka pokud není vylozene nadšenec nemusí zajímat....a brečet nad svým maxwellem ze ma hroznou spotřebu jako AMD si představ nebudu a stale si myslím ze je to dobry...a Kdyby melaVEGA 64 nižší cenovku tak neváhám ani minutu a kupuji prvni nereferecni kartu ...jen bych ji trochu přiškrtil kvůli spotřebě ...ta karta sama o sobe je proste dobra jen ne za tu cenu kterou ma..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě teda Vega zklamala (aby si DDR nemyslel, že jsem fanatik). Ale spíš z pohledu výkonu her. Už jsem to tu psal, AMD měla rozdělit výrobu na herní a výpočetní čipy, výpočetní je Vega dobrá, ale u herní by se dalo ušetřené místo využít třeba na víc CU.
Spotřeba pro mě taky není až tak důležitá, přece jenom jsme v high end segmentu a mám na to uzpůsobený zdroj i skříň.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kraviny to by vam slo, ale abyste napsali, jak to vypada s hernim Volta, jsem si musel precist jinde, pac tady ty informace min nez polovicaty!

Jinak teda uvidime, jak to dopadne, protoze se zda, ze DX12/Vulkan nejsou ani trochu kompatibilni s DX9/10/11 ani hardwarove a NVidia s tim ma taky problem. Navic i vypocty jdou trochu jinam a je hodne otazka, jak to bude dal. Takze Huang je asi hodne rad za ten nepodarenej kockopes Vega, protoze ma ted moznost rozmyslet co s tim dal. NVidia ma Voltu pripravenou vypocetnim smerem, ale zda se ze herne by to take zadny zazrak nebyl, hlavne kdyz vezmeme v uvahu, ze vyjma nejakych tri her je vsechno dneska DX11 pripadne DX12 bez vypocetne narocnejch technik.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když už nvidia rejžuje na blbosti zákazníků koukajících jen na z velké části zastaralý dnešní SW, tak by ty prachy mohla vrazit do CPU části svých výrobků. To bylo kdysi keců jak budou konkurovat x86...

Jak rád bych si dnes koupil CPU nebo APU od nvidie konkurující svým výkonem byť jen slabému a zastaralému osmijádru jaguar z konzolí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Podľa mňa je zasa blbosť kupovať horší HW len s vidinou, že v budúcnosti to bude lepšie. Keď nakoniec nejaké schopnosti daného HW využiješ, aj tak to bude v čase, kedy ti zasa bude chývať celkový hrubý výkon. A aj tak budeš musieť urobiť upgrade.
Hlavne nie je ti divné, že NV grafiky sú výkonovo zrovnateľné alebo lepšie aj pri podpore staršieho SW ako tie technologické špičky konkurencie, ktoré podporujú podľa teba moderný SW? Sa stavím, že GTX 1080 Ti bude na tom výkonovo lepšie aj v DX12 ako akákoľvek dnešná Vega s jeho plnou podporou. AMD z toho bude mať výhodu iba vtedy, ak sa použijú features, ktoré NV nepodporuje a nebudú sa môcť na ich kartách spustiť (niečo ako GPU PhysX alebo niektoré moduly Gameworks). To by ale fandom AMD malo vadiť tiež, keďže oni sa tvária, že odsudzujú riešenia, ktoré podporuje iba jedna strana a sú defacto proprietárne. Ale skôr sa obávam, že im to vadí iba vtedy ak niečo nepodporuje AMD.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Blábolíš, už kvůli větší VRAM a lepší podpoře novějších fcí je GCN v mnoha testech po letech lepší než časově srovnatelná nvidia.

Jinak já zase nechápu, jak může nějaký masochista stranit firmě, které díky G-syncu dělá ze zákazníků doslova idioty. Kdyby aspoň neignorovala freesync a zachovala se stejně normálně jako Intel...prostě další trucpodnik, který má za cíl jen dojit idioty.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Po rokoch ma už výkon starej GPU nezaujíma pretože tá GPU nestíha v danom čase v celkovom hrubom výkone oproti novým GPU, takže upgrade bude tak či tak potrebný (samozrejme závisí od používateľa či ho potrebuje alebo nie). Ale argumentu väčšej VRAM chápem. To beriem ako výhodu.
Čo sa týka G-syncu ja už dlhšie hovorím, že by mal mať oproti konkurencii výhodu aby si obhájil svoju existenciu. Takže tu sa prieť nebudem. Každopádne vždy závisí od daného konkrétneho monitoru aký je. Napríklad freesync zasa býva často okleštený čo sa týka rozsahu dynamických frekvencií. A býva aj v menej kvalitných monitoroch (ale aspoň lacnejších). Čo sa týka podpory freesyncu, tak je to optional feature. Teda NV ho vôbec podporovať nemusí. Každopádne keby si NV takto do nejakého štandardu pretlačila svoju feature ako optional, tiež by si tlačil na AMD, aby ju podporovala? Toto je čiste biznis. Čo sa týka presvedčenia, že ludia čo si kúpia niečo čo ty neuznávaš, sú idioti, tak ten ti vyvracať nebudem. Časom možno prídeš na to, že každý ma svoje potreby a nie je možné škatulkovať ludí podľa toho či si kúpia G-Sync monitor alebo CPU od Intelu. To nie sú žiadne atribúty idiotizmu. Zober si to napríklad tak, že ako sa teraz majú cítiť ludia, čo si kúpili monitor s adaptive sync a teraz im AMD ponúklo terajšiu Vegu? Kúpili lacný monitor, ale podľa mňa s G-sync a súčasným Pascalom by na tom boli oveľa lepšie. Viacerí ľudia písali na fórach po testoch Vegy, že si kúpia Pascala aj keď majú freesync monitor. Nielen u monitorov platí, že to čo je lacnejšie je aj lepšie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Osobne to povazuju za hlavni vadu NVidie a hodne me to mrzi. O G-Sync monitoru neuvazuju, protoze obcas take na PC neco delam a potrebuju slusny IPS monitor a s G-Sync to znamena dat pres 20.000Kc, to je proste prilis. Kvalitni FreeSync 27" monitor mas pritom za 13K. Je to opravdu obrovsky rozdil. Pro me to znamena, ze ted mam 24" EIZO za 11K a az odejde druhy monitor a poridim jako hlavni 27", tak to bude bez G-Sync, pokud to rapidne nezlevni.

Pritom je malo pravdepodobne, ze bych porizoval grafiku od AMD a tudiz budu muset zustat u V-Sync, coz proste neni dobre, ale co jineho mam delat.

Je zaroven zrejme, ze FreeSync je v horsich i lepsich monitorech s nizsim ci vyssim dynamickym rozsahem, protoze to muze pouzit kazdy. G-Sync je v lepsich monitorech, ale zaroven je to tak drahe, protoze se plati vysoke licencni poplatky.

NVidia se v tomto chova sebevedome az monopolne a je to asi to jedinne co se mi u NVidie hodne nelibi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja G-Sync tiež moc neobhajujem. Podľa mňa by za ten cenový rozdiel u rovnakých monitorov len s inou sync technikou mal ponúkať viac ako je tomu dnes. Ja som si G-Sync kúpil iba z toho dôvodu, ze som vedel, ze aj moja ďalšia GPU bude od NV. A keďže moc často karty nemením, tak ho mám na dlhšiu dobu. A ak bude mať NV našliapnuté tak dobre ako teraz, vidím to tak, že aj moja budúca GPU bude od nich. Som s ich grafikami spokojný a preto nevidím dôvody prečo by som mal meniť za ich konkurenciu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne, hlavni deviza AMD je FreeSync a ten je open-source a NVidia kdyby chtela, ho muze pouzit taky. Dalsi veci, ze kterych tezi AMD jsou vypocetni operace (i ve hrach) a opet kdyby NVidia chtela ....

Zakopany pes je jinde, Polaris v CROSSFIRE da vetsi vykon nez Vega a to je neco, co by se stat AMDecku nemelo zvlast (mimo mining silenstvi) pri cenach za Polaris vs cenam za Vega. Tady je treba si uvedomit, ze Vega je prisne vypocetni karta, ktera dokaze NVidii konkurovat ve vypoctech, ale AMD prezentuje Vegu i jako herni kartu a v teto discipline propada nejen proti NVidii, ale s ohledem na pomer cena/vykon totalne propada i proti Polarisu. Vega je proste jako herni karta neuveritelnej fail.

Na druhou stranu oddelene vyvijenej Polaris RX480/580 proti sve konkurenci GTX1060/6 je slaby ve starsich DX9/10/11, ale lepsi v DX12/Vulkan. U Polarisu teda vidime, ze to je karta sve tridy vhodna pro vypocty i pro nastupujici generaci her.

Spravne ale poznamenavas, ze hraci hraji ted, PRAVE TED a chteji kartu co umi soucasne hry, ktere v dobe vydani byly az na dve vyjimky vsechno DX10/11. Zde teda NVidia trefila do cerneho, kdyz zustala u "starych" technologii a Pascal je proste ted skvely.

Co ovsem naznacuji prichazejici zpravy z tabora NVidie, ze karta pro DX12/Vulkan/vypocty teda primy konkurent Polarisu a hlavne Vega generace, ma tytez problemy jako Vega generace, uz dnes to umi perfektne vypocty a proto vypocetni karta bude vydana jeste letos, ale u her je to horsi. NVidia vsak narozdil od AMD nic neslibovala a Huang si je urcite jist, ze problem vyresi a herni Volta prijde v pristim roce. Muzeme zatim jen napjate ocekavat, jakym zpusobem to v NVidii vyresi, jestli dojde/nedojde k propadu pro starsi DirectX a jestli herni karta bude umet jak DX12/Vulkan tak i vypocty.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Co ovsem naznacuji prichazejici zpravy z tabora NVidie, ze karta pro DX12/Vulkan/vypocty teda primy konkurent Polarisu a hlavne Vega generace, ma tytez problemy jako Vega generace, uz dnes to umi perfektne vypocty a proto vypocetni karta bude vydana jeste letos, ale u her je to horsi."
Rofl, kvalitní výcuc z prstu!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak oni maji svou Tegra, NVidia Shield se docela prodava. Ja jsem ale fanousek x86 a tezko muze NVidia konkurovat, kdyz x86 je tesne spjato s Windows a ty zase s DirectX a teda hrama. Na klasicke APU jako ma AMD, teda v podani NVidie zapomen. Dost dobre to nejde, NVidia zustanou na klasickych PC u grafik a zatim jim to jde bajecne, uvidime jak si poradi s DX12/Vulkan a zda snad nenavazou na Vega mega fail.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tvůj příspěvek psalo několik osobností. Nvidia nezůstane u PC, protože tvojí druhou osobností zmíněná Tegra již existuje. Hry se hrají i na jiných OS než Windows. Pokud je tak těžké udělat výkonný ARM, tak měla nvidia licencovat x86 a nebo držet pec s velkohubými prohlášeními typu „proč se omezovat zastaralým dědictvím (x86), když můžeme začít na zelené louce (ARM)".

Samozřejmě nedodala, že ARM jí lákal hlavně kvůli tomu, že není třeba začínat od píky, ale ona ani s tím ulehčeným začátkem nedokázala pomocí ARM nic hodného jejím prohlášením. Dále tvoje třetí osobnost psala o velké rozdílnosti nových DirectX, což tvoje první osobnost (ta nejslabomyslnější) nezpracovala a napsala blábol o mega fail Veze.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze urcite vysvetleni jsem podal o komentar vys.

Ano, NVidia ma obcas velkohuba prohlaseni, napriklad mela Tegra naprosto rozdrtit konkurenci v oblasti mobilu, coz jak vime se nestalo a NVidia dokonce z teto oblasti ustoupila. Jenze kdo dalsi nam ve stejne oblasti velkohube prohlasoval, jak vsechny pohrbi se svym Atomem? Ano Intel a take uz je mimo segment mobilu. Ale co treba AMD, ta snad nekolikrat velkohube neprohlasovala, jak ovladne s ARM male servery nebo ted ten jeji napinak s tragickym koncem Vega, to snad nebylo velkohube? Proste radeji mlcet nez zacnes ukazovat na jine.

Ze by Intel+AMD licencovali x86 NVidii, to si snad delas srandu ne? Ani jedna z tech firem by nikdy nic takoveho neudelala, takze ano Huang placal nesmysly a na ARM se spoleha proto, ze jinou volbu ani nema. Nicmene jak rikam, Shield se pry povedl. Sam fanousek nejsem, ale znam par lidi, kteri zakoupili a jsou spokojeni.

Hry se hraji predevsim na konzolich a na Windows, dalsi OS jsou minoritni.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kde sa o Volte píše?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

z ceskych na cnews

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Kraviny to by vam slo, ale abyste napsali, jak to vypada s hernim Volta, jsem si musel precist jinde"

A to zřejmě v budoucnosti, protože zatím víme jen to, že se odkládá. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vyrobeno ve Foxconnu (bo dalších lidumilných fabrikách). Tak si zatleskejme, jak jsme geniální.
*** Ano, toto JE zcela vážně a záměrně sarkasmus ***

...
co mě zaujalo víc jsou v textu odkazy na články :
http://diit.cz/clanek/geforce-gt-1030-specifikace
http://diit.cz/clanek/geforce-gt-1030-gt-1040
...a píší o tom i tady :
https://www.zive.cz/bleskovky/nvidia-nasadi-proti-levnym-grafikam-amd-ra...

Sockografika poslední generace (GF1040) se 128bit sběrnicí DO dvou litrů českých by se hodila i mě... Nějaký update ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.