Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia prý ukáže nový Pascal-Titan v dubnu

No tak si tech spekulaci... ze "sveta" nevsimejte! ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

no to zas budou zeleni brecet ze tu nepisou o nVidii..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mel bych takove blbe dotazy trochu mimo tema.

Jak to tedy je? Nedavno jsem koupil za pár šušní radeon MSI 7850, stálo mě to 1500,- jako funkční použitá karta. Když vemu, že méně výkonná gtx 650ti a vyšší se prodává v bazaru za 2000 a více, tak mě po nahlédnutí do diskuzí (najme http://www.cnews.cz/podil-amd-v-gpu-i-cpu-pry-klesa-rekordne-nizko-ani-z...) a ruznych doporuceni na forech od samotnych maintaineru, developeru ci co (napric kernelovymi jadry = nvidia the best) trochu mrazi...

Vypada to, jak kdyby se s AMD potapela lod. Takova hypoteticka otazka: co se vlastne muze stat, kdyz prodeje amd pujdou stale dolu? Co to znamena pro beznyho frantu? Karty prestanou byt podporovany? AMD otevre sve proprietarni ovladace komunite?

Je mi celkem jedno co je v bedne za kartu, hlavne kdyz funguje jak ma se vsim vsudy (probouzeni z rezimu spanku atd.)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Prestaly by vychazet drivery pro Windows. Drivery pro Linux jsou i otevrene a ty by se asi pomalym tempem dal zlepsovaly. Horsi by byla cena karet od nVidie, behem 2 generaci GPU bychom jeste radi poradali sbirku na zachranu AMD - porad by to vyslo levneji :o).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

konce AMD bych se v dohledne dobe nekolika let opravdu nebal, maximalne klesne hodnota spolecnosti na takovou uroven ze ji pohlti nejaka vetsi spolecnost, o "podporu" ale urcite neprijdes, 7850 beztak jiz dnes neni nijak zvlast podporovana, ovladace na ni mas funkcni a zasdane lepsi stejne jiz nedostanes

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu že HD7850 je GCN 1.0 májící stejnou podporu jako R9 270(X) a aktuální R7 370 bych o nepodpoře nemluvil.
Někteří mluví i o mírném nárůstu výkonu v posledních driverech.
http://forums.guru3d.com/showthread.php?t=406066&page=2

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

7850 jakozto kazda GCN karta od AMD ma jeste potencial vyzdimat neco z budoucich Vulkan/DX12 her, pokud budou podporovat asynchronni shadery. Rekl bych to takto. AMD karty budou starnout pomaleji nez soucasne nVidia karty

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

coz je pro AMD jenom a jenom spatne

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nová generace bude výkonnější a úspornější.Takže upgradovat se bude tak jako tak...A obecně GCN je prostě povedená..
Zatímco 480 a 580 podporu pro Vulkan nedostane.To je podle tvé logiky pozitivní?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

moment to je trosku nefer uvadet ze nedostanou podporu grafiky o 1-2 roky starsi nez HD7850, neb GTX480/580 jsou grafiky z roku 2010 a HD7850 je z roku 2012, pro tyhle grafiky byla prima konkurence v grafikach rady HD6000 ;) , a kolik lidi dnes provozuje tehdejsi high-end v podobe GTX480 a 580? to budou dolova smesna cisla

a z hlediska prodeju je to samozrejme dobre, podivej se kde je s podporama dnes AMD, skomira a straci, kdyby misto obsahlich podpor na leta dopredu uvazovali, meli by dnes pravdepodobne mnohem vetsi prodeje a byli by tak mnohem vic konkurenceschopni a mohli trh tlacit mnohem vice dopredu

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Vždyť ale nejde primárně o Vulkan.Jde o to že z hlediska kupce rozhodně není pozitivní že karta X,Y rychle zastará...A možná až Ovečky nVidie mnohém podobné ovečkám Applu přestane bavit kupovat zmetky typu 970 které již dnes dochází dech, o ořezánku typu 960-950 ani nemluvě,tak možná ale opravdu možná část dostane rozum a přejde k AMD:)
Mimochodem,Mantle i u 7850 přináší slušný bonus ..A ani se nemusí čekat na Vulkan..
A mimochodem,7xxx přišla na trh tuším 2012,kde se ještě přejmenovaná hrůza Thermi prodávala jako pětková řada.:)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

"opravdu možná část dostane rozum a přejde k AMD"

Možno by mohli. Aby potom zistili, že keď príde k veci, budú musieť ypgradnúť rovnako ako vlastníci obdobných konkurenčných riešení. Fakt nechápem ako môžete veriť tomu, že 3 či 4 roky staré GPU vďaka podpore DX12 budú stačiť na nové hry. Tie karty by na to museli mať najskôr výkon. A to platí na oba tábory. A to ani nehovorím o tom, že minimálne v najbližších 2 rokoch bude väčšina hier aj tak postavených na DX11 v ktorej sú NV grafiky proste lepšie.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mozna te to prekvapi ale zminovanej radeon 7850 je zhruba stejne vykonej jako gpu v ps4 a vykonejsi nez gpu v xbox one. Takze ano, tyto grafiky prekvapine na novy hry staci ...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tieto grafiky stačiť budú aj možno ďalšie 2 roky. Otázne je len na akú kvalitu grafiky. Ja fakt nechcem hrať na low či medium vo FHD s tým, že veď to stačí.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem psal o DX12?
Faktem je GCN se je hodně univerzální.Zatímco nVidia osciluje mezi extrémem typu Fermi,tedy horké žravé univerzální GPU a ořezaný GPU které ovšem postrádá docela důležité funkce a již dnes je na hranici možností.
Výrazný rozdíl je ovšem ten že nVidia umí své (ne)povedené produkty prodat i v případě že následuje aféra typy zkryplené 970..
A mimochodem.HD7850 nebude mít výkonem daleko k R7 370.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

díky všem za vysvětlení
s obdobným postojem jsem kartu kupoval, jen se chci ujistit nakolik jsem situaci vyhodnotil správně/blbě
doufam ze vulkan bude mit uspech
https://forum.manjaro.org/index.php?topic=31186.msg256647#msg256647

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nechcem ťa sklamať ale možno Vulkan na svojej karte veľmi neužiješ, Teraz vydali verziu 1.0, jedna hra sa pripravuje ale kedy vyjde a kedy budú ďalšie je otázne, a možno sa toho tvoja karta nedožije.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ano možné to je
dle https://plus.google.com/+StephenMWebb/posts/2UYx3krd7Fg by v další LTS (duben) mělo ubuntu "plně podporovat" Vulkan - takže 7850 se hodí jakožto GCN 1.0

no je to starý kus železa, ale časy se mění.. a já hraji jen pár her a příležitostně

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Bude mat Pascal uz pouzitelnejsie asynchronne shadery alebo este sa nevie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

když vychází s Maxwella tak jak to asi bude ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No daj niečo ty tak vždy vieš všetko o NV.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ten termín je až moc optimistický, obzvláště na tak velký čip jako Titan. Jestli Nvidia něco vypustí, tak to bude spíš papírový drak než velký Pascal :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Ale PRÝ nedokáže. Toto je stejná informační hodnota jako článku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsou mínusaři tak pitomí, že nechápu, že zpráva založený na PRÝ je nesmyslná a nemá být zveřejněná? Budete věřit i tomu, že PRÝ přichází konec světa? Ne? Tak proč věříte nesmyslům?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som ti mínusku nedal, ale mám otázku. Keby namiesto Nvidia bolo v nadpise AMD vadilo by ti to tiež? Takýchto článkov je proste veľa. Nové informácie o nových generáciáh GPU sú strohé alebo v prípade NV skoro žiadne, tak sa vypĺňa suché obdobie. Každopádne je dosť pravdepodobné, že NVIDIA konečne niečo predstaví. Bolo by už aj na čase. Tak prečo o tom nenapísať článok?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Možná je použítí slova "prý" poněkud nevhodné. Na druhou stranu...ukázala nVidia už jakýkoliv funkční kus jakéhokoliv Pascalu? Já si jen pamatuji, že už 2x(?) mávali nějakou srandou z bůhví čeho, která Pascal rozhodně nebyla.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Je fakt, ze zpravy zalozene na "pry" a "udajne" za posledni 2 roky tvori vyznamnou cast ceskych info serveru.
Jinymi slovy, bulvarizuje se.

Celkem mi to vadi.

Pochopim to na (L)zive.cz, ktere uz z tohoto duvodu radu let nectu, pripadne na (Lz)idnes.cz
Ale minimalne CDR/Diit takto driv nefungovalo a z meho pohledu je to krok dolu.
Jen doufam, ze to neni kvuli ctenosti clanku...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nerozumim, proc vadi informovat o "septande". Neprijde mi, ze by se na tom snazil nekdo delat nejaky bulvar. Spis informovat o tom ce se deje a pokud nejsou oficialni informace, tak se hold pracuje s temi neoficialnimi. To ze nejsou k mani oficialni informace preci neni chyba redaktoru, ale "chyba" vydavatele daneho produktu, ktery ty informace, z pro nej znamych duvodu, nezverejnil.

Preci je zajimavejsi cist neco (byt je to "pry") a tak s tou informaci take pracovat, nez necist vubec nic..

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

PRÝ se již pracuje na plazmových počítačích a první prototyp je již PRÝ uveden do provozu. Bude se PRÝ jmenovat SkyNet. Toto je PRÝ 100% důvěryhodná zpráva. Jenom se možná sekneme o PRÝ několik stovek let.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Rozumiem pôvodnej myšlienke. Tá sa ale v takom prirovnaní ako si uviedol v komentári nedá porovnať s týmto článkom. Od NVIDIe sa už očakáva, že pôjde von s nejakými informáciami o Pascale. Je veľká pravdepodobnosť, že to bude na GDC, prinajhoršom začiatkom leta (na inej známej konferencii). Toto nie je článok typu SkyNet. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To je vec nazoru.
Na me uz je toho "pry" a "mozna" proste uz prilis.
Mam radsi mene zprav, zato overenych, nez vice hypotetickych, ktere jsou funkci casu.

Edit:
Anebo, kdyby byla volitelne klikatelna kolonka "Sekce drbu a nejistych zprav" tak proc ne.
Ale temer denne mit na ocich nejake fabulace a domnenky... to fakt staci otevrit idnes.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Technetu se bavi o novem pascalu? To by mne hodne prekvapilo, kdyz to tam najdete ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nabídnu trochu jiný pohled: Ano, řada webů vynechává slova „prý“, „neoficiálně“ a „spekulace“, ale to neznamená, že pracuje s oficiálními informacemi, pouze dostupné spekulace vydává za fakta. Ono to paradoxně funguje skvěle, přes 99 % čtenářů se nepídí po původu zprávy a nezjistí, že jde o spekulaci. Protože tam nevidí slova jako „prý“ a „spekulace“, vnímá obraz toho webu jako seriózní. Realita je samozřejmě opačná. Před několika lety jsme na DIIT zavedli, že v rámci možností budeme oficiální informace a fakta oddělovat od spekulací a vlastních domněnek. Každý si může vybrat, co si chce přečíst nebo čemu bude věřit. Výš než v nadpisu, který je tím prvním, co každý vidí, už povahu článku avizovat neumím. Nikdo není nucen si ten článek číst.

Upřímně, kdybych slovo „prý“ vynechal a napsal to jako holý fakt, tato diskuse by vůbec nevznikla.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja Vam v tom fandim :-) Musi to byt i docela drina, prochazet nekolik ruznych zdroju a vydobavat z toho neco zajimaveho a jeste to smysluplne prelozit.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ad:
Upřímně, kdybych slovo „prý“ vynechal a napsal to jako holý fakt, tato diskuse by vůbec nevznikla.

V tom je rozdil mezi dobrym a spatnym novinarem ;-)
Spatny to ma lehci. Ale jeho duveryhodnost je nulova.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.