Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Recenzí nového Titanu X nebude mnoho, dosahuje výkonu 30 % nad GTX 1080

Ako bolo myslené, že 1080 nieje optimálne dostupná?

Otvorím nemenovaný zelený obchod a je ich tam plno.

Tak isto v miestnych krámoch.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano GP104 karty jsou už dávno dostupné OK. Ale cena furt neni OK, ala furt se bavíme o cenách FE nebo vyšší, měla ale bejt správně nišší.

Jinak k porovnání nového Titanu vs 1080. Neref 1080 moc lépe jak FE taktovat nejdou, protože Pascal obecně nesnáší zvedání vcore, frekvencím to skoro vůbec nepomahá, spotřeba roste a nad 1,2v se naopak oběvuje nestabilita.

Titan bude hodně limitovanej TDP, typicky na 250W. Tohle je stejná situace jako úplně první Kepler Titan vs 680. GK110 začala bejt opravdu silná až když se povedlo modnout Kepler biosy a odstranit power limit. Pak najednou bylo OC až o 40% (to sám mohu potvrdit, měl jsem jí, defult GK110 throtlila (err slabě boostovala) až někam k 830Mhz, ale když člověk odstranil limity narval tam stálejch 1150-1200Mhz tak výkon byl naprosto jinde). To samé očekávám zde, ten čip může ukázat svůj plnej potenciál jen když se povede odstranit power-limit, jinak to bude tak jak je vidět na grafu výše. Sice to bude mít pěknej výkon/watt ale v top-high endu jde o top výkon na prvnim místě.

Samo sebou NV to hraje logicky, více medailí dostane karta co je o 30% výkonější jak top high-end + má super výkon/watt a akustiku než karta co je o 50% rychlejší a žere 350W + je se stock chladičem hlučná.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

cena, cena, cena... co vám brání si založit vlastní firmu, navrhnout čip, nechat si ho vyrobit u TMSC a pak jej prodávat? Pokud si soukromá firma nasadila na výrobek svoji cenu je to její věc a pokud si ji vy nejste ochoten za tu cenu koupit tak je to jen a jen věc té soukromé firmy.
To je jak kdyby jste přišel do automobilky a řekl: "to auto je drahé slevněte ho na polovinu a já ho koupím." Ukázali by vám jen dveře ven.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

30% to je tak ladením SW..

BioShock Infinite Can Run More Than 23% Faster With New RadeonSI Patches
Marek Olšák at AMD continues optimizing the RadeonSI Gallium3D driver

Olšák noted, "This series makes Bioshock Infinite 23% faster. Along with the CPU overhead optimizations that are in the master branch already, the combined improvement is more than 40%."

But it gets even better... That 23% is basically the baseline when using these RadeonSI patches with the AMDGPU kernel driver. If using the Radeon DRM driver for older GPUs, the performance gains are expected to be even higher. Marek clarified, "BTW, 23% is for amdgpu. It's more than 23% on radeon because of how inefficiently it implements fences."
http://phoronix.com/scan.php?page=news_item&px=RadeonSI-Boost-Bioshock

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len pre porovnanie ako na tom v tejto hre boli http://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=bioshock-nvamd-previe...
čiže zlepšenie bolo nutné keď 750ti bola skoro rovnako výkonná ako 290

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zatím jeden test, tři tituly v 4k. průměr 32% nad ref GTX1080. 16% nad Zotac AMP extreme. To odpovídá tom cca +60 porcent oproti předchozí generaci

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prostě nvidia ukazuje kdo je král, uživatelé AMD mohou akorát plakat s přímotopy.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

král čeho?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

herních grafik? Doteď to byla 1080. Titan Xp převzal otěže řádově o 30% navýšil herní výkon oproti 1080.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale podle nVidie prece neni Titan herni karta? :-D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

každá ať si tomu říká jak chce, když 1080 pokořila titala, psalo se o ní jako o "new king", nový titan tak přebírá její místo

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

král vysoké ceny :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Titan je levná grafika i za 1200USD... Quadro bude stát násobně více a na Teslu za 129 tisíc USD to nemá

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Mel by jsi upgradovat ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

1080 splňuje co jsem potřeboval. Další upgrade bude nejdříve s Voltou, zatím si více než 1080p dovolit s jednou kartou stejně nemůžu, navíc to pak vezmu rovnou celé i s novým CPU

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

A kdo by chtěl skutečně *levnou* levnou výpočetní kartu, koupí si 3x RX480. :-p

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Král výkonu, efektivity, technologické převahy a tak.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Klíííd, vždyť je to karta na umělou inteligenci )))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na to je az podezrele levna ;-).

Titany jsou vzdycky trochu divne karty a nepatri do zadneho segmentu. Nevim proc s tim dela nVidia pokazde takovou vedu. Je to proste jejich nejdrazsi a nejvetsi PCIe karta do normalniho PC. At si ji kazdy pouziva na co chce.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já měl za to, že Titany vždycky patřily do segmentu "potřebuju Teslu a nemám na ni". ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"OC modely GeForce GTX 1080 běžící na více než 1750 MHz začínají na ceně kolem $700, zatímco Titan X vyjde na $1200, což znamená >70% příplatek za méně než 15% výkonnostní posun" - timhle je novy Titan X zabit hned v uvodu sveho uvedeni a Vega ho setre tak ze se v NVIDII nezpamatujou jeste dlouho, tym vic kdyz porovnaj Vegu s Titan-em na api Vulkanu, k prikladu na novem Doom-u.

"Nový Titan X by - v případě lepší dostupnosti - mohl oslovit méně trpělivé uživatele, kterým $500 navrch nečiní problém" - pane autore potratil ste rozum? ty ktery se nemohli dockat si koupili FE edice GTX 1080 nebo rovno dve do HighSpeed Interconnect SLI a Titan X jiz neresi a kdyby i resili, tech +500 dolacu vic za vykon navic v rozmezi max. 30% v prumeru vsak 20% prosto nedaji, je to hned neprodejna karta a to ukazkove.

"jejíž distribuce bude podle dosavadních informací omezena pouze na online nabídku na webových stránkách Nvidie" - ja si myslim ze tahle posahana karta neze neni vyrobena na dost kusu pro obchody a tak ji prodavaj "vyhradne" online ale oni ty zeleny blbecci ji nemaji dostatek ani pro dodani na samotne testy a k tomu tez by se zjistilo(jak autor psal) ze vykonovy rozdil oproti lepsim nereferencim no-FE GTX 1080 edicim je jenom par %, pricem zadaji +500 dolacu na-vic, jednoduse NVIDIA to podelala na plne care.

NVIDIA Titan X se nam tak ukazal jako dokonale zprasenej a prodrazenej Fuck Edition(FE) produkt. Nejenze nepodporuje nativne asynchronni shadery(a DirectX 12...) kuli tak mizive adaptaci ze nedohani ani 4,5 lety Radeon HD 7970 ale on ani neprinasi edici lepsi jak nizsi referencni a jeste je dostupnej vyhradne online aby ho ty k_rvy mohli prodavat o 500 dolaru draz.

Ja uz netrpelive cekam na Vegu a Zen od AMD, ta prva srazi na kolena prasacky Pascal od NVIDIE, ta druha konecne donuti modreho osla vydat sesti a vosmijadra pro stred trhu. Konkurence je ted potreba na trhu jako sůl!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega to srazí možná tak třetinovou cenou, trojnásobnou spotřebou a polovičním výkonem.

O Titan X je tak velký zájem, že nvidia nestíhá prodávat, dodává primárně zákazníkům a nezbývají karty na recenze.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"O Titan X je tak velký zájem, že nvidia nestíhá prodávat, dodává primárně zákazníkům a nezbývají karty na recenze."

Overena informace z hospody, ze :))) ale trolovani ti vzdycky slo. Keep up the good work

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Za první den se prodalo 10 000 Titanů X a přišlo asi 100 000 objednávek, nestíhá se vyrábět ani prodávat.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Leda v tvé duté hlavě pako.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

šak si vemte statistiky nového Titanu X za první den prodeje:

10 000 prodaných karet
100 000 objednávek
1 000 000 000 podpisů v petici o rozšíření výroby
10 000 000 000 USD na účtu CEO NVIDIA každý den
100 000 000 prodaných karet měsíčně
50 000 000 000 děkovných dopisů do společnosti nvidia za stabilizaci a záchranu PC trhu
100 000 000 000 000 000 000 000 000 000 tranzistorů
3 biliony spokojených zákazníků s produkty NVIDIA

To jsou tvrdá čísla, proti který nemáte nic, tak snad vám u vaší ATI X700 SE nepraskne žilka. To jsou ti češi, jen závidí úspěch někoho jiného, vy by jste určitě chtěl i zavřít a znárodnit majetek např. Babišovi, prostě komunista každým coulem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ROFL, neviem, preco si nejaki Jozkovia Ferkovia stale maju snahu mysliet, ze NV nevie, co robi.
Jaj pardon, to je zase raz trolling.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tohle má být hiend? Kde jsou HBM2? Pokud je výkon 14% nad OC "mainstreamem" (980) za 70% příplatek, tak se na mě nezlobte, řeknu to nejmírněji jak dokážu -> to tady ještě nebylo. Jsem zvědav na Vegu. Že by po ní vyšla 1080Ti s výkonem o pár % lepší než X za konečně normální cenu?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

HBM až s Voltou

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, NVIDIA nejprve slibovala:

-plnou podporu DirectX 12 s generaci Pascal, lež
-pote ze nove FE edice za +50 dolarovy priplatek budou lepsi nez referencni, další lež
-a ted ze GP102 alias to nejvykonnejsi mimo vypoctove GP100 ponese jiz HBM II generace, a znova lež

NVIDIA lže, lže a lže, zakazniky okrada jak to jenom pů-jde, kdyz AMD slibila ze Fury pride s HBM, dodala ho, pote sama vydana Fury Nano i když nemusela, ted slibila RX 480 s CGN4 a dodala ji a to tak ze datum vydani nebylo jenom papirove ale karty byli i realne dostupne/naskladneny, to ze si uz prodejci dali na ni praseci prirazku za to proste AMD nemuze. Dnes sou dvoji lide na scene, ty ktery neresi prachy a technologie, ty berou GTX 1080 a nebo ty co resi prachy a prave technologie a berou RX 480 ktera jim vydrzi dele, az tak dele ze budou menit az kdyz NVIDIA vyda nastupni generaci architektury Volty a to je realita ktera bije do oci, hlavně kdyz majitele Radeon-u HD 7970 sou doted spokojeny a majitele od generace GTX 900 stale resi nativni nekompatibilitu s api DirectX 12, s tym mizivy % narust vykonu pod Vulkanem a umelo navysene ceny, ceny za nic, za v_jeb.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vy resite cenu,ale ta bude vysoka proc? protoze AMD nema zatim zadnou odpoved to je cele,kdyby byla AMD co k tomu a vydala nejakou konkurence schopnou kartu v teto tride tak nVidia bude nucena snizit cenu a nebo se nad sebou zamyslet,ale bohuzel zatim nic AMD nema, tak je jasne ze si nVidia muze delat co chce bohuzel.
Machina jen nechapu tve tvrzeni matematika mi vzdy sla,ale nejak se nemuzu dopocitat 14% nad mainstreamGTX980 s priplatkem 70% takze dle tebe titan je14%vykonui nad GTX980??? viz jak pises !"pokud je výkon 14% nad OC "mainstreamem" (980) za 70% příplatek"!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, celé je to chyba AMD, že nemají schopné produkty, takže si od nich nikdy nic ani pro někoho jiného nekoupím a budu brečet, že jsou ceny vysoké, protože za to může AMD.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"budu brečet, že jsou ceny vysoké, protože za to může AMD."

ROFL

Dnes fakt perlis clovece. Mas odemne plusku za komedialni talent.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

proc rostou ceny procesoru? tam je to to same dlouhou dobu AMD nemelo konkurenci snad letost to konecne skonci,ale bohuzel Intel si mohl diktovat ceny protoze nemel konkurenci.Nebo vam prijde normalni jak se zdrazil nejlevnejsi highend?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Much Doge by koupil i sračku kdyby ji prodavala NVIDIA za dolar, on je to takový prostý hloupý hňup.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne je to prostě o tom, že nvidia opravdu je nejlepší, ve všem. V ničem jí AMD ani zdaleka nedohání.

Však si vemte statistiky nového Titanu X za první den prodeje:

10 000 prodaných karet
100 000 objednávek
1 000 000 000 podpisů v petici o rozšíření výroby
10 000 000 000 USD na účtu CEO NVIDIA každý den
100 000 000 prodaných karet měsíčně
50 000 000 000 děkovných dopisů do společnosti nvidia za stabilizaci a záchranu PC trhu
100 000 000 000 000 000 000 000 000 000 tranzistorů
3 biliony spokojených zákazníků s produkty NVIDIA

To jsou tvrdá čísla, proti který nemáte nic, tak snad vám u vaší ATI X700 SE nepraskne žilka. To jsou ti češi, jen závidí úspěch někoho jiného, vy by jste určitě chtěl i zavřít a znárodnit majetek např. Babišovi, prostě komunista každým coulem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:-D

Pro ostatní: copak nevidíte, že M.D. je AMDčkař a jen vás trollí? :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Čemu říkáte "rostou ceny procesoru"? Pamatuji, za kolik jsem kupoval procesory třeba před 10-15-20-25 lety a jaké byly tehdy příjmy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak samozrejme ze narostli, srovnavano s dobou pred par lety. Hledat se mi to nechce, ale uricte by se to dalo v nejakych statistikach vystourat. Druha vec je stagnace vykonu v danych cenovych relacich a premiove priplatky za vyssi vykon, atd, atd.. bohuzel chybi konkurence.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to je to co rikam ceho ted vyuziva nVidia bohuzel AMD ted nema odpoved na GTX1080 na Titana proste nvidia se chova jak podnikatel snazi se ziskat vyhody a vydelat. Kdyz budu podnikatel a budu mit zbozi ktere nema konkurenci v dane skupyne (vykon,vybaveni) tak taky nenasadim marzi10% proc kdyz muzu dat30% a stejne to prodam protoze nejni konkurence to je cele a toto udela vyrobce a prodejce to same a razem misto 20% jsi treba uz na60%

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za ty prachy, no neberte to. Neberte. :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Však je to beznadějně vyprodané, za ty prachy je to levné a nejlepší GK na trhu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Doge ja koupím tvé IQ ale myslím že tam nenajdu nic jiného než drogy, tohle nemuze psat normalní človek, to proste nejde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mně se zdá, že Dogeovy posty jsou tím kvalitnější, čím kvalitnější jsou posty, na které reaguje. A protože tvoje příspěvky jsou tady vždy ty nejkvalitnější, tak bys měl být vlastně poctěn ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.