Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia varuje vývojáře: Nepřepínejte mezi grafikou a výpočty

Takže to,že to neumí jeden (většinový) výrobce automaticky odřízne zbylé? Konečně mohli ukázat jak sou nVidie ve skutečnosti na hovno, ale neeee dokud nebude umět nvidia DX12 technologie pořádně, tak tu ještě dva roky nebudou takové hry?

+1
+64
-1
Je komentář přínosný?

prekvapeny? vzpominame na win xp x64? taky to jeden (vetsinovy) vyrobce neumel, a microsoft s jejich vypustenim cekal az je miti bude ...

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Překvapený, ani ne když si vzpomenu na již dávnou botu s FX5900 a SM2.0 :) prostě nvidia...

jenom by mě zajmalo co by se stalo kdyby takovou botu udělalo AMD...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Řeknu ti, co by se stalo: nvidia by připravila něco jako SDK (podobnost s GameWorks je čistě náhodná) ve kterém by se tyto technologie používaly na maximum a začala by jej cpát vývojářům. :-)

Osobně by se mi líbilo, kdyby AMD udělalo něco podobného a dalo nvidii ochutnat vlastní medicíny.

+1
+62
-1
Je komentář přínosný?

To by bylo super, kdyby amd konecne jednou neco skutecne udelalo :) Jenze, to stoji prachy takovej vyvoj, vime? Moc prachu. A amd ma momentalne moc prace s Occulusem, coz je jiste neco, co ted herni komunitu pali...

+1
-46
-1
Je komentář přínosný?

Neste baví mne jak takový totální zero které nesahá vývojářům z AMD ani po kotníky, a ktré v životě prd dokázalo bude tyto lidi hodnotit... fakt úžas nad úžas... Ty bys nedokázal ani navrchnout CPU, GPU či jinou architektůru o SW výbavě ani nemluvě, ale "chytře" žvatlat to ano. Já bych řek že při mnohem nižších fifnancích toho zvládají dost. NA ROZDÍL OD TEBE.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Jezuskote, tak se nezlob ze jsem ti sahnul na srdicko, na, vem si anisotropni shadery, to te uklidni ;)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt směšný :-D já psal ale o něčem jiném to Tobě nikdy nedojde nemáš na to ;-) Neboj mě si nesáhl na nic (ani bych tě nenechal no fuj :-D). S hloupými lidmi se nedá nic dělat jsou a budou a něco jim vysvětlovat je zbytečné. Jen pro info já jen že se navážíš do lidí kterým nesaháš ani po kotníky... tak o tom jsem psal ;-) A že v AMD něco dokázali? Tak o tom píšou i na Webu Tobě zaslíbeném viz
http://pctuning.tyden.cz/component/content/article/1-aktualni-zpravy/373...
Zkus si to přečíst třeba to časem dojde i Tvému mozečku... Který umí jen Nvidia 1 AMD 0 :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna v případě té odkazované zprávy o Carrizu můžu jen dodat "konečně, to to trvalo". Teď jen, kolik výrobců počítačů to začne nabízet. Zajímá mne to hlavně v NB, HP už má nějaký prvovýkop v nabídce, zatím bez bližších informací, jen se proslýchá, že má TDP nastaven na 15W - otázka, co to udělá s celkovým výkonem.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ano konečně, ale při těch rozpočtech a těch personálních zemětřeseních co AMD zažívá a zažívalo před nimi smekám co dokázali. + nezapomenout na jakém výrobním procesu. Nastavitelné TDP pokud si to bude moct nastavit uživatel bude super věc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Funny na tom je že Nvidia něco jako asyncronosu computing uměla na Fermi, ale pak se toho časem zbavila, stejně jako CSAA na Fermi + kepleru která (společně s dalšími formami AA) Maxwell neumí. Maxwell je ukázka ořezávání na kost pro získání co nejvyššího výkonu na mm2 a nejvyššího výkonu/W, tento úkol se v rámci DX11 povedl, ale ořezali i věci co měly potenciál dobudoucna a takhle to vypadá. Paradoxně na tom NV možná ekonomicky i vydělá. Lidi byli s jejich 28nm kartami spokojení, půjdou do Pascala a AMD ačkoliv umí AS a při nich se Hawaii vyšvihne jasně nad své dobové konkurenty, pořád maj krédo starého žravého neefektivního HW, a to že maj AS jim na popularitě nepřidá, naopak, průser kdyby ano, AMD bude potřebovat prodávat nové karty a ne aby si někdo 28nm x krát přejmenovanou kartou řekl že mu výkon "ještě stačí".

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia už dlouho šije GPU jen na míru toho co je potřebné + to co potřebuje ke GameWorks. Paradoxně tím kdo zkouší inovovat je stále neoprávněně zatracované AMD.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Inovace? Ano ale tak horké to u AMd neni. Poslední velkou inovaci v architektuře AMD vytahlo s GCN, tzn konec roku 2011. Vše od té doby má NV také nebo lepší. (freesync/gsync, i delta kompresi či teselaci má NV stále lepší). s GCN se AMD hodně vytahla, ale byla to architektura mimo svou dobu, má spoustu schopností které DX9/10/11 neocení, v těchto API je to celkem neefektivní a žravé architektrua. Když se ale plně využije možností GPU (s ním i AS) tak se rázem ukazuje v lepšim světle, proto AMD vytovřilo mantle (nyní se vyvíjející v OGL next / Vulkan) a DX12 je defakto mantle based. Tak či onak je to už ale roky stárá architektura, ani Fiji neni co se uarch týče modernější, vždyť to ani neumí HDMI 2.0, neumí to akcelerovat UHD standard, atd, tyhle věci umí blbá GTX960. Na 16nm to bude velkej souboj, i kdyby Pascall async shadery neuměl, tak stále má GP200 2x takovej hrubej výkon jak GM200. AMD bude muset zamakat, doplnit chybějící technologie a dále vylepšit to na čem GCN staví, protože pro DX12 je to solidní základ. Pouhej refresch architektury na 16nm ale na Pascal stačit nebude. Nvidia nesedí na vavřínech, stojí proti ní API vyvinuté na míru konkurenci a jedinej realistickej problém má s AS, jinak zbytek jest OK i na maxwellu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano taky mi vadí, že mnohé grafiky jsou pouze refreše o tom žádná a 370tky jsou už fakt na uváženou 3x refreš už je moc... Já se ale ve světě IT pohybuji přes 20 let a pamatuji časy kdy třeba 3DMarky na grafikách ATI měly i test navíc jen proto že to grafiky ATI uměly. Né vše se jim vyvedlo např nadčasový čip R600 se fakt nevyved, ale obsahoval technologie které se využívají až nyní... Dále AMD přišlo první s DX10.1 a i v DX11 byli první s novějšími featury. Druhou věcí bylo to, že Nvidia začala úže spolupracovat s vývojáři a zde AMD ujel vlak... Proto se 10.1 začala používat až to uměla i Nvidie a pod... Já třeba proti Nviii nic nemám např dnes jsem si jednu grafiku Nvidia koupil (zas a znova), ale nebudu slepě hledět jen na 1 značku. Pokud mi něco vadí tak je to záměrně škodící GameWorks (zde si to ale sama AMD projela pozdní podporou vývojářů) a pak třeba bych si nekoupil 970tku, protože nesnáším ojeby... Ano Nvidia své grafiky piluje k dokonalosti jen občas až moc a oseká i to co nemá. Řek bych že za nedlouho promluví do her i více grafiky INTELu ty IRIS Pro vypadají zajímavě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas až na to DX11, tam to AMD dost projelo a defakto od té doby klesá jejich podíl a to i přes žrouta jakym Fermi byla. WLIV Cypress (5800) řada sice byla první DX11 GPU ale moc to DX11 nedává. Jednak má pomalej teselátor ( Fermi má 4x rychlejší) tzn hlavní featura z DX11 je na nich skoro nepoužitelná a druhak má tragickej AF filtr s binilear diteheringem. Proto byla ihmo Fermi nakonec lepší, 6900 řada nevyřešila nic, až GCN udělala průlom a většinu (trocha binilear ditheringu tam stále je) problémů odstranila, ale z úsporných malých čipů AMD se staly velké žravé čipy AMD. Průser AMD s DX11 ale vyrostl až časem a to díky DX11 MT renderingu. AMD nikdy nedokázalo vydat driver s funkčim DX11 MT renderingem, tzn v DX11 má oproti NV mnohem větší CPU overhead a to bohužel platí dodnes, místo toho aby to vyřešili sázej vsadili vše na mantle a nyní na DX12.

Dá se tedy říci, že DX11 souboj AMD prohrála díky SW teamu, ne HW, což je hrozně smutné ale je to tak. Kdyby AMd netrpělo problémy s kvalitou AF a jejich DX11 driver byl cca na stejné úrovni jak ten NV tak už mam dávno kartu od nich, za stejné peníze si člověk odnese silnější HW, ale bohužel ten HW neni všechno.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně, herní studia si budou těžko odřezávat příjmy od prozatím silně většinového dodavatele diskrétních a částečně i mobilních grafik. Nevydělávat si můžou dovolit jen nerdi a AMD ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

tento koment je z pohladu nvidie
co tak pozerat v diskusii na pohlad zakaznika?(zmysel by ten koment daval, keby si bol zamestnanec danej firmy)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Share grafického trhu říká, že min. 65% zákazníků používá na práci i hraní integrovanou grafiku (viz též statistiky Steamu), takže bych řekl, že z jejich pohledu je nějaký výkon, natož funkční výbava, nepálí. Na diskuzích jako tato hledat nějaký většinový nebo zásadní zákaznický pohled je poněkud úsměvné - stačí se pořádně podívat a zjistíš, že léta sem chodí většinou jedni a ti samí lidé ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

aha, takze diskutujucich za zakaznikov nepovazujes, skor za nejakych mimonov :)
btw, aj tie integrovane GK(posledna generacia Intelu)tie hw A.S. podporuju, tj ma to zmysel riesit z pohladu zakaznika
a este jedna poznamka. vela tychto ludi co tu chodi, ma vplyv na nakupovanie dost velkej skupiny zakaznikov, ktorych pc hw netankuje

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem "... většinový nebo zásadní zákaznický pohled je poněkud úsměvné...", možná by nebylo od věci chápat psaný text a nevymýšlet si, co jsem nepsal.
Poslední generace ig Intelu AS podporují, to jo, a jaké je prosím jejich aktuální rozšíření?
Samozřejmě, že někteří lidé, co sem chodí, mohou mít vliv na nějakou část zákazníků, akorát bych byl opatrný s tím "vela" a "dost velkej skupiny", pokud tedy nemáš v ruce nějaká relevantní čísla. A z pohledu mnou v příspěvku výše uvedeného sharu to žádná sláva nebude. Leda že by ti lidé, kteří sem chodí a jejichž názory do jisté míry tak znám, masivně doporučovali integrované grafiky ;)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Upřímně by stačilo, aby měli vývojáři rovnou páteř a koule trvat na tom že specifikace Direct X 12 nejsou hajzlpapír s kterým si mohou oni a výrobci hardware vytřít řiť. Nemám problém s tím aby se ve hrách pak aktivovali ty funkce které podporuje detekovaný hardware. Problém je že tu není nikdo kdo by tvrdě vymáhal specifikace dodržovat aspoň na úrovni API a tak pokud v tom nechtějí mít bordel zákazníci, měli by to tvrdě vyžadovat oni. Jinak se vám jednoho dne stane, že si koupíte GK a v krabici najdete zvukovku.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Krásná idea, leč s realitou nemá mnoho společného. Vývojáři mohou mít rovnou páteř jen tak, jak velký mají budget. A specifikace DX12 těžko mohou výrobci HW nařizovat, jakou cestou má k výsledku dojít. Vždycky budou rozdíly v efektivnosti implementace různých funkcí u HW různých výrobců.
Tvrdě vymáhat? To si představujete jak?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Realita je taková jakou jí připustíme. Pokud se budeme pořád vymlouvat že něco nejde a nevyžadovat dodržování pravidel. Představte si že by takhle gumově přistupovali řidiči k pravidlům silničního provozu, tak se na silnicích pozabíjíme. Z práce se domů mohu dostat autem také mnoha způsoby. V zácpách jet třeba po chodníku, případně v protisměru v jednosměrce. Budu doma určitě dřív a pravděpodobně spálím i méně benzínu. Efektivita bude určitě na mé straně a životní prostředí mi bude tleskat. Krásná idea né? Jen ale do okamžiku než to začne dělat většina. My zákazníci musíme vyžadovat dodržování norem. Je to více méně jediná možná cesta. Ostatní vede jen k chaosu.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Vaše srovnání vypadá velmi dramaticky, nicméně je poněkud mimo mísu. V případě dodržování pravidel silničního provozu jde o život, v případě DX12 o hauno. Nehledě na to, že pravidla provozu třeba v ČR nejsou univerzálně platná např. v Anglii, protože tam se jezdí vlevo.
Co se týče norem - jak chcete na DX12 nahlížet? Nejblíže bych tipoval jako na technickou normu? Ovšem technické normy nejsou závazné, dokud je nepoužijete. A když je použijete, tak se nemusí použít celá norma, ale jen její část (dá se to zjednodušeně srovnat s feature level u DX).
Ani slepé dodržování norem není jedinou možnou cestou. Normy se neustále vyvíjejí, aby reflektovaly měnící se situaci. A platí, že normy jsou prakticky vždy pozadu za vývojem. Rigidní trvání na dodržování norem by se velmi lehko stalo brzdou vývoje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Normy jsou pozadu jak pro koho a máte pravdu že se dodržují často částečně. Náš potravinářský trh je toho zářný a odstrašující příklad. Kde norma překáží tak jí změníme či ohneme. Dnes už nekupujeme potraviny ale krmivo pro dobytek, Co to vlastně plácám, ten by to nežral. Včera jsem podal svému psu párek, hádejte jestli ho sežral.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Když tedy píšete, že my jako zákazníci musíme vyžadovat dodržování norem, doufám, že jste předmětný párek minimálně nahlásil na Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci, pokud nejste spokojen s jeho kvalitou.
Možná jste mne s těmi normami zcela nepochopil. Že se normy dodržují často částečně ještě neznamená, že je to špatně! Při návrhu, výrobě i testování výrobků můžete použít normu celou, nebo jen její část. A taky nemusíte použít žádnou, třeba máte tak revoluční výrobek, že se nedá napasovat na stávající normy, ale vy jako výrobce si to pak před případnou inspekcí musíte obhájít. A ohnout nebo změnit normu není tak jednoduché, jak si myslíte. Naprostá většina výrobků je u nás vyráběna podle harmonizovaných norem, tedy takových, které obvykle platí v celé EU. A vytvoření, zrušení nebo změna takové normy je běh ne na měsíce, ale na roky.
Co se týče potravinářství, jen po ilustraci existující normy - http://normy.cz/normy.aspx?kategorie=vyrobky-potravinarskeho-prumyslu&tr... Ale žádná norma opravdu nemůže za to, že je výrobek třeba nechutný nebo ošizený.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já mám dojem že jste mě pochopil až moc dobře. Podle dnešních norem, kterými byly mimochodem šmahem nahrazeny normy před rokem 1989 a žádný zdlouhavý proces, to jste si vycucal z prstu. To by sem totiž po revoluci nemohli začít dovážet ten hnus co nazývají potravina z té slavné EU. Dnes můžete vyrábět cokoli pokud vám po tom zákazník nezcepení. Podle pravidla co není zakázáno je povoleno. Můj praděda(mimochodem sedlák) by si musel nad tím co se dnes vydává za poživatinu uplivnout, Že žádná norma nemůže za to že se dnešní krmivo nedá pozřít? No teď už chápu váš celkový postoj k problematice jako takové. Tak pro osvětu!! Norma vytyčuje mantinely v kterých se můžete pohybovat. Pokud není a nebo je příliš vágní, znemožňuje to vymáhat kvalitu kterou má produkt mít a co hlavně nelze pak za nekvalitu ani trestat. Protože není totiž podle čeho. Nemůžete prodat ani cvoček pokud neprošel v státní zkušebně a nebyl schválen, tedy aspoň v civilizovaném světě. Problém je, jaké mantinely má ta zkušebna dle zákona hlídat. Dnes se pouští do prodeje i výrobky které obsahují látky u kterých se mnoho odborníků schoduje že podlamují zdraví a mohou při delší konzumaci zapříčinit smrt. Protože to ale zatím nebylo 100% prokázáno, tak se musí počkat až umře dostatečné množství lidí a dokáže se že umřely právě z udaného důvodu. Sen každého výrobce je aby nebyly žádné normy, kromě těch jeho.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Šmahem nahrazeny? Víte, že u nás stále platí potravinářské normy ze šedesátých i sedmdesátých let? A do EU jsme vstoupili kdy? Jinak na západě byly vždy dostupné lacinější potraviny i ty dražší a je zvláštní, že průměrná délka života tam byla podstatně vyšší než u nás. Zatímco u nás bylo jen to, čím nás počastovala místní velkovýroba ze surovin, který pocházaly z těch usviněných polorozpadlých kravínů atd. a polí, který byly hnojený dvakrát vydatněji než dnes. Kvalitka za komunistů z velkovýroben... haha. Dusitany, dioxiny, plíseň.... Jestli si myslíte, že tenkrát byla úzkostlivě kontrolovaná a hlavně dodržovaná kvalita, tak jste dost naivní. Byla, pokud se nenarazilo na věc zvanou plán a prémie. To se pak po stranické linii vždy zařídilo, aby se zboží pustilo ven. Průserů s otravami obyvatel bylo tenkrát taky dost, jen se o tom nepsalo, jako dnes. I éčka tenkrát byla, akorát se to moc neuvádělo - ostatně, viděl jste tehdy, že by se uvádělo u potravin složení, jako dnes? Dneska si můžete vybrat, 30% masa, 50% masa, 90% masa, samozřejmě cenový rozdíl tam je. Lidi jsou snad svépravný, číst umí a co si koupí, jejich věc, nikdo nenutí je kupovat to nejlacinější a mají na výběr. Je na tobě, jestli si koupíš umělotiny nebo ne. Za komunistů se žádné složení potravin neřešilo a nikdy se nad tím nepřemýšlelo, protože v regálech bylo hauno. Zvláštní je, že ČR patří k zemím EU, kde se život v posledních dvou desetiletích prodlužoval nejrychleji, jak se to slučuje s tím "vyrábět cokoli pokud vám po tom zákazník nezcepení"? Těch 40 let reálsociasmu byla tragédie, která u nás vymlátila hlavně ty malé výrobce, pekaře, řezníky, apod. Ale už se pomalu vrací a kdo chce, najde si je.
"Nemůžete prodat ani cvoček pokud neprošel v státní zkušebně a nebyl schválen, tedy aspoň v civilizovaném světě." :D Co je tedy podle vás ten civilizovaný svět? Když přejímáme evropské harmonizované normy, které nám přece tak hrozně ubližují, EU to není? Kdo pak tedy?
"Dnes se pouští do prodeje i výrobky které obsahují látky u kterých se mnoho odborníků schoduje že podlamují zdraví a mohou při delší konzumaci zapříčinit smrt." Pravda, třeba když si koupím kilo soli, je to 4x smrtelná dávka :) Jo, éčka jsou vděčné téma zvl. pro absolventy 14tidenních přeškolovacích kurzů na výživové poradce. Nechci to už dále zlehčovat, ale je to téma hodně rozporuplné i mezi skutečnými odborníky, ale opět, pokud se v Evropě stále zvyšuje průměrný věk, asi to takový problém nebude, že?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím vás neoponujte tam kde tomu vůbec nerozumíte. Zůstaly ty normy co nepřekáží, ty co vadily byly nahrazeny.další byly upraveny tak že se rozptyl kvality roztáhl téměř na nekonečno. Co má společného dovoz potravin po revoluci z EU s datem vstupu do EU. Nevím kolik vám je let, možná jste si v tu dobu hrál v uhláku na horníka a nebo máte krátkou paměť. Po revoluci byly promptně zrušeny dovozní přirážky které chránily tehdy Československý trh, aby se mohla republika zaplavit dotovaným vývozem EU. Tady začala likvidace českého zemědělství, dal to pokračovalo nařízenými stavy zvířectva, zavření cukrovarů atd. Mám pokračovat? Už staří sedláci věděli kolik zhruba potřebují dobytku na jeden hektar polností, aby nahrazovali prostou erozi půdy a přirozeného hnojení. Už za komunistů se ten poměr nedodržoval a to byly stavy dobytka úplně jinde než jsou dnes. Tak mi tu neplácejte něco o lepším hospodaření než bylo. Každý slušný hospodář který je pobožný se musí křižovat nad tím co se děje dnes. Dnes probíhá rabování orné půdy v přímém přenosu s intenzitou dosud nevídanou. Protože hospodařit bez krav, prasat, nedokázali ani komunisti a to chtěli poroučet větru a dešti. Víte vy mudrlante jak dlouho trvá vytvoření 1 cm ornice? já vám to řeknu, 100 let, a my o ní přicházíme přímo děsivým tempem. Celá tato situace je důsledek norem co povolují nahradit živočišný tuk rostlinným. Maso sojou atd. Jestli pak víte že nejzdravější tuk na smažení je sádlo? Má totiž bezkonkurenčně nejlepší tepelnou stabilitu a s přehledem drtí i řepkový olej, o ostatních raději ani nemluvím. Chovat zvířata je náročnější než vypěstovat lán řepky a nebo slunečnice, případně dovést soju. Ale dlouhodobě to bez zvířectva nejde. Když odmyslím že chov zvířectva přináší více pracovních příležitostí, nedožijete se toho že budete mít místo ornice na poli jen šutry. budete se zdravěji stravovat.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, že zůstaly hlavně normy, které řeší zkoušení potravin, stanovení škodlivých látek, apod. Upraveny byly normy, které řeší složení potravin, ale určitě ne s rozptylem "na nekonečno" a přibyly nebo přibývají normy nové, které reflektují nové poznatky. Zvláště mne baví, jak jste najednou utekl od kvality potravin ke kvalitě hospodaření a ornice, no budiž. Na čem se s vámi shodnu, je to sádlo na smažení. Jsme již ale hodně off topic, takže končím.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Podle odpovědi je mi už jasné že se tu dohaduji s člověkem co zná zemědělství a produkci potravin z rychlíku. Oni jsou to totiž spojité nádoby. Když nahradíte v šlehačce, sýru a je jedno zda taveném či cihle, jogurtech, ale dalo by se říci všechny mléčné výrobky živočišný tuk rostlinným, tak je to co? Vy řeknete zkvalitnění potraviny a já řeknu zvěrstvo. Jak je to s uzeninami a prý masovými konzervami, snad nemusím vykládat. V lepším případě nahrazování dražšího masa levnějším masem, horším případě sojou, houskou, chrupavkami, drůbežím separátem, atd. Problém je v tom že masa je málo a tudíž je jeho cena vyšší než by mohla být, netvrdím že by to byla cena zásadně nižší, ale nižší by byla. To by jsme ale musely vrátit stavy zvířat kde byly aspoň za komunistů. Získalo by se dost hnoje na aspoň nějakou obnovu ornice a masa by bylo násobně více. Celá problematika tohoto neštěstí co já pamatuji přišla za komunistů. Nebudete mi věřit, ale i státní statky a JZD se i za komunistů snažily vyrábět efektivněji a tak přišly s masnými plemeny prasat. O co vlastně šlo, celé kouzlo spočívalo v tom, že pěstovat prasata na váhu 150 kg bylo neefektivní a prase nabíralo váhu nad 100 kg už hlavně díky sádlu. Nové plemena prasat rychle vyjela na váhu 100 kg s minimem sádla a šla na porážku. Jenže si zemědělci uvědomili že nastane nedostatek sádla na trhu a co s tím. Nastoupila propaganda kdy se začalo lidem tlouci do hlavy, že je sádlo škodlivé a že by ho lidé měli nahradit rostlinnými oleji a tak snížit poptávku po sádle. Důsledek byl že bylo na trhu málo sádla a vzrostla produkce rostlinných olejů. Masa ale zůstalo stejně a produkce mléka se spíše zvyšovala. Po revoluci jsem očekával že se lidem řekne pravda jak to s tím sádlem a rostlinným olejem vlastně je. Opak se stal propaganda v tom pokračovala a dovedla to co započali komunisti do obludných rozměrů s tím, že se začalo nahrazovat rostlinným tukem kde co a pak už i palivem do motorů. Výsledkem je, že honba za ziskem naprosto potlačila zdravý rozum a vymyla mozky lidem včetně vás. Jinak by jste nemohl napsat to co jste tady napsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem nechtěl již reagovat, ale na tu vaší litanii musím. Znova opakuji, na trhu máte v nabídce širokou řadu potravin různého složení a také různých cen. Seženete výrobky jak s rostlinným, tak i s živočisným tukem. Každý preferuje něco jiného, důležité je, že máte na výběr a nikdo vás nenutí kupovat si to nejlacinější. Aktuální spotřeba tuků je u nás pro máslo a sádlo po cca 5 kg/osobu/rok a rostlinné tuky a oleje cca 16 kg/osobu/rok, což mimochodem poměrově zhruba odpovídá odborníky doporučovanému poměru živočišných a rostlinných tuků, pokud pomineme to, že stále překračujeme doporučený příjem všech tuků o cca 70% (a doufám, že víte, v jakých nemocech jsme dlouhodobě na špici).
Masa je málo? A kde prosím? Pokud jde o produkci, ta je vždy závislá na mnoha vnějších a vnitřních faktorech, ale konkrétně v hovězím jsme soběstační ze 140%, vepřové je z 57%, mléko 130%. U vepřového se situace zlepšuje - jedním z důvodů, proč naši chovatelé vyklidili náš trh nebylo nějaké zákeřné rozhodnutí EU, ale prostý fakt, že nebyli efektivní - byli schopni odchovat pouze 20 selat na prasnici, dnes je to již 30-34, což je na vyspělé evropské úrovni. A že by se vrátili stavy zvířat jako za komunistů - a kdo by o ně pečoval, když dnes to není terno? Vy? Nebo tam někoho naženete befélem? Tohle souvisí s celoevropskou situací, kdy Evropa prostě není z mnoha důvodů, hlavně environmentálních, schopná konkurovat laciným potravinám z dovozu. Proto jsou dotace a pokud se již delší dobu v EU hovoří o omezení či zvýšené taxaci potravinového importu na ochranu svého trhu, budeme muset přijmou i fakt ještě vyšších dotací do zemedělství, než dnes.
A k té ornici - jaké rabování máte na mysli? Výměra orné půdy se za posledních dvacet let snížila o max. 3%. A pokud jde o kvalitu ornice, to s vámi souhlasím, že se ztrácí, a víte proč? Hlavně vyplavováním. Protože komouši rozkulačili venkov, sloučili zemědělskou půdu tím, že rozkopali meze, které přitom jsou hlavní a přirozenou zábranou před vyplavováním ornice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pane bože!!!! Když nahradíte maso náhražkou, tak pro něj není na trhu místo!!!! Normy to dovolují, tak proč by to výrobce nedělal. Snižte v normách povolené množství náhražky o 50% a bude masa nedostatek a tedy všech produktů z něho vyráběných. Celá tahle situace je uměle vyvolaný stav. 9 odborníků z 10 doporučuje rostlinné tuky, protože jsou zdravé. Z tohoto sloganu se mi chce dnes už zvracet. Zajďěte si za nějakým odborníkem, který není v rostlinné loby a zeptejte se ho jak je to s tím prospěšným rostlinným tukem.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Takže mám zajít za odborníkem ze živočišné lobby? Heh... tedy pane bože!!! Všechno je to spiknutí a všichni jsou asi podplacení rostlinným tukem, ne?
A není to taky třeba tím, že kde je poptávka, je i nabídka? Opravdu nutí někdo někoho kupovat potraviny s vyšším obsahem náhražek? Máte volbu. Kvalitní masové výrobky dnes seženete bez problémů.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

"A taky nemusíte použít žádnou, třeba máte tak revoluční výrobek, že se nedá napasovat na stávající normy, ale vy jako výrobce si to pak před případnou inspekcí musíte obhájít."

Dovolim si aj tu prikladovat. Hlavne, ze ma Nvidia tak revolucne vyrobky, ze si moze dovolit obchadzat normy DX12, ze? :)) Ale ako ju dobre poznam, tak to PR oddelenie urcite dobre obhaji. :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

DX12 neni zadna norma, je to APi jedne firmy ktera sama udeluje cetrifikace na HW, takze pokud Microsoft shledal ze dane karty certifikaci muzou mit tak ji proste maji ;) Nvidia by bez souhlasu Microsoftu nemohla dane karty oznacit jako DX12 podporujici

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dneska su certifikaty o peniazoch. Napadol mi hned THX od Lucas company. :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A THX je prosím pěkně nějaká obecně vyžadovaná norma nebo produkt soukromé firmy? Chceš-li, aby měl tvůj výrobek certifikát THX, tak zaplať Lucasovi. Nechceš-li, nikdo tě nenutí a pokud si myslíš, že tvůj produkt je lepší, vymysli si svůj trademark, zkus ho prosadit a pak rejžuj za certifikace. Easy, ne?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, nVidia má tak mocné PR, že po zadání slov a slovních spojení do Googlu obsahujících AMD a nVidia to najde vždy cca 2x více odkazů s AMD ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

okrem slovneho spojenia memory leak drivers, tam ma viac (dokonca X nasobne) odkazov nvidia :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Tak zrovna u zradla za to ty normy muzou, protoze povoluji tam ty sracky/nahrazky cpat a podle normy je mozny vyrobit parek co neobsahuje zadny maso.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A někdo vás nutí jej kupovat? Dnes si přece můžete vybrat.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To mam pro stejnej vyrobek ale kvalitnejsi jezdit do zahranici? wtf jenom proto ze legislativa umoznuje delat dvoji obsah pro jeden vyrobek podle toho kam je urcen (pokud do CR tak je to slozenim oje..sizeny). A ano v marketech nam to primo vnucuji, navic kolik ovci nakupuje v marketech, je to vetsina a kupuji ty legislativne schvaleny sracky protoze kvalita se v marketu sehnat neda. Jen mizivy procento lidi nakupuje od svy ho kvalitniho dodavatele. A jeste mensi procento lidi si dela vlastni zakladni potraviny. Neni nad vlastni klobasky obsahujici jen maso, nechapu jak je vubec legislativne mozny vyrabet potraviny z nahrazek. Tech "falesnych" nahrazkovych potravin je uz prilis, ale lidi (stado) to uz ani nechcou vedet, koupi v marketu sracku hlavne ze je levna a ve sleve.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemusíte jezdit do Německa. Najděte si svého lokálního dodavatele, je jich dost. A i v supermarketech se dá narazit na pořádné potraviny. A je to velmi jednoduché - nekupujte nejlacinější potraviny, pokud po nich je poptávka, je i nabídka, sám to píšete.
Mne vždy dojímá, jak je každý při nákupu třeba počítače, mobilu, čehojávím, schopen hodiny a hodiny drtit internet a vybírat. A v případě potravin, což ovlivňuje život mnohem víc, vleze od kšeftu a koupí první, co mu přijde pod ruku bez toho, aby si přečetl, co vlastně kupuje. Na internetu máte tuny informací, kde se co dá koupit i se složením.
A jen tak pro zajímavost ohledně určování obsahu masa, kde může dojít k matení a pocitu, že "dříve bylo ve všem víc masa":
Receptura špekáčku na 100 kg hotového výrobku dle ČSN č. 577115 z roku 1977: hovězí maso s max. 30% obsahem tuku 38,5 kg; vepřové maso s max. 50% obsahem tuku a s kůžemi 22 kg; vepřové hřbetní sádlo 27 kg; voda 19 kg; pšeničná hrubá mouka 3,2 kg; dusitanová solicí směs a koření 2,5 kg (takže už tehdy (ne)populární E250). Podle dříve používaného způsobu označování obsahu masa by tak bylo možné ve špekáčku deklarovat 87,5 % masa (při započtení všech poživatelných částí včetně loje, sádla a kůží).
Od r. 2001 je v EU a tedy i u nás platná tzv. základní definice masa pro označování obsahu masa v masných výrobcích. Za maso se považuje veškeré poživatelné části jatečných zvířat způsobilé k lidské spotřebě, tzn. svalovinu včetně sádla, loje, krve a konzumovatelných orgánů (játra, srdce). Vedle toho je pak tzv. označovací definice, dle které je masem pouze kosterní svalovina (tzn. svaly), která splňuje předepsané parametry max. obsahu tuku a pojivových tkání (šlach, kůží apod.).
Podle dříve používaného způsobu označování obsahu masa by tak bylo možné ve výše uvedeném špekáčku deklarovat 87,5 % masa (při započtení všech poživatelných částí včetně loje, sádla a kůží). Podle dnešní označovací definice u stejné receptury musí být deklarovaný údaj o dost nižší, protože není možné započítat obsah sádla a části kůží. Takže dneska můžete zakoupit špekáček, který má deklarováno "jen" třeba 55-60% masa a přitom má stejnou recepturu jako původní.
A současné normy nepředepisují minimální obsah masa podle typu výrobku (např. špekáček min. 40%), ale minimální obsah relativně libové kosterní svaloviny, tedy bez sádla a loje.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

"Rigidní trvání na dodržování norem by se velmi lehko stalo brzdou vývoje."

No hlavne, ze chovanie a neschopnost Nvidie, vobec nie je brzdou vyvoja. :D

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jak se prosím projevuje neschopnost nVidie? Já bych naopak řekl, že s ohledem na současné postavení na trhu a tím, že generuje zisk, se jeví velice schopně ;)

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ridici pravidla dodrzovali, tak by nikam nedojeli. A v zemich, kde se na pravidla kasle, a to tak ze uplne, kupodivu neni o nic vic nehod nez kdekoli jinde.

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, iba kazde auto je obuchane a oskrete z kazdej strany (Italie)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia je ryze obchodní firma a daří se jí to! Až bude mít Pascal doporučí bez mrknutí oka koupit nové grafiky a Maxwell a starší se můžou hodit do popelnice.
AMD sice vyvíjí dobře, ale grafiky bohužel neumí prodat.
Přál bych AMD aby jim DX12 pomohl nastartovat prodeje aby byla zdravá konkurence, ale jsem v tomhle skeptik, Nvidia zabrzdí vývojáře než tady bude nový Pascal.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

hoci nieje iste, ci Pascal asynchronne shadery zvladat bude, predsa je to len refresh, a ako nedostatok maxwellov(hw vyuzivanie A.S.) sa to zistilo len pred nejakym tym mesiacom. zapracovat to do blueprintu mozu tak pri Volte najskor

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"zistilo len pred nejakym tym mesiacom"
Mozna my jsme to zjistili pred mesicem, Nvidia to vedela od dob, kdy bylo jasne jak bude ten chip vypadat, a jak bude vypadat DX12. Cili sakramentsky davno...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

DX12 specifikacie su vonku necely rok

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

O nedostatkoch DX9(11) museli ale vedieť už o niečo skôr ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

njn, marketing je mocna zbran, poplaceme si jak je bb ve srackach a sracky apple na vysluni??

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Má to jednou pozitivum: ti co si koupili AMD se můžou smát že mají 2 roky starou kartu, která pošlape docela dobře i v DX12, stejně tak jak si ti, co šli do "výhodného a úsporného" Maxwella, půjdou "povinně" pro další model karty. Ale rázem se jeví poměry cena/výkon u AMD a nvidie úplně v jiném světle...

Průser je, že na tom vydělá i nvidia, protože existují lidi, kteří to ještě prohlásí za "featuru" nvidie (jmenovat je nebudu) a radostně si půjdou pro Pascala.

+1
+35
-1
Je komentář přínosný?

Proc myslis, ze nekdo pujde pro nove karty? Kvuli AotS? Nebo myslis, ze nekdo dalsi napise kod hry tak, aby fungoval mizerne 82% hracum? To by musel byt vydavatel pitomej jak marketing AMD ;)

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

ono IMHO bude stačit, když karta za 4500Kč bude prohánět kartu konkurence za trojnásobek.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Hmm, jako Project Cars? Nebo Witcher s vypinatelnym (!) gameworks? To se ale nesetkalo prilis s pochopenim, ze? :) Spise to byl shitstorm? Tak uvidime kdo si neco takoveho lajsne bez PR smlouvy s AMD :)

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Tynyt o voze a Nest o koze :o) Pokud chápu, bavíme se o DX12 a zmršených AS u Maxwella. No prostě zelenáč...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

To ano a typicky hloupý + zaslepený... Prostě cokoli vydá AMD bude špatné i kdyby to bylo ze zlata... Otom že pocházíme z rodu Homo sapiens občas pochybuju... Spousta lidí je bez mozku a daj se lehce zmanipulovat a to dokonce tak, že to považují za své...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Bude jen hur. Vychova ovci je nad miru vitana, blbum se lip vladne, proto je blbost zadana.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz uz jsme u tech ovci, neni bez zajimavosti ze nejvetsi ovcinec u nas ma amDDe. To je vec kde zatim nvidia silne zaostava...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

videli sme prezentacie apple a nvidia su v tom rovnako, hykanie, tlieskanie, kricanie
jobs a huang ako kazatelia
ako sekty, a nemyslim tym falosne sampanske

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

A Wendak o hovne. Priteli, ja mluvim o tom, co se stalo, kdyz si studio dovolilo "neoptimalizovat" svoji gamesu vuci jedne skupine gpu, v ProjectCars to bylo vuci amd. Takze predstava, ze celej svet naskoci na AMD AS train ve stylu Oxide je silne usmevna.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

cars aj witcher3 mi isli fullHD vsetko naplno (ok witcher nie plny AA) bez najmensich problemov, problem bol, ze cars som zmazal po hodine a w3 po dvoch... Lebo som nepoucitelny, W1 som zmazal po 10 minutach :)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Tak mi řekni, kterou kartu za 4500 si mám koupit - když za tu cenu je od AMD starožitný recyklát, který nemá ani Freesync, ani neumí HEVC. Za to mám vyhazovat těžce ušetřené peníze, protože možná jedna z deseti DX12 her na ní pojede líp?

Edit: Hezké, už deset mínusů, ale ani jedna rada. Krásné přiznání bezmoci... tu cítím taky. Nakonec stejně vezmu GTX950.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

mno taky jsem nad reciklací rozladěný aspoň ty nejlevnější karty mohli inovovat a vycházet z osekaného R9 380. A ty 3násobné recykláty nechat na karty do 3000,- ano 950tka je lepší koupí. pak bych se, ale o Nvidii nezajímal až do 980tky a pokud bude +-900,- rozdíl mezi 980tkou a Fury tak bych ještě zvažoval zda nejít do fury. pokud by byla cena nižší pak 980tka je lepší jak 390X(ta spotřeba je už moc moc velká) mno a pak tu máme top a tam je lepší 980Ti DX12 hry se tak rychle nerozšíří a Nvidie si pohlídá aby se nevyužívalo to co ji nejde... Byť se mi to jako zákazníkovi nelíbí tak spousta lidí nemá rozum (svůj vlastní rozum). A klidně si koupí hůř vybavené HW, které bude ještě klidně i drahší jen proto že budou IN a dokonce to budou ještě do krve hájit... Jak je dobře, že je někdo natáhnul... je to rozumné? Já bych řek že určitě ne.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

82% hracu nevlastni Maxwell karty. Jestli to chapu dobre, tak tento problem predchozi generace Nvidia karet nemely. Az v Maxwellovi se z GPU orezalo maximum vlastnosti, aby se docililo co nejvetsiho pomeru vykon/Watt.
Jinak dle Steam statistiky vlastni Maxwell kartu cca 6.6% hracu. Takze to neni zadnych 82% ani zdaleka. (vsechny nvidia karty vcetne mobilnich maji 52.3%)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blbý je, že všechno mimo Maxwell podporuje z DX12 ještě míň. ;-)

http://diit.cz/clanek/radeony-neumi-direct3d-121-nvidia-maxwell-20-ano

"U Nvidie lze říci, že zatímco původní Maxwell - kupříkladu na GeForce GTX 750 (Ti) podporuje dokonce pouze Feature Level 11_0 (ač s DirectX 12 poběží v poho), tak Maxwell 2.0, tedy GeForce GTX 900 a vyšší, podporují Feature Level 12_1."

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

rekl bych ze mel namysli prodeje dedikovanych VGA

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"Průser je, že na tom vydělá i nvidia, protože existují lidi, kteří to ještě prohlásí za "featuru" nvidie (jmenovat je nebudu) a radostně si půjdou pro Pascala."

Vidim, ze menovat ani nebolo treba, menoval sa sam a hned ako prvy. :D (Nest)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

to pozitivum ktere zminujes je pro AMD spise negativum, pac ty lidi opet nebudou mit duvod koupit novou kartu od AMD

je to holt blbe, ale vsechny tyto firmy jako nVidia a AMD jsou zavisle na jednom, na tom kolik prodaj svejch produktu, pokud neprodaj tak nemaj na dalsi vyvoj a rozvoj firmy

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale krázkozrakej pohled, kdo umí počítat, tak přejít z nVidie na AMD výjde levněji.
Z pohledu zákazníka:
AMD - karta třeba za 10 tisíc mě vydrží 3, možná 4 roky a pořád podporuje nové technologie
nVidia - karta za 10 tisíc a životnost 1, max 2 roky
Prostě nVidia umí moc dobře podporovat aktuální API a vytěžit z toho maximum. AMD se kouká víc dopředu a trochu je na tom "bito". Až do teď. Myslím, že nVidia nemá moc radost z DX12, chtěla by ho později. Ale to neznamená, že za rok, dva, bude zase v pohodě, jen musí přežít s Maxwellem a nejspíš stejně postiženým Pascalem.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

ja myslim ze v Nvidii muzou bejt v klidu, dostatek "kvalitnich" her s DX12 tu stejne hned tak nebude, a ted ta zavaznejsi cast recnicke otazky, je tu nekdo takovej hrac (a predpokladma ze si hry kupuje a nikoliv jen stahuje a neplati za ne) aby pro nej melo smysl resit nejake DX12 a to jak natom je dana karta v tomto APi ? ac me PC zivi a mam dost velke naroky na PC co se vykonu jeho HW tyce, tak s Nvidii take vpohode vydrzim 2-3 roky a nemyslim si ze by s ni nevydrzel i hardcore hrac, ta zivotnost 1 rok je z tveho pohledu dost prehnana a nesmyslne kratka anis bys to mel nejak podlozene :) nebo on je tu opravdu nekdo kdo kupuje VGA jen kvuli treba 1 az 2 hram ve kterych by to mohlo jet o par mozna desitek procent lepe?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Krátkozrace se to může jevit, ale AMD teď potřebuje hlavně ze své platformy udělat standard i na PC trhu, jako se jí to povedlo v konzolích. Tj. nabrat share na úkor nvidie. Osobně si myslím, že výhledově přijde výkonnostní skok, odhaduju to tak na vánoce 2016, kdy se do (vyššího) mainstreamu pravděpodobně dostanou HBM a 14/16nm, což bude příležitost vyměnit karty pro celé spektrum uživatelů, tj. celý rok nabírat podíl a refresh stávajících AMD grafik provést koncem příštího roku s výkonovým upgradem.

Prostě si myslím, že čekaní na velkou ránu si AMD dovolit nemůže, už kvůli tomu, že nevládne takovými výrobními kapacitami. Je ale pravda, že nyní je na protiútok nejvhodnější konstelace. Nové Windows, nový DX, nové featury a nvidia přistižena s kalhotami na půl žerdi.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

napis jim to, oni jiste budou radi, ale obavam se ze ani na ty vanoce 2016 zadnou odpoved nedostanes...teda pokud nepocitame automatickou odpoved ze tvuj dotaz byl zarazen do seznamu na vyrizeni indickou podporou

a pokud budes mit opravdu stesti vetsi nez maji vyherci hlavnich cen ve Sportce, tak se ti ozve kdosy z indicke podpory a to "anglictinou" kterou zrejme rozumi pouze v indii, takzvanou angindstinou :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Hele které náboženství preferujete?. Řekl bych katolické že? Z vašeho příspěvku přímo kape miluj bližního svého .-)). Přiznám se že jsem mnoho lidí co jednají tak, aby měl z jejich jednání největší profit soused a to i na jejich vlastní úkor nepoznal. Pošlete mi fotku :-). Nikdo mi totiž neuvěří že tokový člověk opravdu žije.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

musim te sklamat, ale ateista

a pokud neumis najit fotku nekoho v dneni dobe, tak se divim ze vubec umis postovat v diskuzi :D

jestli jsi to jeste doted nepochopil o co se v teto diskuzi snazim, tak mas asi extremne dlouhe predlouhe vedeni, ty narky uzivatelu jak je Nvidia zla a spatna nijak nepomahaj a nemaj zadnej ucinek, takze jsou zcela zbytecne, stejne jako narky nad tim jak je AMD ublizovano a jak je to cele nefer a jak je AMD tou nejvic nejlepsi firmou a kamaradem na celem celickem svete, as z toho slza ukapne i nekomu kdo postrada slzne kanalky

nejlepsi jsou posty kde nekdo uvadi jak je uzasne ze mu karta od AMD vydrzela tak dlouho a jeste mu roky vydrzi protoze AMD do ni zapracovala neco co se za cas zacne mozna pouzivat..... super a presne to je ten duvod proc je AMD ve srackach a hned tak se z nich nedostane ;) jo zajasejme si jak je AMD uzasne a jak jeji nekolikere vedeni celou firmu postupne posila jeste do vetsich sracak, hip hip je v to v hajzlu s celou AMD a muze za to prave dementni zakaznik co jasa nad tim jak nemusi kupovat jejich nove a nove produkty ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Takze fanatik dnesniho konzumu :) Tak prave pro vas je urcena nVidia, tak sup a na vanoce zase novou, my ostatni jsme radi za nadcasovy hardware od AMD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ani ne, na vanoce si nadelim 5k monitor, grafiky mam v soucasnosti dostacujici ve vsech PC a minimalne 1-2 roky me jeste dostacovat budou naprosto vpohode, vetsina z nich, tedy tech integrovanych v CPU bude slouzit dokud ty PC proste budou fungovat a dedikovane jsou dostatecne prave na ty 1-2 roky naprosto vpohode, mozna i 3 roky :)

prave ja jsem fanatik do uspor, cokoliv co mam tak nahrazuju az kvuli dane fakticke potrebe v realnem provozu kdy jiz vidim viditelnej propad, ne proto ze v nejakem benchmarku se nekde ukaze nejake cislicko a ja hned pobezim do shopu abych mel to cislicko lepsi

a ze ve zdejsi diskuzi je spousta manasku kteri vysiluji prave kvuli AS ac doted jeste nevideli na vlastni oka jedinou realnou hru ktera by je vyuzivala a sla koupit a hrat, ale jiz ted musej resit jak na tom jejich kusu starozitneho "zeleza" pojede a jak budou mit o tolik a tolik presne na miliontiny mist budou mit vyce fps v procentech, a jak uz po 56 nemusej kupovat novou grafiku od AMD protoze jiz v 60 letech jetse pred zapozenim ATi nekdo chytrej vymyslel neco co jim dnes AMD do karty dalo a tak oni jsou happy a strasne fandej umirajici AMD.....ale penize jim nedaj :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

a zase chyba v matrixe...VY hráte zákazníka, nie PR manažéra Nvidia...zase ste sa ožrali a zabudli si doma text, že áno? títo herci sú čím ďalej nespoľahlivejší...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

I když pominu slabý výkon tři, čtyři roky staré grafické karty, ti, co mají teď dva roky starou grafiku, se v době, kdy ty funkce z DX12 budou opravdu k něčemu dobré, budou možná ohlížet po nové grafice, protože ta stará jím chcípne kvůli studeným spojům v "eko"pájce.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

kedy uz na pctuningu urobite test r9 380 (2GB+4GB)
mainstream, a 3 mesiace ani ciarka. ked vyjde hociaky prd od nvidie, tak je testnuty na druhy den
to je normalne na konspiraciu

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

a proc se neptas kdy tady na Diit udelaj nejaky test Nvidie?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jezek robi testy nvidie :)
ja sa pytam Adamsa, si jeho dvorni mluvci ? :)
btw, pctuning dokonca odporucil vo svojich zostavach r9 380, a nevedia ich otestovat
ako konkurencia k hviezdou ohodnotenej gtx960 je neotestovana? pche

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

a to je pro tebe nejake zablesene PCT tak dulezite ze potrebujes aby otestovali konkretni kartu? nestaci ti stovky verohodnych testu ruzne po netu? ty potrebujes primo test na PCT?

z ceskych medii stejne zustal verohodny a "nestranny" jen jeden, EHW, tak se koukni na tamni test :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

stalo sa, v case ked vysiel :)
nejde mi az tak o ten test ako taky, len to vyjadrenie adamsa, preco ho neurobi, (snad si vymysli nejaky skoro-uveritelny dovod)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Netušíte někdo jak je to vlastně s oprávněním tvrdit, že výrobek zvládá DX12?
Mě připadá celkem logické, že pokud hardware GPU nepodporuje nějakou poměrně podstatnou funkci spadající pod DX12, tak by snad dotyčné GPU nemělo nosit označení, že DX12 splňuje, ne?
Jestli dotyčnou funkci softwarově simuluje driver, to mě teda připadá celkem nepodstatné, protože v takovém případě by se dalo tvrdit o jakkoliv staré grafice, že je DX12, pokud by si někdo dal práci s vytvořením driverů, které by vše softwarově simulovaly.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je mi známo, ona jí víceméně podporuje, akorát pro specifický test se specifickými daty to zpracovává pomaleji než AMD; to je normální...
Myslím, že jde víceméně o hoax. Tenhle článek vypadá relativně rozumně:
https://www.reddit.com/r/nvidia/comments/3j5e9b/analysis_async_compute_i...
Člověk musí trochu filtrovat informace. Tyhle PR války a "echo chamber" internet sou hrozný no...

To že musí programátor vážit každý příkaz, jejich posloupnost a vlastně všecko je taky normální(a řešit co dělat a nedělat na dané konkrétní architektuře karty, jak je v odkazu zdroji článku). Bylo to tak v OpenGL a DX<12 a je to o to horší, že DX12 a Vulkan je/bude víc "close to the metal".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Boze, dekuju. Jeden rozumnej clovek. Teda mohlo jich byt vic, ale aspon ten jeden.
Od zacatku rikam, ze cim vic close to metal, tim min je mozne psat univerzalne kod, jako pod vysoce abstrahujicim dx11 api. Proste se bude muset vice optimalizovat per GPU. To je dan za snizeni abstrakce.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Je nás hodně rozumných a tak jsme založili tajnou organizaci a já tu postuju za ně všechny, abychom ušetřili čas. LOL JK :) No, ale snad čas od času ze mě něco koherentního vypadne...

No D3D11 taky není "vysoce abstrahující", takový termín bych si nechal pro nějaký 3D engine, kam jenom strčim scénu a hotovo. Ale je to abstraktnější... No dřív nám v OGL sebrali transformační zásobník a matematiku a teď nám berou implicitní nakládání s pamětí a instrukcemi, zlouni. Kdo se to má furt učit :)

S tou abstrakcí taky ztrácíme výkon a možnost optimalizace neni. Někdy je to tak abstraktní, že člověk neví co od toho očekávat (a jak dlouho to může trvat). V OGL je kolikstovek operací, které nikdo ani všechny nezná, natož to co od nich očekávat po výkonnostní stránce. Takže paradoxně méně abstrakní Vulkan(s méně funkcemi) klidně může ušetřit práci, byť si člověk musí dělat některé věci sám, které se dřív dělaly automagicky.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

"Automagicky" - ak nechceny preklep, tak uzasny :)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Ne ne. To je docela známý terminus technicools. :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale dle všeho ten hardware asynchronních shadery podporuje.*
*problém je pouze v rychlosti provádění této operace, která z bonusu pro výkon dělá výkonnostní penalizaci.:D

AS využít lze, jen to vůbec nebude konstruktivní. Z hlediska podpory/nepodpory AS tedy problém dostat nálepku DX12 není.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

drivery nvidie hlasia ze to podporuju, i ked samotny HW to nepodporuje. HW na to nema scheduler. zapnutie AS vyrazne znizuje vykon. NV doporucuje AS nepouzivat. ale fanda NV bude trvdit ze jeho HW to podporuje. =FACEPALM=

To je ako s kartami Nvidia FX5200, tie na papieri podporovali vertex shader 2.0, ale nemali na to HW, emuloval to za nich procesor a vykon bol katastrofalny. :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Předpokládám, že jde o komentář, který se zaběhnul. Nějak vůbec nebere v potaz, co jsem napsal.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No jistěěěě, já také umím násobilku. Nevím kolik je 4x2, ale vím že 2+2+2+2 =8. Nedělejte ze sebe hloupého. Ta podpora by také měla být použitelná a níkoli jen aby si to člověk mohl odfajfkovat, abych oblbnul kupujícího.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale samozřejmě, že koncový zákazník čeká, že ta technologie bude přínosem.

Nicméně AS v DX12 opravdu není definováno garantovaným výkonnostním přínosem, nýbrž jako jistá možnost přiřazení práce odpočívajícímu shaderu. A ta možnost u Maxwellu asi je. Jen vás místo odměny dokonce něco stojí.

Je to klasický příklad, kdy se nedělá, co jste chtěli, nýbrž co jste řekli, aby se dělalo.

Odpovídal jsem na dotaz, proč Maxwell kvůli AS nepřijde o nálepku DX12. Ať je to sebevíc frustrující, odpovědí bude, že Maxwell schopnost využít AS nejspíš jednoduše má. Že provedení je výsměch, to už tu nálepku neovlivní. Zde se odpovídá: ANO/NE

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kazdej rozumnej vyvojar na to odpovi timhle zpusobem:
https://www.youtube.com/watch?v=JbovJbKALzA

Je jedno o jakou jde firmu, znit doporuceni ve smyslu "pri detekci nasi grafiky vynutte vypnuti teto funkce", nedalo by se jim nic vycitat - funkce zpusobuje snizeni vykonu coz je nezadouci.
Ale nabadat (= v pripade nvidie prinutit) vyvojare k tomu aby tu funkci nepouzivali vubec protoze by na konkurecnim HW behala lepe, to si opravdu nic dobreho nezaslouzi.

+1
+34
-1
Je komentář přínosný?

Před pár dny jsem si objednal drahý AIO s GF 980M z Německa. Ještě mi ani nepřišel. Mám ho kvůli nefunkčním AS vracet anebo jsem 2-3 roky v klidu, protože to bude Nvidia u vývojářů blokovat? Vážně mě nasr... štvali. Po letech dám Nvidii šanci a tohle. Mají jediné štestí, že v mobilním segmentu nemá AMD mobilní Fiji, takže 980m byla jediná možnost. Do desktopu bych si nic od Nv nekoupil. BTW je to paradox. Můj více než 2 roky starý herní notebook s AMD Pitcairn grafikou nebude mít s AS problémy, zatímco můj nový 2x dražší AIO s 980M je umět nebude? Jsem zvědav jak mi to zastánci Nvidie vysvětlí. Btw jak vidíte nepreferuji značku, mám 2 stroje - jeden s AMD, druhý Nvidia grafikou

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Problém je ve výkonu, ten Pitcain má obdobmé TDP jak ta 980M a porovnej si jejich výkon ve kterym to 980M vydrtí ať už AS zvládá nebo ne. AS v praxi znamená že hry co to budoéu podporovat (většina i těch DX12 asi ne), poběžej na Radeonech cca 15-20% rychleji. Ale nesmaže to TDP a obecně manko hrubého výkonu. Mobilní fiji (kdyby bylo) vůbec neni konkurence 980M. Fiji je +-600mm2, a ty jej stavíš proti malé mainstreamové GM204, už jen to že se tak staví je obrovské vítězství pro GM204, Fiji by měl bojovat s 980TI/Titan X, ala HW s obdobnými náklady, ale na ten nestačí.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Jde o to, jestli chces hrat AotS nebo taky neco jineho. Nebylo by lepsi pockat, jak se budou dx12 hry technicky vyvijet? Protoze zatim ma nvidia "problem" jen v tom AotS, kterej je napsanej tak, aby ten problem mela.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Tak aots na NV hrát můžeš v DX11, nebo v DX12 kde ti poběží o 10% pomaleji v čem je problém?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja zadnej nemam, Machina chce vratit GPU :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stolní GPU bych vrátil. Mít 980ti, tak bych to udělal. Fury X je jen o pár % pomalejší a pokud hra použije AS situace se nejenže obrátí, ale Fury X začne být rychlejší o 10-15%. Jenže jak jsem psal, jde o mobilní grafiku kde je situace jiná, nejlepší mobilní AMD grafika je můj Pitcairn s 2GB paměti ve 2plus roky starém noťasu a ten opravdu na 8GB 980m nemá ani kdyby zrychlil o 50%. Takže tak. Přesto jako majitel maxvella nebudu říkat, že nejsem kauzou ohledně AS znepokojen. Jsem a bojím se. Chci toho maxwella alespoň 2-3 roky používat a to už bude DX12 aktuální. Dyť ta mobilní 980m s 8GB v MXM modulu stála možná víc než stolní Titán, tak ať si mě NV nepřeje, jestli si na tom příští rok nezahraju!

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

"Stolní GPU bych vrátil. Mít 980ti, tak bych to udělal. Fury X je jen o pár % pomalejší a pokud hra použije AS situace se nejenže obrátí, ale Fury X začne být rychlejší o 10-15%."

Ano? A toto soudíš na základě jednoho PR techdema na objednavku? Extremely premature, abych citoval wccftech ;)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Na objednavku ? ROFL
Objednavka je jedina, nepouzivat AS nikde. Dekovat mame komu??? V budoucnu nas toto podplaceny rozhodnuti poskodi vsechny, nehlede na zaslepenost k jedne znacce.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Hoj :-) neboj nest a jemu podobní Tě stejně řadí mezi blbce co si kupují AMD :-D I když jim píšeš že sis teď koupil noťas s jejich modlou. A to jen proto, že nepíšeš jak je to úžasné a pod haníš jejich modlu a tím pádem nejsi IN :-) To máš to samé jak já... i když rozlišuju kdy bych si koupil jakou kartu a že jsou z obou táborů tak jsem blb a AMD fanatik protože nepreferuju jen 1 značku.. tu jejich... Těmto lidem je složité neřku li zbytečné cokoli vysvětlovat.

PS: co ten srazík a pokec?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

nezapomen lubrikant.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

No vzhledem k tomu, že oba pracujem v ICT čemuž Ty nerozumíš tak se budem bavit o věcech kterým Ty nerozumíš ;-) A ten lubrikant fakt u toho potřebovat nebudem :-D Zas vedle nestíku tak to zkus příště třeba to tentokrát vyjde ;-)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, zle zle zle AotS su napisane tak, aby chudacik Nvidia trpela. :D To si snad nemohol mysliet vazne, to co si prave vyplodil. Neni skor Nvidia tak uboho osekana a technologicky nepripravena, ze ma problem s modernejsimi technikami vypoctov? Vyfukaj si ten zeleny susen z nosa konecne, stale rastie a uz ti zacal tlacit na mozog ako vidiet. Sam som vlastnikom gtx980 po dlhsej dobe vlastnenia roznych AMD grafik, som s nou spokojny a aj ked ma tento handicap docela nastval, no, nikdy by som neklesol na tvoju uroven a takuto <> zo seba nikdy nevypustil. ;)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hele ten notas vrat a kup si nejaky s AMD, jiste budes spokojenejsi a budes klidne spat jak si dobre koupil pac mas funkcni AS :)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

8000 za HD 7950 byla moje nejlepší investice do nového HW (Bohužel jsem nekoupil taktovací IB/SB i5 nebo i7).
Bylo to poprvé kdy jsem se odhodlal koupit dražší grafiku, ale to že za víc než 3 roky bude umět něco co konkurence neumí ani o dvě generace pozdějš mě opravdu ani nenapadlo.
Představa, že bych si koupil třeba GTX 560, pozdějš kvůli výkonu GTX 760, kterou následně Nvidie po výdání 9xx zabje ovladačema a já bych pak měl koupit GTX 960, kterou příští rok zabijou znova je úsměvná :)

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem zase koupil ve vyprodeji za 2800 AMD 5850, ktera dokaze zatopit i dnesnim kartam za podobne penize, skoda ze uz nehraju :)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Nemozes porovnavat bazarovku vs. novu kartu, to sa snad zhodneme. Taktiez som kupil za 4000Kc 280X alebo i 290 za 5000 a v pomere cena/vykon su to tazko prekonatelne karty... Ale takto to brat neide. Kazdopadne suhlas, 5850 boli vynikajuce grafiky. :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Může mi prosím někdo odpovědět na otázky:
Většina her vzniká primárně na konzole, tam má čipy AMD a je tam potřeba z daného HW ždímat maximum. Budou opravu vznikat hry které nebudou využívat async. shaderů?
Je do budoucna opravdu tak zásadní umět DX12 když třeba Steam a plno jiných kolem se motajících firem říká že DX12 je velice uzavřený na použití (W10 nebo konzole) a že je lepší se porozhlédnout jinde? (Pravda, toto neřeší nefunkci async. shaderů.)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

tím uzavřením na špiclovací WIN10 jsem taky rozladěn... nicméně naní to poprvý. Uvidíme co Vulkán bude mít podporu STEAMu. Ten není omezen a AS podporuje.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá poznámka. Dle mého nebudou hru náročně překopávat aby AS vykuchali(bylo by to drahé). Předpokládám že kvůli NV tam aplikují deaktivaci AS pří načuchání GK od NV. Tak že kdo bude mít GK AMD, ten bude mít z toho profit, ostatním to pojede hůře, ale nikoli katastrofálně, jako kdyby byly AS zapnuté natvrdo.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Pro většinu hráčů je spíš otázkou, co za typ her hodlají hrát.

F2P hry, u kterých mají hráči nahráno i třeba 1000 hodin, jsou typicky velmi konzervativní, co se týče API - jde o to, aby hra běžela na co nejširší skupině mašin. (WoT, různá MMO RPG,...)
Pokud se uhnízdíš v této skupině hráčů, v podstatě ještě pár let můžeš nad existencí DX12 vždy jen mávnout rukou.

Indie hry jsou na tom vlastně úplně stejně - mají velkou setrvačnost.

A pak tu jsou grafické "zázraky", kvůli kterým bys měl grafiku nejpozději ob rok inovovat. Neboli v tuto chvíli se také nemusíš nad AS zamýšlet. Novou grafiku bys napřesrok kupoval tak jak tak a v té době již bude odpověď na tvou otázku jasná.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jestli to tady uz nezaznelo, ale jestli vyjadreni Nvidie plne chapu, tak ted potvrdila domnenku, ze ve hrach je PhysX plne softwarova zalezitost vazana na HW Nvidie... Neb kdyby to bylo HW pocitane, tak karty museji prepinat mezi grafikou a matematikou (pri pouziti jedne karty)... Takze jinak receno, dalsi lez od Nvidie?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bych řek, že jim jde jen o ty AS které fungují trošku jinak a jsou náročnější. Nehledal bych v tom širší souvislosti a dohady.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

VoDa je jen dalsi klon nekoho kdo potrebuje neustale omilat dokolecka to jak je Nvidia spatna a jejich produkty a "produkty" jsou strasne a spatne, a to v kazde mozne diskuzi kterou najde .....cims Nvidii jen dela reklamu, on to nikdy nepochopi a je mozna i dobre ze to nepochopi, pac by se z toho pravdepodobne pak zblaznil :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nvidia není špatná já byl s jejich produkty vždy spokojen co měly to zvládly Ostatně ty samé zkušenosti mám i s Grafikami AMD/ATI byť kdysi tomu člověk musel víc rozumět aby mu vše na ATI běželo bez potíží :-) ALe k tomu tu bylo Guru3D.com kde se daly najít super ovladače a jiné vychytávky. Nicméně potíže s ovladači jsem zažil i na Nvidia produktech, a to naposled u 560Ti. Já mám Nvidii dá se říci zazlé jen toto: 970tku, GameWorks (úmyslně poškozovoat kohokoli jiného... mno...), a pak jak vlastně dopadlo PhysX... přiznávám, že jak to koupiula Nvidie tak jsem si říkal no super konečně se to rozšíří do her paráda i jsem si koupil hry na této fyzice ztaložené (demoliuce budov prostředí a pod). Ve výsledku mě čekalo rozčarování a zklamání :( kdyby to Nvidia nezamkla jen pro sebe tak jsme tu dnes mohli mít jiné hry...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nie je všetko len čierno-zelené. Niekto sa tu pýta otázku, už som si myslel, že si prečítam aj rozumnú odpoveď a prišiel Štefan Prokop, truhlík vo výslužbe....a bylo to v.....

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Nevim... Ale pokud pocitas fyziku, musi cip prepinat mezi grafickym a matematickym vypoctem... Coz musi jasne degradovat vykon HW pokud to neumi soubezne, coz ocividne neumi... Takze pokud hry maji naimplementovany PhysX, tak jim to musi realne pocitat CPU(SW) a ne grafika(HW)... Uz takhle me stve diletantstvi NV, ze proste kdyz mate jine pouzite GPU v PC a mate tam i NV tak na PhysX muzete zapomenout, neb proste NV to v ovladacich vypla... Jde to obejit, ale ty praco co s tim je??? Popravde uz me firmy typu NV,apple a jini derou svym pristupem "Zaplatil jsi za to raketu, tak makej jak chcem my, to co chces ty, nas nezajima!!" Vlastnil jsem oboji :D takze vim na cem jsem byl :D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nu, to je jako s Mantle. Kdo má jiné použité GPU v PC než AMD, může na něj zapomenout.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ano s tim plne souhlasim... Ja nerikam ze chci PhysX na Ati karte... Ale stve me kdyz mam v pocitaci i NV hardware a vyrobce mi to blokne, neb tam mam i hardware ktery vyrobci "nevoni" !!!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tiež si myslím, že nemusela NVIDIA blokovať GPU PhysX ak je primárna karta iná ako od nich.

K zvyšku a komentárom vyššie. PhysX má väčšinu features naprogramovanú tak, aby ich vedelo počítať CPU. Potom je istá vyprofilovaná skupina features, týkajúca sa hlavne rôznych časticových systémov, ktorú je možné akcelerovať aj alebo iba na grafikách od NV. Teda inak povedané, ak hra hlási podporu PhysX, zisti si či ide iba o CPU PhysX alebo hra používa aj GPU PhysX. Ak používa GPU PhsyX, tak ten sa určite akceleruje na GPU a nerieši sa SW na CPU. Typický príklad je APEX Turbulence, ktorý sa v hrách v rôznych variantách používa (ako sneh, prach alebo dážď).
Ďalej, prepínaním medzi grafikou a výpočtami pre PhysX sa určite stráca čas, ktorý by sa použitím AS mohol zlepšiť. To ale neznamená, že sa medzi compute a grafikou na NVIDIA GPU nedá prepínať. Takže sa neboj o to, že hra podporujúca GPU PhysX by kvôli nepodpore AS počítala PhysX na CPU (mimo časti, ktorá je pre CPU určená).

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jo a ešte doplním, že context switch medzi compute a graphics operáciami kvôli PhysXu sa dalo obísť použitím sekundárnej karty čiste iba pre PhysX. Teda ak si mal aj primárnu od NVIDIe. Ja som túto možnosť využíval a vždy som si po kúpe novej grafiky dal starú o slot nižšie. Takže ku 8800GT som mal 8600GT na PhysX, po kúpe GTX460 som mal zasa 8800GT na PhysX a ku terajšej GTX780 mi už 3 roky fičí GTX460 čiste iba na PhysX. Toto riešenie vedelo celkom pomôcť a nie raz som si pekne pomohol výkonovo alebo v lepšej plynulosti u hier s GPU PhysX (Mafia 2, Metro Last Light či Borderlands 2).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Tento přepínač je těžkopádný."

Uhuh...cože? Hmm...

"This is still a heavyweight switch to make."

Aha, takže "toto přepínání má zatím stále ještě vysokou režii". Nešlo by to příště napsat srozumitelněji? ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.