Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Analytik: Nvidia má důvodný zájem na výrobě u Intelu

Ono to nebude tak jednoduche, protoze nVidia konkuruje Intelu i v segmentu HPC Teslou. Xeon Phi i Tesla se pouzivaji ve vypocetnich clusterech a superpocitacich. Zpristupneni 14nm procesu Intelu pro Tesla karky by nejspis odepsalo Phi. Navic se nV stala docela vyznamnym hracem v ramci OpenPOWER a s IBM pracuje na superpocitaci, ktery by mel kombinovat Power 8 a Pascaly s HBM ... Ja byt Intel, tak se mi takova aktivita ani trochu nelibi.

Nevite nekdo jak je to s 14nm procesem od IBM/GF? Ztratil se s postupnym zahnivanim IBM a prechodem GF k Samsungu nebo jsou k nemu nejake nove informace?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to sranda, AMD koupí Samsung. Intel pohltí Nvidia a bude klid. Třeba se zase vrátíme k tomu, že procesor od Intelu bude v první řadě procesor a těch současných 31% plochy co zabírá grafická karta se zase smrskne na jednotky procent kdy to bude jen zobrazovadlo s akcelerací přehrávání videa a nebude to mít ambice být "herní grafikou".

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Intel je dneska v podstatě taky spíše výrobce grafik, v poslední generaci mobilních dvoujader zabírá grafika 2/3 plochy chipu. http://www.zive.cz/uploadedfiles/609459892.png Trendy jsou takové, že z procesorů se stávají grafické karty se specializovaným koprocesorem pro rychlé vykonávání neparalelizovatelného kódu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jeee vidíš, já zapomněl že jsou tu s námi ještě 2jádra. Já osobně nepotřebuji super grafickou kartu v procesoru. Jsem skromný.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Tohle bych nebral jako reprezenativní vzorek, je to model s nejmenší CPU částí (2 jádra) a zároveň největší GPU částí (Iris).

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

ako ze je cena iris pro vysoka??
najlacnejsie 4jadro, ktoreho su plne notebooky, core i7-4700mq stoji 383$, najlacnejsie stvorjadro s iris pro, i7-4750hq stoji 440$, produky s ktorym prakticky neexistuju. Pritom rozdiel je len 60$, co pri 1000$/EUR notebooku by bolo zanedbatelne, hlavne keby nemuseli pouzit externu grafiku. Alebo realne ceny pre OEM su rozdielne oproti oficialnym release cenam?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Problém Intelu je, že jen eDRAM Iris Pro (té s eDRAM) stojí oněch 60$, neboli takové modely se neprodávají s adekvátní Intelovskou marží.

Notebooky s i7-4750hq jsem viděl. Jejich problém je, že se nehodí do žádné koncepce reklam, které momentálně běží. 45W je moc na ultrabook, grafika je málo na herní notebook. A tak jsi v pytli, protože ten procesor spadá někam mezi ony dva ražené hlavní proudy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.