Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nvidia přejde na 14nm výrobu u Samsungu

Pamätám si, že ešte nedávno tu boli podobné kórejské špekulácie o tom, že by mala Nvidia vyrábať na 14nm všetky Pascaly. No a s týmto to bude asi podobne. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ac to zprava neuvadi a Samsung asi nepresel na novou revizi vyrobniho procesu tak bych to spise videl ze se bude jednat o orezane mobilni verze aspon dle vyjadreni v clanku >> nizsi frekvence + dobra efektivita (ale ac je titulek zavadejici je to stale spekulace)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je nejaky nesmysl, JirkaK rikal, ze NVidia by nikdy k Samsungu nesla, protoze jejich 14nm proces je na hov.. .:-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Však pascal je tak efektivní, že i shitsung procesem bude mít 3x vyšší výkon a 2x nižší spotřebu než AMD.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Jak že to říkali v Age of Empires? Trololo... :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já bych radši počkal s hodnocením vlivu na jednotlivé barvy ještě na Jardu )))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Uúúúž, už jsem tady! Naprosto správně souhlasím s Much Doge, přechodem k Samsungu klesnou sice takty, ale i spotřeba, takže pokud nVidia chystá odpoveď na Vegu, tak už teď víme že nadcházející produkt nVidie bude 2,5x efektivnější. (já vím AMDčkaři, taky mi to trhá srdce, že nVidia AMD drtí, ale je potřeba si přiznat realitu, než žít ve snu).

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak o tom, ze NVidia totalne drti AMD neni pochyb. Ovsem bylo by dobre to pro presnost konkretizovat: NVidia totalne drti AMD ve vykonu a energeticke uspore pod DirectX11 a nizsimi!
Ono se to mozna lajcky nezda, ale je to hrozne dulezite. My dneska totiz vubec nevime, jestli vubec lze byt jeste vic energeticky uspornejsi pod DX12 vcetne AS a Vulkanem nez jak to predvadi AMD a to jednoduse proto, ze NVidia tyto technologie hardwarove nepodporuje, podporu ma jen softwarovou a casti kodu, ktery neumi zpracovat odesila na procesor pocitace.
Takze klidne je mozne, ze tyhle moderni technologie, ktere si zadaji specificky typ vykonu, proste lepsi energetickou efektivitu neumoznuji a budu-li spekulovat, tak treba prave boj s energetickou efektivitou brani NVidii tyto technologie nasadit a odsunula je az na Voltu (zatim).
Jinymi slovy az bude NVidia na stejne technologicke urovni jako AMD a to ted proste s Pascalem neni, tak potom zvladne-li to NV lepe a udrzi soucasnou uroven efektivity, tak terve potom muzeme NVidii aplaudovat, zatim nic nepredvedli, takze zatim je technologickym kralem AMD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro mě za mě ať je třeba Honza králem, protože by to zvládl lépe než ten Becheráč.
Víš ať se podívám na jakékoliv grafy, tak když nebudu brát na nic ohled, tak pořád nVidia má víc FPS než AMD, a je mi jedno co se kam posílá.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jiste protoze her pro Vulkan a DX12 s AS spocitas na prstech jedne ruky a vsude jinde je NVidia lepsi. Za rok dva bude situace urcite jina a DX12 v AAA titulech prevladne. Mezitim NVidia urcite dokonci svou DX12/Vulkan grafickou kartu (asi Volta) a potom muzeme srovnavat, kdo je lepsi.

AMD zda se predbehla dobu, na druhou stranu majitel dnesni RX480 s ni pravdepodobne vydrzi dele nez bude treba upgrade karty na novou. Proto stale rikam, ze NVidia se vyplati hlavne lidem co kupuji grafiku co rok dva.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pohádky o "už brzy" záplavě nejdříve Mantle a nyní DX12 her (Vulkan zatím ani nepočítám) již čtu třetím rokem. Stejně jako o nějaké morální výdrži jakýchkoliv karet. Stačí se podívat na Aukro, kolik tam je v nabídce relativně čerstvých ať už AMD nebo nVidia karet. Za rok dva tu bude zase jiná generace karet a ty současné na Aukru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzes mi prosim hodit nejaky odkaz, kde v DX12 je RX480 efektivnejsi nez napr. GTX1060? Ja totiz vidim napr. v AoS (DX12) o chlup vyssi vykon u GTX1060, ale nizsi spotrebu nez RX480.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

s i7 procesorom to je také pekné v tom grafe...pozrel by som si to s procesormi i3 / fx-4300 a 6300 s ktorými sa tieto karty kupujú...ale aj tak mi nie je jasné, ako ste sa dopracovali až sem...od správy, že Nvidia možno bude vyrábať 14nm čipy (aj tak by som si tipol, že to sú tie mobilné čipy do Nvidia shield atď.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja bych si dovolil nesouhlasit. Karty typu RX 480 nebo 1060 nejsou primarne k parovani s i3/6300. Ne ze by to s tim nejelo, ale urcite to neni optimalni kombinace...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

myslel som cenovú reláciu pri kúpe pc....pri výbere počítača v hladine 20-30 000 Kč?...niekde tam...ale beriem, je možné, že to niektorí používajú aj s i5-4960 a iné...ja len, že v testoch sa pravidelne používajú high end i7 modely, ktoré nemajú problém pomôcť k lepším výsledkom, zároveň je to spojené s vyradením premennej v podobe procesora. Ja len, že v domácich pc sa málokedy potom stretneme s takou kombináciou a je možné, že v tom prípade bude pomer síl rozdelený inak, ako v teste s i7-5960 napr.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zvláštní, že pod DX12 má Pascal také výkonnostní nárůst, sice ne takový, jako GCN, ale je tam. Jestli to není proto, že Pascal AS umí, i když ne tak efektivně, jako GCN. Ostatně, nikde není definován jeden jediný způsob, jak AS podporovat. Obě firmy na to prostě jdou jinak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"už teď víme že nadcházející produkt nVidie bude 2,5x efektivnější"

Hmm o nadchazejicim produktu o kterem nikdo nic dokopy nevi, uz ted "vime" ze bude 2.5x efektivnejsi nez druhy nadchazejici produkt o kterem nikdo nic nevi ?

"je potřeba si přiznat realitu"
Jo, realita je, ze si si zase zapomel vzit prasky. Pripadne sis vzal trojitou davku. Tezko rici..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

2,5x efektívnejší, ako čo? ...to je, ako tie reklamy z televízie...je lepší, lacnejší, výkonnejší...ale etalón akosi zmizol...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jinými slovy, nVidia se snaží získat výhodu, kterou AMD už má? ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:D :D :D tak to je perla dne :D :D :D Sice černá perla, ale i tak :D :D :D Myslíš těch 200W odběru oproti 180W 1080sátky, která je výkonově absolutně jinde? :D :D :D (pro hloupé: Kdyby RX480 měla spotřebu 90-120W na svůj výkon neřeknu ani slovo, ale 150-200W je prostě těžkej fail.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ťažký fail je skôr vaše narodenie. Vaše argumenty sú na úrovni 10 ročného decka a aj tak sa snažíte presadiť svoj hlúpy názor. Na takéto veci existuje PCtuning tam vás redakcia aj pochváli.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tak uz si tu 1080 konecne kup a bez si hrat, misto psani tech nesmyslui sem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Hele Jardo, podivej se kolik maji spotrebu nereferencni 1080.. nektere klidne behaji i k 250W ;) jelikoz je tam rozdil oproti referenci v zatezi klidne i 70W...
https://www.computerbase.de/2016-08/msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-test/4...

To jen tak, aby jsi mohl trousit i jina moudra ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tady se vždycky vytáhne graf kterej se vám hodí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To neni o grafu, ktery se hodi. To je o tom, ze tady rikas neco, co jsi si neoveril a je to chybne. Nereferencni karty, zvlaste pak OC edice (coz jsou vsechny ty zajimave) se casto vubec nedrzi nejakych referencnich hodnot. A je uplne jedno, jestli se divas na AMD nebo NVidii. A jsou mezi ruznyma kartama se stejnym chipem velke rozdily. Vsak se podivej nezaujate na ten graf vyjde ti z toho, ze ty nereferencni 1080 litaji spotrebou az do +100W od NV reference. A takhle to bylo i pri minulych generacich karet obdobne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ďalší clickbait článok na weekend :(

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

jasně. a proto jsme ho vydali v pondělí...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Pro lidi s pětidenním vedením... ;)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Co je na tom clanku "clickbait"?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nadpis podľa ktorého sa zdá že prechod Nvidie na 14nm je hotová vec, aj keď so 16nm sú natom jasne lepšie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak to jo, ten nadpis je ponekud zavadejici..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.