Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Nová revize OCZ Fatal1ty na trhu

OCZ_Fatal1ty_750_W
OCZ přináší třetí verzi svých zdrojů Fatal1ty, konkrétně bude aktualizovat 550- a 750W modely. Jedinou významnější změnou ovšem je změna částečně modulární kabeláže na plně modulární kabeláž.

Po třech letech se společnost OCZ rozhodla zaktualizovat řadu zdrojů nesoucích jméno po známém mistru světa v progamingu, Fatal1ty, jak bylo nakonec řečeno už i na Computexu. Že to už bylo za potřebí je celkem jasné, ovšem tuto aktualizaci bych nenazval pomalu ani mírným pokrokem v mezích zákona. Dosavadní verze nejsou vyloženě špatné (na to, že se jedná o produkci Sirtecu), osazení je z větší části kvalitní a problém nastal na Hardware Secrets pouze v přetížení, kdy zdroj shořel. (To je zřejmě tradice, také jsem v recenzi jeden kus od OCZ spálil, u druhého jsem neměl nervy to tlačit dál, jinak by umřel taktéž.)

OCZ_Fatal1ty_750_W_2

Nové verze u 550- a 750W modelu tak přinesou zatím jen jednu jasnou změnu: částečně modulární kabeláž nyní bude plně modulární. Účinnost bude certifikována jako 80 PLUS Bronze, což není na rok 2013 žádná hitparáda, reálně má dosahovat až 85 %, což je tak o procento více než u současného 750W modelu. Slabší verze (nyní za cenu kolem 1500 Kč) je nyní certifikována pouze 80 PLUS, tudíž zde mírný pokrok bude (přibližně 3 %). Záruka bude prodloužena ze tří na pět let, kdo je OEM dodavatel a jakou platformu použije ovšem zatím stále není známo.

Pavel "Behemot" Boček

http://www.hwworld.cz/ bocek.pavel[@]post.cz

více článků, blogů a informací o autorovi

Diskuse ke článku Nová revize OCZ Fatal1ty na trhu

Pondělí, 30 Září 2013 - 14:21 | Noxik | 1. Na fotkach to lepe vypada, nez kdyz z toho...
Pondělí, 30 Září 2013 - 13:03 | Choze TM | K čemu v praxi je odpojitelný kabel pro MoBo?...

Zobrazit diskusi