Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Od HD 7900 jsme čekali víc, Kepler je rozdrtí, říká Nvidia

No tak to je ROFL :-)
Neni to tak davno, co zde jeden nejmenovany diskutujici prezentoval PRESNE TY SAME nazory, a byl VELMI NEMISTNE zesmesnovan a i clenove samotne redakce z nej delali vola a exota, ktereho nikdo nema brat vazne, pac nevi o cem mluvi, a GOLD oceneni je spravne a jedine spravne, protoze vsichni ostatni take davaji nejlepsi hodnoceni..
A ted prijdete s tim, ze zopakujete to, co ten clovek rikal, a je z toho super clanek :-))
Boze boze...Tohle je krasny priklad toho, cemu se rika UROVEN. A snad to bude varovanim pro vase nektere nejmenovane redaktory do budoucna...

Jinak upozornuji, ze toho dotycneho nijak neznam, nesleduji a v mnoha vecech s nim nesouhlasim. A mozna se zde projevuje radikalne k jedne strane, ale lide, kteri maji urcitou uroven, by se pres to meli povznest a hodnotit argumenty, a ne to, do ktereho tabora kdo patri.

PS: Zcela vazne si myslim, ze byste na zaver toho clanku meli dat nejake "PS:sorry..."

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Co konkrétně je na tom "ROFL"? Na jedné straně je reálný produkt, který je na trhu, desítky recenzí a stovky uživatelů ho mohli nezávisle zhodnotit - na druhé straně je stanovisko konkurence o jejich vlastním produktu, který na trhu není, několik měsíců ještě nebude a neexistuje tak způsob, jak zmíněná tvrzení ověřit.

Jediné, za co se můžeme omluvit, je, že nestavíme neověřitelná tvrzení PR manažerů nad nezávislé recenze. Pokud ti takový přístup chybí, doporučil bych spíše nějaký fan-web :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

dobre...cituji z clanku:
"Ač Radeon HD 7970 sbírá jedno ocenění za druhým, dá se svým způsobem pochopit, že se od něj i tak dalo čekat více."
"Přiznejme si, že oproti Radeonu HD 5870 a 6970 či GeForce GTX 580 zas tak extrémní (v pravém smyslu toho slova) nárůst výkonu nepřináší."
"Takže zkrátka předpokládejme, že Nvidia uvede GPU, které bude obecně výrazně rychlejší než AMD GCN v DirectX 11(.1) aplikacích/hrách"

Toto byly vety, ktere napsal AUTOR CLANKU, nikoliv nejaky PR manazer. Znovu opakuji, je to stanovisko VASEHO webu.

A ted ukazky z diskuze k te recenzi - a podotykam, ze nejsou jen od jednoho cloveka:
"Na to, že ide o novú generáciu GK, ktorá je TOP v rade 7xxx tak NVD asi príde s niečím, čo pošle 7970 veľmi rýchlo do zabudnutia. Nechcem polemizovať, kedy príde a či ak, ale čakal som omnoho viac od tejto karty, možno NVD bude stačiť pretaktovať jadro, pamäte, pridá SPs, shader, TMUs a možno ani to nie a bude na tom rovnako ako nová generácia 7970, keď to celé dá na 28nm, tak spotreba klesne rovnako ako na 7970. Preto sa pýtam, za čo si vyslúžia také ocenenie ?"

"teda nic moc. ten cip ma o sotva ~20% vyssi vykon pri 30% vice transistorech a snad o ~25% vyssi frekvenci, nez gtx580. to je ostuda. sice musim rict hura, je tu 28nm, ale cekal jsem vic (i od AMD). naprosto nechapu zlate oceneni. "

Tak nevim, jestli ta dnesni recenze nepotvrzuje slava urcitych lidi, ktera psali uz tehdy.
Jinak v zajmu objektivity se musim omluvit zdejsim redaktorum za ukvapeny komentar - mel jsem v pameti, ze redaktori obhajovali to co napsali a zesmesnovali oponenty - ve skutecnosti se to tykalo jen jednoho komentare a jinak to nebyli sami redaktori - timto se tedy jeste jednou omlouvam.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A co se ti nelíbí?
Redaktoři ve článku napsali, že se od něj _možná_ čekalo víc, že nárůst výkonu není až tak _extrémní_. A že tedy když nVidia říká, že bude lepší, tak předpokládejme že bude.
Co z toho je důvodem neudělení zlaté medaile? Že se čekalo víc? Čekat se dá cokoli, ale na reálný stav věci to nemá vliv. Že nárůst výkonu není extrémní, ale jen hodně dobrý? Kdy naposled jsi zažil zvýšení výkonu o 30%? Určitě to nebylo za poslední rok.
A že někdy v budoucnu vyjde něco lepšího? Ano, všichni doufáme že vyjde a že to bude, pokud možno, už zítra. Ale to také nic nezmění na faktu že DNES je ten produkt prostě TOP. To bys nemohl udělit nikdy nic, protože za 20 roků tady určitě bude grafika, která ty dnešní strčí do kapsy s desetinovým příkonem.
Z mého pohledu je vše košer a v pořádku.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nelíbí se mu to pokrytectví. Asi bude nové GPU od Nvidie skutečný trhač asfaltu, když červenooký Ježek šlape na brzdu a bagatelizuje své výroky o nových Ati pardon AMD Radeonech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja bych jezka jako cervenookyho neoznacoval :) jestli je tam nejakej problem, tak spis v tom, ze maj od rana do vecera na taliri amd od uplne nekoho jinyho, kdo narozdil od pana jezka, neni ani trochu nestranny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nelibi se mi, ze kdyz se teda od toho cekalo vic a podobne, tak to stejne dostalo nejlepsi oceneni...Napriklad. A nelibi se mi, ze kdo rekl tehdy neco ve smyslu, ze sice vykon dobry, ale mohlo to byt lepsi, tak ten clovek nebyl bran vazne, a hle - nyni prijde redakce s tim samym.
K cemu pak takove hodnoceni je :-( takhle vim, ze zlate hodnoceni muze dostat kdejaka nadprumerna vec, od ktere se sice ocekavalo vic, ale co uz, tak to tam priklepnem....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

trochu to poupravim:

"takhle vim, ze zlate hodnoceni muze dostat kdejaka nadprumerna vec [od amd], od ktere se sice ocekavalo vic, ale co uz, tak to tam priklepnem...." :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No...zase tak bych to nehrotil :-) Buldozer nedostal nic :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

jenze bulldozer nebyl ani nadprumernej :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No jo, ale kvuli tomu, ze MS zprasilo Wokna. ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak teda podle tebe máme hodnotit produkt, který je v dané kategorii v dané době na trhu nejlepší? To, že mohl být testovaný produkt ještě lepší, to se dá napsat kdykoli úplně o všem, protože nic není dokonalé.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

broznove. stejne jako gtx580, ktera byla ve sve kategorii take nejlepsi, take prinasle vyrazne lepsi provozni vlastnosti, nez predchozi high-end a napsali ste o ni "Karta nemá pro hráče, jenž počítají s jejími parametry (a mají tedy k dispozici slušný zdroj) prakticky žádné zápory." uplne jasnej dvoji metr

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jsem si tu recenzi našel. Grafika dostala bronzové ocenění i přes fakt, že v grafech byla +- stejně výkonná jako Radeon HD 5970. Nezjišťuju cenu jednotlivých karet ani provozní vlastnosti - protože kdo na tyhle karty má, tak je neřeší.
Já vidím jasný rozdíl v situaci - tenkrát se jednalo o super kartu, která ale měla konkurenci. Dnes se jedná o super kartu, která konkurenci nemá.
Otázka je, proč tohle nevidíš ty?

Jen pro ostatní, aby to nemuseli hledat http://diit.cz/clanek/test-geforce-gtx-580-nova-kralovna-mezi-directx-11...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

genius. ehm, az na to ze ti nedoslo, ze 5970 je dvoucipovka. v tomhle ohledu je na tom totiz gtx580 lepe, nez hd7970, vis? gtx580 dohnala, nekdy i predehnala, tehdejsi dvoucipove reseni AMD. jenze dneska, ta tva skvela 7970 vubec dvoucipova reseni nedohnala, natoz aby je predehnala. LOL hd6990 a gtx590 jsou totiz o dost vykonnejsi, nez hd7970

hezky sis nabehl

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem, že tu přistane argument o dvoučipovém řešení. Koho zajímá, kolik čipů je na plošném spoji? Jestli nVidia dokáže dát na plošňák dva čipy z gtx580, ať to udělá. Nebo teda z jiné strany - kolik tranďáků mají ty čipy? GTX580 cca. 3 miliardy, HD 5870 cca 2,15 miliard. Budeme počítat efektivitu na tranzistor? Nebo na watt? Kde je ta rovnice kterou použijeme? Pro mě je to jasné - jedna karta a ať je na ní cokoli, pokud to funguje. Že má vícečipové řešení problémy s mikrostutteringem? Kdo si to kupuje, tak ví co kupuje a proč (já to teda doteď nechápu, ale to asi jen proto, že znám hodnotu peněz a "hodnotu" high-end konzumní elektroniky).
Celé je to prostě o tom, ze které strany se na to díváš. Úhlů je víc a že zrovna takhle grafika dostala zlato v recenzi? A? Rohlíky levnější nebudou a za rok to stejně bude jedno. Kdo na ni čekal a má peníze a pocit že bez ní nemůže žít, tak ji koupí. Kdo vidí zeleně, čeká na novou nVidii. Nám ostatním je to jedno a rádi si přečteme zajímavou recenzi o první opravdové novince v grafikách po hodně dlouhém čekání.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

loleq. cely ten prujem, co si tu vyprodukoval, je k nicemu. pointa je totiz stale stejna at uz ty karty beres jako jednocipovky, nebo ne. kdyz prislo gtx580, bylo to nejvykonnejsi reseni, porazilo i hd5970. kdyz prislo hd7970, nedokazalo porazit jina reseni - gtx590 a hd6990. to ti to fakt nedochazi? to mi nerikej :DDDD

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenže HD7970 není ten nejvyšší highend, řekl bych, že přijde ještě minimálně OC verze a potom duální model.

Proč by karta s cenou 13000Kč měla být lepší než karty s cenou 20000Kč? Ona se přece svým výkonem těmto kartám blíží, o provozních vlastnostech pak nemluvě.

Tvůj problém je, že nevidíš věci v kontextu, dokážeš v jeden okamžik srovnat pouze jednu veličinu, a to vždy nejlépe demagogicky tak, aby vyhovovala tvé nezdolné víře v zelené království nebeské. Jenže zrovna teď je na koni AMD a nějaký ten měsíc ještě bude (nvidia si nechala ujet vlak), takže i s ohledem na výše uvedené (tj. vlastnosti produktu v daný okamžik s ohledem na konkurenci) je "zlaté dítko" zcela logický a odůvodnitelný výstup recenze. A pokud ti to ještě nedošlo, tak vysoké ocenění dostala 7970 i od Obermaiera na PCT, kterého bych z AMDfilství nebo dokonce Radeonománie rozhodně nepodezíral (ostatně snaha najít a zdůraznit alespoň pár vad a neduhů byla v té recenzi velmi patrná).

P.S.: Nesmutni třeba se za čtvrt roku dočkáš a budeš na koni zase ty s Huangem ;-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Jenže HD7970 není ten nejvyšší highend, řekl bych, že přijde ještě minimálně OC verze a potom duální model."

tak pak mel dostat zlaty oceneni ten oc model, a ne ten soucasnej srot. a nebo sem to scifi neplet. ale konecne aspon trochu snahy, i kdyz marny, to se ceni

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nezohladnujes ale napriklad cenu takeho riesenia. Alebo spotrebu. Ked top riesenia sice narovinu neporazi, ale aspon slape na paty za cenu 2/3 top riesenia a polovicou spotreby, je to hned iny pohlad.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No vidíš, ty karty jsem nějak minul. Nadruhou stranu - s hodnocením HD7970 souhlasím (ale stejně tak bych souhlasil i se stříbrem). Hodnocení GTX580 je mi fuk, protože jak jsem psal - po roce je to stejně jedno. Co mi není jedno je vyjadřování a kultura lidí ve fórech. Sr...k v životě je dost i na to, aby je člověk četl i na netu, kam se chodí odreagovat.
Poučení do příště - nechat si názor pro sebe.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Buď v klidu, terrorist má moc vysoký sebevědomí a neumí nechat prsty v klidu, pořád si mele svoje a je to rasista, co si nevidí do tlamy (viz. jeho krédo "Co není zelený, nebo modrý, zákonitě musí být sračka"). Nehledě na to, že si buď moc nerozumí s češtinou, nebo nerozezná jednotlivý generace konkurenčních modelů grafik a motá dohromady všechno, co se mu zrovna hodí do krámu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pisal som pri recenzii 7970 :

Ak sa na to pozriem takto 7970 vs. 580 : - 40nm vs. 28nm - tranzistory 4.1mld vs 3mld - +33% - coretakt 925MHz vs 772MHz - + 20% - shadertakt 925 vs 1544 - - 40% - shader 2048 vs 512 - +300% - Sps 2048 vs. 1536 - + 33% - FLOPs 3.789 vs. 1.581GFLOPs - +130% - ROPs 32 vs. 48 - - 33% - TMUs 128 vs 64(96) - +100% (33%) - Texelfillrate 118.400 vs. 49.408 - + 139% - Pixelfillrate 29.600 vs. 24700 - + 20% - SM 5.1 vs 5 - xx - pamäť 3.072MB vs. 1.536MB - + 50% - takt pamati 2.750MHz vs. 2.004MHz - + 37% - zbernica 384bit vs. 384 bit - 0 - pren rychl. zbernice 264.000MB/s vs. 192.384MB/s - + 37% - spotreba 210/250Watt vs. 244/?? - - xx% - cena cca 499€ vs. 370 - + 355 - zvýšenie fps - + cca 10-20% Ak sa pozriem na čísla a pozriem si rýchlosť oproti G580, tak navýšenie rýchlosti o cca 10-20% mi príde ako vtip a nie ani dobrý. Na to, že ide o novú generáciu GK, ktorá je TOP v rade 7xxx tak NVD asi príde s niečím, čo pošle 7970 veľmi rýchlo do zabudnutia. Nechcem polemizovať, kedy príde a či ak, ale čakal som omnoho viac od tejto karty, možno NVD bude stačiť pretaktovať jadro, pamäte, pridá SPs, shader, TMUs a možno ani to nie a bude na tom rovnako ako nová generácia 7970, keď to celé dá na 28nm, tak spotreba klesne rovnako ako na 7970. Preto sa pýtam, za čo si vyslúžia také ocenenie ? Mňa absolútne nenadchla !

Viacero ludi ma podobny postoj, ale to som pisal uz pred chvilou.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže ono to až tak jednoduché není, "jen tak" přidat další tranzistory a tím navýšit výkon. Jednak jsou tu jiné bottlenecky než surový výpočetní výkon a potom vyrobit takový čip dá taky docela hodně práce. A zrovna už GTX580 byla technologicky na hranici toho, co šlo ze 40nm vydolovat. 28nm sice je zmenšení, ale ani ne čtvrtinové - neřekl bych, že půjde levně a bezproblémově vyrobit čip obsahující cca 6mld tranzistorů (což je můj hrubý odhad toho, co by mohl mít Kepler aby porážel 7970 o 20%).

Nehledě na fakt, že velká část tranzistorů v 7970 je použita na doplňkové moduly pro video a podobně.

Já osobně budu rád, pokud se nvidia pochlapí a uvede srovnatelný nebo lepší masově dostupný produkt za podobné nebo lepší peníze - bude to skvělé pro další vývoj grafik i pro mou peněženku. Zatím mají jen velké řeči...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Uprimne receno myslim, ze muzeme byt docela klidni - jeste se asi nestalo, aby nvidia nakonec neuvedla neco dobreho, a na to zase ati a na to zase nekdy nvidia...:-)
Jak s oblibou na tohle rikam - mineno zcela vazne - Ono to nejak dopadne...jeste se nikdy nestalo, aby to nejak nedopadlo :-)

Nakonec, kdyz na to prijde, ja jsem se soucasnym high-endem obecne docela spokojeny. Sice se hadaj jedni se druhejma, co je lepsi, ale v principu je dost dobre oboji. Mel jsem 470tu, ted mam 580tku - absolutne zatim nemam v cem poznat nejaky rozdil, no upgradoval jsem "z principu", ze se mi chtelo :-) Mam normalni bezny 24 palcovy monitor, jako ma asi vetsina z beznych lidi, co hrajou hry a na PC delaj bezne veci. A at vezmu jakoukoliv hru, bezi to proste naplno a nemusim to resit. Verim,ze grafiky v higendu od AMD budou mit proste tu samou vlastnost :-)

Spis si rikam, ze tu uz dlouho nebyla zadna hra, ktera by SMYSLUPLNE vyuzila velmi vysoky vykon grafik. Neberu absolutne Skirim nebo neco podobneho, co ma priserny engine, na kterym vse vypada priserne a pritom to zere vykonu jak krava...Mam na mysli neco takoveho, jako kdyz jsem se v Imaxu dival na Avatara a rikal jsem si : Wow, tak tohle je proste skok kupredu.

Docela hezky vypada engine v Battlefield 3, ale porad si umim predstavit neco jeste o tridu lepsiho...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"28nm sice je zmenšení, ale ani ne čtvrtinové" ted si delas srandu, ne? linearne je 28nm skoro o tretinu mensi, nez 40nm (dve tretiny jsou totiz 26.7). a plosne je to polovina. spocitej si plochu 28nm transistoru a 40nm transistoru .. a na takovyhle argumenty ja tu musim reagovat. chjo

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ahoj lojza_suchanek :
Tie slova, ktore citujes, som napisal Ja a rovnako si za to stojim. Moc nechapem ľudí, keď vyjde niečo nové, / je to podobne ako IPhone 4S, pritom Galaxy Note je daleko lepší, ale ľudia chcú 4S / a už tobôž nechápem postoj nejakej redakcie a recenzenta, ze je uplne nadseny z niecoho, co nema potencial. Recenzent MÁ BYŤ nad VECOU a zhodnotiť pre a proti, čo ma je po tom, že je to to NAJ na trhu ?
Prečítal som si viacej recenzii na inych weboch, stáli tam podobné slová ako som napísal, ale to by musel mať človek čo píše o danom produkte feeling, že to nie je až tak super, ako sa zdá.
Vyhlásenie Nvidie, že rozdrtí ATI ma nenadnáša, beriem to ako postoj rivala, či to tak bude alebo nie sa ukáže, no keď takto veľkohubo čosi deklarujem, tak si MUSÍM dať ozaj POZOR na to, aby som si nenašťal do vlastného rybníka. Možno bude KEPLER +-30% rychlejsi ako ATI, čo by oproti GTX580 bolo tak 70-80% a to by bol uz ozaj luxusny rozdiel generacii.

2Wift - netreba sa krutit, ale povedat, ze cosi na tych pochybnostiach ludi ohladom vykonu 7970 asi je.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, na všem něco je. I Radeon HD 7970 mohl být rychlejší. Všechno může být lepší, než je dnes. Jenže není. Víte, kdyby byly v (_!_) ryby, nepotřebovali bychom rybníky.

OT: V mém počítači je GeForcka. Integrovaná v čipsetu MPC79. A ne, žádná jiná grafika v tom PC není.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na moju reakciu písal p :

David Ježek
| 22.12., 18:49
sorry, ale to srovnání cos tu vyrobil, se nedá nazvat jinak než slovem "demagogie" :-O.

a v tomto článku píše :
"Přiznejme si, že oproti Radeonu HD 5870 a 6970 či GeForce GTX 580 zas tak extrémní (v pravém smyslu toho slova) nárůst výkonu nepřináší."

V jednom člínku môju názoru sa p. Ježek vysmeje a teraz píše toto. Tak pán Ježek, to je teda rencenzovanie ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Teď se přiznám, že tě naprosto nechápu. Má to dvě roviny:

1. spekulace po recenzi "červené" grafiky od místního zeleného trolla na téma "a zelená bude stejně lepší", které si vycucal z prstu

2. ohlas na dnešní článek o spekulacích zelených fandů (nebo tomu klidně říkejme "zelený FUD" - je mi to jedno)

V obou případech, a to je to jediné, co je spojuje, se vyloženě spekuluje o tom, jaký bude výkon karet, "které svět ještě neviděl" (abych si vypůjčil takovou pěknou větičku z jisté české pohádky). Je možné (ale IMHO nikoli moc pravděpodobné), že to tak bude, ale zatím je to v rovině, která by se dala označit jako FUD, tedy "nekupujte výrobky konkurence, ty naše budou určitě lepší - zatím je teda nemáme a nemáme ani přesná čísla, ale URČITĚ budeme lepší"

Nebo ty máš někde k dispozici validní a ověřitelné veřejné prohlášení nvidie, že Kepler bude takový, jak je psáno v tomto článku?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

přesně tak, lojza hledá senzaci někde, kde není

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mno tak nejake nechapu z ceho usuzujete, ze redakce prezentuje "JE TO SUPER CLANEK". Je to proste clanek a jak vidim na konci, tak se odkazuji na nejaky jiny web, ze ktereho udelali volny vytah.
Z clanku v podstate nic nevyplyva.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:) jen ať je nová grafárna od nVidie supr, aspoň si budu moct za slušnej peníz koupit 7970

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no jenom aby to nedopadlo tak, ze o co bude lepsi nad hd7970, bude i drazsi .. aby sme zas nekupovali high-end grafiky za 16-17 tisic jako kdysi davno

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Toho bych se nebál. Pokud se TSMC během prvního kvarátlu podaří navýšit výrobní kapacity, jak slibuje, tak by se mohl nasytit trh a ceny jít dolů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

docela bych si pral, aby si tentokrat mel pravdu *uff to skoro bolelo*

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U mne rozhodne výkon v Open(CL/GL), spotřeba a kvalita ovladačů někdy v září za cenu do 5000 Kč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ona ho porazi, pokud se ten obri chip podari vubec vyrobit.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, pokud. Nebo pokud ho neporazi GK104 za 70% ceny :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě se zdá, že Nvidia dost ztrácí...
- Atom+ION je o ničem, drtí ho single čip AMD E-450.
- Nvidia nemá 28nm GPU, takže topí a topí se křemíkovém pekle.
- ATI Nvidii drtí Eyefiniti, protože více displejů je určitě trend do budoucna.
- Jediný co ATI nemá je fyzikální akceleraci, což mi vadí a ATI je v tom pěkně lame.
- Další zajímavou věcí na Nvidii je CUDA, což podporuje kdejaký krekovací program. Tady by ATI měla taky zabrat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Cece mam doma par tydnu 580tku a to jeste nejakou OC verzi, a ze by to nejak extra topilo, to nepozoruju...Subjektivne se mi zda, ze to topi tak nejak prumerne stejne, jako mi kdysi topila 260tka ci 470tka. Dokonce mi prijde, ze 470 topila vic.
Tim chci rict, ze narky na to, jak nvidie topi mi prijdou fakt zcestne...
Vsechny grafiky nejak topej, uz z principu :-) Ale ze bych kvuli tomu musel porizovat klimatizaci, to zase ne :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Atom+ION je o ničem, drtí ho single čip AMD E-450"
ion tu byl mnohem drive, nez e450. mel vlastne trh sam pro sebe a prodaval se dobre, protoze doplnil k atomu to, co mu chybelo - alespon trochu rozumny graficky vykon. ted uz se snad ION ani neprodava

"Nvidia nemá 28nm GPU, takže topí a topí se křemíkovém pekle"
jeden kvartal spozdeni a jeste k tomu az po svatcich neni ve svete IT skoro nic. jo pred vanocni sezonou, to by bylo neco jinyho

"ATI Nvidii drtí Eyefiniti, protože více displejů je určitě trend do budoucna." na to si prisel kde? :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Q2 "is more like" půl roku

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

fakt? Q = quater, tzn ctvrtina, tzn 3 mesice .. nevim, kde si vzal pul roku. nebo si z toho 1 tejdne v prosinci vykouzlil 3 dalsi mesice? :DDD

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Q2 je druhej kvartál, z krásožvástů přeloženo, konec druhýho kvartálu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

az na to, ze oni ty karty hteji vydat na zacatku druhyho kvartalu, ale to ti asi uniklo :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Chtěl, směl, měl... Chtěli to vydat už v 2011 a realita ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

oni to vydavaji soucasne s ivy bridge .. teda me dneska pripada, ze tady lidem neustale neco nedochazi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nevim jak junk ale me k prohlaseni "více displejů je určitě trend do budoucna." staci pohled na vlastni stul. Neni realne davat na stul obri 180stupnove displaye, ale mit dva, tri vedle sebe, kazdy natoceny nezavisle, je takove normalni ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no jeste ze se obecnej trend neposuzuje podle jednoho cloveka ;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je fakt, obecnej trend stanovuje zásadně terrorist :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Bulvární nadpis a informace typu jedna nejmenovaná paní povídala.
Prostě tydýt je bulvání web ať se to někomu líbí nebo ne.
ps. Má někdo z redakce vzdělání související s žurnalistikou?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je někde psáno, že když chce člověk publikovat texty na webu, musí mít vystudovanou žurnalistiku?! Když se ti to nelíbí, tak to nečti, nikdo tě nenutí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Musím souhlasit - nevšiml jsem si, že by studium žurnalistiky vytvářelo kvalitní, dobře a bez chyb píšící novináře.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Njn, jina doba...
Holt doba Capku ci Peroutku pominula, tak nejak obecne...
Ona vubec nejak pominula doba, kdy se vyzadovala kvalita.

Moc se mi libil film o afere Watergate. V te dobe jeste novinarina za neco stala...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Čo bolo, to bolo. Terazky máme Internet.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mám hd4890 a čekám spíše na ati okolo 5k, všechno výše je zbytečný luxus :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pod to se muzu podepsat, mam 4850, cekam bud na 7770 nebo cenove/vykonove podobnou od nVidia :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem na tom úplně stejně :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Muzou mit pravdu ti, kteri si mysli, ze v hernim Kepleru nvidia obetovala profesionalni gpgpu obvody (double precision, data cache atp.) a usetrene tranzistory nacpala do casti ktere maji vliv na herni vykon. Tesla bud zustane jak je, nebo bude existovat zvlastni rada "Tesla"-Kepleru.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Strašně rád si přečtu, kdo má teda největšího pinďoura a komu možná naroste ještě větší - a pak se vrátím ke své 6750 za dva litry, která mi k hraní Crysis 2 i k akceleraci Zoner Photo Studia bohatě stačí... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kepler rozdrti leda nvidii. :D Ono prichazet pul roku po konkurenci s mene efektivnima a celkove horsima grafikama je opravdu super taktika :D A obavam se, ze se tu bude historie znovu opakovat. V dobe kdy uz bude kazdy kdo chtel 28nm grafiku takovou mit, zacne nV prodavat svuj "zazrak" :D Na takovou zazracnou kartu ceka snad jen terorista :D :D :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Ono prichazet pul roku po konkurenci s mene efektivnima a celkove horsima grafikama je opravdu super taktika"

celkove horsima? gtx480 tehdy jasne podrtila tvoji "efektivni" 5870. snazis se marne. navic, ted to nebude pul roku, ale 3 mesice. bojis se

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to máš recht, podrtila, hlavně co se spotřeby, ceny a hlučnosti chlazení týkalo.. Navíc tak nějak neznám nikoho, kdo by ji měl, všichni nakupovali až GTX580..

BTW: Mám kamaráda s GTX580, v zimě dobrý (nemusí topit když hraje), ale v létě se tak nějak podezřele potí.. Navíc kolem toho svého PC neustále (tj. fakt minimálně jednou týdně) běhá, čistí prach, řeší hlučnost, airflow a podobné kraviny. No jednoduše takový malý mladý český kutil. Tož asi tolik k té skvělé GTX4/580.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je tvuj kamarad nejakej divnej...A nebo ma PC v chleve, to je mozne potom :-)
Nepozoruji ani jeden problem z tvou popisovanych, a to mam 580 doma uz par tydnu...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ne, neboj. on si to tynyt jen vymyslel, protoze realny argumenty dosly ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zapomněl jsi na terorristu, ten poctivě čeká, a pak si koupí pro jistotu tři kousky do tri-SLI.. :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Proč jedinci typu terrorist si musí dokazovat svoje ego zrovna tady. Nejlepší by bylo, kdyby vyšuměli někam na červenozelené weby a tady byl trochu klid. Připomíná mi to dva nejmenované "recenzenty", z nichž jeden dokázal překročit svůj stín. Na jejich weby chodím se obveselovat ve stylu římského: "i císařové se nechávali obveselovat zrůďátkami" :-)
PS. VIA Chrome forever

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

:D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

No to je celkem jasne - sam si neni jisty ze to ma (a to dokonce jen mozna, dost mozna o tom ma jen vlhke pubertalni sny o tom az mu to papinek koupi ke 14 narozkam) je skutecne dobra volba tak ma nutkavou potrebu obhajoby a nabirani dalsich verozvestu sve viry...
Nic zvlastniho, zcela klasicke jednani.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

NV a ze vraj bude lepsia :) neverim. Kto ma GTX480???? :) 580 je fajn, ale 590 uz je na velky prd, a tiez sa od NV cakalo ovela viac ako predviedla. Ja si myslim akurat to, ze sa viacmenej vyrovnaju 28nm karty, a akurat to bude mat pre nas dobry vplyv na cenu! ale zeby jedna firma presikala nejak druhu na tom istom, nezda sa mi, a praveze skor NV neverim, posledny cas len dotahuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to tak. Proc myslite, ze jsou AMD grafiky tak drahe. PROTOZE NEMAJI KONKURENCI !!!! Zvasty o tom co bude za 3-6 mozna vic mesicu u nV je asi v tuhle chvily u AMD moc nevydesi :D :D Proto ta cena. Pri solidni dostupnosti nebude zase nic jine co by stalo za kupovani. Zase budeme muset pul roku cekat na to, az konecne s necim alespon trochu fungujicim (ne jako GTX480) nV prijde aby AMD slo trochu s cenama dolu. Me tohle jako vyrovnany souboj (a tim velka konkurence tlacici ceny dolu) moc neprijde.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zobral by som 2xHD7970m aj hned a zrejme by som mal vystarane aj na 2 roky, naco cakat na to iste od konkurencie?! akurat 1000e+ je velmi vela ;) iba nato bude dobra nv ked sa da dokopy

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hmmm, a zapomneli dodat, ze bude nej ve vsem, tj. ze bude zrat 5kW a nahradi tak vase dosavadni vytapeni rodinneho domku...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?
+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.