Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Office zdarma pro iPad sice Microsoft vydal, mají ale jeden háček

To mi připomíná jsou už open/libre office i na androidu?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

existuji nejake dev buildy, ale co sem je zkousel naposledy, tak to melo klasicke desktop rozhrani a bylo to hoooooooooodne "dev"...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"V okamžiku, kdy budete potřebovat dokument zeditovat či upravenou verzi uložit" Tohle nějak nechápu. Nebo chápu, ale je to blbě napsané :)
1) Buď tam má být místo "či" "a".
2) Nebo budu platit jednou za editaci a pak ještě za uložení?

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

V okamžiku kdy to zobrazí zprávu zaplať, tak to smažte z iPodu a najděte si něco lepšího zadarmo. Proč používat placený šmejd?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zadarmo je etalonem něčeho lepšího? Zábavná představa, hlavně ve chvíli kdy pak většina takových lidí začne nadávat na své mizerné příjmy a celkovou drahotu. Nechci slevu zadarmo.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

V rukou drží iPad za dvacet tisíc ale lamentují, že by za užívání software měli zaplatit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ruku na srdce, kolik lidí ze sta opravdu potřebuje MS Ofice. Potřebuje je Lojza od soustruhu, řezník, pekař? Ti lidé potřebují občas napsat dopis, určitě né esej. Na ty naprosto triviální věci stačí balíky zdarma, a pokud snad by měl někdo obavu že to někdo neotevře je tu PDF.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Jenomze PDF nejde editovat ......
Jinak reseni je pomerne snadne ... nekupovat detske toy tablety a koupit skutecne tabletPC, kde je office predinstalovan v plne verzi:) O dalsich vyhodach ani nemluve ....

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

A ja uz som sa bal, ze nas tentokrat zabudnes poucit o detskych tabletoch. Chvalabohu, nestalo sa tak. Diky!

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

"Jenomze PDF nejde editovat ......"

Opravdu?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Trochu jde, ale je to nepouzitelne na nic jineho nez opravy nekolika preklepu. Tech lidi co si mysleli ze PDF editor je to same co MS Word uz bylo, kdyz zmenili jeden znak a zacal se prepocitavat cely dokument tak se nestacili divit jak je to pomale.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No stebou se neda uplne souhlasit. Ale spolecnosti tedka vlastne prisli na uzasnej dojnej system. Misto toho abych si koupil aplikaci a mel ji na porad za danou cenu. Tak vlasten ze mne vytahne kazdej rok 2 litry a ted kdyz ktomu pripocitam CC a spol. Takze hura vytejte v dobe kdy mam aktualizace porad na nove verze (ktere ne vzdy stoji za to) za pausalni cenu. Je na skodu ze uplne vymizel z trhu normalni system za nakup. A to jeste opomijim dobu kdy si clovek koupil licenci a mel ji na porad (viz total commander). A je krasne jak spolecnost s hrdosti ovci pristupuje na tenhle hnus v podobe Office 360 Adobe CC
Takze si tu krasne bran, ale ovce se podle vseho nejlip doji....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ti, ktori si kupili drahy iPad su na kupovanie aplikacii zvyknuti, takze to nie je nejaka extra nevyhoda. Kto tam nozaj potrebuje editovat dokumenty, priplati si.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

nerekl bych, ze je problem zaplatit za aplikaci jednou a pak ji pouzivat. To se da.
Problem je, ze MS chce licencni poplatek - 2000kc budete platit kazdy rok!!

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Ale získáte za to licenci Office v nejnovější verzi na pět PC/noťasů a na pět tabletů nebo mobilů. A k tomu nějaké místo (tuším 20 GB) na OneDrivu a volné minuty na volání ve Skypu. Jestli se to vyplatí, to už si musí každý zvážit sám. Pokud používáte jen ten tablet, tak asi těžko. Ale pokud máte trochu víc vybavenou domácnost...

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

To je pouze jedna z mnoha verzí pravdy. Jednak iPad není drahý, jeho cena je velmi slušná, to ale zjistíte až když chvíli používáte ty "levné" tablety a pak iPad. Je to čistě o požadavcích uživatele. Pokud má tablet na hraní šmudli, šmudli her, prohlížení internetu a majlů, pak je pro takového člověka opravdu drahý. Když má někdo auto jen na dojíždění do nejbližšího hypáče, je pro něj Audi, BMW nebo Toyota také drahé auto. Nedotovaný iPhone nebo telefony Galaxy jsou drahé, iPad ne. A co se týká kupování aplikací, tak zavedení AppStore pořádně změnilo poměry na trhu. Najednou SW podstatně zlevnil a současně uživatelé dostali mraky variant zdarma. Tudíž majitelé iOS zařízení nejsou na placení zvyklí, ale naopak mají poměrně velké nároky, když za něco platí. Nemůžete to srovnávat se zloději, kteří si myslí, že protože se narodili, ostatní je musí obletovat a snášet jim vše zdarma. To není věc operačního systému, to je věc ubohé morálky, která naštěstí má svou zpětnou vazbu. Takže úspěch mobilních Office nerozhodne, zda majitelé iPadů jsou ochotni platit, ale zda ten produkt bude tak přínosný, že se jim vyplatí za něj platit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mit za 2k/rok licencne pokrytou celou domacnost kompletnimi Office, mi pripada jako hodne pekna nabidka. Nechapu ten povyk, ze je to drahe.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tak si to spocitej. 2K rocne dejme tomu 10 let.... je 20K kdyz si koupim office 5x cca 3.K a ejhle je to jen 17K. Jestli chces argumentovat ze tam mas porad aktualizace tak to je super ale potrebuju to vlastne? Se podivej na korporatni soft. Jsou tam win xP kterej ted museli ukoncit podporu aby donutili spolecnosti nakoupit nove licence. A i firmy kde maj win 7 pouzivaj office 2003 kterejm opet museli ukoncit podporu proc asi....

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

A tobe navadi pouzivat 10let starej sw? 10 let starym autem taky jezdi nechci. I kdyz porad jezdi.

Navic, dle tveho prepoctu, si sice usetril 3k za 10let, ale pripravil ses o pomerne dost veci. Navic si tech 17 musel zaplatit jednorazove.
Napr:
- Outlook
- Skype minuty
- mobilni zarizeni
- aktualizace (i kdyz, dle tebe nejsou potreba)

A k tomu, ze "museli" ukoncit podporu. Prece po nikom nemuzes chtit, abys jim dal za produkt par tisic a oni ti pak do konce zivota delali support.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jo proto se 10 let stara auta prodavaj :D ty ses vtipalek Skype minuty jsou vesmes knicemu kdyz se zacinaj objevovat normalni flety. Co s mobilnim zarizenim sory ale jestli to nekdo mysli s praci vazne tak jsou mobilni zarizeni porad jen doplnek. Uz vidim jak nekdo dela neco v cadu na tabletu :D:D Jo proc to teda nejde delat podle vzoru totalcomanderu? Protoze jsou tu takove ovce jako ty co to proste budou platit... BTW nezapomen si vse ulozit na ms cloud kde to nemas podkontrolou a vesmes to neni ani tvuj majetek. Vis ne vse co ti lejou velke korporace dohlavy je super....Tady se bavi o ms konkretne ale vem si nakolik te vyjde treba AAE cc MS + dalsi firmy budou nasledovat takze si pak spocitej jestli se to opravdu vyplati zakaznikovy...Samozrejme ze ne

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jiste ze se 10 let stara auta prodavaj. Ale opravdu bys je chtel, kdyby si mel za temer stejnou cenu nove?

"Protoze jsou tu takove ovce jako ty co to proste budou platit"

no, pokud je nekdo ovce jen protoze mu pripada normalni za sluzby platit, tak je to smutne..

O praci na telefonu/tabletu jsem nic nerekl. Ale obcas se to na nejakou drobnou upravu hodi, takze proc to nemit? Navic proc mluvis o cadu?

A to s tim cloudem je trosku mimo. To je na rozhodnuti kazdeho, ktere data chce a ktera nechce davat z ruky.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Platit za sluzby je normalne. Predavat SW ako sluzbu je vychcanost. A mne uz MS s tou jeho politikou vsetko do cloudu, pretlacanie vsetkeho do online (vratene uzivatelskych uctov) a platenie pausalov, uz lezie neskutocne na nervy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Windows 7 a Office 2003 - skutecne? :-)

Protoze v Office 2003 neotevres jediny dokument, ktery ti nekdo posle, protoze je na 100% v novejsi verzi. Stejny problem uz ma Office 2007 a 2010 (tam jde nastesti s ruznymi omezenimi obejit).

99% uzivatelu nepouziva 10 let starou verzi Office, pokud potrebuje vymenovat dokuemnty s ostatnimi. Radsi si upirati tu nejnovejsi.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ale co kdyz nepotrebujes mit pokrytou celou domacnost? co kdyz pro praci mas jenom jeden pocitac?
Nemyslim si, ze clovek potrebuje mit v 1 domacnosti Office na 4-5 zarizenich (pocitac, notebook, tablet, mobil, ... )
Mam takovy pocit, ze vetsinou na 1 domacnost staci 1 licence!!
Proc nam nuti 5 licenci za 2000kc? Vetsina lidi by se spokojila s 1 licenci za 400kc!
To je problem Microsoftu: lidem vzdy vnucuje neco, co vubec nepotrebuji! (podobne story jako Metro. Na standartnich pocitacich je to proste zbytecne neprehledne)

na zaver:
nevis-li co s penezma, klidne je vyhod za 15 licenci MS Office!
Jinak pouzivej Libre/Open Office. Umi to uplne stejne veci a je to zadarmo.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

no, to asi dost zalezi na domacnosti. Ja predpokladal beznou rodinu co vidim u me a v okoli. Tj dva dospeli a dve deti. Kazde dite ma ntb, jeden PC na hry a jeden az dva kancelarske ntb(pc). Dohromady 4(5)PC + par tech mobilnich blbosti.

A ze Libre/OO udajdne umi uplne to stejne je na uplne jinou debatu ;)

Ale mas pravdu, ze pokud potrebujes jen jednu licenci a nechces mit nutne posledni verzi, tak asi nejsi cilova skupina.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Neznam domacnosto, ktera by mela dneska jenom jeden pocitac. A licence Office se vztahuje na pocitac, ne na domacnost.

Open Office zdaleka neumi to same jako MS Office. Poznas to ve chvili, kdy potrebujes neco slozitejsiho nez text a par obrazku - makra, skripty, vazby mezi dokumenty, pripojeni na SQL server a pod.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ono to dělá asi dvě stovky měsíčně. To je IMHO v podstatě cena těch volných minut ve Skypu, pokud člověk potřebuje volat z domova a například do ciziny.
Těch, kdo vypiskují, že je to drahé, bych se zeptal, kolik platí měsíčně za mobil - pro celou čtyřčlennou rodinu, samozřejmě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Chtělo by to něco jako libre office pro android a byl by pokoj.
MS office je pro mě noční můra už dobrých 14 let. A nenarazil jsem na nic co by nešlo vyřešit pomocí onoho "free SW". Jen jednou (za těch 14 let a to to používám na články i 250 stránkové zprávy) jsme musel použít místo "calcu" jinou (také free) aplikaci, protože jsem chtěl jiný typ grafu...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Som celkom nadsenec open source. Na jednom projekte som zacal vo velkom s Open Office. Urobil som sablony na uctovnictvo, atd v OO. Problem bol, ze niekedy bola v cislach chyba. Proste zla suma. Vsimol som si, ze sucet nemoze byt tato hodnota, vzorec som pretiahol v Calce znova a hodnota bola dobra, ale raz za cas mi to spravilo chybu ked som pridaval po riadkoch. Sorry, ale moc velky fail. Presli sme vtedy s dlhym nosom na Office 2k7, vyhoda bola, ze MS Office 2k7 pridal aj nove funkcie pre programovanie ktore sa nam celkom zisli. Pisal sa rok 2007.

Tolko moja posledna skusenost s OO.

Vlastne mam dalsiu. Manzelke som dal OO na jej netbook. Prisla o data. OO mal bug pri saveovani prezentacie. Bol uz opraveny, ale uz nechce riskovat. Jej uz do PC OO dat nemozem. Pisal sa rok 2011.

Kazdopadne Office 365 mi za tu cenu pride drahy na domace pouzitie. Mozno tak 1/3tina

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Na nic? Makra, skripty, vazby mezi dokumenty, pripojeni na databazove servery - nic z toho Open Office nepodporuje.

Jinymi slovy, DOC nebo XLS kde je vic nez jen text a obrazky to neotevre bud vubec, nebo chybne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.