Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Olympus PEN E-PL7 pro lepší selfie

Ono jde hlavně o to, kolik to bude stát a jak se to bude držet. My PENisti totiž mírně trpíme, protože poslední fakt dobrý "Lite" PEN byla E-PL2, dál je to hrozná bída. PL-3 nemá grip a vůbec má takový levný kompaktový feel a tlačítka aby člověk pomalu mačkal nehtem, PL-5 je k tomu navíc ještě titěrná. Všechno to vede k tomu, aby si člověk koupil "plný" PEN, který je ergonomicky jinde, ale k tomuto se přidala cenová schizofrenie Olympusu, kde je P-5 dražší, než E-M10. Jistě, PEN je víc retro a má "honosnější" materiály, ale to je na tu cenu sakra málo, seznam výhod E-M10 začíná hledáčkem a bude určitě o hodně delší.

Na tento PEN se dívám s nadějí, že je to od pohledu návrat normální ergonomie do bezhledáčkové řády. Celkově by Olymu prospělo, kdyby ty řady trochu zredukoval. Nechal bych PEN-mini, který je prostě neergonomický a maličký, PEN-Lite jako bezhledáčkový ergonomický s lepší technologií (neredukovat "plný" PEN, jako se děje teď) a pak už OM-D. "Plný" PEN nemá dle mého nadále smysl, frikulíni už stejně přešli na Fuji X. :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co to je selfie? uz ste i vy timlhe homosexualnim rcenim zmagoreni?

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

já bych to slovo klidně nepoužíval, ale a) přesně a ihned lidem sdělí, o co jde, b) vejde se do nadpisu než rozepsaný opis a hlavně c) http://www.bbc.com/news/uk-24992393 ... co víc po mě můžeš chtít?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No chci po vas oznaceni osobni foto, nebo autoportret a nebo fotografie z rány ale nejake to selfie ktore sa nam tu zacalo agresivneji capat pred 6 mesici jako neco extra a trit si tim web s tym osobni ego je pekne zcestne. To ze to nakazal primo americky FED pouzivat u vsech narodu pre jejich zmagoreni jeste neznamena ze nejste slobodny clovek a nemuzete se rozhodnout jake slovne oznaceni sam pouzijete. Prece kazdy normalni a soudni clovek vi naco se fotoaparat uziva, hovezimu dobytku selfie vyhovuje protoze neumi normalne pochopit ale je rychle konzumni a presto, me nezajima co si schvali Britanie jako sve dalsi asocialni gramaticke oznaceni me zajima proc se treba i takovy cech musi opicit po necem co proste nemusi, aneb nejste svepravny? na vasem miste bych opravil nazev clanku.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vy už máte taky dobře vypatláno. FED nařídil... Nebo se připravujete na roli cenzora?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Kritizujes ze se autor sam nerozhodl jaky slovo pouzije a pritom prave to udelal. Naopak ty mu vnucujes vlastni nazor a rozcilujes se kdyz mu nechce podlehnout.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Vsak se autor prave rozhodl - pouzil slovo, ktere presne vystihuje danou cinnost - tzn selfie :-)

Osobni foto a autoportret ve skutecnosti znamenaji neco jineho a fotografie z rany snad soudny clovek nepouzije vubec. Proste vyraz selfie je nejvhodnejsi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

mi presne? nesdelilo o co jde, neb anglicky umim chabe :-( Ale vim, ze: self je neco jako sam , sebe (z pisne: Selcf Control tusim od Laury Branigen z filmu: Flash dance, vim ze je to sebeovladani se) tak jsem si to domyslel, tedy nepresne! a privital bych radeji slovo autoportred. Na to ma moje A77 LCD vyklopny zespodu i z vrchu ;-) a nebo jej otocim zady (obrazovkou k pristroji) , abych jej neposkrabal jak se mi na prochazce houpa na popruhu a dre o bok rifli s cvoky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nevěděli jsme, že se tento termín používá v homosexuální komunitě. Děkujeme za informaci.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom pripade radim nepsat clanek o slonech. Nebo si nekdo spatne vylozi vyrazy "chobot" nebo dokonce "sloni ucho"....... co se pod tim mysli radsi psat enbudu, mohou to cist deti...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Selfie je technicky příšerná fotka vytlemené holky v zrcadle, pořízená iPhonem. :-)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

vzorec pre vypocet miery narcisizmu: N=s/h
http://is.gd/TBkjlV

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

No koukam na web olympusu a je to psina, tvrdi nam:
senzor: 4/3'' Live MOS senzor .... clovek by i rek, ze je to uhlopricka ... ale ne neni ;-))
Protoze clovek by i nabil dojmu, ze se jedna o 1.33" ... ale houby ;-))
je to 21.6mm ... coz je: 0.85"

Stejny vtipalek je nikon se svym 1" snimacem, ktery je ale v uhlopricce ~1.7cm ... tedy kdy mame palec 2.54cm .... tak nam to nesedi.

Zly jazykove tvrdi, ze jeto jako ze prumer trubice stare kamery z dob elektronek ;-)))

Jeste ze jini vyrobci nepouzivaji kupy, metraky ci prirovnani k hlave vola ;-))

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Těmi jinými výrobci myslíš konkrétně koho? Palcový systém používají IMHO všichni. :-)

Stejné "lhaní" je i odkazovat se na 35mm film, protože 35mm je šířka včetně perforovaných okrajů pro posun filmu, která v době digitálu nemá smysl. Z těch 35mm se používá jenom cca 24mm, takže výrobci FF kecají taky. :-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.