Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Olympus Stylus SP-100 - 50× ultrazoom se zaměřovačem

Pěkný stroj. Neni lepší stále zrcadlovka, pokud jde čiště o kvalitu snímků?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

obecně řečeno: samozřejmě ano.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě je zrcadlovka mnohem lepší. Ovšem pokud si k ní budete chtít pořídit objektiv 1200 mm přepočítaných - no, chci vidět, za kolik to bude... Sigma dělá 300-800 (což je 450-1200 eq.)/5,6 za pouhých 202 tisíc Kč, nic dalšího takhle dlouhého v Megapixelu nemají.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Jenze u zrcadlovky je mozne pouzit ISO6400 bez vaznejsich problemu, ten kompakt je nepouzitelny uz na zakladni citlivosti ISO125.

Aby to bylo mozne udrzet v ruce, je treba expozicni cas 1/2000s, coz pri ISO125 vyzaduje osvetleni ekvivalentem vybuchu atomove bomby.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud jde čistě o kvalitu snímků, tak stačí systémový kompakt. Pokud jde o rychlost snímání, tak pak dávám přednost zrcadlovce ;)

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ty nove ultrazoomove kompakty maji cim dal tim horsi kvalitu snimku, takze zrcadlovka neni lepsi stale, ale cim dal tim vice. Soucasne je lepsi jakakoliv bezzrcadlovka, nejaky normalni kompakt a vetsina mobilnich telefonu.

Na leteckem dnu se s takovym kompaktem snazil fotit nejaky tatik, nejdriv se posmival nasim teleobjektivum a pak uz se jen rozciloval, ze ma vsechny fotky rozmazane.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.