Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Omezení Netflixu pro 4k video jsou umělá a nepotřebná. Co jimi Netflix sleduje?

no co by tak nima asi mohl sledovat MS intel poslali tucnej sek tak to proste nejde, MS vi moc dobre ze o W10 neni zadnej zajem tak musi lidi donutit jinak a intel zas nekolik let nevyrobil CPU kvuli kterymu by stalo za to delat uprgare tak musi taky donutit lidi vyhodit zbytecne prachy takhle

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s faktem, že Netflix očividně nepočítal s tím, jak moc lidí se bude chtít dívat na 4K a pravděpodobně ještě na to nemají dostatečně rychlé připojení. Nějaký bonus za propagaci nové architektury Intelu a Win10 je spíše jenom taková třešnička na dortu.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

hm... a je to vubec o netflixu ? neni to spis o hollywoodu a netflix/amazon/etc. se holt musi podridit ?
tady je to pekne rozebrany

http://www.techhive.com/article/3112868/home-tech/why-your-home-theater-...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dokud bude fungovat ulož.to , Netflx ani Kabilake nebudou třeba ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ulož.to taky čím dál víc nestíhá. Kdysi, když jsem se rozhodl, že chci něco vidět, tak stačilo zaplatil stovku a 10GB rip jsem měl doma za deset minut. Na pohodu. 7:50 dám stáhnout, v 8 se jdu dívat a v deset můžu jít spát.

Dnes mám rychlejší linku a za deset minut to nestáhnu. Spíš tak za hodinku až dvě. Placené ulož.to pro mě ztratilo smysl.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

uloz to pouziva v dnesni dobe minimum lidi, spis na male soubory o ktere neni zajem, filmy atd leti na torrentech, zaspal si slusne dobu :-D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Takze torrenty se vratili, pote co vsichni rikali, ze jsou k nicemu a lepsi jsou (tehdy) rapidshare, ulozto a podobni? Nojo ... holt technologie je technologie a peer-to-peer bude vzdycky efektivnejsi nez centralizovane reseni.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Takze torrenty se vratili" ja na nich jedu porad a zadne zmeny k horsimu sem si nikdy nevsim za to si vsimam ze za ulozto atd pokud clovek necaluje tak stahuje omezenou rychlosti, ja mam z torrentu Full BR film do hodiny

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Docela zásadní rozdíl je v tom, že torrenty jsou nelegální. V době, kdy po nich začala policie jít, je spousta lidí u nás opustila.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Torent je jen nástroj a ten nelegální není. Naopak je velice rozšířený v různých distribučních platformách. Nelegální je jen ve specifické situaci kdy si aktivujete upload a uploadujete autorským zákonem chráněné dílo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řeč byla o stahování filmů, ty ve velké většině autorským zákonem chráněny jsou. To co stahujete automaticky sdílíte dál, to je samotná podstata p2p, a to je z právního hlediska problém. Aktivovaný upload není nic specifického, p2p síť kde mají všichni deaktivovaný upload nemůže vůbec fungovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem vám to tady minule, měli jste z toho prdel. Bezpečnostní mikroprocesor v procesoru. Konzole ho mají. Všechno je to kvůli DRM, ale hateři to samozřejmě budou vždycky házet na Microsoft.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Snad "bezpečnostní".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dál z toho můžeme mít prdel, protože bezpečností koprocesor mají i všechny ULV procesory, které AMD vydala za poslední tři roky a dále všechna APU vydaná za poslední dva roky. V seznamu podporovaných modelů přesto nejsou, takže to nesouvisí.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Zaplatena casova exluzivita no coasi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Netflix potřebuje Kaby Lake, Edge i Win10. A já se ptám. Potřebujeme Netflix? ☺

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Takže na linuxu máme utrum úplně :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Já ty tvoje zdroje nečetl, ale musím (i se) pochválit minulou diskuzi.
Nicméně sám si odpovídáš
- speciální koprocesor na kopyrajtovanej obsah. Mají to 4k grafiky? Nemají. Má to Kaby Lake. Čili v duchu plačků proč nám to nejde když máme HDMI 2.0 kartu za 100 dolarů, protože harwarový cosi cosi, co se mi nechce hledat a co má jen Skylake a Kaby Lake, nicméně ta třešnička spočívá v tom, že se nějak Intelu podařilo přesvědčit NetFlix, aby to zatím zprovoznil jen na "neasistovaným" renderingu, kdy to necestuje po sběrnici rozkódovaný - jde to zakódovaný z Ethernetu do CPU, přes vyhrazený videoprocesor bez pomoci iGPU rovnou na dráty pod HDCP 2.2 do televize. To asi pochopili i manažeři Sony, a nějak podobně si to implementovali.
- Netflix to udělal na konzole, obě, a teď ta parta, co dělala XBOX pokračuje pod stejným prostředím C/.NET k Windows 10. Programátoři nerostou na stromě, a spiknutí bych tam nehledal.
- že by se někdo vlámal do konzole a tam něco forwardoval na disk rozkódovaný, to je pochopitelně řádově jinej problém - na úrovni "konzole mi čte pálený hry" - proto plačky "dyť to má 3,5 roku starej hardware" ti jaksi nepomůžou
- strach o pásmo je podle mě mimo, lidi by si počkali... a rádi.
Strach je z džungle PC a jak nejlépe v nové době udělat i z PC XBOX. Proto TPM porty (mám ho neosazenej), unikátní čísla procesorů a další kokotinky.
- za hudbu solím měsíčně prachy nějakej ten pátek, a nevidím důvod, proč bych neměl místo kabelovky, satelitu + ČT - kde je hovno, solit drobný za 4k... Že bych nějak archivoval filmy, co jsem kdy viděl, abych je viděl znovu s vnoučaty, to teda může dělat jen kryptofašista )))

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, dneska je prakticky cely netflix ripnuty na webu, a dnesni hw/sw nezarucuje zadnou slusnou drm ochranu, otazka jak dlouho bude trvat prolomeni tohoto ... aby nakonec netflix neemigromal z pc do dekodovaci krabicky k tv :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Neuškodilo by se nad tím trošku zamyslet, jednoznačně je to problém copyrightu. Ono už FHD obsah lze pouštět jen na Win10 a Edge, protože v Edge je Microsoftí uzavřené DRM. Na Linuxu máme totální utrum a dostaneme jen 720p.

Netflix streamuje přes Akamai a opravdu se mi nechce věřit, že by Akamai nestíhal. Pro opravdu velké zákazníky nabízí Akamai 1 přenesený GB pod 0,005 USD . Spíš může být problém v poskytovatelích připojení.

Věřím tomu, že u přechodu FHD -> 4k Netflix nejvíc tratí na právech. V dobách kdy se přecházelo z SD vysílání na FHD, tak majitelé práv za FHD verze svých kanálů chtěli cca 30% příplatek, dnes to bude určitě podobné. A ještě k tomu vám do smlouvy napíší jak přesně si představují že budete chránit obsah. U IPTV to je třeba VeriMatrix, bez kterého to nesmíte šířit a s kterým to prostě nefunguje, chrání to tak mocně až z toho obraz občas kostičkuje. A to ta sranda stojí cca 5 až 10 Milionu Kč plus aktivace nového zákaznického STB 20 USD a každý měsíc 5 USD za každého. Prostě hnus.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Podle mě je to otázka kapacity linek kde se snaží přejít na 4k postupně ... komplot s intelem bych nehledal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi je to zase jako hazet perly svinim, ale:
A) PS4 neni mezi podporovanymi zarizenimi (https://help.netflix.com/en/node/13444)
B) I kdyby bylo, tak co jako? Uz jsem JASNE A SROZUMITELNE AUTOROVI U POSLEDNIHO CLANKU PSAL (diskuze zjevne cetl), ze je to diky HDCP2.2, ktere u PC vyzadujou (nikdo nikdy nerekl, ze to nepujde dekodovat na novem atomu!), tecka, konec diskuze! To, ze to treba z nejakeho duvodu nevyzadujou u konzole, ktera je by design povazovana za bezpecnou ohledne ruznych hacku, je vec druha, navic PS4 neni podporovano .... tak WTF??? To uz fakt neni o cem psat nez sve blogisky vydavat za regulerni clanky?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Znova pro ty chrochtajici, co to minule nepochopili. Neni to o HDCP 2.2. To podporuji napriklad nvidie 1080, 1070, 1060, 960, 950. Z procesoru intel skylake s patricnou deskou. U AMD jsou to grafiky s cipama z rady polaris. Takze ses furt a porad mimo.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.