Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Blbne vám Start ve Windows 10? Zkuste automatickou opravu od Microsoftu

Opravdu to nekdo pouziva? Nedokazu si predstavit, ze bych dokazal pracovat s OS Win10 bez ClassicShellu a teda tradicniho startu s Win7.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Mě zrovna v tomto ohledu W10 neuráží a rozdíly proti W7 jsou jen kosmetické. ClassicShell byl potřeba u Win8, kde to bylo ergonomicky nepřehledné a těžko ovladatelné peklo, ale hledání v Startu u W10 funguje spolehlivě (i zapinování těch nejdůležitějších aplikací), takže jsem spokojen. Samozřejmě luxus přehledné stromové struktury nabídky Start jako u XP to není, na druhou stranu, XP neuměla v nabídce hledat.

Windows 10 mají daleko závažnější nedostatky po stránce funkčnosti a kompatibility...

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

TyNyte, ptal jsem se tě, co je pro tebe nepředražená základní deska pro procesory do patice 1151 s DDR4. Dodnes jsi na mou otázku nereagoval. Předem děkuji za odpoveď.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem to minul - neber si to osobně, opravdu nejsem sto přečíst všechny reakce.

Osobně pokládám za optimum desku, která nemá tzv. frajeřinky (tj. různé speciální a nepotřebné chladiče, kryty apod.), stejně jako nepotřebná rozhraní a řadiče, které jen ujídají PCIe linky. Naopak se vždy dívám po tom, jak je dimenzovaná (a u desek určených pro žravější CPU i chlazená) kaskáda. Menší plus je za dobré rozvržení umístění konektorů, ale to je dnes skoro vše na jedno brdo.

A co se značek týká, nesnáším poruchové a nestabilní GB, stavím na Asus a MSI.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) v pohodě jen jsem se tě snažil v některém tématu chytnout.
2) deska která nemá frajeřinky, OK chápu a desku s LED barvičkama jsem si fakt nekupoval.
3) měl jsem své požadavky ve kterých byla jen jedna PS2 pro klávesnici, optický výstup audia, M.2 slot, pro 1151 a DDR4, která by zvládla nakrmit a utáhnout 480X.
4) ty jsi mi napsal na základku Asus Extreme+ že to je předražená herní deska. Bohužel při mých požadavcích, ale neexistuje jiná základní karta (protože by mě MSI PC Mate neuspokojila, protože ji mám v kancelářské mašině a vím čím disponuje a jak vypadá). Takže se mi zdála tvoje narážka velmi neobjektivní až střelená od pasu bez znalosti současného trhu. Což mě mrzí, protože tvých komentářů si mezi ostatními važím a beru je na vědomí.
5) teď to neber osobně: Nicméně svůj druhý PC mám hotový a už se jen čeká na Polárku a nechápu jak někdo může upředňostňovat mini základní desky, když to co jsem chtěl se mi tak tak vlezlo na ATX základku?! (dostal jsem sadu mínusů za to že jsem sem napsal že jiné než ATX a EATX desky neuznávám)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

nevím, já už instaluju jen na mATX a jediné, co osazuju, je (někdy) separátní grafická karta.

Dnešní PC je nuda (IMHO), M.2 mě nevzrušuje (jo, kdyby nabídlo rozumné kapacity (1-2TB) za dobrou cenu to by byla jiná, ale ony jsou dražší než "klasika"), stačí SATA SSD. Možná je to tím, že se v počítačích všemožně rýpu už 30 let a tak nějak jsem otupěl. :-)

Většina uživatelů dnes už jen zapojuje USB nesmysly, tím rozšiřování PC končí (jak tragikomické, u PC, platformy postavené jako modulární).

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

však ano, USB mám jen myš a flashku a v práci jednu ze dvou tiskáren. Tudíž využívám USB k tomu k čemu bylo vytvořeno.
M.2 slot jsem chtěl vyzkoušet, protože už jsem nechtěl v bedně mít další dva kabely pro disk kterej by byl umístěnej někde v bedně. Zatím to vypadá v pohodě, záleží na grafice, jak bude mít šikovné chlazení.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Také hned instaluju do případného win10 classicshell. Někomu to přijde zbytečné, ale pro mě i jiné uživatele je to užitečné ve všech směrech. Že to je jen kosmetická úprava? No a co, pro mě je to více něž kosmetika.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Na tablete používam, ale na desktope mi viac vyhovuje klasické menu (StartIsBack)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Start menu a Cortana nefungují" - to je snad dobře, ne?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tento problem(a koooopec inych) sa vyskytuje pri upgrade z nizsej verzie OS.
Poznam velmi vela ludi, ktori spravili upgrade a W10 im blbol.
Vacsina z nich ani neskusila cistu instalaciu(co je podla mna povinne - sorry M$).
Ja som sa prinutil robit s W10, tak isto ako pred tym s W8/8.1 a W7 este pred finalnym vydanim.
Pokial clovek chce ostat v obraze, musi sa prinutit s tymito novymi OS pracovat, inak z neho bude len blbec, co si vylieva dusicku na forach o tom, aky je ten onen Windows k nicomu ale pri tom o nom nic nevie.
Asi tolko moja poznamka k clanku.
Vsetkym, ktori realne chcu W10 pouzivat odporucam cistu instalaciu, co asi vacsina IT adminov aj tak uz spravila, ale predsa...

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Všechny PC co mám s W10 (až na jeden virtuální, který prošel celou cestu od alfabuildů) jsem "jen" upgradoval (W7 i W8.1) a žádné potíže nejsou. Ono je to totiž jen o rozesranosti původní instance Windows s různými podivnými "aplikacemi na cokoli", instalovanými v defaultním nastavení (tedy typicky i různými shellexensions).

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

> Ono je to totiž jen o rozesranosti původní instance Windows
Zlatá pravda. Tohle řeším v práci pořád a už mě to ani nebaví, když mi ten dotyčný stejnak bude tvrdit "fixe cos postnul nefungují"... no samozřejmě, když sis posral OS a teď si ho ani neumíš opravit. Duh...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Doporučujete nějaké cleanery (CClean a jiné balasty)? Mám totiž za to, že v nepovolaných rukách udělají právě nejvíc bordelu tyto "prověřené" utilitky.
Jinak doma mám dvě upgrade instalace W10 a bez problémů. Myslím že nemají ani UEFI rozložení oddílů a to bude patrně jediný důvod proč je v nějaké dohledné době budu reinstalovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ne. Jediný "cleaner" který používám, je ten z windows a odstraňuji s ním jednou za uherák winupdate bordel z winsxs. Zbytek (tempy) je nejrychlejší vyčistit ručně.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Suhlasim aj nesuhlasim, na mojich systemoch(3xntb, 2xdesktop) som nemal pocit, ze som mal rozosrany Win 8.1, vsetko fungovalo OK, presne viem, co som mal nainstalovane a nastavene atd.
No po upgrade snad na kazdom boli nejake problemy typu padajuci start, nefunkcne appky v Store, padanie explorer.exe pri right clicku na folder/file atd.
Kazdopadne vieme, co vlastne ten upgrade robi, ze. Zozobiera si udaje o zaregistrovanych DLL, z registrov, spravi cistu instalaciu a potom sa snazi tam tie udaje nervat. Toto bohuzial M$ nefunguje spravne a vysledok je potom padavy OS.
Nechcem obhajovat W10, kazdy si spravi nazor sam, ja len odporucam kazdemu spravit cistu instalaciu aspon na par systemoch, az potom si spravit nazor.
Za mna musim povedat, ze sa mi s W10 robi lepsie ako s W8, aj ked spominam na zlate casy W7 po SP1, tento system sa asi M$ podaril najviac zo vsetkych doterajsich desktop/Workstation OS.
Aj ked W2000 Workstation boli tiez dobre.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

"Pokial clovek chce ostat v obraze, musi sa prinutit s tymito novymi OS pracovat, inak z neho bude len blbec, co si vylieva dusicku na forach"

Do kamene tesat... konečně někdo normální.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Což ale neznamená, že ho nebude kritizovat. Nesmyslů a nedodělků je ve Win10 pořád dost.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Něco jiného je věcná kritika - na ni je ostatně nejlepším místem Centrum Feedback v insiderské instalaci - a něco jiného jsou papouškované hloupé pindy, vyvolané vlastní duševní nepružností, případně leností nebo nízkou inteligencí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jeste existuje neco jako dusevni malomyslnost..projevuje se podle rceni.. co se libi mne, musi (melo) by se libit i ostatnim ;)
Zajimave je jeste dalsi fakt, ze jedinci, kterim ji trpi, si treba mysli, ze ostatni, kteri jeho nazor nesdileji jsou mene intelignentni, nepruzni, pripadne lenivy :))

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Centrum Feedback nefunguje. Kolikrát jsem jim tam už poslal, co bych si jak představoval, že by mělo fungovat - a hádej kde mě mají?

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

To já je tam prudím docela dost, konkrétně kvůli ClearType, které v polovině systému absentuje, a v posledním insider buildu jsem si všiml, že na jednom z dvaceti míst, které mě štvaly, už to, které mě štvalo nejméně, ClearType zase má.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

... musi sa prinutit s tymito novymi OS pracovat...
Musím? Opravdu musím? Ale nemusím. Mám letos koupený nový počítač, na něm Win7 a všechno funguje jak má. Počítač dělá všechno co chci a mám i dost intenzivní suchý pocit, že nedělá to, co nechci. Tak proč bych musel? Nejbližších 5 let určitě nemusím. A až mi během těch pěti let Win 10 poctivě odladíte, tak to možná znovu zvážím.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Clovek nemusi nic.. a ve forech muze vyjadrovat svuj nazor, pokud pro nej ma argumenty, ktere jsou pro nej zavazne. Nic na tom nemeni jini "blbci", kteri Win10 chvali...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak iste, aj na to, ze Zem je plocha doska mali kopu argumentov. Ja som chcel povedat len to, ze W10 po upgrade z nizsieho proste pada a ludia maju hned nazor, lenze ten nazor je na rozbity OS.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Zkuste mi vysvetlit jednu vec..pokud clovek pouziva programy, ktere mu na tom jedou, nema s instalaci problemy a "nove funkce" (at uz je to cokoliv) pro nej nemaji zadny smysl..proc by mel prechazet na neco co nechce? To je jako by Vas nekdo zacal nutit si koupit jinou bundu nebo auto jen proto, ze uz se dany model nevyrabi a novy model ma lepsi materialy.. to nema s tvarem zemekoule nic docineni.
Pokud mate duvod prejit, nebo musite (protoze zamestnavatel nebo software) nebo chcete..tak samozrejme, at si kazdy prechazi preci jak chce.

Tenhle technoidni pohled "ze neco musi byt" protoze je to "novejsi a lepsi" je postaveny na hlavu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nikde som nenarazal na to, ze niekto musi presjt. V mojej profesii je to ale nutnost, pretoze ak s tym OS nebudem realne pracovat, nikdy o nom nebudem vediet dostatok informaci, aby som ho dokazal troubleshootovat alebo managovat. Tak isto zmeny v Group policies a nove veci treba nastudovat a najlepsie v reale.
Velmi jednoduche na pochopenie.
Nikde som nepisal, ze kazdy musi prejst, pisal som iba o sebe.
A s tym nutenim sa to bohuzial deje, viz stary Scanner od HP a neexistujuce ovladace na novsi OS.
No s tym my dvaja uz nic bohuzial nespravime.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rad, ze jste to tak myslel. Mohl jste si ale odpustit ty "blbce" :)
Ja si treba Win10 odzkousel v RTC verzi a neoslovilo mne to z vicero duvodu. Profesni duvody pro prechod chapu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ja som blbcov nespomenul, iba som sa ohradil cloveku, co ma oznacil za idiota.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

".. inak z neho bude len blbec, co si vylieva dusicku na forach o tom.."
;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, no tak to mi uslo :) diky za upozronenie. Tymto sa osparvedlnujem vsetkym blbcom, ak som sa ich dotkol :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě si se nedotknul, ale když Tě to žíví, tak bys mi možná mohl poradit, jak si můžu jako obyčejný uživatel nastavit ve WIN10 proměnnou prostředí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Huh, netusim, ci viem, co myslis, tie ceske/slovenske/madarske nazvy nejak neovladam, ale pokial mate na mysli Environment Variables, tak je to zhruba tam, ako to bolo doteraz, tu je screenshotovy navod:
http://superuser.com/questions/949560/how-do-i-set-system-environment-va...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to Environment Variable, ale ten návod mi nefunguje. V sobotu jsem se s tím mořil nejmíň hodinu a nic. Nejsem sám, to chování je popsané třeba tady : http://www.tenforums.com/general-support/30455-how-do-i-change-environme.... Blbý bylo, že bez toho jsme svůj program nespustil.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Dočetl jsem diskusi na tom odkazu, který jsem uvedl, do konce a je tam i řešení, které funguje. Příkazová řádka a program/příkaz SETX.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak Já vrátím tu lichotku :) ..doufám že každý idiot co se naučil používat win10 a myslí si ted, že je chytřejší než kdejaky blbec v jeho ocich, co jej nepoužívá a kritizuje nedodělanou betu, je ted spokojeny :)
Jinak přeji hezký den

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Tiez prajem hezky den. A dakujem za lichotku.
Hlavne, ze si rozumieme a nespustili sme tu pubertalnu debatu o tom, kto je blbec a kto nie je blbec.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

:))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Většinou pomůže jen pouhý restart. Upozorňuji, že restart není to samé jako vypnutí a zapnutí.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

A jak se restartuje Start?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se nepletu, tak Start je vázaný na proces explorer.exe, tudíž by mělo stačit zabít a spustit znova.
Ne že by to bylo nějak inteligentní řešení, ale mělo by to fungovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Tohle jeste porad funguje i ve Win10? :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Problém vůbec nemusí být ve startu samotném, často to blokuje nějaký pokruvený antivir nebo si systém pokurvil sám uživatel aplikací typu ccleaner, avg tuneup a podobnýma sračka. Pak se nelze čemu divit, že něco nefunguje. Naopak je překvapivé, že se takto potuněný systém vůbec spustí a nefunguje jen start nebo nějaká podobně nekritická funkce.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A na tohle zabere restart, vole?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

restart počítače, vole.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

... často to blokuje nějaký pokruvený antivir nebo si systém pokurvil sám uživatel aplikací typu ccleaner, avg tuneup a podobnýma sračka. Pak se nelze čemu divit, že něco nefunguje.
A tohle všechno se opraví a nastaví zpět do správného stavu a zprovozní restartem počítače? Hele vole, nebuď vůl.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

on mluví androiďácky, nejspíš myslí restart do továrního nastavení :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kromě hodnocení příspěvků, zda je komentář přínosný, by hned vedle mělo být tlačítko "pobavil" a počítadlo. Bohužel tomu tak ještě není, tak dávám pouze +. :-)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Problémy se Start nabídkou u W10 jsem měl ze začátku když vylezly W10 při kombinaci s AVAST antivirem ale jen na jednom stroji, kde jsem to ale mohl spolehlivě nasimulovat. Po instalaci jiného antiviru byl pokoj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Možná teď trochu píchnu do vosího hnízda, ale mám pocit, že u AVASTů si vzali velkej příklad z Win10. Dělá spoustu věcí, který mu majitel počítače nenařídí. Takže pro mne je poslední použitelná verze 8. Zakážu aktualizovat program a nechám ho stahovat jen nové databáze virů. A taky neinstaluji bezhlavě všechny komponenty, které obsahuje. Jsem zvědavý, který další program začne mít ambice dělat věci lépe, než jak jsem to rozhodl já. Pro mě je to v tom okamžiku konečná. Nicméně kombinace poslední Win10 a poslední AVAST = vééélikej prů.....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen tak pro zajimavost - nefunkcni PS2 klavesnici jste u Win10 nekdo resil? Priznam se, ze me to ted u jednoho PC docela prekvapilo.

PS: klavesnice ve Win7 fungovala a ano, byla pripojena pred bootem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Ne, ale od dob win 98 a i teď na win10 se mi čas od času rozhází ikony na ploše. To je vidět moderní systém ale plný dětských chyb.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, tohle je bohužel bolístka, která přetrvává už od dob Windows 95. A přitom by stačilo jednoduše přidat do kontextového menu plochy položku Zamknout pozici ikon a bylo by po problému.
Microsoft ale místo toho radši v každém novém buildu W10 předělává ikonu Průzkumníka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je teda humus..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je hadam prvne co blbne "Start Menu", neni se cemu proste divit, je to dlazdicova onanie.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nejen Start menu mi ve Win10 blbnulo a proto jsem se vrátil zpět k Win8.1. Tam mi nic nechybí ani nepřebývá (zbytečný metro bloat, telemetrie, Cortana a další zbytečnosti ve Windows 10), vše funguje jak má a kupodivu je ten systém i rychlejší než Win10.
Desítkám jsem dal šanci už 2x, ale prostě ne, tenhle OS mi nevyhovuje a ani se mi nelíbí směr, kterým ho Microsoft vede.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja jsem zprvu Windows 8 nemusel, pote co vysli 8.1 prinesli znacne zlepseni a napravili spoustu chyb(jako SP1 pro Windows Vista), takze kdyz dnes neni moznost jit do 7 beru vsemi deseti 8.1, kdyby tam jeste slo vypnout to priblble Metro a nahradit ho StartMenu ze 7 oficialne, normalne zmenit si to v nastavenich, 8.1 nemaji chybu.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To si pletes stema vistama. SP1 se jmenoval windows 7 :D

Jinak ms mel vzdy tak. Vydal novej OS lidi nanej nadavali jak je spatnej atd. Pak vydal Novej kde vesmes bylo jadro ztoho predchoziho jen s opravama a drobnym vylepsenim. viz win 95/98 ME/XP vista/7 8/10

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Největší pokrok co se týká stability systému byl Windows 2000. Do té doby byly errory na dením pořádku.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jop ale jestli si dobre pomatuji tak ty byli mireny primarne na firmy. A do domacnosti se moc nedostavaly

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to ano, ale i doma to nepadalo.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ony nepadaly ani NT3.51 a NT4...

Naopak osobně za největší skok považuju XPčka (Win2k sice mnoho naznačily, ale dotáhnout k použitelnosti to musely až právě XP) a paradoxně i jinak nepovedené Visty (jejichž menší/kosmetické nedostatky vyřešily W7, nešlo ale o nic klíčového)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja mel Win2000 rad. Prislo mi, ze to byl takovy portovany serverovy system na desktop. Bylo to stabilnejsi nez XP, celkove prehledne. XP sice meli lepsi "desktopovy vzhled" a dali se na tom parit hry, ale celkove mne jako system na praci vyhovoval Win2000 lip.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zrovna ME neměly s XP vůbec nic společného. ME jsou ještě řada Win9X, XP jsou W2k s omalovánkami :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nechapu lidi jak vubec muzou Windows 10 obhajovat, jedna sa o nevyladeny/nedodelany operacni system ktery si kazdou bezpecnosti aktualizaci meni i svou aktivni koncovku(-operacniho systemu) s cehoz plynou ne jen tyto problemy s aplikaci MetroStartMenu ale i chybejicimi nastavenymi programu a registru nebo se rovno programy zmazou, pracovni plocha zcerna, prestanou jit zvuk a dalsi hardwarova zarizeni, o tom ze jak nasilne Microsoft nuti lidi prochazet na tenhle 10 shit uz nema ani cenu psat, zrovna dnes sem odepsal dalsi nasilnou migraci Windows 7 > 10 a zakaznik jede spokojene dal.

"Pokial clovek chce ostat v obraze, musi sa prinutit s tymito novymi OS pracovat" - hloupa veta napsana ukazkovym idiotem, clovek muze zustat v obraze globalniho deni i na Windows XP, nekto si tu radne plete jabka s hruskama, ucelem operacniho systemu je totiz vydelavat penize, zabavit se a planovat takze kdyz ma program podporu a zakaznik je spokojeny muze klidne dal zit s XP nebo 7 ktere maji podporu do roku 2020, ja vim nekto kto sa jenom ukaji nad dlazdicemi, Cortanou a ze ma vlastne ty 10 "zadarmo" tohle nikdy nepochopi, pochopi poradne az kdyz nekto vytahne jeho soukromi na svet a v citlivem soudnim sporu pouzije na nej tyhle fakta nebo staci i zdiskreditovani na socialnich sitich.

Veci jednoduche, ucelni a kvalitni sou zadane, 10 sou komplikovane, ucelem jenom pro Microsoft k ziskavani osobnich dat a propagaci cilene reklamy a vubec ne kvalitni, kdyby byly normalni nemuseli by jet v akci "zdarma"... A ano prosel sem si 10 sam nez sem napsal nazor skutecnosti.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Windows 10 mají především podstatně lepší a bezpečnější jádro, jak Windows 7 neřku-li XP, což vy, retardovaní admini a podobně, odkojení bitmapovými zašedlými desktopy typu Windows Server 2000 nedokážete přes svou omezenost přijmout.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

bezpečnější....jádro.... :D :D :D už se můžu přestat smát? :D :D :D

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"hloupa veta napsana ukazkovym idiotem, clovek muze zustat v obraze globalniho deni i na Windows XP"

To neni pravda. Jak chces resit nejakej problem na win 10 kdyz stim nemas zadne prakticke zkusenosti?

Je videt ze nedelas v oboru (programatory a jinou verbez nepocitam)

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Ale prosím tě, na řešení problémů s desítkami desítky znát nepotřebuješ. Scháma je stejné už pěkných pár let.

"Zkoušel jsi to vypnout a zapnout?"

"Odinstaluj si to pitomé AVG."

"Nainstaluj si a používej Firefox / Chrome."

"Je potřeba reinstalovat systém, zvládneš to sám, nebo mi to někdy hodíš ke mně?"

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

na to se neda ric nic jineho nez " Tak urcite..."

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne, ved aj lekari sa od stredoveku nepotrebuju vzdelavat, pustit zilou a je to.
Pripadne ani chirurg nemusi na vlastne oci nikdy vidiet slepe crevo, proste si pozrie forum a hned moze operovat.
Pfffff, taketo dristy...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

zvláštní, že tedy všichni jezdíme s wanklovými motory, nebo na vodík když je pístový motor dieselu a benzínu prehistorická technologie založená na fosíliích? Proč u těchto věcí není žádnej hype, že všichni musíme jezdit ve vodíkových autech? Kde jsou auta na vodík zdarma?
Proč zavádět něco nové když to staré funguje.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Living Legend - kdybys cet muj prispevek cely a hlavne tu pasaz na konci docet bys ses ze mam s Windows 10 zkusenosti, vyjadril sem se az pote, Windows 10 sou hloupy, nedodelany a nevhodny mobilni system.

A tu vetu cos napsal: "Je videt ze nedelas v oboru (programatory a jinou verbez nepocitam)" - to svedci o tve inteligenci, prosty hlupak nic jineho nejsi, zavidis protoze ty neumis nic v IT udelat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak pokial si myslis, ze som idiot OK, je to obojstranne.
Bohuzial sa IT profesiou zivim a viem o com hovorim.
Napisem ti jeden jednoduchy priklad, aby si to pochopil aj ty:
Podpora W7 jedneho dna skonci a MS si bude tlacit W10, to je fakt.
Pokial sa mam dalej zivit IT a v Enterprise nasadime W10(toto je nevyhnutny fakt) aj a sa vyjadrim, ze W10 je napicu a nebudem to riesit, tak si rovno mozem hladat inu robotu.
Preto sa chodi na skolenia, robia sa certifikaty atd.
Snad to pochopis, idiote.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ze stejnýho důvodu jsem přešel na W10 i já. Jiný OS než W7 je nevyhnutelnost a vzhledem k tomu že W7 mám zprvu několik let zažité a zadruhé nainstalované ve virtálu, nemám s nimi ani "po paměti" problém. Větší problém jsem měl s tím, že příjdu k zákazníkovi který bude mít W10, budu něco hledat, prskat si pod vousy na MS, přitom by ta položka šla rychle a elegantně najít, kdybych ten systém měl řádně ošahaný. Nedělám hodinovku, nepotřebuju se u problému zdržovat "objevováním kola". Potřebuju problém vyřešit a vypadnout.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím, že to je to isté o čom rozmýšľajú linuxový admini príchodom systemD, RH7 ;) Hľadať prácu v inom obore.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To sandis a Libor Míšek - lituji vase zakazniky, takove hlupaky kterym plati a zbytecne, predpokladam nutite je na vyhodny upgrade Windows 10 "zdarma", uz ted se tresete jako hladne kocky ze co kdyz az 7 skonci v roce 2020:

>do roku 2020 pride dalsi a doufam lepsi Windows

-Upgradem na 10 jenom nicite zakaznikum flexibilitu pri praci... lidi to nechtej, osobne to vidim

A celkove by me zajimalo co si mam jakoze hodiny a hodiny dohledavat v tech pitomych Windows 10? vzdyt to sou skloubene 7 a 8 v mobilnim provedeni, ale pro vase dute hlavy ja vim je to tezka vec, museli byt ste mit vic IQ.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jsi vedla jak ta jedle, ja nemam ziadne zakazniky, ja pracujem v Enterprise spolocnosti, kde ja neurcujem, aky OS sa kedy nasadi, proste sa robi globalny projekt 2017 Q1-Q2 sa nasadza W10 preto lebo.
A ja ako clovek, ktory sa tym zivy sa musi prisposobit, ci sa mi to paci alebo nie.
Alebo moze ist kopat kanaly s lopatou.
CHAPES?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevím proč, ale mám tři různé, zcela odlišné počítače s desítkama, mám i telefon s desítkama, a nikdy žádný problém. Jestli on nebude problém mezi židlí a klávesnicí, nebo přímo u výrobce, který nainstaluje pokurvený systém nebo ho dokurví předinstalovanejma sračkama...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

tak to jsme zvedavy, tohle me zlobí pokazde. do 30 minut po zapnutí PC ten start prestane fungovat. provedl jsem cistou instalaci, tedy konkretne uz nekolik instalací a musím rict, ze win10 nejsou pro muj pc asi vhodne. system provozuji defacto cistý. nainstalovane mam office, chrome, antivir od MS a WoT a Diablo 3. Bohuzel me trapi 3 veci - nefunkcni tlacitko start, system zacne po nejakem case "lagovat" (fakt lagovat) a poslední vec je refresh pruzkumnika, ktery se cca v intervalu 20s vzdy obnovi, coz je velmi neprijemne, pokud mate okno s opravdu dlouhym seznamem polozek a ten se vam porad vraci na zacatek.

Původne jsem myslel, ze to je diskem, tak jsem si koupil SSD a chová se to stejne. Jeste me napada vymenit klávesnici. Nejaké tipy? Nesetkal se nekdo s necim podobným?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pokial je system nestabilny aj po cistej instalacii, podozrieval by som toto, v poradi pravdepodobnosti od najvyssej k najnizsej:
1. Vadna RAM - otestovat napriklad memtest+ alebo Windows Memory Diagnostics a nechat bezat aj celu noc
2. Nejaky nekompatibilny ovladac - zistit ktory a najst taky, ktory funguje moze byt obtiaznejsie
3. Nejaky iny mozny HW problem - VGA, Motherboard, zdroj?
Tazko povedat, toto je vzdy individualna zalezitost ale postup diagnostiky je viacmenej rovnaky.
Otestovat vsetok hardver, najlepsie vymenou za rovnake/podobne kusy a modely a porovnat, a potom sa zamerat na softver.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Na HW bych neusuzoval, dokud jsme mel W7, tak nebyl jediny problem a toto jsem i overil zpětnou instalaci W7, kde vse bezi krasne. Asi jsem divnej, ale me W10 vyhovuji, je tam spousta features, diky kterym se mi se system zachazi lepe. Nicmene zpet k problemu, pameti jsem samozrejme otestoval a dokonce jsem je i vymenil, kdyz jsem si koupil namisto 2x4GB 2x8GB. System take neni nestabilní, nikdy nezkolaboval

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

OFF TOPIC:
https://www.root.cz/zpravicky/microsoft-zaplatil-10-tisic-dolaru-za-nech...

- snad ej to prvni vlastovka:-) ... apokdu by jich bylo hejno jak v Ptacich A. Hitchcocka, mozna by MS zmirnil svou obchodni strategii typu: co uzivatel, to bezvyznamnej blbec

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

tak v austrálii už je zítra,ne? :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

OFF TOPIC: už jen 10 hodin a bude tady Polaris 10!!!

OFF TOPIC2: prý se jedná o falzifikát, první uniklý test Polárky: http://videocardz.com/61512/first-radeon-rx-480-gaming-benchmarks-hit-th...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Proč by se mělo jednat o falzifikát? Spíš výběr her je trochu podivný a limitovaný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to "prý" neříkám já, tak se neptej mě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Nefunguje vám výrobek, který se vám sám vnutil? Tak zažalujte toho, co vám poškodil počítač.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A ten pocitac zhorel, alebo vybuchol, ked sa uz pokazil?

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Sandisi boze chlape jak ty vubec muzes delat v IT spolecnosti? tobe nic nerika nemoznost po upgradu na W10 spustit operacny system? nebo nefunkci predtym funkcni programy a nebo reset jejich nastaveni? vzdyt sou aplikace kde jednotlive nastaveni, jejich vyladeni a celkove otestovani zabere hodiny casu a zbytecne kdyz to predtym jelo. Ja bych skutecne rad videl to tupe vedeni tve firmy proc tak horlive nasazuje W10, nepovim 1-2 roky pred ukoncenim 7-ček ale ted a kdyz sou navic W10 nedodelane je to ukazkova pitomost, ja vim proc, protoze tvy vedouci jsou lakomy a tak se nechaly zlakat upgradem zdarma, ne fukcnosti ale svou lakomosti.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

W10 mam rad ak su ovladace ok, funguju super rovnako ako vsetky windows, problemom su stare vga ako radeon x1200 atď.
Inak som si po roku nevsimol nic preco by som mal 10 zatratit.
Ale mozno som zvyknuty, vistu som si kupil hned ked vysla a takisto som s nou nikdy nemal problem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.