Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Oral-B představil nový smart kartáček Genius

Mno tohle je sice geekovsky extrem, ale na druhou stranu si rikam jako proc ne?...
Obvykle totiz zjistim kde si zuby cistim spatne az u zubare.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Takže do klasického Oral-B kartáčku s časovým pípátkem přidali snímač tlaku za 1$ a pak nějaký 3D akcelerometr s gyrem za druhý $ i s procesorem za další $ to znamená investici 3-4$ přidají k tomu nějakou nesmyslnou aplikaci pro mobil a budou to prodávat za 4 až 6 tisíc podle konfigurace.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

Az prestanou tahnout chytre telefony, budou se benchmarkovat chytre kartacky. Hlupakovi to ke zdravym zubum a dasnim stejne nepomuze, ale kdo nebude mit iPhone a iBrush (resp. androidi alternativu) s primym propojenim na Facebook tak jakoby nebyl.
Aspon bude mit pan Jezek o cem psat...

Zustanu u bezneho kartacku (Curaprox, za par desetikorun) a rad meho zubare - desetiletimi osobne odzkousena kombinace bez jakychkoliv problemů.

EDIT: tak iBrush je uz zabranej - http://brushinstyle.com/ibrush-sonicwave-electric-toothbrush-review/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas, akorát David Ježek nemůže za to, že Oral-B vymýšlí píčoviny. Na informaci o tom nevidím nic špatného, byť si taky klepu na hlavu, zda toto někoho osloví / přesvědčí ... Chytrý zubní kartáček tě těžko donutí si čistit zuby dostatečně dlouho a vykompenzuje skutečnost, že je tvá čistící ruka "levá".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Souhlas, akorát David Ježek nemůže za to, že Oral-B vymýšlí píčoviny."

Takových píčovin se na nás valí a bude valit čím dál víc. Jednou za čas to nevadí, ale nerad bych zde viděl jen zprávy tohoto druhu....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"...na rady stomatologů (jejichž algoritmus nejvhodnějšího postupu čištění se obvykle každých 10-15 let mění..."

je mi skoro 40; kdyz nepocitam detske, tak jsem chodil ke ctyrem ruznym stomatologum, a jediny, co se s casem meni, jsou typy vyplni, pripadne modni tlak na neprirozenou belost zubu.. ale zhruba od puberty, kdy jsem se o to zacal zajimat, mi zubari doporucuji pouze jeden zpusob cisteni zubu: stirat pod uhlem od dasne k okraji zubu, pripadne jemnym tlakem krouzivymi pohyby, a vzdy maly, mekky, husty kartacek, bez jakychkoliv tvarovych freecoolin deformaci a zaobleni, kterymi prave rucni kartacky OralB vynikaji( takze narovinu, tezko koupim el. kartacek od firmy, jejiz klasicke kartacky [v dobe, kdy se jeste nesoustredili na elektricke] byly zubari povazovany za spatne ...
- a ikdyz tedy nemuzu posoudit, co ostatni zubari, z meho pohledu vubec nevypada, ze by kazdejch 10let menili sve nazory jak cistit zuby...

- jinak experti vam reknou, ze elektricke kartacky jsou sice lepsi nez spatne cisteni rucnim kartackem (kterym si muzete dasne a zuby poskodit), ale nejlepsi (a taky s nejlepsi zpetnou vazbou) je spravne cisteni rucnim kartackem...

----
jo, ja vim, ze jsem vetsinou za konzervativniho skarohlida, ale podle me tohle spravna cesta neni (co priste - elektronickej toaletni papir s automatickym postovanim na facebook? - jen proto, ze jsou lidi cim dal linejsi se sami starat o sve vlastni telo a venovat mu byt jen trochu casu a usili [odtud fastfood, predpripravene jidlo do mikrovlnky, posilovny, solaria, nedostatek spanku a zadny denni rezim nahrazovane antidepresivy a leky na spani, apod] ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Budoucnost diit je v článcích o "chytrých" pračkách, žehličkách a kávovarech.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě, vždyť jsem před rokem psal o pračkách! http://diit.cz/clanek/zamiri-firefox-os-do-automatickych-pracek

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

ok, v tom pripade, pripravujete nejakej test chytrejch vysavacu? priznavam, ze v teto oblasti se vubec nevyznam, ale zajimaly by me trendy a priapdne ruzne smery vyvoje..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hned sa citim lepsie, ked viem, ze uz zijeme vtych slubovanych zajtrajskoch :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne tenhle rotacni kartacek bych si nikdy nekoupil, protoze to akorad nici zuby. Davam prednost sonickymu kartacku, ktery je mnohem ucinejsi a setrnejsi ke sklovine. Tenhle system rotacaku z 90let minuleho stoleti mi dnes nedava smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kartáček není rotační, rotačně se hybe jen asi +- 16 stupňů plus má vibrace, Oral tomu říká 3D. Nechci hodnotit co je lepší, ale Philips svým Sonicare kartáčkům říká ultrazvukové dodává, že mají 31000 vibrací, ale zapomíná dodat, že za minutu, jinak řečeno frekvence je 516Hz a to má do ultrazvuku sakra daleko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Oral-B rotační kartáček jsem léta používal, ač mi to zubař nedoporučoval. Konečně jsem prohlédl, čistí nedokonale a ničí dásně, přesně jak mě varoval. Naopak ruční sprchu Oral-B bych doporučil každému, jinak smrdí z držky i po čištění zubů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

bohužel, elektrický kartáček má výhodu lepšího vyčištění zubů, ale poškozuje ďásna.

A voda na čištění úst je specifická záležitost. Sám osobně jsem se smradem z ůst nikdy neměl problémy (samozřejmě s vyjímkou situací, kdy jsem jedl jídlo s hodně cibulí nebo česnekem :D )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co presne ma ta rucni sprcha byt? Nasel jsem Oral-B Oxyjet MD20 a jestli to dobre chapu, tak to proudem vody vymyva mezizubni prostory misto mezizubniko kartacku, je to tak?
Diky

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ano

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pravděpodobně půjde o nějaké marketingové vylepšení tohoto kartáčku
http://www.amazon.co.uk/CrossAction-Rechargeable-Toothbrush-Bluetooth-Co...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

už někdo vyrábí i chytrou toaletní mísu? Že by to zvážilo, změřilo, luxusnější verze i zanalyzovaly a poslaly data do cloudu. Protože to je snad poslední věc, která ještě smart není.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

mam pocit, ze japonci uz nieco podobne predstavili pred rokmi - teda este bez cloudu ;) - samozrejme s dalsimi beznymi sluzbami ako umyvanie teplou vodou (nastavitelna teplota a intenzita), osusenie teplym vzduchom, pripadne navonanie ;)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kamarade, hajzly, ktere maji integrovany bidetovy oplach rite s kamerou ovladany smartphonem jsou na trhu uz celkem dlouho;) Bez kamery ho maji v hornbachu:o) Existuje i prislusenstvi pro spektralni analyzu chcanku a barevnost stolice. Konzistenci zadavas ale rucne, nicmene se to uklada na server a muzes poslat link doktorovi .... no ... v dnesni dobe spis kamaradum na fejsbuk:o))) A prkynko merici elektrickou vodivost, delku posedu a heartrate snad nemusim zminovat, to je samozrejmost .....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je jedna země, kde jsou elektronikou a senzory prolezlé hajzlíky už pěkně dlouho a to i ty veřejné, jejich ovladače mají víc čudlíků než videorekordér, na uvítanou zvedají prkénka a tak. :-) Kdo navštívil Japonsko ví. Takže ovládat to mobilem byla jen otázka času.

https://www.youtube.com/watch?v=JO8LutKUTO4

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Mne by se hodil spis nejaky ultrazvukovy cistic, kterym bych si mohl sundat plag....

Protoze opravdu, jakmile jednou je plag - (a nekdo je na ty vice nachylny nez jiny), tak to zadny kartacek nesunda...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Plagem asi myslis zubni kamen.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ne, zubni kamen se teprve z plaku vytvari.

Neboli pokud nekdo je vasnivy kurak, nebo pijan cerneho caje, tak se mu nejprve na zubu tvori takove ty spinave skvrny, a teprve z nich se pak tvori zubni kamen..

Obrazek cislo 3:

http://zubarskaordinacija.eu5.org/bolesti_zuba_gallery.html

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proč by zubní plak neměl sundat kartáček? Smyslem čistění zubů je právě odstranění zubního plaku,
Běžný plak je běžně a snadno odstranitelný kartáčkem , pokud máte problém jsou dvě možnosti, bud si špatně čistíte zuby a zubní plak dostane čas vyzrát tedy je dané plocha zubu nečištěná řádově 7-14 dní pak jsou skutečně bakterie naskládány tak hustě, že dochází k problémům při mechanickém odstrkování běžnými metodami a může přijit čas na ultrazvukové čištění, ale to se neprovádí kartáčkem a už vůbec ne jako běžná metoda čištění zubů, je na to několik typů ultrazvukových tím myslím skutečně ultrazvukových nástavců na zubařskou vrtačku.
Pokud nejde o zanedbání hygieny je třeba zjisit kde je problém
Ten muže být v tvrde vodě nebo velkému množství s mutnas, tak se říkám bakteriím, které ho způsobují, lid kde p s mutans existují látky, pasty gely na nejnověji i vakcíny, které jejich množství snižují . Většinou jde o fibrilární proteiny ,ale to by bylo na delší podávání.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem ten článek viděl poprvé, tak jsem myslel, že je to jen další neoznačená reklama :-) Pak mě překvapila diskuse pod ní...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hledám investora! Mám geniální nápad na start-up.

Inspirovalo mě SquattyPotty (familierně: kakací stolička) a tenhle kartáček. Chci začít vyrábět toaletní papír, ve kterém bude integrovaný senzor teploty, přítlaku a webkamerka v každém 4. útžku.

Na svém smartphone si pak budete moc kontrolovat, že při utírání vašeho recta moc netlačíte a jestli vám náhodou nezačínají hemeroidy. Je to prevence jedné z nejrozšířenějších civilizačních chorob, musí to mít každý! Upgradovaná verze bude mít i BT a bude schopná přes váš smartphone ihned tweetovat o tom, jak moc jste ohrožení rakovinou řitního otvoru a speciální appka pro iPhone a Android vás bude na displeji mobilu upozorňovat na nepravidelnosti ve vašem vyprazdňování a nabízet vhodnou dietku při průjmech.

Kdo jde do toho se mnou?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

bude to propojene s online databazi strevnich parazitu? ze by jak si dneska lidi postujou fotky miminek a domacich mazlicku mohli postovat i svych cervicku....

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.