Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k S posledními ovladači Nvidie klesl výkon mobilních grafik

No u mna zasa vcerajsi update ovladacov sposobil ze ten ich blby GeForce Experience odmieta pri hrach tu ich optimalizaciu. Vsetky poziadavky su splnene akurat pri grafike hlasi ze nie a pritom podla stranky by splnene mali byt. Mam v notebooku GF840M a bezi to na Win10. Pritom aj samotny GF Experience ju v pohode spravne detekuje ako 840M.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ta zpráva už není moc aktuální (viz datum příspěvku + už byl vydán opravný patch)

http://pctforum.tyden.cz/viewtopic.php?p=8974725#p8974725

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Patch byl vydán, to je fakt.
Nicméně podle ohlasů u části uživatelů problémy stále přetrvávají.
Tak třeba další záplata, nebo další verze ovladačů?

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ono na NV se ty problémy poslední dobou začaj dost kupit. Ještě půl roku dozadu jsem na ně nedal dopustit. Defakto od GF4TI dodnes jsem neměl SW problémy, vystřídal jsem tudy driverů i beta verze byly vždy OK, naopak AMD mě od přéchodu DX10 a dále Radeonů dost štvalo, dodnes je tam spousta věcí na prd, třeba stále obecně nefunkční DX11 MT rendering, stále bugující vynucování stavu AA, AF, Vsync, do crimsonů nešla nastavit délka pedbufferu, hdmi underscan + v 3D fullscreen apps co si neřeknou o refresh defaultuje do nejniššího podporovaného zobrazovadlem (ala vítej 24hz když připojim TV), notoricky pomalej support, ala vyjde hra a jede jakž takž naplno nejdříve za měsíc.

To vše furt trvá ale Nvidia to také začala dost hnojit, obvzláště ve win10. Na hlavní sestavě mam furt win7, asi 4 roky starou instalaci, NV drivery tam nahrávám jeden přes druhej nikdy žádnej problém, momentálně tam sedí GTX970, předtim tak byl starej GK110 Titan. Asi 14 dní dozadu jsem ale zkusil nainstalovat na test win10 + drivery co mi na win7 bežely OK (359.00 WHQL) a okamžitě průser, okamžite lehká nestabilita v některých hrách, komplet chybějící/nefunkční cuda, a další problémy o kterejch jsem četl na forech a do té chvíle je nikdy osobně nezažil. Takže pokud má někdo NV kartu, moc to s tou změnou OS neunáhlujte, raději bych počkal až se tyhle problémy vyřeší. NV to s win10 dost podělala a už to trvá měsíce a furt se to sere.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Já mám problémy i pod Win7, právě od doby nástupu driverů dělaných i pro Win10. S línou GT730 jedu na driveru 337, tam nemám problémy se stabilitou (a nebyly ani u starších verzí). Když jsem zkoušel novější drivery, tak aspoň občas na mě vyběhl pád a restart driveru - obvykle při prohlížení webu s videem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

DX11 MT podporuje pouze Civilizace 5 (nevim o dalsich, coz neznamena, ze neexistuji). AMD DX11 MT konkretne u Civilizace ale podporuji. Nepodporuje ale DX11 MT obecne, coz ale pri podpore titulu vubec nevadi. AA zvlaste u deferred renderingu je obecne problem, ktery se da resit slozite pro kazdou aplikaci zvlast a moznymi obrazovymi bugy, nebo jednoduse pres post-processing. U vynucovani AF jsem nemel snad nikdy problem.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

tu na tomto serveri si pravdive a objektivne prispevky vzdy vyznacene velkym poctom minusovych bodov-tie cervene
tak by mali byt novackovia co to tu citaju uvedomeny )))

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

toto by mali davat povinne citat jednemu nemenovanemu uzivatelovi na sectore, kedze on vsade hlasi, ako su nv ovladace bezchybne

btw, ja som si tiez vsimol nejaky ten pokles vykonu, takze asi prejdem na starsie ovladace

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Proti ovladacum od AMD jsou ty od Nvidie dokonale i s temi bugy :-)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

ked nv ma kvalitne ovladace, tak ja som papez

este ani raz mi neslo nieco normalne odkedy mam nv, ani raz, control panel sa buguje horsie ako unity, padanie hier na dennom poriadku a o vyskakovacke driver stop working ani nevravim

pri amd ziaden problem, presli mi rukou asi 6 ntb s amd apu + gpu a pc s amd gpu tiez a nikde ziaden problem a ak sa nieco naslo stacilo spustit advanced systemcare a slo opat vsetko v pohode

taktiez novy ovladac pre amd, +2% vykonu naviac, 5-10% atd, pri nv kazdym ovladacom sa daco doserie a vykon spadne, pri dying light s novymi ovladacmi asi 5-10 fps dole, to su kvalitne ovladace?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nojo, AMD aktualizacemi zrychluje, nVidia zpomaluje. Hold kvalitní oddíl.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

mám spíš dojem že v NV předběhli dobu a "kurvítko" jim naskočilo poněkud brzy. Já snížení výkonu zpozoroval i na starším GPU po přechodu na W10 když se nahodili novější ovladače. Prostě uživatelům degradují výkon a stabilitu a mažte si koupit nový stroj :-((

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

tak jsem zatím šťastný člobrďa nezasáhl mě ani problém s AMD možná proto že mám te´d novou R9 380X a na desktopu kde mám Nvidii taky zatím klid.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U Crimson bylo tusim zapotrebi aktivovat a zmenit nastaveni overdrive. Protoze to vetsina uzivatelu proste nedela, problem se projevil u velmi maleho mnozstvi lidi. U nvidia je to problem trosku jiny a zrejme zasahl mnohem vic lidi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ja mam novu r9 390 a automaticky mi ich to prepinalo na 0%... fakt potesi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

ja mam na notasi 960M 4 gb verziu tak to mozem otestovat cez 3dmark na steame..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.