Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic uvádí Lumix DMC-CM1, smartphone s velkým 20Mpix čipem a 4k videem!

Ta čočka nemá žádnou krytku? To bude velmi rychle dost zamatlaná a možná i poškrábaná..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zjišťuji, že poslední dobou "fotím" už jenom mobilem. A otevřeně přiznávám, že když začínaly "foťáky" v mobilech, tehdy ještě se zoufalým VGA a menším rozlišením pro první EMS/MMS, tak jsem to považoval za nesmysl a zbytečné prodražování mobilu. Dneska jsem rád, že mobl má slušnej foťák, protože na běžnou webovou komunikaci mi to postačuje a fotky "do šuplíku" nefotím. Taky si tak ukládám, když jsem línej něco opisovat a potřebuju to jenom dočasně...

Takže jo, fotomobil už mi nepřijde jako nesmysl. S cenovkou 4000 a více už to pro mě není mobil, který bych bezstarostně nosil v kapse úplně všude. Druhá věc je baterka. Jeden by řekl, že vedle objektivu musí v tak tlustém těle být hafec místa pro pořádnou baterku. A pokud je tělo tenké, jenom objektiv tlustý, tak je to škoda, že to konstruktéry nenapadlo.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

V telefone ma byt 3-4 Mpix fotak a nie 20-40 Mpix chujina najhrubsieho zrna. Z fyzikalnych limitov vyplyva, ze posledné zmyselné rozlisenia pre tie snímačičíky a čipíčky a miniatúrne optičky v mobiloch, je prave 3-4 Mpix. Nad 5 Mpix to zacina byt zbytocne - aby malo jedno zrkno sumu humusnej zasumenej rozmazanej fotky 5x5 pixelov ... a to mi je naco? Samozrejme v zaciatkoch to 0,3 Mpix VGA je trocha malo, ale desiatky Mpix, necha sa nikto nehneva .... Ked chcem fotit aspon akoze poriadne, uz kompakt za stovku ma lepsie fotky. Ked chcem fotit trocha poriadnejsie, staci mat najlacnejsiu zrkadlovku za 3-4 stovky (to je ale velke rozmerne bukero a zrkadlovku si malokto schova do vacku - to je jedina ich nevyhoda).

Aby som si v obchode s nabytkom odfotil skrynu, alebo posratu cenovku alebo nieco podobne (pretoze na taketo pohotovostne neplanovane fotky na RYCHLE pouzitie fotak v mobile sluzi), nepotrebujem 20 Mpix v mobile, ale v mobile mi staci aj 2-3-4 Mpix. Fotak v mobile nie je na robenie NORMALNYCH fotiek z oslav, stretnuti, dovolenky atd ... Len tupym masam je to jedno.

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?
+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

jeste jeden smysl ma lepsi fotak v mobilu, ale toto to je jiz prehnane...

Na ofoceni objektu a jejich identifikaci, kdy googlis rozpozna nejen carovy kod ale i jine predmety jako i obrys historicke budovy i ze stareho filmu z TV! S mojou jsme se dohadovali kdeze ta pohadka byla tocena co je to za hrad a kostel v pozadi a tak jsem to vyfotil z TV! a ehjhle detekoval objekty jako savby a priradil nazvy a mista. (a ruzne linky na webside) Na to by stacilo i 2-5Mpx ale!

Vice Mpx cca do 8-10 ma zase ten smysl, ze si mohu nafotit i droboulinky text na vyrobku a zvetsit ba pak prevect do textu!!!!! a nebo prelozit jeli v cizim jazyku. A ze je nekdy popis ani ne 0,5mm!... Podobne vyzitky kdyz su linej si je prepsat do mobilu navic rukou se upisu snadno v tel. cisle, toto se nesplete mrcha jedna sikovna (SG2)

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Fotim dost často technický štítky na strojích a tam opravdu míň jak 5Mpix nestačí :)) a ten kdo tady mele fekálie o tom jak je to zbytečný si to nemusí přece kupovat :)) Stačí když si to koupí několik set tisíc honičů ega a zaplatí tím vývoj budoucí techniky :)) (8Mpix na xperia RAY si nemůžu vynachválit :)) už by to chtělo jen xenon... )

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.