Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic Lumix DMC-G3: menší, s full-HD videem, ale bez gripu

Pokud udělají set s pancake, nebude to mít při své velikosti a ceně konkurenci, tady s tím zoomem to bude "bojovat" se zrcadlovkami, protože skladnost kompaktu to nemá.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

panasonic míval pancake 20/1.7 pokud si pamatuji, což dává v přepočtu 40mm a to už je hodně. jsou i jiné, třeba od olympusu, ale ten myslím opticky není tak zázračný. já bych to nepřeceňoval, má to sice snímač větší a lepší než kompakty, ale zas takový zázrak to není a většinou tyhle těla ani nemají takovou výdrž baterie jako dslr. ale komporomis to je a bude pro mnohé rozhodně zajímavý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dělá se také 14/2.5. Jinak ten stroj vypadá velmi zajímavě.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Výdrž baterky bude hodně malá - kolem 250 snímků. Což, mezi námi, profíka uspokojit nedokáže, ale turistu určitě ano.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já bych snad ani výdrž baterky neřešil, při dnešních cenách a výběru není problém si dopřát jednu nebo dvě záložní (řešil jsem to takhle u kompaktu, EVF i DSLR). Navíc to má tu výhodu, že zatímco se jedna nabíjí, můžu na druhou fotit :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono nejde ani tak o to, že by pancake objektivy pro 4/3 nebyly, problém je spíš v tom, že jsou drahé. A pokud dá člověk 15 000 za tělo (+ objektiv, který nechce) a 6000 za pancake, tak už je to příliš drahý "superkompakt".

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Zvažoval jsem pořízení předchůdce DMC-G2 a šel jsem si jej šel osahat do obchodu. Nebylo to zlé, zkoušel jsem si i objektivy od Olympusu, taky pancake, vypadalo to přitažlivě, ale šum v obraze a ta lenost při ostření mě fakt odradila. A ani ergonomie nebyla nic moc. Musím říct, že Sony SLT-A55 měl ve všem navrch.

Když teď vidím DMC-G3, tak si ho možná pro jistotu taky půjdu vyzkoušet, ale favorit je už jiný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.