Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic Lumix GH5 přináší 4k/60p video, v létě nabídne datový tok 400 Mbit/s

Může mi někdo vysvětlit , prosím, co je na těch dvou horních snímcích ve spodní sadě obrázků?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak na prvni pohled chapu ze je to nejaky modul pro pripojeni 2 mikrofonu, ktery se k tomu "pricvakne" z boku, tady je to videt: http://www.imaging-resource.com/PRODS/panasonic-gh5/Z-PANASONIC-GH5-LEFT...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji (i Fangcz) za vysvětlení, s něčím takovým jsem se ještě nesetkal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je to přídavný modul pro symetrické XLR audio vstupy, které jsou běžné na všech profi kamerách.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proc tomu nedaji rovnou kamerovy telo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No tuhle otázku si pokládá asi každý kdo viděl nabídku Panasonicu s kamerama. Před nějakou dobou vyšla kamera Panasonic AG-DVX200 která by měla mít novější generaci MFT snímače než je v GH4, možná že ten samý snímač je teď v GH5 težko říct.

Těch konkurujících produktů v rámci portfolia Panasonicu je více např. AG-UX180 vs HC-X1 kde jediným rozdílem je absence SDI jinak prý interně to má tu samou desku, snímač etc.. k tomu vemte že dost blízko cenově je AG-DVX200, kde jediným rozdílem je MFT snímač a SDI výstup.

Blbé je že pokud chce člověk pořídit lepší kameru (camcorder) tak vlastně nemá na výběr nic jiného než foťáky tohoto typu, protože cokoliv co má výměný sklo a UHD/4K tak se nedá pořídit pod sto tisíc.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A není ta cena AG-DVX200 taková spíš kvůli tomu objektivu? Mně to přijde, že pokud ke GH4/5 dokopíš adekvátní srovnatelný cine objektiv, tak s tou AG-DVX200 ještě ušetříš. :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud byste hledal kameru, která bude mít takové video schopnosti a možnosti jako má GH5, tak byste se musel poohlédnout v kategorii nad 100 tisíc Kč (možná i víc). Kamera v cenové kategorii jako bude GH5 prostě neexistuje. Protože mám GH4 tak vím, že je to nejen profesionální kamera se špičkovým obrazem, ale také skvěle fotí. A GH5 zase posunula laťku zatraceně vysoko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.