Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Panasonic začal dodávat TV s Firefox OS v Evropě

Ježkovy voči, to je odlišnost jak bejk... Jen další balast typu android v TV, kdo by tohle chtěl mít v obejváku nechť předtím navštíví psychiatra a nechá si to rozmluvit pořádně silnejma práškama!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Android TV jsem ještě nezkoušel, ale přijde mi, že vypadá docela použitelně, a dokonce bych řekl, že tam se ty dlaždice hodí (narozdíl od jiného nejmenovaného systému). Ale musím uznat, že tohle se mi taky nelíbí, spousta barviček, koleček, efektů.. Ale jestli to funguje a není to plný špionážního sw tak proč ne.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proc ne? Protoze NIKDO - NIKDY - NIKDE tyhle smart sracky nepouziva?:o) Ze by proto?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"NIKDO - NIKDY - NIKDE" neni v tomhle pripade pravdive tvrzeni - obcas tyhle smart sracky pouziju - treba timeshift nebo casove nahravani, klient Youtube, kdy si v telefonu pohodlne najdu video (nejen klipy, jsou tam cele dokumenty, ale asi ne moc legalni) a pak ho pustim do TV (na zpusob Chromecastu, tj. telefon preda TV link na stream), klient pro sluzby video on demand taky neni k zahozeni. Snad otevrene OS s otevrenym storem budou motivovat dodavatele sluzeb a nezavisle programatory, aby zacali dodavat vice SW. A vyrobci TV snad nebudou kazdy rok zarezavat lonske modely.

Jeste bych dodal, ze obcas ke sve spokojenosti pouziju i HbbTV, nedavny upgrade iVysilani byl fajn, prinesl konecne i HD (720p) streamy.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mne osobne by stacil len samotny zobrazovac (osobne som zatazeny na plazmu, ale zial ostava mi len zbozne cakat na oled, resp. nieco podobne) a na vsetky tie super cool funkcie by som si vystacil s nejakou krabickou za par eur priamo do hdmi, ktora mi nebude zbytocne nasobne predrazovat zobrazovac a v pripade ak sa mi nebude pacit (ta krabicka/hdni dongle/..) tak ju vyhodim/vymenim ..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasim, ideální by byl zobrazovač a k němu box, který by šel jednoduše upgradovat.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tiež sa pridávam k vášmu názoru. Len je škoda, že ak sa niečo veľké s minimom výbavy nájde na trhu, tak je to po HW absolútne zúfalé. Minimálne obrazovka bude mizerná. Preto neostáva nič iné, iba kúpiť super vybavenú telku a nepoužiť z nej 98% výbavy. Projektor ma zatiaľ neoslovil.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsme u toho jiného nejmenovaného systému (čili Windows 8/.1) tak tam jsou dlaždice na desktopu pěst na voko, ale na mobilu je to naprostej luxus, zvlášť když jsou živý... Na desktopu jsem je přerazil Classic Shellem a na virtuálních W10 je v tom polovičním start menu tak nějak trpím... Stejně není moc důvod ten start používat...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, jo, to jsou ty dnesni "smart" televize ..... pockej, za rok prijde novinka, kdy se zacnou prodavat super televize, ktere se budou honosit snackou "virus free", "balast free" nebo stale popularnejsi logo "android free" .....
Posledni dobou se mi zda, ze firefox dost androiduje (=laguje, je pomaly, zacina to byt nepouzitelne), tak je to mozna dobra alternativa k android tv:o)

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To si myslis, ze televizi ktera umi "jenom" H.265, VP9 a EPG nejde zavirovat? Jasne, slo by, kdyby to delali opravdu kvalitni programatori (ale takove uz dneska nesezenes) a dostali na to dost casu (nehrozi). Osobne bych dal prednost televizi, ve ktere kdyz se objevi chyba tak jde stahnout opravu. Zatim tuto moznost nenabizi ani "dumb" ani "smart" televize: u dumb to nejde a u smart jsou na to vyrobci moc lini.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

A co jsem psal???

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Zalezi i na politice provozovatele appstoru. Jestli budou aplikace nejprve kontrolovat a schvalovat, tak jestli si nejaky posuk nezacne TV rootovat a instalovat tam cosi odkudsi, tak bych v tom problem nevidel.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nové modely TV se začátkem roku objeví na výstavě CES a do obchodů se dostávají v období březen-květen. Takže v tom se Panasonic nijak neliší.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu a nerozumím tomu, proč se u UHD TV přidávaj pouze pixely, ale né úměrně úhlopříčky??? Ze 3m - což je nejběžnější sledovatelná vzdálenost, je vytěžitelnost jemnosti detailu u UHD displeja až tak nad 100" ideálně 200". Ty směšně malý 40" i 50" UHD jsou dobrý leda jako PC monitor :-)) ... Vůbec by UHD TV pod 80"-100" ani neměly vyrábět, existovat!

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, taky by neměly existovat malé byty :-) Ne každý má potřebu si dělat v obýváku z TV oltář.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

nebavim se o TV ale UHD! TV a nepohradam nikym ani neodsuzuju nikoho v byte 1+1/2 a s TV klidne 15" ale s SD! Tak prosim demagogicky neprekrucovat nezjednodusovat hloupe a nesrovnavat "hruzky z japkama"....

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Demagogicky to překrucujete vy. 3m není žádná daná vzdálenost, každý se dívá, jak chce. Z toho taky vyplývá, že pro někoho může mít smysl i 40" UHD.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jako PC monitor ano z 0,5!!!m tak to take mam ja, ale jako tv??? Vy by jts esedel rad nepohodlne 0,5m (hlavou! tedy kolenama jiz u ni...) pred tv????... Ja totiz psal opakuji znovu o UHD TV!!!

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

To je přece nesmysl.
Jestli se televize má vyrábět se neurčuje podle toho, jestli ODSakEda ze tří metrů vidí pixely, ale podle toho, jestli existuje dost lidí ochotných si to koupit.

Když vynecháme, že koukat na 200" televizi ze tří metrů nebude nic moc* (takže z toho vyjde, že UHD vlastně nemá smysl vůbec: Muselo by mít velké úhlopříčky a na ty se zase „běžně“ kouká z větší vzdálenosti), nebo že „nejběžnější“ vzdálenost neznamená, že z ní koukají všichni.

* mimochodem, 200" obrazovka s poměrem 16:9 by měla rozměry zhruba 2,5 x 4,5 metru, takže skoro všude by první problém byl ji vůbec dostat do baráku.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vzhledem k tomu kolik by stala by patrne bylo vybourani okna akceptovatelne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však ano!!! :-) Copak na obraz z projektoru se nekouká i na víc jak na 3m úhlopříčku??? A i jen ze 3-4m? Jen už ta hrubost pixelů u FullHD videa i projektoru , natož méně, je nedostatečná u takové úhlopříčky z blízka :-(, né však u 4k! :-)

Vše je o zorném úhlu!!! pohledu a koukámli nyní z 0,5!!!m na 42" UHD, odpovídá to 84" z 1m a 160" ze 2m ;-)

Tedy ze 3m by bylo srovnatelné až dokonce cca od 240"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Asi jste 4k nativně neviděl?!...

Doplněno: Nebo jinak, s tím úhlem - nyní koukám na 42" UHD z 0,5 a je to odhadem ke krajům úhel cca 90st! Si sedni na gauč a představ si zorný úhel 90st! promítni si to na stěnu! Je to skoro celá stěna!!! bytu ;-) , aby jsi využil stejně jemnost detailů jako já nyní na 42" z 0,5m ;-)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Má Panasonic LED TV VIERA TX-55CX800E pro budoucnost správné HDMI 2.0a?
Chtěl jsem se zeptat s novou schválenou technickou specifikaci nového Ultra HD Blu-ray formátu (Blu-ray disky s filmy ve 4K) souvisí i připravovaný na CESu 2015 představený nový blu-ray přehrávač, se skutečným rozlišením 4K, který by měl používat nové propojení s UHD TV pomocí nového standardu HDMI 2.0a, zajímá mě kompatibilita tohoto připravovaného blu-ray přehrávače s letošními modely UHD TV, konkrétně s vlajkovou lodí Panasonic LED TV VIERA TX-55CX800E, kde je ve specifikaci uváděno HDMI (4K 60/50p s HDCP2.2), je to teda už to správné HDMI 2.0a ? (Dočetl jsem se, že HDMI 2.0a znamená HDMI 2.0 rozšířené o HDR, a to je něco jiného, než zdánlivě podobná zkratka HDMI 2.0 level a, která značí podporu 18Gb/s přenosu pro rozlišení 3840×2160 při 50/60 Hz a vzorkování 4:4:4.) Rád bych k plánované koupi této UHD TV (kde se uvádí, že je připravený pro budoucnost) v příštím roce přidal i ten nový chystaný blu-ray přehrávač se skutečným rozlišením 4K, a nemám potřebnou záruku kompatibility. Děkuji za odpověď.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.