Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Parametry iPhone 7 a 7 Plus v kostce (oproti iPhone 6S / Plus)

A modem? Písalo sa tu o tom ako o hotovej veci, robilo na tom 1000 inžinierov z Intelu (nie markeťákov ani upratovačov, priamo inžinierov). Takže aký tam je modem?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jako i u jinych komponent i u modemu by rad apple mel vice dodavatelu, takze asi bude Intel a qcom. Inteli modem je po letech novinka tak uvidime jaky bude. Apple ale nic nez 100% kvalitu nebere.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejvíc se mi líbilo, jak ovečky tleskaly, když moderátor oznámil sebemenší blbost (ale to se děje víceméně na všech podobných akcích).

Z 10 prezentovaných killer features mě zaujaly 2 - dizajn a foťák. Lehce potěšila kapacita paměti. Ostatní věci byly buď standardní featury, co už konkurence dávno má a nebo dost nafouknuté banality. Kdo třeba dnes řeší výkon procesoru a nebo grafiky?
Musel jsem se smát s jakou pompou byla oznamována vyšší výdrž baterie a pak vyšlo najevo, že je jen o 2 hodiny delší než u iPhonu 6.
Vydávání absence jacku za pozitivum mě nasralo a chabé důvody, proč tomu tak je mě nasraly ještě víc. A ty kecy o vyšší kvalitě zvuku - kdo to k***a pozná?

Telefon to není špatný, ale musel by stát tak polovinu a mít 3.5 jack, aby se o něm dalo uvažovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Za mě je to:
- voděodolnost
- home button (konečně! a narozdíl od senzorových tlačítek má zpětnou vazbu)
- foťák
- sterorepráky / hlasitější zvuk

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nikdy nebude stát půlku toho za co prodávají dnes, k tomu Apple nemá nejmenší důvod, tak jako u ostatních mu jde o zisk a prodeje mu jdou výborně. Další věc proč nemá šanci na dobré prodeje v chudších zemích jako je ČR, je jejich ekosystém, který je uzavřený. Tady lidé potřebují SW co jde někde stáhnout zdarma. iPhone je u nás naprosto minoritní zboží, přesto to budí úžasné vášně u lidí, kteří by si ho stejně nekoupili. Tudíž je to pro Apple velký úspěch. Naštěstí mají lidé obrovský výběr jiných výrobců a telefonů, tudíž každému podle jeho chuti. Jen by mě zajímalo, zda vášniví diskutéři sledují stejné prezentace novinek od Audi, BMW nebo Suunto, aby pak vyjmenovávali všechny důvody, proč to opět nekoupí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Audi, BMW nebo Suunto mi necpe pod čumák v každých novinách svou firmu. Neslyšel jsem jásání a výskání majitelů Audi, kteří poté, co jim představitel firmy sdělil, že jejich auto bude mít - představte si to volant! - ano volant! chápete to? To znamená, že Audi je zase vpředu a natřelo všem čumák, bude mít volant! to tu nikdy předtím nebylo. Následně se fanoušci Audi opíjejí štěstím, protože volant! - to jiná auta nemají!

Zároveň Audi neoznamuje, že auto nebude mít kola, protože je to přežitek. Kolo je zastaralý vynález, který je s námi už od pravěku, a kolo tedy do moderního světa nepatří, namísto toho bude mít auto 4 konektory Lighting, po kterých bude jezdit.

Zkrátka až Apple přestane všem cpát pod čumák jejich firmu a výrobky - pak přestanou ty vášně. Jenomže Apple je stejná bulvární mentalita jako jsou celebrity - prostě tyhle vášně potřebují, jinak by jim zbývaly poslední dva roky do krachu.

xxx

Možná by se Apple měl dozvědět, že nabíječky strká do zastaralé 230 V zásuvky, a ty by se hodily také vyměnit. Každý zákazník Apple rád povolá elektrikáře, který mu vymění elektroinstalaci za modernější Lighting 230 V zásuvky od Apple za 34599 Kč jeden kus.

EU také sdělila Apple, že jejich způsob (ne)placení daní v Irsku je také nemoderní, a rozhodla se je zmodernizovat a doměřit daně v miliardách eur.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

ten prvý a druhý odsek je highlight môjho dňa.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Vám to někdo cpe, podomní agenti vám nabízí Apple jen co otevřete konzervu, vyskočí na vás Apple? Víte, poslouchám kdejaký hudební styl, ale bytostně nemám rád dechovku. Nedokáži si představit, že bych klikal na články o dechovce, četl co v tom oboru nového a pak psal do diskuzí co mi na tom vadí. To je to co mi uniká. Proto píši, že konkurence je všude habaděj, dnes si může vybrat každý a jak u nás, tak ve světě je Apple prostě menšinová záležitost. Naštěstí je náš spotřebitelský svět hodně barevný.

Je v pohodě, že si lidé na diskuzi zanadávají, provozovatel serveru má radost z tolika příspěvků a kliknutí. Jen se prostě snažím pochopit co ty lidi k tomu žene, zda se podobně dohadují i nad jinými značkami telefonů, piva či půjček. Protože jak píšete, oproti výrobkům Apple je těchto reklam šíleně moc, a špatně se před tím utíká.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

My Češi ještě nejsme zvyklí na západní tupost ve stylu: "Máme tu úžasný objev! Přijďte na přednášku, světoznámý matematický odborník objevil nový objekt - trojúhelník!" Přijde v saku a vstupné je pouhých 400 dolarů.

Přeci jenom jsme byli trochu chytřejší země. Za čas si na tuhle tupost zvykneme všude a přestane nás to vzrušovat.

Apple se chová přesně tak. Jejich keynote musí být našlapaná lysohlávkami. Dozvídám se (dříve), že jejich sluchátka vedou zvuk přímo do ucha (kam asi vedly zvuk dříve - zřejmě v Apple sluchátkách do konečníku, ale Apple to loni nebo předloni nejspíše napravil podle keynote). Letošní a předchozí keynote už jsem neměl odvahu sledovat.

Prostě jsme Češi, byli jsme zvyklí na nějakou inteligenci a kulturu - a v přechodové době nás poněkud dráždí tupější kultura západní. Časem si zvykneme a přestane nás to dráždit a přestaneme si toho všímat, a možná to převezmeme. To je celé.

A za 10 let budeme jásat, když nám Apple či jiná USA firma sdělí, že jejich mixér dokonce mixuje! (waúúúúúú, to je něcóóóó), nebo telefon telefonuje či hodinky snad budou ukazovat i čas. To bude ale taková extáze nadšení při uvedení, že to možná někteří ani nepřežijí ve zdraví.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To jste mě rozesmál, a jak se ta chytrost nás Čechů projevuje? Že skoro veškeré vyspělé výrobky produkují země s tupany, kdežto my chytří děláme akorát poskoky a většina lidí je šťastná, když zahraniční tupan zde postaví firmu a oni u tupana můžou pracovat. Jasně že je skvělé, když místní chytráci naříkají, že nemají ani těch 1.000 Euro měsíčně, a tupani takové problémy neřeší. Oni si prostě koupí ty předražené křápy jen tak pro radost. Můžete mi prosím vyjmenovat ty vyspělé, kultivované a inteligentní výtvory místní populace?

Věřte, že když o někom cizím smýšlíte urážlivě, a neznáte jejich životní realitu, tak tím ze sebe lepšího neuděláte. Proč asi máte potřebu psát, v čem je Apple (jakákoliv jiná firma) hrozný, když jen stačí ignorovat ho a nechat ho zbankrotovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem nemluvil o tupanech, pouze o tupé kultuře. To je rozdíl.

Skoro všechny vyspělé výrobky světa mimochodem produkují velice chytří lidé v Asii, stejně jako ten ajfoun. A tito chytří lidé nemají ani tak tupou kulturu, jako mají v zemi, kde byl založen Apple.

Dokonce jsem ani nemluvil o křápech Apple, přeji každému kdo si je koupí, ať je spokojen.

Co se týká kultivovanosti, žijeme v kulturním prostoru, kde jsme zvyklí tu na německou kulturu ála Bach či Kant, na českou filmovou kulturu, která byla na špičce (dnes už je v hnoji), na francouzskou kulturu a grácii, atd. - a to vše se kolem nás pohybovalo a ovlivňovalo nás to. Dokonce i anglická kultura dokázala přinést leccos kvalitního.

Poslední váš odstavec je ukázkou Goebbelsovské manipulace. Vy sám jste začal toto vlákno začal, já to nebyl - jak si každý čtenář snadno nahlédne. Začal jste šťourat do debat kolem Apple a já pouze reagoval. Chápu, že váš žoviálně-pobaveně-nadřazený tón jaksi nedošel cíle. Ale stačilo pouze ignorovat - a nemusel jste v posledním odstavci brečet, že jsem si dovolil reagovat a polemizovat.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Amen

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jen s tou kulturou v Asii. Měl byste si někdy zajet do Japonska, bezesrandy. Země má samozřejmě fantastické kulturní bohatsví z minulosti, nicméně prostor města, obsah a množství reklam a nepřeberné množství šíleností městské zábavy by vás asi dost šokovalo (šokuje bezpečně každého návštěvníka).

Já to nekritizuji, je to v podstatě dost zajímavé, ale pohledy do chrámů v Kjótu či na čajové obřady nebo staré filmy Korosawy jsou dost vzdálené tomu co dělá běžný člověk. A to nemluvím o televizi, jejíž program bych označil za přinejmenším šílený nebo o pačinko. :-)

To jen tak pro zajímavost.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za rozšíření obzorů. Na druhé straně vím, že Japonsko a zbytek Asie jsou dva různé světy.

Navíc zbytek Asie (Čína, Korea, ...) Japonsko doslova nesnášejí, a není se co divit. Japonsko za 2. světové války genocidovalo asijské státy se svou orientální krutostí, takže nacistické koncentráky a genocida byl čajíček proti tomu co prováděli Japonci za 2. světové války. Jen Číňanů stihli Japonci zlikvidovat 10 miliónů, a Korejce se rozhodli zlikvidovat úplně a vymazat z povrchu zemského. (Následkem toho vznikl tuhý vojenský režim v Severní Koreji, který hystericky zareagoval na snahu je zlikvidovat - a dodnes je proto tak fanatický.)

Ostatně Japonce zastavili až atomové bomby na Hirošimu a Nagasaki. A tyto atomové bomby zkrátily válku minimálně o mnoho měsíců a ušetřily milióny dalších životů. Japonci se chovali jako nejhorší zvířata, kam se hrabali nacisté, kteří ve srovnání s nimi byli humanisté.

A to nemluvím o japonských válkách, agresích a útocích v 19. století a ve 20. století před 2. světovou válkou.

Proto Japonci jsou v Asii neoblíbení, outsideři, a nebaví se tam s nimi ani klika od rádia. Nezbylo jim nic jiného, než se tulit k Evropě a Americe - v Asii se s nima nikto nebavil, nepaktoval, a neobchodoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Díky za poučení z historie - vím moc dobře co japonská armáda za války páchala. Něco vím i o Číně a i ta "má máslo na hlavě" a své temné strany, najde se toho i v Asii hodně.

Každopádně výrok kam se "hrabou nacisté" mi strašlivě zvedl madle, je vidět, že jen kecáte kraviny o kultuře, ale prakticky se jí moc nevěnujete a klidně si naohýbáte historii tak aby vám vyhovovala.

Fašisté mají na svědomí 11 mil. životů v holokaustu a ve válce bylo zabito na 30 mil. lidí. Můžete mi říci co je na tom lepšího? Ne, neříkejte raději nic. Howg.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Prosím abyste mi sdělil, kde jsem naohýbal historii.

Kromě toho jste tu 2. světovou válku hodně zesluníčkoval. Jen přímých mrtvých obětí 2. světové války bylo přes 60 miliónů. Jen Sovětský svaz při boji proti Hitlerovi ztratil 23 miliónů lidí, Čína 10 miliónů, Polsko 6 miliónů.

Ve 2. světové válce působili na jedné straně Německo, spolu s několika dalšími státy i Japonsko. Nacisté dělali hrozná zvěrstva, Japonci daleko horší ve stejném čase a stejné válce. Garantuji vám, že kdybyste si měl vybrat, zda půjdete do nacistického koncentráku nebo do japonských rukou v tom čase - že budete raději za to první. Zvěrstva a odsouzeníhodné věci se děly na obou stranách - neobhajuji ani jedno.

Příště raději myslete, a nejdříve si alespoň načtěte, jak vypadala 2. světová válka. Světová se nazývá proto, že se jí účastnil prakticky celý svět - nikoli jen Evropa. Tedy i to Japonsko, Čína, Indonésie, a řada dalších států. Bude dobré to vzít v úvahu, než začnete psát příspěvky.

A až budete mít na výběr, zda váš zabijí zastřelením nebo stáhnutím kůže zaživa třeba - řekl bych že je lepší to první - i když zvěrstvo je někoho zabít v každém případě. Tedy i ve zlu a zločinném řádění jsou lepší a horší varianty, vy moralisto.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem ale nemluvil o světové válce jako celku ale o vlivu Německa na ztráty v ní, když Vám jeho řádění přišlo "lepší".

Ve zlu nejsou lepší a horší varianty, zlo je zlo. Nicméně co dělaly armády zemí před generacemi a co dnes je také rozdíl. Jak v případě Německa tak Japonska, ale i jiných zemí.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co jsou u nás nejčtenější noviny? Nejsledovanější televize? Nenechte se vysmát s kultivovaným národem, to je prostě nacionální stereotyp, který je vlastní většině národů. Kultivovaná je jen určitá část obyvatel, jako ostatně kdekoliv jinde (někde více, někde méně).

Vaši inteligenci nejlépe projevíte tím, že u nadopovaných prezentací se budete shovívavě usmívat, protože vám právě někdo předvádí divadlo, prodejní divadlo. Naznačovat zvracení a vztekat se je jen projev duševní nestability a nechopnost zvládat proměny světa (ne lidí, ti jsou pořád stejní).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poznáte rozdíl mezi minulým a přítomným časem? Já jsem použil minulý čas. V současnosti se kulturně přizpůsobujeme právě té nízké kultuře, a do značné míry jsme se už přizpůsobili. Ale řada lidí ještě nebyla zcela přeprogramována, a stále mají z minulosti poněkud vyšší standard.

A hlavně jsem odpovídal na příspěvek člověka, který začal vlákno - proč máme potřebu to komentovat. Jinak bych tu kulturu ani jiné nezmiňoval.

Nedokáži si dost dobře představit, že by obchodník ještě nedávno prodával třeba nářadí - a prezentoval to slovy: "Máme tu pilku na dřevo, která dokonce řeže dřevo!" nebo "Máme tu vrtačku, a její přednost je, že umí vyvrtat díru"! To by druhá strana brala za urážku nebo za to, že obchodník není psychicky v pořádku, nebo je společensky unaven.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ale houby. Prostě stárnete a máte pocit, že svět se v mizérii obrací. Nicméně tento pocit má každá generace, jak lze vyčíst z literatury. :-) Prohlížel jste si někdy reklamy z první republiky? Také to často nebyl výkvět intelektuálního sdělení, to snad ani reklama nikdy v popisu práce neměla. U nás se to na dlouhá léta zastavilo, ale zase jsme byli obohacování věrností k Sovětskému svazu a jeho pokročilým postupům (což byly také dost trapné lži).

Ostatně nejlepší co člověk může udělat pro to aby nemusel sledovat zoufalosti je vyhodit telku. Pak když půjdete do divadle nebo někam mezi lidi, tak zjistíte, že to není tak zlé, jak to přes televizi vypadá. Něco jako obecná nízká kultura není. Je jen ta kultura, kterou sledujete. Tím neříkám, že primitivové nejsou, jsou, ale byli a budou tu vždycky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jednak vám děkuji, protože to myslíte dobře a snažíte se mi pomoci. Nemám pocit, že svět se v mizérii obrací. Zažil jsem minulý režim, zažívám současný a zažiju ještě příští režim (po rozpadu EU, očkávám kolem roku 2023). Žil jsem v různých státech. Pochopil jsem, že lidi jsou všude stejní, i ve všech režimech stejní. Tento režim se od komunistického příliš neliší - protože ho dělají stejní lidé. Kdybych necestoval, myslel bych si, že tráva je jinde zelenější či lidé jsou tam lepší.

Co se změnilo je, že nikdo nic netvoří a nevyrábí, a to přirozeně dělá hvězdy z těch primitivů. Ještě jsem kdysi nadával na českou byrokracii, a to přesně do doby než jsem zažil mnohem tužší a tvrdší byrokracii americkou, když se tam schvaloval jeden elektronický produkt.

A co se změnilo hodně je, že české děti indoktrinuje a manipuluje ve školách a programuje jim hlavy někdo cizí. Nad námi dospělými už lámou hůl, ale snaží se ukrást mozky dětí. Snaží se jim vysvětlit báječnost toho, že být Čechem je ostuda, mít rád vlast je zlo (neonacismus). Že nejlepší je multi-kulti a co nejvíce nelegálních imigrantů v zemi. Že Evropská unie a láska k EU je lepší než cokoli jiného, největší blaho. Že homosexuálové jsou nadřazení lidé a heterosexuálové nečistí, a kdo nehýká nadšením nad Pyšnými pochody je špatný a nenávistný. Že mít matku a otce je zlo, daleko lepší je mít dva tatínky či dvě maminky. Že děti mají bonzovat a udávat své rodiče (a pak se školy diví, proč rodiče netáhnou za jeden provaz se školou a považují školy oprávněně za nepřítele). Že děti nemají doma věřit svým rodičům, protože mají zastaralé názory a jen škola jim řekne to správné. Kdekterá neziskovka kecá do škol a prosazuje tam (bohužel většinou úspěšně) propagaci svých úchylných levičáckých ideí a myšlenek. Také se dětem vštěpuje, že cikán, černoch, muslim a další jsou lepší rasy než běloch, který je už z principu hnusný rasista. A učí se tam, že konzumace zboží a služeb je jediným smyslem života. A také se nenápadně mění dějepis ve stylu, že 2. světová válka byla agrese Rusů proti mírumilovnému německému národu. Připomíná se srpen 1968 (což je nanejvýše správně), ale mlčí se o Mnichovské zradě 1938. -- což s úžasem zjistí každý rodič poté, co mu dítě začne chodit do školy.

A teď nesmyslná inkluze.

Ale jinak je svět stále stejný.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hm hm hm, no vidím, že jsem si vás odhadl úplně přesně. Do detailu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

mno, nevidel bych to az tak cerne, jinak souhlas....
ono hodne zalezi na rodicich...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je vuuul.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Lumia za 10k s dockem...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale bez odhryznuteho a hnileho jablka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A hlavně má jack 3,5 mm, takže je to nekvalitní křáp. :-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To vies, "inovacie" za kazdu cenu musia byt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Další inovace jsou jasné:

iPhone 8: Apple troubí do světa, že bluetooth je zastaralé, a nový ajfoun neumí bluetooth. Pokud jste vyhodili sluchátka s jackem a pořídili si Beats s bluetooth, nyní můžete vyhodit i ty. Apple nabízí supermoderní nový bezdrátový přenos lightning-wireless a jiný nebude podporovat v ajfounu ani licencovat jiným výrobcům.

iPhone 9: Ajfoun je vodotěsný do 300 metrů. Na druhé straně pokud jej upustíte z 5 cm výšky na pevnou zem, s jistotou ho rozbijete a je nefunkční. Zároveň Apple zvětšuje velikost displeje, základní model bude mít 8", plus pak 11". Bude ho potřeba dobíjet každých 20 minut, baterie déle nevydrží. Nabíječka bude pouze ve verzi pro trojfázové zásuvky.

iPhone 10: Ajfoun bude mít v sobě stroj času, teleport, antigravitační zařízení, a komunikační software pro navázání spojení s Plejáďany. Alespoň tak to sdělil Tim Cook včera na keynote v plánech pro verzi 10.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

To je hodně ubohé i na diskuterý z DiIT. Gratuluji.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To je ta naše česká kultůra :) ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Dobrá tedy, přidám do verze 10 ještě neinerciální brzdy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Alespoň tak to sdělil Tim Cook včera na keynote v plánech pro verzi 10."

Pokud se mu podaří nepořezat se o novou verzi MacBooku Air? ;) http://www.bugemos.com/?q=node/444

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Celé představení (nemám rád marketingové akce) jsem nesledoval, přesto jsem nezaznamenal informace o změnách v jejich "Secure Enclave".

Marketingová mašinérie Apple evidetně funguje dobře, protože v obchodě (výdejním místě), kde jsem si kupoval HTC 10 se ptalo několik zákazníku, jestli už mají iPhone 7 dnes, další se ptal, jestli si ho mohou odnést již nyní (bylo krátce po 11 hodině dopolední), nebo musí počkat do večera :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Bohužel část majitelů iphonu jsou děti bohatých rodičů, tzn. jsou líní jako prase a mají všechno na háku. Takže si nedokázali přečíst, že dříve než za dva týdny si ten iphone nekoupí... Nebo pak nevím, co vede člověka k tomu, aby bezhlavě chodil do obchodu se ptát, jestli už se ten telefon dá koupit...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Do myšlení druhých nevidím, ale musím podotknout, že se jednalo o lidi stejné věkové kategorie, přibližně okolo 40 let v dražších oblecích, které bych zařadil mezi vyšší úředníky, bankéře nebo manažery.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nevim proc, ale kdyz slysim slovo manager, tak si jej povetsinou pletu s magorem a otevira se mi kudla v kapse....
cest vyjimkam....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo tak ti si umí taky houby zjistit :) ... respektive, když už se někde dočtu, že vyšel nový telefon, tak se dočtu i kdy se začne prodávat. Pokud se to dozvím od známého a nezeptám se, kdy má vyjít :) ... tak taky epic, někam jet se do prodejny zeptat :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Na druhou stranu, s velkou pravděpodobností si přijdou koupit telefon právě tam, kde dostali svou odpověď. Vstřícnou odpovědí to začíná a opakovanými nákupy končí. Obě strany vyhrají.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

V tom případě si to změňte na "rodiče bohatých dětí" a dále pokračujte již známým způsobem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.