Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pascal-refresh budou stále GeForce GTX 1000, dostanou rychlejší paměti

Že by konec přejmenovávání? Snad se připojí i AMD...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle nejsou nové modely, jak to pochopil autor. Jedná se jen o podporu ze strany nvidie pro výše taktované paměti pro OC verze karet. Nijak se nemění oficiální specifikace, jen si můžou výrobci karet koupit tyto paměti a prodávat gpu jako přetaktované (to samé, co dělají teď, jen s vyššími frekvencemi) a to s určitou podporou ze strany nv (čerpám z anandtechu: http://www.anandtech.com/show/11173/nvidia-partners-to-begin-selling-gef... ).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Opet musim velmi chvalit manazerske rozhodnuti Lisy Su a jejich kolegu z AMD. Tady jednoznacne vidite, jak obrovsky rozdil je, kdyz vam firmu ridi nejakej manazerskej rychlokvaska a kdyz rizeni predate lidem z oboru, kteri jsou mnohem vic odbornici v dane cinnosti nez manazeri. On ten management totiz nakonec zvladne uplne kazdy, ale rozumet oborovym niancim, to je uplne neco jineho.
---
Takze zatimco NVidia si uz skoro rok vytira s AMD podlahu, podivejte se na idealni vydani GTX1080 a GTX1070, kdy na sebe NVidia strhla veskerou pozornost. Nasledovalo rychla odpoved na prichazejici RX480, kdy konkurencni GTX1060 byl v obchodech nakonec driv a vse zavrsila uspesna GTX1050Ti. V tomto roce pak predstaveni Vegy zastinala NVidia vydanim GTX1080 Ti a aby to nebylo malo, tak NVidia svuj Pascalovy uspech zavrsi vydanim rychle GTX1060 asi s prizviskem Ti, cimz opet vymaze radu RX580 a jeste bude k dispozici i GTX1080 s rychlyma pametma, ktera asi rozcupuje pomalejsi Vegu.

Opacna situace ovsem nastala v procesorovem souboji AMD versus Intel, kdy AMD diky durazu na vydani RyZenu totalne vymazalo Kaby Lake a protoze Intel uz tento rok vcelku jiste nebude schopen odpovedet, protoze vydani Coffee Lake je planovano na Q1 2018, tak muze AMD cely tento rok v klidku prodavat procesory, zatimco na ty Intelacke se bude prasit na sklade. Hlavne ted, aby co nejdrive prisel i RyZen R5 a aby AMD stihlo do vanoc RyZen Mobile, protoze nove mobilni procaky od Intelu budou kdovikdy.
---
Takze nekterymi i fanousky kritizovane soustredeni se AMD predevsim na procesory se ukazuje jako opravdova trefa do cerneho. Diky tomu se AMD letos urcite prehoupne zase do zisku.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že napsat, že na intelácké procesory se bude prášit na skladě, je ještě velmi, velmi brzy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak to myslis? Ze dojde k masivnim slevam? Nebo ze jsou uzivatele blbci, kteri si koupi horsi za vic?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, většina uživatelů jsou blbci a kupují podle značky nebo podle toho co jim doporučí prodavač. Ten by jim přece nelhal a nechtěl by se zbavit něčeho méně výhodného pro zákazníky, ale výhodnějšího pro něj/obchod. No a slevy klidně přijdou taky.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hele, já tě považuji za slušného diskutéra, tak prosím nezkoušej tyhle generalizační lacinosti o blbcích. Zatím, podle všech testů, to vypadá, že Ryzen, ač jinak povedený procesor, prostě není dokonalý allround worker. Časem se může leccos vylepšit, ale to je vždy nejistota, zvl. pokud to závisí na třetích stranách. Prostě záleží od způsobu použití, priorit. Kdo si pořídí aktuálně dostupného řízka hlavně na práci a v softu, kde se počet jader aktuálně opravdu projeví, udělá dobře. Kdo k tomu ještě hraje, nebude příliš brzděn. Kdo hlavně hraje, asi i dnes sáhne po Intelu. Fans, kteří koupí zase jen AMD nebo Intel, nepočítám. Jenže to se pořád bavíme o procácích začinajících okolo 10k, které asi většina nekupuje, že? V nižších cenových relacích zatím AMD nic nemá a výkon jejich 4c/8t či 6c/12t či co bude můžeme jen odhadovat. A Intel může zareagovat kdykoliv a jakkoliv, třeba i zlevněním, a ani nemusí být masívní.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To preci byla otazka, ja prave nikoho za blbce nepovazuju. Mrkni na ty dnesni testy, mozna si to jeste nemel cas prohlednout, ale je z toho zrejme, ze RyZen ma vyssi vykon na jadro nez Broadwell-E. Takze tam je to jasny a bude muset jit Intel s cenou hodne dolu.
Co se tyka herniho Kaby Lake, kterej ma lepsi vykon na jadro a je teda lepsi na starsi hry, tak si ale uvedom, ze ty starsi hry moc procesorem (pokud zrovna nemas Celera az i3 dle GK) limitovane nejsou, takze taky neni duvod si nekoupit RyZen. A to zvlast, kdyz nove hry uz nektere vice jader vyzaduji a multithread zcela jiste poroste i ve hrach.

Takze ja jsem presvedcen, ze pokud Intel masivne neslevi, ze se na nej bude prasit ve skladech distributoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Není důvod Ryzen nekoupit, ale ani koupit ;) Prostě podle potřeb a priorit. Tím narážím třeba na tento test - http://www.pcworld.com/article/3176100/computers/amd-ryzen-7-1700-vs-a-5.... Na multithread ve hrách a použití mocmoc jader mám poněkud konzervativní názor, že to nepůjde tak rychle, jak si mnozí malují. Mezi hráči jsou nejvíc rozšířená 2- a 4-jádra (cca 46 ku 48%), 6- a vícejader je celkově okolo 2%, takže je asi jasné, na co se bude nejvíc optimalizovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jasny, mysleno tak, ze pokud bych ted kupoval procesor, tak poridim RyZen. Samozrejme, ze ho kupovat nebudu, kdyz mam i7-6700, bohate na hry staci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zase tu Nvidii tak neprechval, ne vsechno je tak ruzove. Co se tyce high endu, tam je to jasne. Bohuzel AMD to at uz financne nebo technicky zatim nazvladlo.
Pokud se kouknes dolu, tak zase tak ruzove to neni. Jejich 3gb 1060 je karta jak z jine planety na dnesni dobu. Ja bych ji bral max zadara ;) 1050Ti je urcite dobre reseni, ale...jen pokud potrebujes opravdu tak nizkou spotrebu, jinak vuci 470 4gb, ktera je cenove nastejno s lepsimi Ti modely, tak vykonove nestiha a je to spatna koupe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Já ti do toho nechci moc kecat, ale je snad 1050Ti a 470 stejná výkonnostní liga a cenově nastejno? Řekl bych, že ne. A k tomu porovnání, základ 1050Ti/4G máš za 4100,-, základ 470/4G za 5400,-. Ty "lepší" 1050Ti jsou do 5 litrů, 470/4G za 6. Cenový rozdíl prostě reflektuje rozdíl ve výkonu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

kdo by si kupoval zaklad rx470 za 5,4 kdyz OC od sapphire je za 5,1?
http://www.itage.cz/zbozi/id-754378_Sapphire_Nitro_RX_470_4GB_256_aktiv_...

rychlejsi je to o 20-30% nez oc 1050ti za 5.. mi neprijde ze by o 2% nizsi cena reflektovala o 20% slabsi vykon..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kde som to len videl porovnávať na jednej strane najlacnejšiu edíciu a na druhej najdrahšiu.
1050Ti máš od 4 260,- čo asi nebude len o 2% nižšia cena však.
http://www.itage.cz/zbozi/id-788397_MSI_GTX_1050_Ti_4G_OC__GTX_1050_Ti_4...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ja uz myslel, ze jednoventilatorky konecne vymrely a ono ne :))
Ale jinak vazne, 2-slotove/ventilatorove chlazeni je pro kazdeho, kdo na tom chce hrat lepsi. V principu miva vetsi pasiv, vetraky nemuseji mit tolik otacek, nizsi teploty, prachem se to zasere pozdeji...
Tudiz, ze mne, pokud nekdo nema pidi skrin, kde oceni tak kratkou kartu, tak jednoznacne je lepsi jit do delsi s 2 vetrakama.
Jak pisu nize, rozdil cca 800,-kc v levnych edicih na obou stranach.. v tomto pripade chce to mit fakt jasno, proc jit do 1050Ti..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

ja nerozporujem teba, lebo s tebou súhlasím, rozdiel medzi týmito kartami je v cene cca rovnaký ako vo výkone. Len ten nado mnou chce navodiť dojem že rozdiel je 100 korun čo nieje pravda.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem koukal na jeden kšeft a vy na jiný, ale ty absolutní cenový rozdíly jsou +/- stejný. Kdo by kupoval 1050Ti za 5, když má 470 za 5,1? Nikdo, když OC 1050Ti sežene za 4,3. Což dělá rozdíl v ceně cca 20%, reflektující rozdíl ve výkonu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak to asi zkorigujem na obou stranach ne? :))
Beru zpet, ze je 1050Ti tak nevyhodna..jsem prehlidl ze v lednu sla jeji cena u dost modelu o 300-500,kc dolu. Takze ok, v cene okolo 4,400,- za dvouslotovku je to ok. Nicmene cena 470 4gb zacina u dvojslotovek na cca 5200,- (nikoliv jak pisete 6000,-)..
Muj osobni nazor tudiz zustava stejny..tech 800,-kc priplatek za tu porci vykonu navic urcite stoji za to. Pokud ma nekdo na kartu opravdu jen mene jak 5000,- tak ok - 1050Ti, v opacnem pripade, to neni dobra volba a 470 4GB je podstatne lepsi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak áno. Já bral ceny od zelenýho, vždy nejnižší a nejvyšší cena per model v nabídce, bez ohledu provedení (žádný dvouslotovky jsem nezmiňoval); jak jinak to taky brát. Jiný prodejce může mít v nabídce něco trochu jiného, rozdíl v ceně +/- nějaký stovák, ale ten absolutní rozdíl je zhruba stejný. Samozřejmě nebudu kupovat 1050Ti za 5 (za cca 4,3-4,4 už je slušný výběr dvouvětráků), když 470 je o kilo dražší.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nesmysl. Predminuly tyden jsem delal nejaky navrh pro upgrade pc kamosovo fotrika, rozpocet mel 12k a lepsi 1050Ti aušus expedition je nyni za 4k5 u skreta a sapphire nitro 470 az za 5k7 coz bylo uz o litr pres limit, kdyz tam mel byt jeste procesor, ramka a deska... Zasadne tedy neberu ty nejlevnejsi kejdy a kejdy s radialnim vetrakem a i s nimi bych se nevesel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.