Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pascal SMP otestován, výkon zvyšuje obzvlášť při vysokých FPS

takže z 300% je najednou 30% (a to ještě jen u nejvýkonnějších grafik).

tolik k té "revoluci pro 3D" :-D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

300% oproti AMD RX 480 v OC na 225W.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tou změnou avatara jsi to zabil, teď už je zcela jasné že se věnuješ trollingu, předtím s tím Beanem to bylo 50:50 mezi trollingem a lidskou blbostí. Už to s tebou není taková sranda.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dneska už máš splněno, udělej si čárku za hejt proti nVidii a honem utíkej ještě zatrollovat vedle na PC-tuňáky.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

slovo nvidia jsem nikde nenapsal, ty ho někde vidíš?

Spíše jsem cílil na jedince po diskusích, kteří tuto technologii předem (pravděpodobně "pod vlivem" marketingové nalejvárny) pasovali na budoucí standard, skvělou věc, co přinese super nárůst výkonu.

A docela mě mrzí, že jsi to nepochopil, když tu dokola vřískáš nesmysly o RX480 za šest tisíc s daní.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Vy dva kloni dedeho a obra si tak máte co vyčítat. 3/4 příspěvků tu jedou tři lidi včetně vas dvou a navzájem se nazývate trolly. Ted ještě dojit k uvědomění sebe sama jako trolla..stejně tak jako kdysi člověk zjistil že je čím je. Ale toho se vlastně nedočkáme, protože to byste museli umět uvažovat objektivně ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Statisticky je dokázáno, že neexistuje člověk, který by dokázal uvažovat objektivně. Prakticky každý z nás vyrostl v nějakém prostředí, které ovlivnilo a nadále ovlivňuje jeho nejhlubší vědmí a vnímání okolního světa, čímž vždy bude vyhodnocovat subjktivně. Zhlédni film equilibrium, kde si lidé brali pilulky proti emocím,pak mohli myslet objektivně jak roboti. Člověk tohle nedokáže, klidně si to najděte, je toho plný internet. Tím se vysvětluje klam v druhé polovině vašho příspěvku. Tím se dostávám k první části, ve které nás přirovnáváte k Zdenku Obermaierovi, který je intelektuálně nevyzrálý a nesečtělý. Ale pokud nás takto vnímáte, je to jen a jen dobře, protože Zdenek výborně paroduje (netrolluje) hysterické záchvaty AMDčkařů. Prakticky dělá úplně to stejné co dělají AMDčkaři, ale oni to z důvodu zaslepenosti nevidí. Takže prvním stupněm k rozvoji, je uvědomění si kritiky a připuštění si kritiky.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Když už jsem byl označen za trolla, tak si dovolím několik poznámek (jeden příspěvek navíc tě snad už nezabije):

1. vždy se snažím reagovat k věci, argumentovat s nejlepším vědomím a svědomím a držet se tématu

2. Trochu jsem se rozjel s Markem na téma DX12, ale troufám si tvrdit, že toto téma je obecně zajímavé a rozhodně se nedá označit za trolling

3. pokud už reaguju na zjevný trolling M.D.-ho nebo Crhovo vyplakávání jak jsme mu chtěli zatrhnout nákup nejlepší grafiky na světě, GTX1060, je to až na výjimky (kdy se snažím udělat vtip, což někdy nejde bez určité osobní inzultace), buď vtipně, nebo argumentem.

4. Pokud považuješ za trollení poukázání na zjevný a řádový nesoulad mezi tvrzením nvidie a realitou, pak si troufám tvrdit, že nechápeš co to je trolling.

P.S.: CDR/DIIT čtu už od dob, kdy jsem byl paličem blyštivých placiček a taky mně chybí ty doby, kdy se tu dalo diskutovat věcně. To je ale vývoj a vrátit zpět se asi nelze, protože ta změna je vidět všude.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jo věcně, zrovna teď se někdo na pc-sardinkách ohání tím že RX480 je nastejno s 1070... Jak se chceš s těmihle lidma bavit věcně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Víte jak se pozná troll? Často vůbec nereflektuje obsah článku. Není pro něj podstatný. Podstatné je rozpoutat téma ve kterém může hlásat svou propagandu. To se týká spíš zpravodajských trollu. Tady je téma grafik každý třetí článek takže není potřeba to tolik tlačit. Každý troll ma své cílové tema. Třeba u tebe tynyte je to "12 z 10 vyhod produktu AMD". To k podobnosti, neli totožnosti s dedeho propagandou. Příspěvky lidí tobě podobných bohužel působí spíš jako PR než objektivní názory .

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

..a k tomu 300% blbosti navrh, ze? :))

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

navíc musí být podpora pro SMP implementovaná přímo ve hře .....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Celkom by ma zaujímalo čo sa danej implementácie týka. A teda čo sa musí v súčasnosti doprogramovávať. Viem si predstaviť, že časť z toho časom prejde na HW, ale všetko zrejme nie. K danej aplikácii sa vždy bude musieť podpora pre viac viewportov naprogramovať. Minimálne pred začatím renderovania frame-u bude treba nakonfigurovať a teda HW povedať koľko viewportov a akých má použiť. To si bude musieť vždy programátor vyriešiť sám.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z pohledu studia se to vyplatí, protože nvidia má na trhu penetraci asi 86%, takže ta optimalizace je pro všechny nvidia karty zajímavá, nějaké AMD nebo Intel nobody cares.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

86% ale platí pre všetky dedikované GPU. SMP ale funguje iba na Maxwell a Pascal grafikách. Akú časť podieľu tvoria tieto spomínané?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak 80% ? Nové karty se prodávají skvěle, jsou výrazně lepší než ty staré, s nižší spotřebou a vyšším výkonem, staré karty se prodají sockám do bazaru a nová se vám vrátí na spotřebě asi za rok. Neznám nikoho s nvidia kartou co by nebyla Pascal.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Když ještě vemem, kolik lidí hraje na více monitorech nebo s VR, tak to vážně moc nebude..

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pravej fanoušek AMD si pořídí RX480 a freesync na 144Hz a pak hejtuje jak je nVidida drahá a špatná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Za to ty hýříš objektivitou, zelenej jak brčál

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A za ty karty fakt platíte, nebo to máte jako dárek za guerilla marketing? Protože takhle se dřít po diskusích a pak ještě za zboží - pardon - parádní zboží, zaplatit, postrádá smysl.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

O co vám jde? Nerozumím Vám.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nikdo normální nemluví a nepíše jako markeťák. A markeťáci to tak píšlí jen za prachy, jinak mluví, píší, často i myslí poměrně normálně.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Teď jsem úplně ztratil notu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

S překladem pro Vas.. jste marketingový Troll ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak tohle by mi ani tak nevadilo, ten odklon od "vše v driverech" je IMHO správný.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vývojáře jistě potěší closed source blacbox technologie do které nevidí.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Vývojář přece hru programuje sám a má zdrojáky, ne? Tak jaký closed source blackbox? Co tam naprgá (a jak), to tam má. Nemůže se vymlouvat na drivery a implementaci technologií v nich.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Gameworxx?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tým pádom ale na vývojárov pripadá aj väčšia zodpovednosť za to, aby to čo urobia išlo efektívne na rôznych architektúrach grafických kariet o čo sa primárne starajú hlavne ovládače. Teraz príde aj z tohto smeru väčší tlak a podľa mňa bude viac záležať od toho kto z AMD a NV bude na hre participovať. Proste na základe "spoluúčastníka" na vývoji očakávam väčšie rozdiely vo výkone ako bývali doteraz (samozrejme v prospech daného účastníka). Tak ale chceme čo najefektívnejšie využívať výkon a chceme tým pádom, aby vývojári používali low level API, ktoré je viac späté s HW. Budeme sa s tým musieť zmieriť.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak a proto jsou nvidia grafické karty jediná logická volba.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Optimalizace ktere nabizi AMD funguji na veskerem HW. NVidia to limituje jen na sve produkty.
Optimalizace jsou nakladne a vyvojari na to docela kaslou jak se v mnoha pripadech ukazalo. Ty nejvyraznejsi veci pak optimalizuji ovladace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Právě - proč by si měl požírač koláčů usnadňovat práci a ještě offloadovat náklady na výrobce HW?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To ale nie je také jednoduché. Rôznym architektúram bude vyhovovať rôzny prístup a implementačný postup. Samozrejme AMD aj NV budú tlačiť na také postupy, aké vyhovujú ich HW. A na konkurenciu sa ohľad neberie. To nerobí ani AMD. :-) Napríklad NVIDIA často využívala vysoké stupne teselácie, zatiaľčo AMD zasa teraz tlačí na používanie asynchrónnych shaderov. Proste obe spoločnosti využívajú svoje silné a u konkurencie slabšie stránky, aby získali navrch. A keďže máýme low level API, tak na tomto bude záležať viac ako predtým.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak - karty jsou jednoznačně rozdány.
Ale já vidím jeden zásadní a pozitivní přínos: čas od času si zahraju starší hry, čistě proto, že mě baví. Problém je ten, že dnešní drivery s těmito starými hrami nefungují úplně správně (a je opravdu jedno, zda to je AMD nebo NV grafika). To, že kód bude "uvnitř" hry a bude využívat obecných driverů DX12 značí, že by to mohlo fungovat lépe.

Dnes, v době Steamu, Originu, uPlay, apod. není problém udržovat kód hry i po vydání, uživatelé jsou zvyklí aktualizovat i programy. Už to není doba dialupu, kdy stáhnout nový driver grafiky bylo jednodušší, než patchovat hru.

Ale co je nejdůležitější: patch optimalizující hru může klidně dodat jak nvidia, tak AMD (a to klidně i po vydání), jde o to, že to bude patch pro danou hru (ne driver) a bude se týkat jen hráčů, kteří tu hru opravdu hrají. Teoreticky může dojít i k tomu, že dlouhodobě hraná hra dostane kód pro novou řadu grafik. A jediné, co je potřeba, je, aby si programátoři her dobře rozvrhli strukturu kódu hry a např. efekty, AI, fyziku měli dobře abstrahovanou do nějakého "HALu" v rámci kódu hry.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Myslíš tým to, že by AMD a NVIDIA dodali trebárs iný renderer, ktorý by vyhovoval ich HW? Prípadne inak implementovanú AI či fyziku? A to v rámci patchu? No bol by to zaujímavý prístup. A spôsob ako konkurovať. Tým by ale na ich plecia nakoniec pristálo viac práce ako keď sa hrali hlavne s ovládačmi.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Komplet jiný renderer je už pravda trochu hardcore, ale v podstatě jsi to vystihl. Myslel jsem spíše na patche chování samotné hry, které se dnes nacházejí v driverech. Pokud tento renderer bude jako samostatný funkční celek (což dnes bývá IMHO standardem, byť se jedná o jádro programu), nevidím takový scénář patchování (samozřejmě za přispění autora hry) jako nereálný.

Problémy tu samozřejmě budou, např. IP apod, protože se už nebude jednat o svým způsobem reverzní inženýring, ale o kooperaci, na druhou stranu, těch enginů tu dnes až tak moc není, dají se spočítat na prstech a vše ostatní je jejich derivát (tedy když si odmyslíme různé ty indie gamesky, u kterých ale zase málokdy bývá vážnější problém).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Myslel jsem spíše na patche chování samotné hry, které se dnes nacházejí v driverech"

Ovládače prekladajú inštrukcie pre grafickú kartu (dané rozhraniami DirectX, OpenGL, Vulkán a pod) a teda riešia hlavne časť renderingu (plus potom samozrejme aj iné features, ktoré súvisia s využívaním GPU). Pre každú hru potom v nich existuje profil (či už priamo pre ňu alebo všeobecný), ktorý určuje zjednodušene čo má grafická karta pre danú hru robiť. T.j. napríklad profil môže obsahovať nejaké špecifické operácie či opravy alebo dokonca kompletne prepísané shader-e, ktoré nahrádzajú tie naprogramované vývojárom hier. A teda z toho čo si písal by NV resp. AMD museli dodávať kompletný/upravený renderer, aby zaistili, že daná hra bude bežať efektívne na ich HW. V hre je ešte aj fyzika, ale tam je to sťažené tým, že aby mohla trebárs NV použiť GPU PhysX a nahradiť ním časti fyziky v danej hre, museli by byť na to pripravené aj objekty, ktoré má PhysX ovplyvňovať a teda by to musela byť spolupráca vývojárov s danou spoločnosťou. Mne z toho vyplýva, že by AMD a NV nakoniec mali podľa tejto teórie viac SW práce ako doteraz. Reálne to moc nevidím. Skôr si myslím, že to bude ako doteraz. Zabezpečí sa, aby určité špecifické veci išli dobre na HW firmy s ktorou sa spolupracuje a konkurencia sa nerieši. No a toto potom daná firma využije na marketing. No a teraz vďaka nízkoúrovňovým API sa dá viac písať na telo HW, tak bude dosť záležať na tom, na aký HW sa vývojári budú sústrediť a aké jeho možnosti využijú. Ale hovoríme stále teoreticky. Uvítal by som skôr keby niekto z praxe napísal ako to je.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všechno beru, ale tohle je přece obraz klasického DX11 schématu, ne?

Pokud se bavíme o DX12, očekával bych, že těch instrukcí daného rozhraní bude spíše méně, ale o to víc přibude rovnou kódu určeného přímo "na tělo" konkrétnímu HW. A v tom okamžiku se přece (obvykle) vyplatí na tyto funkce vyvést z rendereru a použít je jako knihovnu. Možná to píšu blbě, programování se už dlouho nevěnuju, ale předpoklad, že se to všechno bude dělat "postaru" jako v dobách DX10/11, kdy se jen "přilepí" nové funkce do stávajícího kódu, to mi moc smysl nedává. DX12/Vulkan jsem bral jako svého druhu "restart", který ale taky vyžaduje, aby i aplikace byly psány v jiném stylu než dnes, a to včetně toho, že se "rozevřou nůžky" mezi jednotlivými HW řešeními.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ale předpoklad, že se to všechno bude dělat "postaru" jako v dobách DX10/11, kdy se jen "přilepí" nové funkce do stávajícího kódu, to mi moc smysl nedává"

Asi som sa nevyjadril dobre. Takto presne som to nemyslel. Určite bude treba upraviť aj kód, ktorý daný renderer využíva tak, aby ho využíval efektívne. Nalepovanie do stávajúceho kódu sa zatiaľ deje iba v terajšej dobe. Viď viacero dnešných "DX12" hier, kde sa podpora DX12 iba doplní patchom.

"DX12/Vulkan jsem bral jako svého druhu "restart", který ale taky vyžaduje, aby i aplikace byly psány v jiném stylu než dnes"

Tiež to beriem tak, že by to malo takto fungovať. Ja sa na to pozerám ale aj z iného uhla. Aby bol render efektívny vzhľadom na rôzne architektúry GPU, teoreticky by mal existovať vo viacerých variantách, Trebárs inak napísaný pre Maxwell či Kepler a inak pre Pascal. Detto u AMD. Keď príde nová generácia kariet, tak by sa mal pripraviť nový renderer aj na ňu. Doteraz tieto odlišnosti boli riešené v ovládačoch ale pri nízkoúronovom API bude viac záležať aj na implementácii samotnej aplikácie. Uvediem príklad, ktorý som sa naučil z DX11 knihy od Franka Lunu. Týka sa implementácie blur filtra. Tá môže byť naprogramovaná rôzne. Napríklad ak chceš k tomu použiť compute shader, tak ho priamo pre neho napíšeš. Môžeš to urobiť ale aj tak, že využiješ klasickú renderovaciu pipeline a využiješ na to vertex a pixel shader. Pri druhej variante prichádzaš o možnosti, ktoré ponúka compute shader (hlavne o možnosť využitia rýchlej cache pamäte) ale táto varianta sa používala v prípade, ak si chcel obísť prepínanie medzi compute a rendering úlohami. Každý z týchto postupov je validný a bežný. Je ale jasné, že prvá varianta vyhovuje HW, ktorý vie vzájomne (ideálne paralelne) spracovávať compute a rendering úlohy (AMD grafiky), druhá varianta zasa vyhovuje HW, ktorý je v tomto menej efektívny (Pascal) alebo neefektívny (Maxwell). Ak naprogramuješ jeden renderer s tebou vybraným postupom, tak neuspokojíš všetkých. Samozrejme v rámci jedného renderera môžeš zimplementovať aj viac rôznych postupov, ale pochybujem, že to niekto masovo robí (skôr iba na popud výrobcu GPU, ktorý na hre spolupracuje). Proste sa vyberie množina funkcionality, akú má renderer podporovať, zvolia sa postupy implementácie a tak sa to naprogramuje.
Aj tak ale stále nevidím reálne, že by AMD a NV implementovali svoje vlastné renderery. Skôr budú riešiť čo sa dá cez ovládače a zvyšok si poriešia s vývojármi hier, ktoré budú podporovať. Takže keď sa vývojár rozhodne spolu s AMD využívať masívne compute shadre (a teda variantu jedna v príklade vyššie), tak NV na to bude proste doplácať. Napríklad čo som čítal, tak vývojári Total War v spolupráci s AMD poprepisovali všetok možný kód z pixel shader-ov do compute shader-ov. Tým samozrejme myslím kód, ktorý neriešil rendering, ale taký, ktorý suploval computing. Rendering úlohy sa takto presunúť nedajú. A tu už si NVIDIA nijak nepomôže. Jedine fakt, že by dodali prepísaný renderer, ktorý by to isté pre Maxwell grafiky riešil cez spomínané pixel shader-e (a teda tak ako to bolo pôvodne). Alebo sa reálnejšie použije varianta ako to bolo v 3D Marku, kde NV v ovládačoch pre Maxwell radila úlohy sekvenčne, čo sa neprávom prisudzovalo ako nadŕžanie zo strany vývojárov 3D Marku, ktorí ale toto ovplyvniť nemohli. No proste bude podľa mňa viac záležať na to s kým vývojári spolupracujú ako tomu bolo doteraz. Neverím tomu, že niekto bude dodávať renderery, ale skôr vidím reálne, že sa pri spolupráci dohodnú postupy, ktoré budú vyhovovať danému výrobcovi HW a tak to aj zostane. Tak som to celé myslel.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nevzpomínám si že by counter-strike měl někdy problém s hardwarem, asi jiná kvalita. Ale jo dávám ti zapravdu, třeba commandos běželi na nových procesorech příliš rychle až nehratelně. Musel se tam doinstalovat nějakej zpomalovač i když jsem to měl přes steam.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ide o prvú implementáciu a okrem toho tých 14 až 21% sa bude týkať logicky iba tejto konkrétnej hry. Nejde o všeobecný test. Všade tam, kde budú vyššie nároky na geometrický výkon (masívnejšie využívanie hlavne geometry a tesselation shaderov) bude aj nárast výkonu vďaka SMP vyšší. Závery tohto článku sa týkajú iba jednej konkrétnej hry a nie všeobecného navýšenia FPS pomocou SMP. Samozrejme u hier, ktoré budú maž najvyššie nároky na pixel shader (a teda to čo sa bude vykonávať X krát - raz pre každý pohľad na scénu), bude nárast zasa nižší.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

A kolik má AMD? Zatím to totiž vypadá na -30 až -70% oproti novým nv kartám, nvidia takhle AMD ještě více uteče a na vánoce snad konečně AMD zkrachuje, nv koupí zbytek a tím pádem se technologie AMD dostanou do rukou někomu schopnému, kdo umí věci dotáhnout do konce a funkčního stavu včetně SW podpory.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Monopol ma na vyvoj a kvalitu obecne zcela opacny efekt. AMD rozhodne nekrachuje, akcie ji velmi strme stoupaji. Takze Vas asi zklamu, ale kam AMD spadla za poslednich 5 let, to dohnala za posledni pul rok zpet. Na druhou stranu, aspon tu diky tomu muzeme mit konkurenci, coz je pro vas sice nemile, ale pro vetsinu ostatnich je tomu doufejme naopak.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou ty RX480 za 6000 jak jste všichni slibovali? Kde je test grafiky RX 480 Strix za 10.000 oproti 1070 Gigabyte za 12.000?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

RX480 za 10K je nesmysl, který nezachrání ani tišší chlazení. To by bylo k tomu testu. Co víc říct ?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

opatrně s tím nesmyslem pro AMD fans to je posvátný grál!

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

RX480 za deset je opravdu nesmysl.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

No právě, kdyby byla třeba za 5k, tak možná se někdo ke koupi najde, ale není důvod, když je tu parádní GTX 1070.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

4GB Nitro stojí 6300Kč s DPH, standardní 8GB reference je za 7 tisíc jedno sto.

A podle všeho se prodávají velmi dobře, protože nejsou skladem, je vidět cyklování statusu "na cestě-na objednávku." (Skladem je má třeba Alza, ovšem s vysokohorskou přirážkou).

Skladem je i MSI Gaming X 8GB za 8 tisíc. ;-)

edit: právě jsem ji objednal. :-D
edit editu: tak jsem se radoval předčasně, všechny byly obratem fuč.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

gratuluji, AMD fans odhalen. Až ti příjde zajímali by mě screeny obrazovek FPS a TDP. Vylepím si je nad postel...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Spočítal jsem si, že se mi RX480 vyplatí před nákupem GTX1060, zcela určitě mi vydrží déle, podobně jako dodnes velmi dobře použitelná R9 280X od MSI, kterou nahradí. Navíc mám funkční prostředí (např. encoding videa) postavené na AMD, takže záměna za nvidii by musela přinést značně větší benefity, aby se mi to vyplatilo.

P.S.: co máš vylepeno nad postelí mě nezajímá a raději to ani nechci vědět.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jardo a jsem také AMD fanboy, když jsem si ji koupil za 7700 s tříletou zárukou ? Hele problém bude spíš v tom, že se lidi chovaj dětinsky. Jak uživatelé nVidie tak i AMD. Já zkrátka vím, proč jsem si jí koupil a to zahrnuje i to, že znám její limity.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Asi tak. Každý nech si kúpi podľa seba aby bol spokojný. Spokojný človek potom nemá prečo trolovať a hate-ovať konkurenčnú značku k výrobku, ktorý vlastní.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

jo jen kdyby to člověku nebylo potom vyčítáno. Prostě mi výkon RX480 nestačí a jsem ochoten utratit víc za svou oblibu, tak jsem hnedka špatnej protože si kupuju tu fuj fuj nvidii, která je špatná.
Víš to mi na tom celém vadí. Kdyby AMD fansboy řekli, OK dobrá koupil sis 1080 která ti vydrží 3 roky a my tě za ty 3 roky tak tak doženeme. OK neřeknu ani popel, ale tady se rozdávají rady, že jestli chceš pařit na ultramegamax tak si kup RX480 která na to nemá a je předražená a nebo si počkej na Vegu. Nikdo ti neřekne kup si nvidii.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Problém je v tom, že 1080 má nevýhodný poměr cena/výkon, 1070 to má mnohem lepší, vždyť 1080 je jen o asi 20-25% výkonnější, ale o 45% dražší (cca). Samozřejmě pokud na to máte a nevadí vám za to ty prachy dát proč ne, klidně si kupte Titan X.

Prostě jediná rozumná a výhodná nvidia karta je aktuálně GTX 1070.

U AMD to může být Fury X, pokud ji seženete třeba pod 10k. Má vyšší hrubý výkon jak Polaris a opravdu dobré chlazení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ale kto ta tu hatuje prosim ta? Mi pride, ze uz si tazko paranoidny.

Vykon RX 480 ti nestaci? Tak si kup 1070 alebo 1080 (alebo Titan X ;). Ziadna ina rada nedava zmysel, pretoze rada typu kup si dve RX 480 moze pochadzat len od cloveka, ktory CF/SLI nikdy nevyskusal a nepozna jeho nevyhody oproti single karte. Ja som ti uz v minulosti tuto radu dal, lebo aj ked som fanusik AMD, tak viem, ze teraz AMD nevie ponuknut cloveku nic, co by bolo vykonnejsie ako RX 480. A ked sa chce dakto hrat dnes, tak ziadna ina moznost ako Nvidia nie je.

Uz konecne pochop, ze kazdnemu tu moze byt uplne, ale uplne ukradnute, co si das do PC, ako si tu kartu potom upravis, a ci si das radiator chladicu do vane alebo na strechu. A ked sa nahodou najde niekto, komu to ukrdnute nie je, tak ty mozes smelo nazor toho cloveka ignorovat a ist si svojou cestou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Fury Nano, Fury i Fury X a R9 390X či Radeon Pro Duo jsou výkonnější než 480ka.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

O prispevok vedla sa tu ohanas tym, ake su RX 4x0 hrzone, lebo zeru o par W viac ako Pascal, a ides tu odporucat 390X a Radeon Pro Duo? Ty si sa musel nacisto zblaznit O_o

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Reagoval jsem na příspěvek výše a část: "lebo aj ked som fanusik AMD, tak viem, ze teraz AMD nevie ponuknut cloveku nic, co by bolo vykonnejsie ako RX 480"

Není to pravda, AMD má výkonnější karty než RX 480, spotřebu jsem nijak neřešil, tak si to prosím nejprve přečtěte a poté reagujte.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Po serii pruseru co mela Nvidia v posledni dobe, jsem rad, ze jsem prerusil radu NVidia karet a koupil R9 290x. S tim co predvadeli moji podporu neziskaji. Uvidime co zajimaveho bude kolem noveho roku na trhu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

290X byla super karta, chtěl jsem ji, neodrazovalo mě ani 12tKč, ale najednou bum bác přišla 390X, říkám jo jdu do ní, taky stála 12tKč, najednou přišel hate že né, že mám počkat na 480x, že bude 2,5lepší a levnější. A najednou koukám, že za stejnou cenu co 390X je tady 1070 s výkonem absolutně jinde. WTF?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Diky těžařům jsem ji mel lehce použitou za 4000kč Nic na ceně nepadá tak rychle jako grafická karta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prozdradím vám výsledek, GTX 1070 drtivě vyhraje, RX 480 je naprosto zbytečná, žravá a předražená grafika navíc, takový výkon tu už pár let existuje, takže prostě karta k ničemu.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Správně. Zatímco výkon 1060 byl dosud nevídaný, takže má plné právo být kupována. Zajímavé, jak jeden obr zblbne (asi napořád) tolik lidí. (vím, že si rád děláš prdelky, tudíž netřeba reagovat)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jenže 1060 nabízí v té kategorii více VRAM a výrazně nižší spotřebu.

1060 je teď taková GTX 970 včerejška a RX 480 je taková 390X včerejška, jen je teda slabší, ale ten poměr spotřeba/výkon je podobný, tj. 480ka žere jak tank a 1060 nežere nic a má vyšší výkon.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Doge, ode mě máš plus, líp bych to nenapsal.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Sest je vic nez osm?

Lidi skoci na ledacos, ale tvrdit ze 6 > 8 je pomerne odvazne.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

6 nebo 8 čeho? Kilopascalů?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

za 6 koupíš 4 a ještě s osekaným jádrem.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

????

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

470 4GB vRAM

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jako budget karta není RX 470 špatná, dá se sehnat třeba za 5440 Kč, naopak RX 480 za 10 tisíc je fakt bullshit, nechápu, že si to někdo koupí: http://www.softcom.cz/eshop/asus-strix-rx480-o8g-gaming-_d182602.html

Takže nevím co plácají všichni o výhodnosti RX 480 když stojí přes 10 tisíc????

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

To je fajn si takto vyselektovat najrdahsi model RX 480, ze? Jak sa divam, tak sa divam, ale cenou sa 10 tisicom rozhodne ani len neblizi: http://www.softcom.cz/eshop/sapphire-rx-480_d180626.html

To tiez mozem potom povedat, ze 1070 za 16 tisic je fakt nevyhodna: http://www.softcom.cz/eshop/msi-geforce-gtx-1070-sea-hawk-x-pci-e-8192mb...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

porovnávat zadrbanou referenci s vyladěným vodníkem? Až tak hluboko chcete klesnout? Chápu že jste měl třeba na mysli MSI 480X stojí okolo 8500,-Kč, pořád to je předražený když to sotva dožene 1060 v referenci.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ide tu o princip. Ked na AMD sa rozhodnem vytahovat najdrahsiu dostupnu kartu, nemozem u Nvidie naopak vytiahnut tu najlacnejsiu kartu, ktora sa da na trhu zohnat. To hadam dokazes uznat aj ty.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

nejdraší je nVidia quatro, z herních pak TitanX, pak 1080, a pak tu máme pro dnešní a budoucí hry střední třídu 1070, a AMD vymetá low-end... výborně! Udělat z ATi low-end! Bravo!

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ty sam tu thread zacnes s 1070, Much Doge sa k tomu prida, ale ked uz sa ti ta karta nehodi do kramu (lebo ti tu ludia otrieskaju o hlavu tvoj "argument" o RX 480 za 10 tisic), tak tu zacnes operovat s Quatrami a Titanmi. Vy dvaja ste sa fakt nasli...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nevím co je to quatro, může to Jaroslav Crha vysvětlit? Quattro Formaggi? Nebo NVIDIA Quadro?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Martin B napsal: " Ked na AMD sa rozhodnem vytahovat najdrahsiu dostupnu kartu"
Na to jsem ti odepsal že nejdraší grafické karty jsou quadro, titan a 1080. 1070 je střední třída, se kterou by mělo být AMD v rámci Polarisu nastejno. A Vega by měla bojovat s 1080Ti a vyššími.
Much Doge: Promiň za mystifikaci, přepsal jsem se, myslel jsem na Audi Quatro.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Quadro je profi segment, podobně jako FirePro u AMD.
Titan je na pomezí mezi profi a herním segmentem a nelze tedy tvrdit, že patří do herního segmentu, už jen kvůli jeho ceně.
Pokud je mi známo, GTX 1080Ti nebyla dosud uvedena.

Takže mi vychází, že GTX1080 je už podle značení hiend a 1070, protože je založena na stejném čipu, nižší hiend.

Podobně u AMD je nomenklaturně výkonnostní řada 7 a 8 určena pro mainstream, hiend má podobně jako nvidia určenu řadu 9 nebo jmenný název (Fury například).

Cenové relace tomu také odpovídají.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To slovíčko "herní" jsem tam přidal já, původně byla řeč o nejdražší grafické kartě a to jsou i profesionální.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jen technická: úplně původně tu byla řeč výlučně o grafikách RX480 a GTX1060 a jejich nejlacinějších a nejdražších modelech...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak pokud chcete jít na úplný začátek tak řeč byla RX480 vs 1070, kde RX480 dohání 1070 v DX12 a tady o tom není ani čárka...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle předražený sračce říkáš vyladěnej vodník? Tomuhle já říkám návnada pro ryby.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Rozhodně je vyladěnější než referenční chladiče obou výrobců.
Jdu do téhle: https://www.czc.cz/msi-geforce-gtx-1080-sea-hawk-ek-x-8gb-gddr5x/197782/...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za tu cenu vysměch. Co se tyče tvé volby, tak to není o moc lepší. Samotný FC blok EK stojí 120€
A za peníze co chtějí navíc si dokoupíš komponenty na zbytek vodního okruhu. (čerpadlo, expanzka, radiator, vetraky, cpu a chipset bloky)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

co to meleš? MSI gaming stojí 22000, tohle stojí o dva litry za ten vodní blok víc. Proč bych kupoval vzduch a pak k tomu nějakej vodní blok a pak se s tím montoval a riskoval že nebude chlazena kaskáda a paměti, když tohle to má už nainstalované?
Chipset bloky vůbec nevím jaké koupit, viděl jsem jen od Z...zzzzz (nemůžu si vzpomenout) firmy zabívající se vodníma blokama a nic moc. Větráky mám a zbytek řeší hornbach a vodo-instalo neuman.

navíc je to MSI a tak na ní pojede ten jejich soft afterburner nebo co to je, kterej si všichni chválí. A navíc tyhle karty můžeš taktovat ještě víc než obyč.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kde jsou 1070 za 9000 Kc jak byly slibovany?

Ony stoji 14.000 a jak lidi chrochtaji blahem...............

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pod 12k: http://www.svetpocitacu.cz/Main.aspx?cls=product&pro_code_eq=689377

Což je výrazně méně než 14k a je to výhodnější než RX 480 za 8k.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Výhodnější je to pouze pro toho, kdo je za to ty peníze ochoten dát. Kdo do toho peníze ne investuje, pro něho je to stejně zajimave jako vy hodna cesta na měsíc. Zbytek jsou nesmyslna troleni ať zleva nebo zprava.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak tu máme další zajímavou technologii od jediné inovativní společnosti na trhu. Co na to konkurence? NIC, stejně jako vždy, třeba vydají nějaký přímotop co dožene GTX 1060 ;)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Jenže je to pravda.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je to pravda. Rozdíl je nebetyčných 50W ve full zátěži... :o)

Realita: víceméně plichta.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Plichta by byla, kdyby to bylo 5W, 50W už je větší než malý rozdíl.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

opakuji: 50W bylo naměřeno v nereálných podmínkách.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Zdroj?

(Corsair GS 700W, hahahaha)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Opravdu? A co tak vzít třeba taky v potaz, že ruzne edice ruznych výrobců zerou ruzne. Neexistuje jedna hodnota, ale maximálně rozdíl referencí a pak konkrétních edic. Nemluvě o tom, že mnoho edic má zbytečně vysoké napětí a podvoltovanim spotřeba jde dolů
Viz např. karty od Sapphire

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

AMD VR Ready, pro rozlišení 2x1024x768 s 15FPS

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Možná tak 800x600/8bit, lol

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ziatiaľ však performance vo VR dominuje Nvidia (testy hier sledujem na hardocp.com)
zdroj: http://www.hardocp.com/reviews/vr/

Dúfajme, že Vega bude v tomto o kus ďalej ako Polaris... nakoľko ako vidíme v tejto newske ak je SMP implementovaná priamo v hre odstup sa ešte viac zvyšuje...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však na VR nemá cenu o AMD ani uvažovat, Vega bude asi takový novodobý 3Dfx Sage čip. Určitě existuje, papírově 2x lepší než konkurence, ale nikdo ho nikdy neviděl a společnost co ho vymyslela radši zkrachovala.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hmm takze shrnuti predchozi diskuze: 50% trollu, 50% blbcu kteri jim na trolling skoci a odpovi. Z nejakeho duvodu jsou vsechny diskuze pod amd/nvidia clanky totalni zumpa...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Když by ses tady dočetl jak je AMD úžasná a super a nVidia se na ni nechytá, změnil by jsi názor na diskuzi tak že by tady bylo 100% inteligentů?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Jsou tu lidé jako já, kteří vidí rádi nástup nových technologií, bohužel různí fanatici z toho tady dělají žumpu díky zkreslené představě, že nějaká "konkurence" se sotva 15% podílem na trhu je nějakým způsobem relevantní.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty woe zase miliarda komentaru a vsadim se, ze ani jeden z pisatelu nahraje na Pascalu na 2 a vice monitorech...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už v roce 2009 jsem hrál na 24 monitorech: https://www.youtube.com/watch?v=N6Vf8R_gOec

Tohle dokáže dnes jedna GTX 1050. Feel old yet?

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hral jsi prd, akorat se ztrapnujes.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak určitě.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.