Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pasta Kaby Lake opět stojí za starou Blažkovou, odstraněním zchladne CPU o 20 °C

Mame kapitalismus a Intel je kapitalisticka firma. Takze pokud je neco spatne, zcela jasne jsou na vine socialiste a socialismus. Je treba zrusit vsechny socialisticky nesmysly a uvidite, ze nejpozdeji do tydne pasty budou mit tepelnou vodivost lepci jak diamant.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Mame kapitalismus a pokud se ti nelibi nejaky produkt firmy Intel, uplne nejjednodussi, co muzes udelat, je tento produkt si nekoupit. Pokud to takto udelaji vsichni, firme Intel dojde, ze dela neco spatne.
Pokud lidem ten produkt neprijde az tak spatny a koupi si ho, potom asi vedi, proc to delaji a neni treba ten stav nejak prilis resit...
Jeste nejaky problem s kapitalismem ?:-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

"pokud se ti nelibi nejaky produkt firmy Intel, uplne nejjednodussi, co muzes udelat, je tento produkt si nekoupit. Pokud to takto udelaji vsichni, firme Intel dojde, ze dela neco spatne."

Vám nepřipadá ironické že produkt za tolik peněz od firmy s takovým know-how a roky vývoje obsahuje byť jen jedinou součást která je stejně "kvalitní" jako něco 40 let starého co bylo vyvinuto plánovaným hospodářstvím bez jakékoliv konkurence a tedy i tlaku na to aby to bylo nej? Mě ano. Neřízený kapitalismus je obdobně zrůdný jako sobecky, několika jedinci řízený socialismus. Má to k sobě blízko a řadu podobných znaků např. centralizaci moci a bohatství pár jedinci (v tyranii v rukou jediného tyrana, ale třeba v USA 10% nejbohatších vlastní 90% veškerého majetku, to zas není od sebe tak daleko). Krásným příkladem zneužití toho nejhoršího z obou je Čína, která vydělává na otrocké práci svých vlastních lidí a skupuje za to firmy a know how na celém světě, takže jednou si koupí i ten Intel. A podle kapitalistických pravidel je to zcela košer. Podle morálních však nikoliv. Vyspělé země by neměly nakupovat nebo se nechat kupovat penězma a statky vzniklé z otrocké činnosti. Touha po levném zboží, vidina tučných zisků za jakoukoliv cenu však jakékoliv morální hodnoty i ze západního kapitalismu odstranila a stala se tak z něj jen zrůdná ideologie podobná stalinismu. Komunismus jako filozofická teorie je však velmi hodnotný a přispěl k tomu, abychom měli dnes např. odbory, bezplatné školství a zdravotnictví a spousty dalších věcí, z kterých benefitujeme. Nakonec i ten sociální stát fungoval v severských zemích velmi dobře (než přišli migranti), takže ani jej nemůžeme nazvat failem. Nic není černobíle. důležitější je, jak morální je jejich implementace. V případě Intelu se jedná o nemorální implementaci kapitalismu, která umožnila vznik monopolu, který by měl každý morálně smýšlející člověk, tedy i kapitalista odsoudit

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Chtel jsem napsat dlouhy koemntar, ale asi to nema cenu..shrnu to takto:
Nesouhlasim v podstate se vsim, co jsi napsal.

Btw, vsichni se ohanej tim, jak je ta pasta spatna. Ano, v hodnoceni 1 parametru ano. Je velmi pravdepodobne, ze v jinych parametrech tomu bude jinak.
A I kdyby ne - tak to proste nekupuj, tim vytvoris tlak na vyrobce...atd atd

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

s cim konkretne nesouhlasis ? :) nebo nejsi schopen rozumne reagovat ?

"A I kdyby ne - tak to proste nekupuj, tim vytvoris tlak na vyrobce...atd atd"

tak porad co si mam jako clovek pro ktereho je primerene vysoky vypocetni vykon obzivou nebo nutnost pro provozovani svych konicku/zabavy apod.? az budu clovek kteremu staci brouzdat po FB a obcas si pusti YT video apod. tak ano na vyber mam prehrsel HW ...ale to je asi tak vsechno ...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Konkretne nesouhlasim vůbec s nicim, co tam je napsano, snad to nemusim cele opisovat znovu a konkretne u kazde myslenky psat, ze konkretne s ni nesouhlasim, ne?
Ostatne to dorazil s tim komunismem, to se mi otevira kudla v kapse. Ostatne, moje myslenky jsou tu myslim docela zname, nechce se mi ted fakt to cele psat znovu, co jsem psal pred hodinou jinde :-(((
(V kostce jsem extremni pravicak - tedy anarchista).
Co ja vim, co si mas koupit, ja nejsem ten, kdo by ti umel poradit, jsem rad, kdyz si koupim neco pro sebe. Pokud skutecne potrebujes koupit si CPU a pak ho taktovat, tak si holt kup takovy CPU, ktery taktovat jde (ja fakt nevim, jake to jsou, ja to nikdy nedelal, nerozumim tomu).
Jak jsem pochopil, tak pokud si clovek ten CPU koupi a pouziva ho tak, pro jake pouziti byl navrzen, pak vse funguje spravne. Tedy ten produkt evidentne neni vadny. Mozna neni AZ TAK DOBRY, jak bys chtel. No, to je mozny. Ja bych taky chtel, aby muj Renault Thalia jezdil 300km/hod, ale jelikoz byl vyrobeny tak, ze jezdi rychlosti polovicni, tak to holt respektuju, no...Tak si bud kup jiny vyrobek, ktery ti bude vyhovovat vice, a nebo se holt smir s tim, ze takovy vyrobek neexistuje (on dozajiste existovat bude, ale napriklad bude prilis drahy. To je pak holt vzdycky rozhodovani, jestli se to cloveku vyplati koupit, ci ne)

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

takze v kostce
nevis nerozumis ale mas extremni touhu se vyjadrovat k veci a nesouhlasit s nazory ostatnich kterym taktez nerozumis uz jen z principu na zaklade tvych vnitrnich pohnutek ..tak to mi staci dalsi debata je bezpredmetna mozna ani nechapes prispevek na ktery jsi prvne reagoval jinak by jsi nenapsal to co jsi ted napsal :D

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

:-O co to meles?:-O

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

je amd konkurencieschopne, alebo nie?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Boze, NEKRMTE prosim uz toho tupeho trolla!!!!

Clovek hodi ockom na diskuziu, ci tu nebudu nejake zaujimave informacie - a vsade samy suchanek ci crha s tymi ich megaonaniami!!!! :o(

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem to absolvoval zhruba před měsícem a už jsem vyléčený. Každý si to asi musí prubnout... Tak buď benevolentní k těm, kteří neznají místní poměry až tak dobře. Procitneme! :-D

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Obávám se, že stvoření, které řekne, že anarchista je extrémní pravicak nebi ani jedno. Je to prostě a jednoduše jen debil :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ehm? A mas k tomu tvrzeni nejaky duvod, nebo jses proste debil sam a podle sebe soudis ostatni?
Pokud na stupnici levice - pravice jde predevsim o miru, jakou stat zasahuje do zivotu lidi, reguluje, narizuje a podobne, potom extremni levicak je ten, co prosazuje, aby stat idealne reguloval vse, vse znarodnil, vse ridil a podobne (tedy asi neco, co spousta lidi nazyva "komunismus"), no a na druhe strane spektra logicky bude ten, co chce, aby stat nic neridil, do niceho nezasahoval a aby clovek byl maximalne svobodny a stat aby vlastne idealne ani neexistoval - to je potom nekdo, komu vetsinou rikame anarchista.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Bože, to je debil, to je debil. Nemůžeš si definovat ideologie a jejich pozice v politicko-ekonomickém spektru podle sebe. Tedy můžeš, ale buď musíš definovat i jejich nové názvy jako samostatné entity a pak budeš za pošuka a nebo to můžeš naroubovat na stávající pojmy, ale pak budeš za debila.

Politicko-ekonomické rozdělení vypadá takto
http://blogadmin.idnes.cz/blog/14527/207126/2.jpg

přičemž pán, jako neoliberál, opoměl plácnout do pravého horního rohu neoliberalismus či rovnou libertiánství (je to prakticky totéž).

Ovšem jinak to má vcelku správně. Na ose x je ekonomická složka ideologie na ose y pak politická. Toto je základní rozdělení, které učí VŠECHNY oficiální ekonomické a politologické školy. Ty tvoje nesmysly naroubované tak, aby ti vyšla rovnice anarchista = extrémní pravičák, jsou prostě jen nesmysly.

Mimochodem, toto rozdělení není věc názoru. Je to kánon od kterého vůbec může politická ekonomie a politologie fungovat. Něco, jako že v matematice je dohodnuto, že nula nezáporné číslo, jinak by se matematikové nebyli schopni domluvit naprosto na ničem.

Tedy buď jsi libertarián, spíše neoliberál a tudíž pravicový extrémista a nebo jsi anarchista, tudíž levicový extrémista. Fakt ale nemůžeš být pravicový extrémista anarchista :-)

A jinak jsi v překladu "autority neuznávající sobec" (praktická definice neoliberálů ;-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Obavam se, ze ten, kdo vytvarel tenhle obrazek, definuje anarchistu jinak, nez ja. V tom asi bude zasadni problem.
Ono ve skutecnosti to je tak, ze anarchista stoji v podstate uplne mimo tenhle obrazek, protoze anarchista predevsim zadny system nechce. Tudiz je velmi obtizne anarchistu radit nekam na nejake ekonomicke ose, protoze anarchista zadnou ekonomickou osu neresi.
Jinak ja jsem ve skutecnosti anarchokapitalista, protoze oproti klasickemu anarchistovi, ktery neuznava vubec nic, ja tvrdim, ze kazdemu cloveku je prirozene vlastnictvi majetku, tento institut chape (aniz by ho to kdokoliv musel ucit) a ze nedotknutelnost vlastnictvi je zakladni lidske "pravo". A take se uzavrene smlouvy se musi dodrzovat.
Toto napriklad klasicky anarchista vubec nebude resit. Anarchista neuznava dokonce ani to vlastnictvi majetku a smlouvy.
Tudiz - klasicky anarchista jako takovy stoji zcela mimo tento graf.
Anarchokapitalista stoji na krajni pravici, protoze: Ekonomicky vyznava 100% volny trh. Politicky vyznava 100% svobodu/zodpovednost a dobrovolnost. Ve sve podstate bych se mel vyskytovat take az nekde za tim grafem, protoze ja take soudim, ze idealni by bylo vubec zadny stat nemit - tezko me pak tedy napasovat do nejake skatulky "jak si ten stat / statni zrizeni predstavuji jako idealni". Ja si jako idealni predstavuji tohle cele nemit.

Btw pokud ti je 15, potom chapu tu prvni vetu. Pokud ne, tak te znova prosim, at si neprojektujes sve problem do me osoby. Pokud v tom hodlas pokracovat, s dovolenim nebudu dale reagovat v diskuzi.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ty možno chceš byť anarchokapitalista, ale v skutočnosti si debil. Pretože keby si zriadil v CZ anarchokapitalizmus, tak ani diaľnicu nevybuduješ, lebo sa ľudia nedohodnú a jeden taký debil ako ty zablokuje výkup a ďalší bude mať prehnané požiadavky. Ľudia nie sú schopní dohodnúť sa na obyčajnej domovej schôdzi.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To neni pravda, absolutne ne, ale chapu, ze vymyte mozky nepresvedcim, tak ani ted to nebudu zkouset. Btw, ze ten stat tech dalnic vybudoval, co? Jo pardon, ted udelal jeden kousek, asi po 20 letech...akorat jim to brzo spadne, takze to otevreli a zitra to zase pro jistotu zavrou, :-D :-D Super argument, s tema dalnicema :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

taky pekna blbost :) >>aniz by ho to kdokoliv musel ucit ( ..i to ze to okouka = uceni

"nedotknutelnost vlastnictvi je zakladni lidske "pravo". A take se uzavrene smlouvy se musi dodrzovat."

takze vyuzivat a zneuzivat vsech vyhod systemoveho reseni ale zaroven nebyt soucasti je moc hezke ze :) nebyt toho opovrhovaneho systemu tak nemas ani soucasbe vyspele technologie ...

no v podstate jsi naplnil presne jeho definici >>>autority neuznávající sobec<<< :D ja bych to jeste doplnil >>> jsi autority neuznávající pokrytecky sobec <<<

btw ty pises o necem o cem nemas ani paru ani nechapes pravy vyznam slova anarchista ...pardon vlastne chapes jen sis vytvoril vlastni definici tohoto pojmu :D

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Viz vyse, Bez statu by veskere technologie a vseobecna uroven lidstva byla vyrazne vyssi, nez je tomu dnes.
Pokud je zajem premyslet, mohu doporucit zdroje ke studiu.

Rozhodne nejsem pokrytecky. Sobec? To rozhodne ano. Kazdy z nas je sobec, coz je ostatne hlavni a temer jediny motor veskereho pokroku. Kazdy z nas se zcela sobecky chce mit lepe, citit lepe...Mimochodem, do toho spade I to, ze nekdo da vsechem svuj majetek na charitu - I to je samo o sobe "sobecke", protoze tak udela z duvodu, aby se on sam citil lepe. To, ze tim nekomu pomuze, to je az to druhe.
No jak rikam, pokud je zajem premyslet, jsem k dispozici, pokud ne, nema to cenu resit.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

dobra jak by jsi bez nejake formy rizeni a spoluprace vybudoval funkcni infrastrukturu ktera by zajistila moznou spolupraci milionu vedcu a zaroven umoznilo generovat neuveritelne mnozstvi zdroju na vyvoj novych technologii ( to co dokaze vygenerovat nekolika miliardova populace) ? bez statu je to sice mozne ale ve vysledku by jsme vytvorili neco skoro identickeho ac by jsme to nazyvali jakkoliv ....

omyl kazdy se nemusi chovat sobecky ....nekomu konani dobra nemusi prinaset "dobry pocit" jen mu to pripada ve vysledku spravne i kdyz z toho sam nic nema ....ani ten dobry pocit ... takhle primitivni generalizovani urcitych jevu a podporovani svych "pravd" ...opravdu nemam rad a dokazuje to prave ze se clovek pohybuje v uzavrenem kruhu a jeste to vydava za "zajem o premysleni" :)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Nejprve k tomu druhemu odstavci: Pokud nekomu neco prijde "spravne" a chova se "spravne", potom mu to prinasi "dobry pocit". At uz to znamena cokoliv - prinasi mu to nejaky vnitrni pocit uspokojeni, pro ktery to dela. Uspokojuje ho, ze se chova spravne a pokud by se choval nespravne, tak by toto uspokojeni necitil. A jelikoz preferuje toto vnitrni uspokojeni pred napriklad nejakym smyslovym uspokojenim, tak zcela sobecky udela to, co je pro neho vyhodnejsi.
Pro me je take vyhodnejsi nebrat drogy nez je brat - ackoliv kdybych bral drogy, jiste by mi to prineslo spoustu ruznych uspokojeni. Ale citim vetsi uspokojeni z toho, ze drogy neberu.
Btw, v mozku funguje jakesi "centrum odmenovani", ktere cloveku privede "libe pocity" v okamziku, kdyz ten udela neco, o cem ten mozek soudi, ze je to "spravne". Dam korunu zebrakovi a muj mozek me "odmeni" privalem chemickych latek, ktere mi privodi hezke pocity. Takze jsem tomu zebrakovi dal tu korunu predevsim ze sobeckych duvodu - chci byt odmenen (a samozrejme o tom v tu chvili takto NEPREMYSLIM, tohle probiha povetsinou na nevedome bazi)

K tomu prvnimu. Zacnu necim jinym. (a jeste nez zacnu - samozrejme v moderni historii je tezke najit priklady, kde by se do neceho nemichal stat, takze moje priklady vzdy pujdou napadnout tim, ze se konaly v ramci statu. Ve skutecnosti ale byly na statu vcelku nezavisle)
Vezmeme si situaci s dopravou. Modelovy priklad - USA a zeleznice. V USA byla veskera (a nebo temer veskera) zeleznice budovana ciste soukromymi subjekty. Doporucuji se podivat napriklad na jmeno https://cs.wikipedia.org/wiki/Cornelius_Vanderbilt
Ten clovek vybudoval rozsahlou zeleznicni sit, ciste ze soukromych penez a jeste u toho stihl byt velmi stedry mecenas.
A pak se podivejme trebas na takove ropovody...vis, kdo vymyslel ropovod a proc? Ropovod vymyslel https://cs.wikipedia.org/wiki/John_D._Rockefeller a to jako dusledek toho, ze se proti nemu spolcili zeleznicni dopravci v cele s panem Vanderbiltem a tlacili ho do vyssich cen za prepravu cisteren s ropou, jinak ze mu ji nebudou prevazet. On byl na nich zcela zavislej a znamenalo to jeho likvidaci, pokud by neprijal. Dneska by jim to nejaka EU zakazala, nebo tak neco, ale tehdy to bylo normalni. Proste pan Vanderbilt udelal kartel a urcili si ceny. A tak pan Rockefeller vymyslel ropovod, VYBUDOVAL za sve penize nejake ty ropovody a ukazalo se, ze ropovod je mnohem lepsi, nez to vozit po zeleznici. Co se stalo nasledovne? Pan Vanderbilt ztratil OBROVSKE prijmy z nakladni zeleznicni dopravy, protoze do te doby cca 90% veskere zeleznicni nakladni dopravy v celych USA tvorila preprava Rockefellerovy ropy. A tak pan Vanderbilt malem zkrachoval. Podotykam, ze predtim vytvoril kartel s konkurenci a vydiral sveho nejvetsiho zakaznika, ktery na nem byl ZCELA zavisly.
Co tim chci rict? Chci tim rict to, ze pokud se do toho lidem nesere stat, tak oni prijdou nakonec na to, jak "to udelat tak, aby to fungovalo a prinaselo zisk".
Ostatne, viz Internet. Internet pravda vznikl ve vojenskem prostredi, ale jaksi nikdo puvodne nepocital s tim, ze se to vyvine tam, kam se to vyvinulo. A vyvinulo se to v okamziku, kdy to dostaly do ruky soukrome subjekty a ty v te oblasti zacaly podnikat. Teprve V TU CHVILI se zacaly dit veci - zvysovani prenosovych rychlosti, kapacity a podobne.
Ale nemusime chodit az k internetu. Vezmeme si takovy telefon. Telefon vymyslel soukromy subjekt, telefonni site vytvarely soukrome subjekty. Pokud se do toho zacal srat stat, jako napriklad u nas v Ceskoslovensku, tak to stalo za...za hovno. Poradniky na telefon v radu let / desitek let a podobne. Vzpomenme si jeste I po prevratu na dobu, kdy mel Telekom statem zajisteny monopol a stat ho defacto ovladal. V okamziku, kdy byl umely monopol statu odstranen, razem doslo k obrovskemu posouvani smerem v vyssi kvalite, nizsim cenam a podobne.
Kdyz se ptas, jak by mohla vzniknout funkcni infrastruktura, zeptam se - jak by proboha mohla vzniknout funkcni infrastruktura pro mobilni sit bez statu? Vzdyt je na kazdem rohu potreba nejakej vysilac, vzdyt to by zadny soukromy subjekt nemohl postavit, vzdyt je to TAK DRAHE....
A hle, mame tu nekolik takovych siti - a to, ze jich neni vice a volani neni radove levnejsi je opet zpusobeno jen a pouze tim, ze stat urcuje maximalni pocet operatoru a jinni maji smulu a sve sluzby nemohou nabizet.
Volny trh funguje na tom principu, ze ten, kdo neco dovede, na tom chce vydelat a proto sve sluzby nabidne ostatnim. Pokud nekdo jiny jeho sluzby vyuzije, OBA TY SUBJEKTY zvysili svuj uzitek. Ten, co neco dovede, ziskal vice prostredku, nez kolik do toho vlozil. Ten, kdo to od neho koupil, ziskal neco, ceho si ceni vice, nez penez, ktere za to zaplatil - tedy evidentne po te veci touzil. Oba dva subjekty se chovaji ciste sobecky, coz zajisti, ze jsou oba dva subjekty spokojeny. A jak jsem rekl - oba subjekty ZVYSILI svuji "zivotni uroven". A toto zaruci, ze pokud po necem bude poptavka a ta vec bude realizovatelna, nakonec se najde nekdo, kdo ji bude umet realizovat a bude na tom chtit vydelat.
Jak by vznikla infrastruktura? Jednoduse, nasel by se nekdo, komu by to stalo za to ji vybudovat, protoze by na tom vydelal. To je nejlepsi zaruka.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Na obou konceptech něco je, něco funguje lépe volně, něco zas centralizovaně. Nejhorší co je, jsou lidé, kteří vše vidí černobíle. To je dlouhodobý problém, protože svět ve kterém žijeme má mnoho stupňů šedi, ale jen velmi výjimečně je pouze bílý či černý.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Osobne neznam v podstate ani jednu vec, ktera by fungovala lepe centralizovane, nez na volnem trhu. Opravdu neznam jediny priklad - pokud o nejake veci vis, kde to dolozitelne takto je, tak ho prosim napis.
Ostatne, co se tyce moralni stranky veci, tam je to ZCELA cernobile :-) Aneb https://www.youtube.com/watch?v=71EeTJDkQOQ

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Obavam se, ze ten, kdo vytvarel tenhle obrazek, definuje anarchistu jinak, nez ja."
A to je ten zakladni problem, neco si naroubujes na zavedene terminy a pak se divis ze s tebou ostatni nemuzou souhlasit... :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Extrémní pravičák a anarchista? To bych vás pane chtěl vidět na nějakém setkání extrémní pravice, jak vás ostatní "anarchisté" plácají po ramenou. Teda vlastně nechtěl, asi by to nebyl hezký pohled...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

este mi vysvetli(nie wiki), preco nackovia su akoze ultrapraviciari(vysli z NSDAP). nackovia chcu vodcu, chcu velky stat, ktory by vsetko riadil + maju nejaku svoju ideologiu zalozenu na funny veci, ze mam byt hrdy na miesto, kde som na nahodou narodil, a komu som sa narodil. T.j. 90% spolocnych veci, ako komunisti.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vysvetleni je takove, ze koministi potrebovali, aby je s nackama (se kteryma maji spojecnych skutecne minimalne 90% veci) nikdo nespojoval.
A tak uplne prekroutili pojmy pravice / levice a dneska si to kazdej vyklada jinak, a jeste povetsinou uplne opacne, nez to bylo puvodne mysleno :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Marx byl před náckama, ten určitě tohle nepotřeboval, celé je to o tom, že nesprávně používáš termín "komunisti" pro označení některých totalitních režimů. Pokud pak stejný pojem využije někdo jiný, který jej definuje jinak (správně), tak to nedokážeš pochopit neboť ve své nadutosti máš pocit, že pouze tvá definice pojmu je ta jediná správná, přestože očividně trpíš znalostními nedostatky v této oblasti a Marxe si ani nečetl. Z těchto důvodů nemá smysl s tebou diskutovat.

Jinak souhlasím, že totalitní režimy maji oněch 90% společného ať už se snaží zaštítit jakoukoliv ideologií/filozofií. Je potřeba si však uvědomit, že v těchto případech nelze vinit filozofický směr a už vůbec ne daného filozofa. To už můžete rovnou i Nietschzeho obvinit z fašismu. Doporučuji si jej však stejně jako Marxe raději nejdříve přečíst. Kritizujete-li něco, co ani neznáte/nechápete tak jen tím přesvědčujete lidi kolem o své hlouposti, což Vám asi nedochází

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Z odpovedi o neco vyse bys mohl videt, ze pomerne dobre vim, co to je komunismus. Tady jsem jen odpovidal na otazku, proc se dnes nackove radej ke krajni pravici, I kdyz to je krajni levice.
Vysvetleni je takove, ze konkurencni levicove smery nechtely byt v jedne skupine s nackama, a tak umele zaradily nacky uplne na druhou stranu, aby si nahodou nekdo nacky a napriklad komunisty nespojoval dohromady.
Tedy pouzivam v tomto konkretnim pripade zkratkovite vyjadreni "komunisti", ackoliv to neni samozrejme zajem jen komunistu, ale I dalsich levicovych smeru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ono je to trochu složitější, protože pojmy pravice/levice před lety nebyly to samé co si pod nimi dneska představujete a co si dnešní pravice tak ráda přivlastňuje. Uvědomte si, že ta původní pravice, tak jak toto označení vzniklo podle zasedacího pořádku francouzského parlamentu, byli zástupci krále a církve. Tedy ti, kteří prohlašovali, že lid si sám vládnout nemůže, že potřebuje nějakou elitu (šlechtu, církev), která by ho vedla. Pravice tedy vůbec nebyla liberální, tehdejší vznikající městská buržoazie byla tou levicí :-) Levice tedy tehdy byla spojena s pokrokem. Toho se po 100 letech chytli komanči a prohlásili se za elitu levice. Když se objevili fašisti, museli je vyčlenit od levice. Vzhledem k tomu, že tehdejší fašisti ve velkém neznárodňovali a naopak hlásali návrat ke kořenům (Itálie), často se obraceli na církev (Slovensko), vlastně se k té původní konzervativní pravici v mnohém blížili.
Takže co bylo původně? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tohle: "V kostce jsem extremni pravicak - tedy anarchista" může napsat opravdu jenom nějaký Lojza. Když jsem to četl tak jsem se smíchy málem svalil pod stůl.... :-D :-D :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pravda - mel jsem napsat "anarchokapitalista", coz jsem upresnil az o neco pozdeji.. Ale I kdybych to nedoplnil, proc te to tak rozesmalo? Neco je na tom vecne spatne?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, četl jsem a jen mně to utvrdilo v tom, že s tebou nemá smysl ztrácet čas. Ber to jako konstatování, rozesmál jsi mně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No, to je pravda duvod jak hrom. To hned vim, v cem se mylim (podle tebe). Tak dekuju ...
Jinak samozrejme pokud tvym cilem bylo jen urazit za kazdou cenu, tak to si posluz, pokud ti to privodi nejake libe pocity...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dám ti jednu radu, i když si myslím, že nepadne na úrodnou zem. Nezesměšňuj se.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jojo, ted jsi mi to definitivne nandal. Doufam, ze ten orgasmus za to stal, moc bych ti to pral...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Však máte svobodu si ten procesor nekoupit, nebo vás někdo nutí? Je tady i jiná firma, a pokud 10000 takových lidí jako vy přejde ke konkurenci, tak to třeba intel trkne...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Intel to rozhodně netrkne! I kdyby to nekoupilo 1000 000 lidí, tak ho to netrkne, protože vývar má úplně z jiných věc než z kusových prodejů pro běžné uživatele. Navíc každý uživatel určitě neví o nedostatku odfláknuté pasty pro přenos tepla.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pokud by intel "mel vyvar z uplne jinych veci", potom proc by vubec tyto vyrobky vyrabel, kdyby z toho nic nemel? To jaksi nedava logiku.
On Intel ty CPU dela proto, aby mu to prineslo zisk, ne ze ne.
Pokud by tedy prisel napriklad o 50% odberatelu v tomto segmentu, poznal by to sakra dobre (on to pozna I v pohybech v radu procent).
Btw znovu zopakuji myslenku, za kterou se tu udeluji minusy, jak jinak, ale imho kdo se nad tim skutecne zamysli.... Tedy - my tu vime o jedne vlastnosti, ktera se nam zda negativni - dokonce je mozna skutecne objektivne negativni. Ok... Ale obvykle neni mozne vytrhnout z kontextu 1 vlastnost, aniz by clovek znal komplexne cele pozadi. A to my nezname. Co my vime, mozna ta pasta zase zaruci, ze bude mit stejne vlasnosti i za 10 let, kdezto nejaka jina pasta by za tu dobu vlastnosti zmenila, I kdyz by ted byla lepsi. Ja to nevim, a nevi to tu , troufam si tvrdit, NIKDO. Nikdo nevi, jake skutecne duvody Intel vedou k tomu vyrobit ten vyrobek presne takto.
Myslenka, ze v oddeleni konstrukce CPU sedi v Intelu banda debilu, co ani nevedi, jak funguje nejaka pasta - tu bych s dovolenim zavrhnul. To je takova krasna myslenka do hospody po 10 pivech, ale jinak je to naprosta hovadina.
Vychazejme tedy spise z predpokladu, ze to tam nekdo pouzil schvalne a vi proc. Imho by skutecne poradny zurnalista mel po te stope jit a neco se snazit zjistit - napriklad u zdroje. Oooo ano, neni to jednoduche, nemusite mi sem psat, ze jsem se zblaznil, ze jim nikdo z Intelu prece neodpovi. Inu, skutecne kvalitni zurnalista by to alespon zkusil a nejakou dobu by se o to snazil, I kdyby to neprineslo vysledek a o tom snazeni by nas informoval. Trebas se tak jeste stane, kdo vi ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Poslední slovo má při výrobě vždy ekonomické oddělení. To určuje, proč se vy finále použije řešení, které je třeba technologicky horší, ale ekonomicky výhodnější. To je základ každé komerční výroby.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to neni pravda.
Ve skutecnosti se musi dojit ke kompromisu, kdy se pouzije takove reseni, ktere je jeste zcela funkcni, ale bude ekonomicky co nejvyhodnejsi. Neni pravda, ze ekonomicke oddeleni by melo posledni slovo - to by si tam mohli navymyslet veci, kvuli kterym by pak napriklad CPU uz nefungoval korektne.
Chapu ten vyrok jako takovy "bonmot", ok, v pohode, ale bereme-li realitu, tak to tak fakt neni :-)

Ostatne sam delam obchodnika ve firme, ktera vytvari nejake produkty a ja je pak mam prodavat. My obchodnici rekneme, ze chceme takovy a takovy produkt a chceme ho prodavat za tolik a tolik penez, nasledne prijde produktove oddeleni, navrhne produkt 10x horsi a 10x drazsi a pak se to nejakou dobu resi, az vnikne nejaky kompromis, ktery: Produktove oddeleni umi vyrobit, bude pripatelne penize a zaroven ho obchodnici budou umet prodat a jeho cena bude na trhu akceptovatelna.
Takze to obvykle je 2-3x drazsi, nez bychom si predstavovali, no ale umi to skoro vsechno z toho, co jsme pozadovali :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Jen jsi potvrdil, to co jsem napsal. To, že kolem toho napíšeš spoustu zbytečných slov to nezmění.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to neni pravda. Rozhodne to co jsi napsal je hezky bonmot do hospody, ale realita to neni ani zdaleka

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Výroba navrhne několik řešení s jejich + a - a ekonomické odd. rozhodne, která varianta se zvolí. Finální rozhodnutí je vždy na ekonomickém odd. či přímo managementu. Technologové pouze navrhují a připomínkují, rozhodnutí na nich opravdu není.
Máš příspěvky plné prázdných slov a obecných plků, rád dáváš na začátek příspěvku rozhodnou větu, která by měla zdůraznit "tu tvojí pravdu", ale na mě to opravdu neplatí. Sám jsem si ve firmě vychoval desítky obchodníků a jsem na tyhle praktiky naprosto imunní.
Dál již ode mne bez reakce, na tyto plky opravdu čas nemám.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

No, uprimne doufam, ze to TAKTO v Intelu nedelaji, jinak by to byl celkem smutny pribeh :-( Napriklad u nas to tak rozhodne nedelame. No, mozna I diku tomu jsme jednicka na trhu v oboru...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jožin: Máš příspěvky plné prázdných slov a obecných plků. Tak jak to popisuješ to funguje možná u AMD a kde je AMD všichni víme...

Jsem rád, že i ostatní dostávají mínusy za správné uvažování a frajírek co napíše jen líbivé prázdné fantasmagorie dostává plusy a to i přesto že se té diskuze nezúčastňuji. Jde vidět že moje teorie o zvrácenosti zdejších fandů je správná.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

IHS se letuje jiz od dob PIII Tualatin a ze by to nicilo jadra, to bych nerekl. Pasta je proste jen siditko.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Nikdo nevi, jake skutecne duvody Intel vedou k tomu vyrobit ten vyrobek presne takto."
ale vi
"Vychazejme tedy spise z predpokladu, ze to tam nekdo pouzil schvalne a vi proc."
kurvitko

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Můžeme polemizovat, že do K procáků by Intel mohl dávat něco lepšího, ale ne každého uživatele, který to neví, to zajímá. Kolik procent uživatelů taktuje? Má taktování opravdu takový přínos? Protože ze svých zkušeností vím, že aby taktování přineslo nějaký hmatatelnější výsledek, stojí to dost peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sím, problém je ještě praktický monopol.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Socialismus i kapitalismus jsou fosilie. ☺

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, jen dodejme že Marxův omyl spočívá v tom, že komunismus nesprávně pasoval do role syntézy, tedy toho co přijde po kapitalismu, ve skutečnosti jen stvořil dialekticky pouhou kapitalistickou antitezi a onen vyšší a pokrokovější režim tedy bude až syntéza obou, ať už to bylo,je nebo bude cokoliv. K pochopení už to chce ale hlubší znalosti filozofie. imbecilovi, který si o sobě myslí že je "kapitalista" a ještě to spojí s anarchismem, tak je mi hned jasné že v životě nečetl duchovní otce kapitalismu - třeba Johna Locka (kterého si vážím též), ale jen si projektuje svou frustraci do filozofie která vůbec o jeho frustraci není, otevírá se 1000x kudla v kapse mě, a narozdíl od něj mě oprávněně. Ale on je o své pravdě přesvědčen, čím méně ví, tím více

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Mel by tu svoji pravdu zkusit vykrikovat v nejakem pruvodu extremni pravice nebo levice. Oni by ho vyvedli z omylu vazne rychle. Za takovou kravinu jako napsal by ho snad zadrzela i policie z duvodu podnecovani vytrznosti a provokaci. ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, zatiaľ tu však kraviny úspešne píšete skôr vy ako on ... to len tak pre informáciu.
Pretože on má pravdu - anarchista nie je ultraľavica ani omylom, anarchista je (mal by byť) MIMO systém, keďže ho neuznáva. Ultraľavica je z podstaty komunista. Napríklad neonazi nie je žiadna pravica ani omylom. Vychádza z NSDAP a keď si pozriete jej volebný program a porovnáte s komunistami možno vám to aj dôjde ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem napsal v jiném svém příspěvku. Záměrné zmatení pojmů, levice, pravice, fašismus komunismus. To je newspeak a uplatňování Orvelova 984 v praxi.. Dá se konstatovat, že tahle diskuse je toho zářným případem. Bohužel nic víc nic méně. Loukovodiči se jen smějí..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A proto jste tu vy, abyste pojmy ještě víc zmatlal :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

ano, az bude existovat konkurence a ne jako konkurence

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kapitalismus rozhodně nemáme, ani nikde ve světě není čistý kapitalismus.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jistěže. Bylo by fér si ale uvědomit, že nikdy ani nebyl marxův komunismus. Lenin ho zabil, když řekl, že proletář ho nepochopí a proto musí bezmyšlenkovitě poslouchat stranu jako svou absolutní autoritu. Původní komunismus ale takto autoritářský nebyl, naopak je ze své podstaty velmi svobodný, v podstatě se jedná o přímou demokracii, kde i nejobyčejnější člověk participuje na politickém dění. Z tohoto pohledu je mnohem demokratičtější než dnešní rádobydemokracie, která byla zredukována na dnešní frašku - volby jednou za X let ve kterých Váš hlas pro kteroukoliv stranu vyjde vždy prakticky nastejno - ale hlupák to oslavuje, protože zdání demokracie mu stačí. Přitom nikdy jindy jsme nebyli tak blízko - máme technologie, které umožňují prakticky hlasovat každému kdykoliv odkudkoliv (tablet, mobil, počítač)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Idealni komunismus povazuji za krasnou utopii. Ten komunismus ktery realne zname s nim ma pramalo spolecneho..bohuzel si tohle zrejme malokdo uvedomuje.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pravej komunismus je jak StarTrek. :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Správně! Také mě tohle napadlo pokud někdo sledoval tenhle seriál :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To je nesmysl, který zastírá to, že už ta Marxova ideologie komunismu byla zcela zcestná. Komunismus nemůže být demokratický ani svobodný, když je založen na třídním boji.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Zapomínáte na to, že k tomu abyste se mohl k něčemu relevantně vyjádřit musí být mezi diskutujcími jasno co znamenají jednotlivé pojmy. Co vnímají pod slovem komunismus, marxismus, leninismus, bolševismus a trockismus. Podobenství Babylonské věže a jejího zmatení jazyků není náhodná. Ještě Vvíce polopatě Vás odkážu na Orwelův román 1984. Ale se studiem spěchejte, již brzy dojde k další vlně "pálení knih" - viz kampaň za postihování tzv. falešných zpráv a omezování svobody vyjadřování.

Hezké Vánoční! svátky. U nás je slovo Vánoce naštěstí stále ještě trpěné a korektní.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Aneb jak zmatením jazyků zamlžit to, že podstata všech komunismů je stejná :-) A nakonec přidat "obavy" o pálení knih a nesmysl o Vánocích s velkým V. Hezký kousek propagandy v jednom příspěvku.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No a teď už nám můžeš odhalit senzační zprávu, že za pastou šedivkou je temná operace Kremlu a Putin řídil osobně celou operaci za účelem znemožnění imperialistického Intelu. Protože společně s proradnými Severokorejci chystají zaplavit svět pastou šedivkou vlastní výroby ze společného vývoje z dob SSSR :-), :-) :-). NEjzákeřnější roli v celé operaci má na starosti pátá kolona Kremlobotů v ČR maskujících se jako diskutéři na IT webech. Proto ty zpropadené weby nezapomeň nahlásit na patřičný seznam a nový odbor ministerstva vnitra. Po tomto příšerném odhalení snad někdo konečně udělá pořádek a nezodpovědné weby, které umožnují diskusi vymaže ze záznamů v DNS serverech.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Aneb kremlobot dělá protiopatření. Tím, že téma kremlobotů ad absurdum nacpe do článku o pastě šedivce, se snaží zamlžit skutečný smysl působení kremlobotů - což je podsouvání ruských nesmyslů jako ve vašem předchozím příspěvku :-) A samozřejmě nezapomene oponenta zařadit do kategorie těch, kteří něco dávají na nějaký "seznam", což jste mimochodem v tomto tématu udělal vícekrát, jakmile příspěvek nebyl v souladu s vaším jediným správným názorem. Jděte s těmito trollsko KGBáckými metodami někam.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

"Komunismus nemůže být demokratický ani svobodný, když je založen na třídním boji". Panebože vždyť vy neznáte o Marxovi ani základ! Komunismus je to co přijde až PO!!! třídním boji, společnost bude beztřídní a tudíž "třídní boj" nebude. Nezlobte se ale diskuze s Váma je jako bavit se o křesťanství s někým kdo neví ani, že tam byl nějaký Ježíš.
Pokud vnitřně cítíte, že z boje a neustálého soupeření (například mezi kapitalisty na trhu) nemůže vzejít klid a harmonie, pak právě Vy máte ke komunismu blíže než ke kapitalismu. Pokud jste skutečný kapitalista, pak musíte naopak to neustálé přetahování a soutěžení chtít, milovat jej a chápat že přirozenou součástí každého boje jsou poražení. Musíte tedy i chtít ty tisíce živnostníků kteří ročně končí, protože je semelou ti silnější na trhu, musíte to chtít a chápat i když se stanete jedním z takto poražených, tak že je to v pořádku a v souladu se systémem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Řekl bych, že je to spíš trockista než komunista. Trockismus = vývoz pernamentní násilné revoluce, (demokracie nebo jiný ideologický termín) násilné změny vládnoucích režimů, majdany,... Plus nevzdělanost a názorová nesnášenlivost. To nálepkování za uživatele metod KGB mě těší. Od Trockisty je to čest.:-). Jinak něco pozitivního k tématu.. ta pasta je škoda, ale kdyby nebyla špatná tak by se lidi neměli čím bavit při bastlení.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A zas sem cpete ruskou propagandu:."vyvážení demokracie, majdany". A ještě to spojujete s trockismem, který zas jiný idiot - Stalin, dokázal účelově spojit s fašismem. Nevzdělanost a nesnášenlivost předvádíte právě vy. A nezapomenete opět osobní výpad, kdy mne onálepkujete jako trockistu. Vše přesně podle příručky, prostě ruský troll jak vyšitý.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Tak přece jen Vám ty příručky rozdali :-). V které neziskovce?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

A teď zas neziskovky? Tak jaký blábol máš ještě za úkol rozšířit a koho dál pomluvit, ruský trolle?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jen ho provokujte, nakonec zapne Chibiny a všechny západní procesory se vypnou a pojede jen El-brus :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten byl fakt dobrej. Děkuju :-) Pěkné svátky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen technicka - komunismus, stejne jako anarchie ma jeden zakladni pozadavek, aby mohl existovat: Jeho podminkou je, ze nebude "vybojovan", alebrz ze ho lidi budou dobrovolne vyzadovat a budou dodrzovat jeho pravidla.
Problem komunismu je, ze nemuze ani teoreticky fungovat :-( Mam na mysli ten skutecny 100% cisty komunismus - tedy ten, ktery vubec na Zemi nikdy nebyl ani zdaleka.
Ja bych proti komunismu jakozto "ciste myslence" az tak nic nemel. Pokud to v rychlosti shrnu: Neexistuje soukrome vlastnictvi (zadne, absolutne zadne), kazdy clovek pracuje tak, jak jen sam dokaze a vezme si pak jen tolik, kolik potrebuje - a ne vice.
To narazi na nekolik zakladnich problemu: Co kdyz lide usoudi, ze skutecne potrebuji neco, ceho se pro vsechny nedostane? Kdo rozhodne, co si kdo vezme? Okamzite se dostavame od dobrovolnosti k nejakemu prerozdelovani, coz uz ovsem neni "ten pravy komunismus".
Co je vsak jeste horsi: Komunismus nedokaze optimalne distribuovat "vzacne zdroje". A to proto, ze nikdo na svete - dokonce ani zadny tym na svete - nedokaze rozhodnout, co je potreba prave vyrabet, jak pouzivat vzacne zdroje ci co bude potreba za hodinu, mesic, rok, 10 let...
Nekdo to muze skusit "odhadnout" - problem ale je, ze pokud to odhadne blbe, tak to ma katastrofalni dusledky, protoze neni jina cesta. Jednou se to naplanovalo, a tak se to tak udela, I kdyby to nakonec ustilo v katastrofu. Vsak jsme vsichni videli problemy "planovaneho hospodarstvi" sami. Az po takove usmevne zalezitosti, jako ze obcas nebyl ani hajzlpapir.
Oproti tomu "volny trh" ma tu vyhodu, ze na nem existuje obrovske mnozstvi subjektu, ktere se pokusi tyto "vzacne zdroje" vyuzit nejlepe, jak si jen mysli, ze to jde - a ti, kdo se "trefi", skutecne vydelaji a budou uspesni, kdezto ti, kdo to naplanovali blbe, proste neuspeji, zkrachuji a pujdou to zkouset jinak a jinam.
Dam priklad: Mame na svete omezene mnozstvi nejakeho kovu. Tento kov se pouziva NAPRIKLAD (ciste pro tento priklad) na umele klouby, na lodni srouby, na soucastky do kosmickych lodi a na vyrobu soucastek do pocitacu.
Jelikoz je ho omezene mnozstvi, tak jak zjistime, kolik je potreba vyrobit kloubu, kolik lodnich sroubu, kolik kosmickych lodi a kolik pocitacu?
V planovanem hospodarstvi to proste nekdo napise na papir a TAK TO BUDE. Tecka, uz se to dost dobre neda menit, protoze se na to navaze dalsi milion DALSICH vzacnych statku (az po napriklad lisskou praci, coz je take vzacny statek, nebot ji je omezene mnozstvi).
Pokud se planovac netrefi, muze se dost dobre stat, ze budeme mit na vystupu flotilu lodi, ale nejak je uz davno nebudeme potrebovat, zatimco lide s nemocnymi klouby budou cekat 20 let na operaci (nepripomina nam to trosku i ten soucasny stav? Me ano, protoze tu bohuzel mame takovy hybrid mezi socialismem a trhem a ta socialisticka cast nam toto zpusobuje).

Na volnem trhu proste subjekty budou o tyto vzacne zdroje soutezit. Ti, kdo nabidnou nejvetsi cenu evidetne potrebuji tento material nejvice - a ti, na ktere se nedostane, budou donuceni INOVOVAT a snazit se tento material nahradit. Bud se jim to povede, a nebo ne.

Volny trh tedy podporuje inovace a optimalni (nikoliv vsak idealni, ideal vsak neexistuje) nakladani se vzacnymi zdroji.
Komunismus z principu nedokaze se vzacnymi zdroji nakladat optimalne, proto bude vzdy vyrazne, ale skutecne vyrazne za volnym trhem zaostavat ve "vykonosti".

Coz nemusi nutne znamenat problem - pokud se ten komunismus bude praktikovat mezi lidmi, kteri o tomto vedi a presto ho dobrovolne chteji z jinych duvodu. Pokud se vsak naroubuje do spolecnosti nasilne a nasilne se udrazuje - viz "tridni boj" a podobne, tak to nikdy nemuze fungovat - protoze v nem bude spousta lidi, kteri by chteli vice, umeli by vice, ale neni jim to umozneno.
Btw problem komunismu samozrejme je pak v prakticke rovine predevsim v tom, ze pokud lidem dame volnost "vzit si to, co potrebuji", budou si chtit vzit tolik, aby meli "luxusni zivot" a nebude to mozne, protoze tolik zbozi proste nebude existovat. Take lide bez nejake zakladni motivace nebudou dobrovolne "zdarma" pracovat na 100%. Na volnem trhu je motivuje plat - coz je jedna z nejlepsich motivaci - bud co nejlepsi, pracuj co nejvice a budes se mit co nejlepe. Flakej se, nepracuj, nebudes mit nic. To je imho super motivace. V komunismu je to ale : Delej kolik umis, vezmi si co chces. Proc bych tedy delal na 100%, kdyz si stejne pak muzu vzit, co chci? Ano, mozna jsem uvedomnely udernik a budu to delat z principu, ale kolik takovych je? Moc ne...
Tedy: Komunismus vede k zaostalosti a nizke zivotni urovni - no k jistote alespon te nizke zivotni urovne, volny trh vede k rozvoji, bohatstvi (obecne) a zvysovani zivotni urovne, no bez jistoty cehokoliv.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Po té, co odpůrce vyvraždíte třídním bojem a vznikne beztřídní společnost, si budete hrát na demokracii a svobodu :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Spojaři všech zemí, proletujte se! ;)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jsem překvapen. Očekával bych, že úvodní franzzzův příspěvek bude mít spoustu plusů, leč opak je pravdou. Asi čtenáři DiIT nemají smysl pro humor.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

odstraněním CPU zchladne (pasta) o 20°C? Kdo by to byl řekl, že když odstraním zdroj tepla, tak ten zbytek vychladne.
Neměl být ten nadpis náhodou "Pasta Kaby Lake opět stojí za starou Blažkovou, jejím odstraněním zchladne CPU o 20 °C" ?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pasta Kaby Lake opět stojí za starou Blažkovou, odstraněním (pasty) CPU zchladne o 20 °C

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě: Také to bylo první co mně napadlo a moc jsem se divil. Nevhodná formulace, která dovoluje oba významy. Dokonce bych řekl, že formulace trochu víc odpovídá tomu ... zajímavějšímu výkladu ;-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Popravdě, oba dva neumíte číst. Domnívám se, že ta věta je v pořádku a každý kdo udrží myšlenku déle jak půl vteřiny by neměl v prostředku věty zapomenout co bylo na začátku věty.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Nejspíš proto, že už no-X nadpis opravil Jaroušku. :o))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podívej se do příspěvků George a Slavomira a pokus se odhadnout jak vypadal nadpis ještě před půlhodinou ;-)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavne, že si debil Crha kopol.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tady se zas sešli odborníci...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Je to záměr. Co by další roky prodávali, kdyby si teď každý přetaktoval Kaby Lake na 5GHz? :o) Poučili se ze Sandy Bridge, které přetaktované na 4,5 GHz slouží hodně lidem dodnes a nový cpu si nekoupí.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Presne, a po prichode Zen-u s obrovskou slavou predstavia "revolucny" Coffee Lake 6-core do domaceho desktopu za 450e a bude sa predavat ako teple rozky...

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No to bych zrovna netvrdil, 8/16 jaderny Ryzen dorovnana 8-jaderny HEDT Broadwell, cili ten uzasny 6 jaderny CoffeLake mirici na/do midrange bude bojovat s 6/12 jadernym Ryzenem ktery muze byt ale klidne o 100€ lacinejsi a kdyz se k tomu jeste prida ze Ryzen bude mit sva jadra k IHS pajena a Intel ta sva nikoliv, bude ten jeho zmetek CoffeLake ukazkovej propadak, jak kuli vykonu, tak prodrazene cene + k tomu za uziti pasty šedivky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

CoffeLake bude těžká rána pro AMD. Už teď jsou ty mainstream Intely s vysokým taktem rychlejší než Zen a jdou lépe točit.

AMD prohrálo.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Nudíš.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

mě zas nudí ten hype okolo Zenu, který se pořád nevyplňuje...

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Vsetci su experti na chemicke zlozenie a dlhodobu zivotnost tepelnych past asi.

Sa vam nikdy nestalo ze po rokoch na starych grafikach atd ked ste zhodili chladic ze uz to nebola pasta ale ztvrtnuty alebo inak znehodnoteny kus nejakej hmoty?

Ako viete posudit ze ta pasta co tam davaju neni zamerana na dlhodobu zivotnost?
Ako viete posudit ze pevne napajkovanie ihs na cip neposobi nepriaznivo ked sa roztahuje a ztahuje pri zahrievani a chlanuti.

Vseci ste tu PHD vedci so zameranim na naterialy, teplo a mikroobvody.
Urcite intel nema tych niekolko miliard v R&D a nema celu pechotu inzinierov a najmodernejsej techniky a testovania.

Netvrdim ze to nemusi byt kurvitko deluxe ale zase mozno to ma aj svoje dovody preco to tak je.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Duvod jsem vypsal nize, vzhledem k tomu, ze pasta mezi heatspreaderem a chladicem je to samy, tak kazdy kdo ma zkusenost s custom chladici a dava vlastni pastu, muze smele fusovat do remesla i Intelu, zadna velka veda.

Dubody proc Intel umele omezil vykon jsem popsal nize, proste to bylo az moc vykonny, to Intel nechtel.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Napadlo mi, že bager nemôže mať mozog. A ty to dokazuješ každou vetou. Hlave slovo "ztvrtnuty" to dokazuje. Len tak ďalej. Mimochodom, si jediný ktorý sa tu tvári tak ako ty píšeš o druhých. Choď sa hrať so svojim Androidom. To je jediné s IQ ako ty. :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"Ako viete posudit ze ta pasta co tam davaju neni zamerana na dlhodobu zivotnost?"

Protože za tři roky budou potřebovat prodat další procesory? :)

"Vseci ste tu PHD vedci so zameranim na naterialy, teplo a mikroobvody.
Urcite intel nema tych niekolko miliard v R&D a nema celu pechotu inzinierov a najmodernejsej techniky a testovania."

Realita světa (kterou si ne každý připouští) je ta, že možná až na pár individuálních výjimek není z těch miliard lidí nikdo výrazně moudřejší než ostatní. Všichni děláme chyby. Koukněte se třeba na špičkový lékařský výzkum. Ukazuje se, že půlka se ho nedá reprodukovat. A vy myslíte, že zrovna tepelnou pastu v procesorech řeší nějaký špičkově placený holista, který myslí na všechno...

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Proto se ma IHS letovat, Pasta je proste siditko at je jakakoliv.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

nic se nemá letovat, ať se vrátí procáky zpět, ať mají nožičky a chladič se nasazuje přímo na procesor.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze je to jasne. Intel chtel vyvinout co nejhorsi procesor tak, aby vykonove presahnul soucasny Skylake o mene nez 1% (nakonec to ze Skylake je o 3% rychlejsi nez Haswell se Intelu take prilis nepovedlo) a proste to nevyslo, Kaby Lake byl proste prilis dobry a procesor s takovym vykonem chtel Intel nabidnout lidem az za dva tri roky. Proto se Intel rozhodl pro jednoduche reseni, mezi procak a heatspreader narval pastu, ktera navysuje teplotu o 20 stupnu, tim se neda dostat na puvodne zamyslene frekvence a omezil vykon na pro Intel prijatelnou uroven. Lidi co si uzivatelsky pastu vymeni, neni mnoho, takze to Intel netrapi.

Paneboze, at je ten RyZen aspon trochu konkurenceschopnej.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Snad jo, pak možna Intel změní pastu aby byl nad RyZenem :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vidím to na klasické kurvítko, tj Intel nechce aby uživatelé procesor taktovali a tahle pasta je velice levné a elegantní řešení (a ještě jim ušetří výrobní náklady).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A jaká pasta je u Kčkovej CPU, předurčených k taktování ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To je ta o které je v článku řeč :)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

v podstate tam slouzi jako kazitko (nebo jak wift pise "kur*itko"), budme radi, ze zatim neni trestne (i kdyz technicky uz netrivialni) heatspreader odstranovat a ze tam zatim misto teplovodive pasty neni pasta tepelne izolacni (s tim by se lip branilo pretaktovavani procesoru a tim "uslym ziskum" [ve stylu "skod" vydavatelskeho prumyslu: "kdyby nepretaktoval, koupil by drazsi, takze nas okradl o xyz $])

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no jako uživatel i5 a i5k mohu říct, že opravdu ta i5k bez OC dosahuje vyšších teplot než i5. Zkusím změřit teplotu u té i5 a podtkatovat tu i5k na stejnou frekvenci a napětí jestli dosáhnu stejných výsledků, to by byl celkem provar kdyby K procesory měli izolační pastu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Maji ji vsechny soucasne procaky od insmelu...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ale ukazuje se že není pasta jako pasta a může pro K verze používat jinou, vy u té výrobní linky nestojíte.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je velice zajímavé, takže 80% overclokerů vlastně potřebuje lepší pastu mezi rozvaděč teploty a quartz a nepořizovat si naddimenzované chladiče, ale pšt...je to určitě podmázlé :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč Blažkovou???... (Eda Blažek) Já říkávám, že to stojí za starou Belu!

Mimochodem, každou pastu je třeba dobře rozetřít a přehnanou vrstvu setřít aby se naopak nestala tepelným izolantem...

Má zprostředkovat kontakt, neb kovové plochy nikdy přesně nedolehnou ideálně plochou, ani hlava motoru na blok ne, ale moc silikonu na těsnění pod hlavou motoru naopak způsobí, že pak foukne těsnění tlakem a teplem...

Analogicky u CPU i GPU. Všeho moc škodí, i lék je při předávkování jedem! Moc pasty je pak nikoliv tepelným vodičem i v mezerách kde kov ynedoléhaj, ale naopak izolantem a je jedno jaké je pasta značky... Toto je důležitější - ta co nejtenčí vrstva jen n avyrovnání dosedacích ploch :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ámen, škoda,že křemík a chladící prvky nejdou eloxovat

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kdybych si dnes chtel nutne koupit Intel tak sahnu jednoznacne po modelu Core i7-4790K:

-jelikoz ma nejvyssi zakladni a turbo frekvenci
-uziva operacni pameti DDR3, ne prodrazene a zbytecne DDR4
-nema orezanej o 1/3 svuj zakladovej substrat cim po nasazeni tezsich/tuchsich chladicu nepraska

Core i7 6700/7700K jsou votrepane ctyrjadra ktere Intel prosazuje v mid-range(stredni) tride jiz 10 let, odebral postupne pajeni jader k IHS, pridava do procesoru zbytecnou 4K grafiku, orezal u nich zakladovy substrat tak ze vyrobci alternativnich ucinnejsich chladicu musi k nim dobalovat kompenzacni podlozky aby procesor nepraskl a za tenhle shit mam za-platit 450€? necht si s prominutim nasere.

Dostupne 6-jadro tu jiz melo byt pred 3 lety, Intel si nasral do kalhot a to poradne, rozdil v IPC Haswell-Refresh - Skylake - Kabylake je -3/0/5%, fakt prima koupe.

Rozhodne se v Intelu rozhoupou az kdyz prijde na trh 8/16 Ryzen a pote budou sami rikat mi mame to sve cenove dostupne a nejlepsi vosmijadro, jenom aby ale neprisli po funusu s gombikem.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tvými argumenty, které platí pro lidi, jenž vlastní výkon odpovídající architektuře Core. A pořád zbývá hromada zákazníků, co si kupují novej stroj anebo jako já upgradují z před Core architektury a pro nás je Sky/Kabylake pecka.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

i7-6700K je lepší než i7-4790K. Dosahuje vyšších taktů, má vyšší IPC, celkem hezky se točí a když osadíte nějaké rozumné paměti, tak se výkon také zvedne právě díky těm DDR4. Ceny jsou dost stejné s DDR3, netřeba plakat.

Pořád se mi ale zdá nejlepší i7-5820K nebo sehnat bazarově i5-2500K/i7-2600K/i7-3770K a pořádné OC k tomu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

"Pasta Kaby Lake opět stojí za starou Blažkovou, odstraněním zchladne CPU o 20 °C" - Je to lež, já tu pastu odstranil a procák shořel...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

? doby kdy procáky hořeli kvůli chladičům jsou dávno pryč.
https://www.youtube.com/watch?v=NxNUK3U73SI

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vyrábí někdo kalibrované podložky na procesor s tím sundaným plechem? Kdysi byly procesory AMD holé, občas se ulomil kus křemíku na růžku a bylo zle. K dostání byly měděné podložky mezi chladič a substrát procesoru. Dneska by se to hodilo na Intely. A pak hromadně sundavat ta kurvítka..?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

taky jsem o tom přemýšlel, protože dřív to bylo u AMD zvykem a byl jsem na tom odkojenej. Problém je v tom, že u té patice 1151 chladič přitláčí na boku ten krycí plech a tím rovnoměrně přitláčí procák k pinům. To se ti bude špatně nahrazovat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jak říkám : Vyrábí někdo? Technologicky půjde o výlisek dle formy. Vystřihnout se to dá v jenom kroku na lisu. Doma to budu bastlit těžko. při odbytu 50.000ks je to jiná.. .-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To přece není otázka nějakého plechu, ale toho materiálu co spojí, dvě plochy aby si dokázaly mezi sebou efektivně předávat teplo. I kdybys to vyrobil z dokonale vyleštěného stříbra tak je to k ničemu bez kvalitní tepelné pasty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

siddhi: zažil jsi éru kdy se chladiče dávali přímo na procesor? Protože my se nebavíme o tom jak ten plech vylepšit, ale jak udělat aby chladič dosedl přímo na procesor a zároveň byl po celé své ploše procesor správně přitlačen ke všem pinům.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Siddhi je asi příliž mlád. Technicky to problém není. Jen ekonomicky. Kolik tunerů je ochotno riskovat drahý procesor a pokusit se ten kus plechu sundat. (Aby nedostali od mamky výprask). Samotný materiál, vylisování a vystřihnutí na automatickém lisu je za pár drobných. Ale návrh a výroba formy, otestování. Provize nějakému eshopu.. plus poštovné a vidím to v malé serii tak na 500,- kus. Aby to stačilo.... I když.. pokud se ukáže, že se tak dá stabilně procesor dlouhodobě přetočit o dost výš? Zajímalo by mě jak to bude se stabilním přetaktováním. Z uvedených okazů jsem pochopil nižší teploty a krátkodobý výkon. Efektivní přetaktování pro provoz 18/24 asi bude jinde?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nějak tě nechápu, tady není přece problém v tom "plechu" ale v tom co nejefektivněji přenést teplo na ten plech, či přímo na chladič. I kdybys připlácnul chladič přímo na CPU, tak stejně by to nemělo žádný smysl bez kvalitní pasty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Částečně máš pravdu.
Ale vem si přenos tepla, který ze dvou možností bude lepší, při kterém teplo urazí kratší vzdálenost ke chladiči a bude mít míň překážek v podobě přechodů?
1-nový styl-křemíkový procesor*pasta*heatspreader(plech)*další pasta*chladič.
2-starý styl-křemíkový procesor*pasta*chladič.

Při použití stejných past, bude starý styl vyhrávat. Při použití kvalitní pasty, která dokáže přenést velmi hodně tepla, v případě nového stylu a použitím nekvalitní pasty u starého stylu by se mohli výsledky vyrovnat.
Když použiješ kvalitní pastu v obou případech, tak bude situace jen o malinko lepší než při použití nekvalitní pasty, ale budeš ji v případě starého stylu potřebovat méně. Nový styl tak nejen zvyšuje odpor prostupu tepla, ale i zdražuje celou sestavu, protože zbytečně musíš kupovat drahou pastu kterou musíš mazat dvakrát.

Co bys jediného mohl proti starému stylu vytknout abychom ti to všichni uznali, jsou chladiče, které mají heatpipe součástí dotykové plochy heatspreadu bez patice pro roznos tepla. V tomto případě při rozměrech čipu by mohlo dojít k tomu že bude lokalně procesor nechlazen a nebo veškeré chlazení bude obstarávat třeba jen jedna heatpipe čím že se sníží chladící výkon. :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Chlapci jak bych vám to vysvětlil... Začneme u materiálů, které se nám v tomto tepelném sendviči objevují.

1. vzduch 0,0262 W/mK
2. bílá pasta mezi CPU a Heat Spreader >1 W/mK (tu zřejmě použil intel)
3. Heat Spreader - odhaduji nějakou slitinu železa (80 W/mK) cca 100 W/mK nebo se používají měděné s povrchovou úpravou - třeba pozink.
4. kvalitní teplovodivá pasta 10 max 15 W/mK
5. Měděná základna chladiče 386 W/mK
6. Heatpipes až 15.000x větší než měď

Takže z toho nám vychází, že pasta ať jakákoliv má především jiný účel než odvádět teplo. Ale vytlačit vzduch mezi dvěma materiály (styčná plocha), které tvoří přechod. Nejdokonaleji vyleštěný "materiál", který znám jsou ocelové laboratorní měrky. Jsou tak hladké že přiložením k sobě můžete skládat za lehkého stlačení rozměry s přesností na 0,00001mm a dojde právě k vytlačení téměr všech molekul vzduchu. Pár takových to "plíšků" stojí klidně 20tis :-) :-) :-)

Jak rovný a vyleštěný je povrch CPU fakt nevím, ale nicméně se vám ani za ideálních okolností nepodaří spojit tyto dvě plochy tak aby dokonale dosedly. Proto je tam pasta - která je několikanásobně učínější než vzduch. Ovšem použít tu bílou srajdu oproti kvalitní pastě nebo cínu (pájka) 66,8 W/mK to chce hroší kůži. Existují ještě tzv. tekuté kovy ty jsou kolem 80 W/mK, ale ten Vám to poleptá a v mnoha případech vyndáte po aplikaci s chladičem i procesor ze zamčené patice :-) :-) :-) jako kdyby se to svařilo (stejně se chovají ty měrky). A v případě sundaného HS si neumí představit co by ten tekutý kov provedl s povrchem CPU, jak hluboko by se prožral a narušil samotnou integritu CPU a už nikdy ten chladič nesundáte vždy zničíte CPU!!!!!!.

Slabé hrdlo je v tom že je tam 2x pasta. V materiálu HS problém není vůbec žádný :-) Nejefektivnějši chlazení tedy je sundat HS použít kvalitní pastu vrátit HS. Pastu nanést co nejtenčí ale tak aby nahradila ten vzduch. Já to dělám tak že lehkým tlakem a pootáčením HS do stran vytlačím přebytečnou pastu (ale CPU jsem takhle nekuchal asi 5 let).

Tak či tak je to velmi riskantní, nehledě na to že máte po záruce. Jestli si chcete takhle hrát a i nějaký výkon doporučuju koupit nějakého staršího Phenoma X3,4 seženete do 1500,- a nějakou kvalitnější desku AM3+ za 2tis na to taktování asi bych doporučil ASUS. Nejlepší je když je místo pasty pod HS pájka. Tekutý kov vám pomůže o nějaké 2-4 stupně oproti kvalitní pastě.

Stejně se bez těchto úprav dostanete lehkým OC (bohužel intel zamyká) na skvělé frekvence. Další zvyšování už je neefektivní, pro dosažení dalších 100-200MHz musíte k těmto šíleným úpravám přistoupit a spotřeba narůstá nelineárně. Dříve než-li dosáhnete teplot přes 75C většinou narazíte na limity procesoru...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

COOLLABORATORY Liguid Ultra, 273,- Kč, Tepelná vodivost [W/mK]: 82
Řekni mi jediný důvod proč si nekoupit toto oproti MX-4 (protože nevím co by bylo krom MX-2 nebo MX-4 past lepší) ? A s tím prožráním se procesorem, to sis vymyslel nebo máš nějaký zdroj?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sám jsem to zkoušel ještě na svém X3 710, nesundaval jsem HS a použil Liquida... Když jsem chtěl sundat chladič vytáh jsem CPU i s chladičem. Až pak jsem musel páčit a to dost brutálně abych oddělil chladič od CPU. A jak HS na CPU tak měděná základna chladiče byla poleptaná a nikdy jsem to z toho nedostal. Dost se to podobalo lapování :-) :-) Od té doby jenom kvalitní pasty. Těch 100MHz navíc za to opravdu nestálo.

Je to problém, většina chladičů ti nedovolí dokud ho nesundáš odemknout patici, a celkem jsem si oddech že deska přežila bez úhony.

Zdroje DiiT, PCT, Svethardware, najdeš určitě. Na DiiT to testoval WiFT

A nenašel jsem ani jeden link na nějakého koumáka co by si to lajsnul... tedy použít Liquid pod HS, jestli něco takovýho objevíš tak to sem prosím tě postni...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen troluješ. 1) Pokud provedu delid s liquide, tak budu chladič sundávat nejdřív tak za 5-12let a po takové době mi bude úplně jedno jestli je něco poleptané nebo ne. Dokud to funguje, nesundávám.
2) nevím jak je to s mědí, ale poniklovaná měď to má prej vydržet, jestli to vydrží HS ze kterého materiálu je nevím. Žádám zdroj
3) https://www.youtube.com/watch?v=isDkyCiqRAY

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zdroje jsem ti uvedl, najdeš tam podobné zkušenosti jako jsem získal já. Já ti nebráním to vyzkoušet, třeba budeš úspěšnější. Když to nebudeš sundávat tak OK, já sundával kvůli upgradu CPU... Osobně bych se bál použít to dovnitř HS. Vyzkoušej a uvidíš.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ty myslíš tyhle zdroje: "DiiT, PCT, Svethardware" ??? To jako fakt? Já myslel že máš na mysli nějaké kterým se dá opravdu věřit, jako třeba Toms hardware apod... Ale tohle... tohle pro mě není věrohodné.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mohla by se tím ve velkým živit nějaká firma - člověk by si koupil novej procák od intelu, vzápětí by si tam zašel, aby mu dali na čip chladič šitej na míru. Kdyby to dělali hromadně a měli to tímpádem profesionálně zvládnutý, tak by na to mohli dávat i standardní záruku. Pravděpodobně by to vyšlo i výhodněji než si na chlazení dokupovat nějakýho uber-vodníka (anebo chladit s tek. dusíkem :).

Asi tak jako bylo dřív standardem si nechat po nákupu novýho blokovanýho mobilu ho hned za pár stovek odblokovat (aktualizací fw). Ne že by to člověk nezvlád doma s nějakým hledáním po diskuzích sám, ale tady ten mobil moh člověk hned začít používat třeba s jinou simkartou.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Někde jsem viděl týpky co dodávali Intely už se sundaným plechem.. za příplatek samozřejmě...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Odpovím si dohledal jsem je.. http://www.alphacool.cz/produkt/Odstraneni_IHS_z_CPU_Intel_1150-1151_+_n.... Neberte to jako reklamu, ale já osobně bych žiletku na procesor do ruky nebral.. Ať to skusí někdo jiný,,

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Delid se dělá naprosto bezpečně a rutinně, když člověk ví jak na to. Dej si na youtube DELID a najdeš tisíc tutorialů.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nad jednou veci se jeste nikdo nepozastavil - IHS jsou nezridka take pekne krive. Da se to poresit zbrousenim. Cely proces i miru krivosti mam pekne zdokumentovanou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jak tak čtu domněnky ohledně umělého omezení výkonu Intel CPU, napadá mě zda-li by pro Intel nebylo výhodnější natvrdo omezit horní hranici napájení ? Tedy pokud by chtěl omezovat výkon. Tím nepopírám, že sundáním/výměnou pasty lze výše taktovat a tedy dosáhnout lepšího výkonu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ne nadarmo se rika hlavne nenapadne jenze porad zapominaji ze je tu plno "stouralu" kteri se radi podivaji pod poklicku (doslova) :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Sory, ale opravdu máte zapotřebí psát články jako nějaký bulvár? Stačí ten nadpis. Bohužel dneska se člověk už v Česku nedočká kvalitního IT webu.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

přinejhorším dostane radu ať si založí vlastní.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Co ti konkretne na tomhle vadi? Ze je tam nadpis jaky tam je a nebo Ti vadi obsah?
Ten clanek neni zadny bulvar, prinasi uzitecnou informaci o tom, co clovek muze cekat, pokud doma taktuje. To ze to Intel odrbava preci vi kazdy, komu neni 10let..v cem je problem?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

přesně jak říká tombomino, bež si na dětskej web kde ti řeknou jak je kabylake super procesor, ale proč to ti nesmí říct kvůli NDA, ale přetočili ho bezproblému nad 5GHz...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Asi tuším na jaký web narážíš a ten sem přestal navštěvovat nějakých 3-4 roky zpátky, stejně jako jistý DDblog, který sem opustil nějakých 8 let zpátky.
Aby bylo jasno, já neobhajuji Intel, já jen věcně kritizuji způsob jak je tato informace tady podaná.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

S tebou ve všech bodech souhlasím. Chodím tam jen abych byl v obraze. Ale co s tím dělat? Opravdu založit vlastní web a financovat to z vlastní kapsy, ale nestojí mi to zato, pár děckám dokázat že to jsou hlupáci. Mám skylake a už můj zájem o kebylake a coffelake celkem opadá a dokud se mi nezačne nějaká hra sekat, tak to celé dění budu sledovat jen zpovzdálí a kopírovat články se mi nechce.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Mno já stále doufám, že má naději web podávající čisté fakta bez jakéhokoliv přikrášování, bez jakékoliv náklonosti. Bohužel jediný web ohledně IT, který se snažil být neutrální prakticky skončil (mimo jiné údajně kvůli addblocku).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Celý článek je založený na jednom nepodloženém testu z nějakého fóra. Z logiky věci nelze nepodložený, neověřený zdroj podávat jako hotový fakt, což je přesně to co lze z nadpisu usoudit. Takhle pracuje s informacemi bulvár. Neříkám, že není tato informace zajímavá, ale není podložená fakty, tudíž nemůže být podávána jako fakt a hotová věc. Nechť si to každý přebere po svém, dneska si někdo na internetu uprdne a šíří se to jako lavina.
Tím nijak nechci obhajovat Intel, osobně této informaci sem schopen uvěřit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Podívejte pane, to máte jednoduché. Pokud neodpovídá vašim představám, co a jak se zde píše, tak prostě DiiT nečtěte. Já jsem přestal např. navštěvovat PCT a jsem velmi spokojený.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vsem mistnim komunistum.. Nikdo vam nebrani si koupit procesor, ktery je vyraben soudruhy v severni Korei.. Tim zasadite imperialistum zasadni ranu..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Á místní korporátní fašista se probral. Jdi kazit vzduch někam do mainsteramu k neziskovkám. Tohle je zájmový web. Jestli máš něco podstatného k tématu IT prosím. Jinak Ty správný weby šitý pro tebe dobře znáš ze svého cenzorského seznamu. Hanba.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Přiznám se, že není moc jasné, proč by mělo někomu vadit, že procesory s TDP 90W mají mají pastu šedivku mezi křemíkem a IHS. Pasta je pro tento účel naprosto dostačující, tak co se vám na tom nelíbí?

Za skoro stejnou cenu jako 7700K ($393)si můžete koupit šestijádro 6800K ($434) do socketu LGA 2011-v3 s TDP 140W. Pro 140W už pasta nestačí, tyto procesory proto mají IHS přiletovaný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Vadí to třeba proto, že to brání přetaktování? Navíc se jedná o TOP produkt za nemalé peníze a je takto podivně ošizen.

Představte si, že máte sportovní auto, ale když jedete rychle, motor sám začne snižovat rychlost, protože se přehřívá. Někdo tam zapomněl dát kvalitní chlazení, přece s tím nikdo víc jak 140 km/h nepojede.

Chápal bych šedivku na pentiích, i3 a tak. Ale na odemčených CPU to nemá co dělat. Zvlášť za ty peníze.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Myslim si, ze ludom, skor vadi, ze ta pasta je z kategorie uplny odpad ako samotny fakt, ze to je len pasta a nie letovany procak k IHS.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Berte to tak, že nic není zadarmo. Za cca 10% příplatek u K procesorů do socketu 1155 dostanete možnost si zvednout výkon o 10%, pokud Vám to nestačí, zainvestujte do LGA2011-v3.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

No mne prave pride, ze Intel tu pastu snad zadarmo dostal, ked je to taky odpad. Ako jednu z veci za ten 10% priplatok bych prave ocakaval lepsiu pastu ako blato... Bo ako nech sa na mna nik nehneva, ale cenova politika Intelu nie je zrovna moc prozakaznicka, takze by clovek za to ocakaval adekvatny produkt.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Adekvátní produkt je tady přece výborny Brigestol Ridge CPU AMD 28nm... bratru za 3500,-Kč. Sice nikdo neví jestli tam není ještě horší pasta, ale jinej procák zatím konkurence nenabízí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kouknul jsem na obrázky a mám dojem, že vrstva zbytků pasty mezi CPU a rozvaděčem je nějak moc silná. Je možné, že jsou rozvaděče špatně nalepené už při výrobě? Vypadá to, že rozvaděč dobře nesedí a je tam několik desetin mezera.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Je neuvěřitelné, kam dokáže sklouznout debata o tom, že Intel používá šmejd pastu, která degraduje jeho produkty. Co s tím mají společného Marx, Lenin, nebo politické "vyznání", to fakt nechápu.
Nestačí jen konstatovat, že je to šmé?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Může za to Babiš s Kalouskem, to nezakecáte!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mělo by si jich sednout všech šest, Babiš, Kalousek, Bohůš, Klaus, Stropnický i Nečas.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

U vašeho komentáře jsem se zasmál :) ... Vidíte co dokáže blbá pasta :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Už vidím tu novou revizi :-) Šup tam pájku povolit takty a máme nové CPU, ano je to hrozné šme :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pasta je geniální kurvítko. Za normálního stavu je "funkční" a procesor se uchladí. Při OC je nedostatečná a Intel si je toho vědom. Jak už tu někdo psal, OC Intel neustále potlačuje, protože jak zjistil se SandyB, je to proti obchodnímu záměru prodat rychlejší za víc. Navíc přesně vypočítat možnosti přenosu tepla z jádra na IHS když Intel ví tepelnou vodivost pasty a maximální příkon procesoru je hračka a je to pojistka, jak si zajistit netaktovat procesor na rámec "rozumného" určeno Intelem tak, aby se vlk nažral a koza zůstala celá. Zároveň pokud si někdo vymění šedivku za něco lepšího, ztrácí záruku. WIN-WIN pro Intel.
Další hypotéza je, že pasta časem ztvrdne a procesor se začne přehřívat až umře. Intel nepotřebuje funkční procesory 6 a více let, které s OC fungují dostatečně a není důvod kupovat nové stroje (viz opět SandyB).
Nezachytil někdo zprávu jak to bude s Ryzeny? Líza říkala že bude záležet na kvalitním chladiči. Při použití šedivky se ale smysl použití kvalitního chladice výrazně stírá, protože se prostě nepřenese teplo do chladiče. Budou pájeny?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

dost lidí říká/píše, že prý budou pájené, ale jestli tomu opravdu bude nevím.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Z jineho soudku - Stará Blažková je paní, co podává hodně informací, nicméně s diskutabilní kvalitou. To samo o sobě nehovoří o kvalitách paní Blažkové jako takové :-). Pasta zřejmě stojí za starou bačkoru.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Kde se v diskuzi ztratila pasta, že tu řešíte anarchochuligána? :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Třeba tím mysleli že kdyby toho anarchochuligána rozemleli na pastu a dali mezi CPU a HS tak by to fungovalo lépe než ta bílá srajda co použil intel. V tom případě by to bylo k tématu a zcela jistě by to bylo pravdivé konstatování :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty kokso, to bylo počteníčko.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.