Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Ve sporu s Applem přišel Samsung o jeden patent, další prý používá neoprávněně

Americká spravedlnost je zjevně poněkud účelová - i když tolik, jako ta naše, asi pořád ještě ne.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Myslím, že tohle vůbec nejde hodnotit selským rozumem. Je to souboj právníků o tom, kdo vytáhne lepší argumentaci a důkazy a ten víztězí nebo sebere "body". O nějakou spravedlnost tu nejde.

Stejně jde jen o jakési investorské blázniviny o procentíčka v marketshare, běžný uživatel ani třeba běžný jablečný či korejský vývojář s tím nic nenadělají. Prostě jiný svět, svět velkých peněz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Toto sa dalo cakat

Obama vetoval zákaz prodeje iPhonů a iPadů v USA, poškodil Samsung ztrátou 1 miliardy dolarů
6.8.2013, 15:15 | autor: David Ježek

Americký prezident Obama ukázal, že jej již definitivně semlela tamní kapitalistická mašinérie a slabošské politikaření. Vetoval rozhodnutí americké obchodní komise a tím hrubě poškodil Samsung...

http://diit.cz/clanek/obama-vetoval-zakaz-prodeje-iphonu-v-usa-a-vyrazne...

Komentář: Týden po Obamově vetu zakázala ITC dovoz smartphonů Samsung do USA
13.8.2013,

Patentový kocourkov v USA pokračuje. Nyní se ale karta obrátila, ITC prozměnu shledala Samsung vinným z porušování dvou patentů Apple a zakázala dovoz některých jeho produktů. Přijde Obamovo veto i nyní?
http://diit.cz/clanek/tyden-po-obamove-vetu-zakazala-itc-dovoz-smartphon...

To druhe Obama nevetoval.
(
Myslim,ze tym legitimizoval ochranu domacich vyrobcov v EU (tam sa snazi EU chanit open source Sw vyvijany so 70% obcanmi EU proti americkym korporaciam ako Microsoft)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ad patent na predikci, abych řekl pravdu, před iOS si nějak nevybavuji, že by toto měl nějaký systém, nezaměňujete to za T9@spol.?

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ten Apple už si snad patentuje i formát 16:9, když ho zavedl do posledních zařízení. Stále ale nečtu, že by se žalovali Číňani s těmi jejich kopiemi. Pokud tomu tak je, tak je jasné, že má Apple nahnáno.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

V článku jste trošku opomněli napsat, že publikujete nikoliv finální výsledek, ale průběžné výstupy soudu. Ta miliarda totiž nikdy nenabyla platnosti, po odvolání to bylo sníženo asi na půl miliardy. A nedávno k tomu bylo dalším soudem (dokonce tuším i jiný soudce) přidáno něco přes 100 milionů. Teprve tím skončil několik let trvající soudní spor, ne tím, že v nějaké fázi soud rozhodl o miliardové částce. Stejně tak publikujete různé dílčí argumenty jednotlivých stran jako jasné a nezpochybněné, ačkoliv průběh soudu jasně řekl, že to tak není. V tomto kontextu tedy není nijak paradoxní, že soud zrušil nějaký patent. Pravděpodobně měl dostatek podkladů pro to, aby jej zrušit mohl a měl. Navíc si nejsem jistý, že se jedná o finální verdikt, ale spíš půjde opět jen o průběžný výsledek, proti kterému se může Samsung odvolat (a určitě to i udělá).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.