Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Peter Sunde žaluje nahrávací společnosti za poškozování jména

Petera Sundeho bych nebyt nahravacich spolecnosti vubec neznal, ale diky tem idiotum mu fandim, aby jim u soudu poradne zatopil a museli mu platit milionove odskodne.

+1
+42
-1
Je komentář přínosný?

Je spoluzokladalem (ano, spoluzakladatelem budete doživotně, i kdybyste danou společnost pouze spoluzaložili a vůbec v ní dál nefigurovali) The Pirate Bay, takže ne že s The Pirate Bay nemá „už dávno“ nic společného. Prostě má! O co se v případě The Pirate bay jedná(lo) je jasné naprosto každému. Jednalo se prostě o zlodějnu a to bez jakýchkoli diskusí (ano, P2P je na rozdíl od obyčejného stahování zlodějna naprosto jednoznačná). A co bych v tomhle případě udělal já? Když tihle proletáři warezu a zlodějny, mohou všude do světa vykřikovat jak to žádná zlodějna není, tohleto bezplatné „sdílení“ a pořizování kopií, protože se vlastně nikomu nic fyzicky neztratilo, a na duševní vlastnictví a autorské právo, respektive licenční ujednání se nedá sáhnout, takže vlastně neexistuje, tak co jako, tak jaképak poškození jména? Na jméno se snad dá sáhnout? Ten člověk byl o něco fyzického okraden, nebo mu bylo fyzicky ublíženo? KULOVÉ se mu stalo a dle jeho vlastní medicíny, bych právě tímto argumentoval, udělal bych z něj kokota ještě před tím zbytkem co ho za něj bůhví proč ještě dodnes nepovažují a ten flastr, bych mu pro výstrahu zdvojnásobil :-D

+1
-117
-1
Je komentář přínosný?

Šup šup k psychiatrovi... Tohle už je počínající demence, to už chce léčbu:-)

+1
+61
-1
Je komentář přínosný?

To jo, to běž, hodně štěstí :-D

+1
-84
-1
Je komentář přínosný?

"O co se v případě The Pirate bay jedná(lo) je jasné naprosto každému"

Krom tebe, zda se.

1) To jestli jses spoluzakladatelem je irelevantni. Odpovednost neses jenom v dobe kdy jses majitelem; kdyz firmu / svuj podil prodas, od te chvile ma odpovednost novy majitel.

2) Jeden soud s TPB uz probehl (a byli odsouzeni). Kde byli tihle chytraci tehdy ? Hadam ze tehdy magicky poskozeni nebyli, to se stalo az ted, ze....

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

1) Tak já to zopakuji ještě jednou teda no ... Jsi-li spoluzakladelem čehokoli, máš s tím společné to, že jsi toho spoluklazadetelem. Je tedy naprosto lživé tvrzení, že s tím nemáš nic společného. O odpovědnosti tady nepadlo ani slovo ...

2) Mi je úplně jedno kdo kde byl nebo nebyl tehdy a tehdy, dneska je tam kam patří (vyfasoval flastr za to že se dopustil v důsledku toho nejhoršího a sice celý tenhle nelegální cirkus rozjel) a navzdory tomu čím se sami celý život hájili chce dneska nějaké nesmyslné odškodnění argumentujíc úplnými nesmysly, to je všechno co jsem chtěl říct a mínuska vocasů, co si život bez sdílení a zlodějny nedokáží už vůbec představit mě pramálo trápí :-D

+1
-58
-1
Je komentář přínosný?

Ty musis byt statni zamestnanec, nezamestnany nebo skolou povinny. Jinak si tve nazory vysvetlit nedokazu, protoze v Bohnicich snad internet povolenej neni, ikdyz teda to nevim.
---
Takze dle tve (ne)logiky, kdyz zalozis firmu na prodej telefonu pres internet a mas tisice spokojenych zakazniku, potom prijde clovek, ktery od tebe firmu odkoupi a zacne lidem posilat cihly, tak s tim zakladatel firmy ma co spolecneho, ze tu firmu zalozil a kdyz byla uspesna tak ji prodal. A to je dle tve logiky spatne a meli by ho za tu zlodejinu s posilanim cihel misto telefonu zavrit nebo jak si to predstavujes? (Je videt, ze te maji socani dobre podchyceneho.)

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Noo, výborně ... hoď něco relevantního, pak se Tebou budu možná zabývat, tukanů jsou strašné fronty :-D

+1
-37
-1
Je komentář přínosný?

ha, evidentne dosly argumenty.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

"Došly"? Neimplikuje to, že někdy nějaké byly? :D

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No ty mi Eričku stačíš ;).
Takže založíš potravinářskou firmu a budeš pěstovat mák a ten prodávat do Lidlu. Povede se ti dobře, vyděláš majlant, a na starý kolena firmu prodáš.
Nový majitel místo prodávání potravinářského máku bude prodávat opium.
No a pak na něj přijdou, a ty jako zakladatel firmy půjdeš sedět na doživotí. A tak je to správné.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

On ne, on rekne, ze tuto planetu stvoril (zalozil) buh, takze on za vsechno muze. :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ty máš nejspíš něco společnýho s píčama. Z jedné nedopatřením pocházíš. A už ti to nikdo neodpáře.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tak v tomhle směru jsme na tom všichni stejně .... ale tady to banda debilů stejně popře, protože kromě čučení na stovky hodin nakradených seriálů mají v hlavě úplně vymeteno a přírodopise chyběli, takže asi nepochopí cos tím chtěl říct. Faktem ale je, že zrovna od Tebe jsem čekal trošku jiný přístup k věci a když už poslední normální člověk na tomhle pohrobku CDR Martina Bartoňe začíná haprovat, tak je asi nejvyšší čas odejít. Sbohem ....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Tak jestli to takhle dopadne, tak se vlastně záměr mého příspěvku naplnil nade všechna očekávání :).

Teď trochu vážněji: jsi se svými úvahami prostě mimo.

1. Nikdy nikdo nade vší pochybnost neprokázal, že kopírování = krádež. Prokázat to totiž nejde a existuje na to jednoduchý důkaz: stačí jedno čestné prohlášení typu "kdyby to nešlo zkopírovat, nikdy bych si to neopatřil, ani za peníze" a celá teorie o krádeži se boří jak domeček z karet.

2. Mít s něčím něco společného vyžaduje trochu víc než být spoluzakladatelem. Např. Martin Bartoň, když už o něm byla řeč, s tímhle serverem nemá nic společného. Prodal ho, převedl veškerá práva na další subjekt(y) a od té doby s tím nemá nic společného. To, že server založil, neznamená de facto nic víc, než že ho založil. Já mám s tímhle serverem v tuhle chvíli reálně společného nesrovnatelně více než on, a to jsem byl jen řadovým zaměstnancem.

3. K otázce „na jméno se dá sáhnout?“ bych rád podotkl, že jsem toho názoru, že nedá. Dá se imho poškodit pověst, ale ne jméno, nicméně to je slovíčkaření. Můžeme se dlouze bavit o tom, jakou má Sunde pověst, podle mě lepší než my všichni dohromady, ale to je věc názoru. A i proto si myslím, že tenhle spor nemá úplně stoprocentní šanci na úspěch. Jako obvykle bude záležet na tom, jak se soudce vyspí - myslím, že nejen ve Finsku a obecně v téhle branži i o tom, kolik soudce od koho dostane.

Jedno pravidlo vždycky platilo, platí a platit bude: k soudu si nechodíme pro spravedlnost, ale pro rozsudek.

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

No, pánové, Vaše příklady s jinými firmami kulhají na faktu, že byly založeny jako "slušné" a teprve po prodeji začal nový majitel "páchat zlo". Což není případ The Pirate Bay. Ta po dobu celé své existence nezměnila své zaměření, takže už její zakladatelé jsou opravdu "navždy" spojeni s tím, co firma dělala a dělá. Tím netvrdím, že činnost The Pirate Bay je trestná způsobem, jaký propagují nahrávací společnosti. Specifikovat trestný čin někdy není triviální. Jestliže podám kolegovi nelegálně drženou zbraň a on s ní někoho zastřelí, nejsem vrah. Určitě jsem spolupachatel, ale ne vrah. To je "ten druhý". V případě torentů majitelé serverů minimálně morálně čistí nejsou. Tím ale nechci tvrdit, že jsem na straně nahrávacích studií. Oni prostě využívají toho, co jim doba umožňuje. Ale nepovažuji to za správné.
A k vykrádání zahraničních umělců v dobách Karlů Gottů a Haniček Zagorových můžu říct jen jedno. Doba byla pokřivená. Nebýt našich hudebníků, zahraniční hudbu by u nás nikdo neznal. A tedy by si ji i z tohoto důvodu nemohl nikdo koupit v originále. Takže zahraničním umělcům žádná finanční škoda nemohla vzniknout.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Erichu, Erichu. To že je spoluzakladatelem je nesmazatelný historický fakt, nicméně na nem nelze základat žádnou trestní odpovědnost. Vaše logika je Putinovsko - Kimovská, ocejchovat, odsoudit, hotovo, obhajoba je nepřípustná.

Vaše logika je taková, že každý řidič porušuje pravidla provozu, takže když vás zastaví policajt, tak vám rovnou bez primárního zdůvodnění flákne 20 táců pokutu, jste řidič a ten pravidla vždycky nějak poruší, tak to máte, jste nebo jste byl řidič, z toho už se nikdy nevyvážete.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No, aniž bych na rozdíl od Vás do toho tahal Putima a nebo Obamu, tak ohledně toho Vašeho přirovnání s PaCHem mám pro Vás špatnou zprávu. Ono to totiž tak nějak podobně u nás už funguje. A té protiústavní demenci se konkrétně říká tzv. „Objektivní zodpovědnost provozovatele vozidla“ a je to velice dobrý kšeft pro mafie na magistrátech…

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Afaik to funguje jen pro ty, co se nechaj ;). Ti, co se bráněj, na ty to neplatí, protože ouřada, než by si nechal z nejvyšších míst potvrdit, že to přehnal, což by mu efektivně shodilo všechny hračky do kanálu, vás raději nechá na pokoji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, tuhle Humlovštinu občas pěkně zneužívají (tzv. turboSPRDEL) a dokonce to sem tam kdejaký Kraj podrží. Zeptejte se kolegy Behemota, ten už Vás nasměruje na ty správné diskuse, kde se to docela zhusta řeší… :-)
Fakt je ten, že olomouckému soudu už došla trpělivost (neustále řešit tyhle protiústavnosti) a už podal k US návrh na zrušení této humlovštiny, tak uvidíme…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Díky za info, já už si říkal, komu se podařilo spojit se s tou správnou institucí, a oni v holomóci :). Jsem zvědav, jak to dopadne, ale s Rychetským v čele si moc naděje nedělám. Přijde mi, že celý ÚS s tím složením, jaké tam je, funguje na bázi /dev/random. Ale tak naděje umírá poslední.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Spíš funguje podle toho, jaká je aktuální politická objednávka. Víme jak Rychetský zalhal při schvalování Lisabonské smlouvy (kterou ani nečetl), mašíbl jeden…

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

spis /dev/temp neco se s tim jako dela a pak se to pred dokonceni smaze

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

/dev/shm

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to že někdo vymyslí onen institut pro ouřady, to bych do toho suchého příkladu nemotal. Ano být majitelem, provozovatelem, OSVČ a mnho dalších věcí v tomto státě (bohužel nejen tomto), znamená být buzerován těmi které financujeme.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pane bože, tady snad není jeden jediný člověk, který je schopen pochopit psaný text. Já někde tvrdím, že ten člověk má nějakou trestní odpovědnost? NE! To tvrdí soud, já NE, opakuji, já NE! Já jen tvrdím, že když jsi spoluzaložil společnost, tak není pravda že s ní nemáš nic společného, to je všechno, to tu je jak u blbých na dvorku a to doslova :-D

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

Ano, i když založil společnost, po té co s/v ní skončil, už s ní nemá nic společného.

Dovolil bych si připomenout rčení: "všichni jsou blázni jen já jsem letadlo". :-D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Typicky duchodce :-))

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Milý Erich Zann, Váš príspevok má 3 závažné chyby:
1. argumentujete logikou
2. argumentujete v neprospech pirátov
3. pre českých a slovenských čitateľov

ako by Nelson Muntz povedal: Haaahaaaaa!

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

To si samozřejmě uvědumuju moc dobře, že mé argumenty a poukazování na fakta jsou za prvé nepopulární a za druhé pro většinu "sdílečů" a "stahovačů" španělsou vesnicí. Kolik tak asi myslíte že tady má vohnoutů povědomí o nějaké historii TPB, respektive autorskému právu? 5%? To je klasika přece :-D

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

Je hezky kdyz se vyjadruje nekdo, kdo o tom ma nulovy povedomy. Na TPB byly vzdy ke stazeni jen torrent soubory a poslednich par let tam jsou dokonce jen magnet linky (text o nekolika desitkach znaku). Pres TPB realne nikdy zadnej warez netek a cela ta saskarna se soudama je jen hon na carodejnice kdy soudili bud patricny nevzdelanci (na tvoji urovni), nebo patricne uplaceny osoby.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tak Ty už jsi známé eso ... IGNORE ... hoď něco relevantního, pak se Tebou budu možná zabývat, tukanů jsou strašné fronty :-D .... mimochodem, když už jsi tak "sečtělý", termín ALIBISMUS, znáš? Asi ano, ale když Ti někdo dává něco zadarmo a ještě navíc out of law, tak si nevzpomeneš ... jako všichni vohnouti ...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

ked za tebou pride XY ze dobry den, nevideli ste biely golf, AB1254? Ty mu povies, ze ano, tam na rohu, 4ta ulica vpravo, tam stoji. O tyzden ta pridu policajti zavriet, ze si spolupachatel zlocinu, lebo XY ukradol biely golf... A pojdes sediet mily Zann. Co ty na to?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Osobne se nijak TPB nezastavam ani je neodsuzuji, protoze je to na nekonecnou diskuzi. Proste neco nejdriv prochazi, pak se to zarazi a osetri se to prislusnymi zakony a pak uz se to nesmi. Kluci se snazili bojovat proti systemu a prohrali.
Ale vadi mi stupidni argumenty: Jestlize nekdo zverejni databazi aktualniho umisteni automobilu kde bude i muj bily golf AB1254 jednoznacne za tim ucelem aby si ho kdokoliv bez meho souhlasu treba jen zapujcil a vratil (=nevznikla by mi zadna skoda) tak mi to opravdu bude vadit a budu toho dotycneho zadat aby toho nechal. Nejdriv po dobrem, pak pres soudy. Je otazkou zda budu mit dost prostredku na to abych se ve stavajicim pravnim sysemu domohl sveho prava.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Škoda by vám v každém případě vznikla, sice relativně malá, ale vznikla, protože při každém použití auta dochází k jeho opotřebení. Nehledě na základní kámen úrazu: když vaše auto bude používat někdo jiný, nemůžete ho používat vy. Zda zrovna chcete, nebo ne, v tom nehraje roli.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Ano, bránil byste se, protože je to vaše auto, Vy jste si na něj našetřil, koupil a spravujete ho, jenže to je ta jedna strana mince. Většina tohohle pitomstva tady stojí na té druhé straně, nikdy ničeho nedosáhli, nic nevytvořili, jediné co umí je konzumovat a to samozřejmě ideálně zadarmo, takže JIM, to určitě vadit nebude a zvěřejnění té databáze budou vítat s oslavným hýkáním "Tak, a má to, hajzl, ať mu to auto opřou o první kandelábr, když já jsem hovado a nemám na to si pořídit vlastní auto, tak on ať ho taky nemá" ... a takových je tady drtivá většina ...

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

zadarmo? ked bol rapidshare mal som ho predplateny, lebo to bola sluzba ako sa patri na 21. storocie. Teraz za normalnych okolnosti sa mali dohodnut, navysit pausal a mohli obaja zarabat. Ked ale moje peniaze vydavatelia nechcu, tak ich mat nebudu.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Logika? Skutečně? Cituji: "ano, P2P je na rozdíl od obyčejného stahování zlodějna naprosto jednoznačná". Takže vlastně vůbec nejde o díla a jejich šíření? Jde o to kudy se šíří? No ne, zajímavé, že o tom copyrightové zákony vůbec nic neříkají. Těm jde o legalitu zhotovení kopie, jak ji transportujete už je z jejich pohledu jedno.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Další trubiroh :-D prosimtě přečti si, co je napsáno na každém pitomém CD o tom jak s ním můžeš, pokud sis ho řádně zakoupil nakládat, pak se zamysli nad tím co je to P2P a pokud nemáš v lebce úplný prejt, tak okamžitě pochopíš, že P2P je JEDNOZNAČNÉ porušení toho co sis přečet .... milionkrát omletá a milionkrát vysvětlená věc a furt se najde někdo, kdo jakoby se narodil včera.
A samozřejmě úplně nejoblíbenější argument českého konzumního zlodějstva "však tam žádný warez není, tam jsou jen odkazy na něj, tak co" ... to je tak blbé, že to až mlátí dveřma ... Takže specielně pro Tebe, ANO, jde o to (bohužel, já bych to považoval za zlodějnu úplně všechno samozřejmě) JAK se šíření provádí. Zatímco P2P je naprosto jasně porušování zákona (zkus si to taky někdy přečíst ať máš alespoň rámcový přehled o co jde) tak stahování (nikoli upload), nelegální není, je to zlodějna, je to nemorální, ale ne nelegální. Fakt nepiš a nedohaduj se o věcech o kterých hovno víš ...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

S dovolením budu psát co si myslím, i když třeba budete skákat jako tajtrlík. Já i nějaký ten autorský obsah dělám, tak si myslím, že alespoň rámcově vím o co jde. Myslím že i toho ročně nakoupím či shlédnu v kině dost na to, aby mě nějaké pako označovalo za konzumního zloděje.

1. Na CD se obvykle píše všechna práva vyhrazena. V ČR "ta práva" definuje autorský zákon č. 121/2000 Sb. Můžou si tam napsat i více, ale pokud je v rozporu se zákonem tak to má nulovou hodnotu.
2. zodpovědný je ten co obsah poskytuje, což není torrent/stahovací server, ale sám uživatel, který tak koná!!! Důležité je CO! poskytuje ne jak.
3. P2P ani torrent není nelegální. P2P je princip propojení klientů v síti, nic víc nic méně.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

To je prave ten problem - ten, kdo poskytuje torrenty se na rozsirovani podili uplne stejne jako ten kdo ta konkretni data sdili. Bez ohledu na to, ze bude stale opakovat ze sdili "jenom" soubory o velikosti par b.

Kde by ty miliony lidi vzali ty torrent soubory kdyby neexistovaly servery, ktere je poskytuji? Pricemz provozovatele serveru nasledne vydelavaji na reklame.

Kdyz jde lupic vyloupit banku, jeho ridice ktery ho tam dovezl taky odsoudi za spoluucast aniz by sam neco ukradl. Stejne tak torrent servery jsou zpusobem, jak se autorskym zakonem chraneny obsah dostane k milionum lidi kteri by se bez torrentu k nemu nedostali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A taky se na tom rozsirovani podili vsichni, kdo vlastni kabely pres ktery to tece. A taky google, bing a dalsi vyhledavace, ktere umoznuji takovy obsah najit. A vlastne taky elektrarny, ktere poskytuji elektrinu potrebnou k behu vsech zarizeni, ktere se na tom rozsirovani podili...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tou posledni vetou by ses v prvni rade mel ridit ty. Ale tak aspon si dukladne vsem dokazal, ze si ten kosoctverec...

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Koncept sdílení umělecký děl za účelem (mimo jiné) ušetření nákladů konzumentů tu byl dávno před internetem. Sám ho pravidelně využívám, už mnoho let a jako zloděje mě nikdo v této souvislosti neoznačil. Přitom, kdybych si díla, která jsem takto zkonzumoval, stálo by mě mnohem víc a umělci by měli větší zisky. Uhodneš, co je tím systémem?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

"P2P je na rozdíl od obyčejného stahování zlodějna naprosto jednoznačná"

Asi nevite ktera bije co.
A ted bych prosil o legalni zpusob ziskani hry WoT bez pouziti P2P (je to jen jeden priklad z mnoha)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze im sud spravil radost, cez odvolanie to uz neprejde a bude pokoj - titulky v novinach uz maju. A jeho protizaloba... som trochu pesimista a asi to nepretlaci

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Z toho vyplyva, ze krast se nema!
Ale hlavni pouceni je, ze kdyz uz zprostedkovavam nelegalni cinnost, tak na tom aspon kuwa nevydelavam ne?:o))) Za blbost se plati:) Bude holt muset pustit chlup z toho, co mu ten business vynesl. Jinak opet se budu opakovat a je to jak hazeni perel svinim, ale opravdu by neskodilo troska kritickeho mysleni na tuhle kauzu, kde jedine, co o tom vime, jak si kluci TPB hrajou na chudacky a ublizenecky ....

P.S.: Co se tyce poskozovani sveho jmena, to uz je uplne absurdum a vysmech nam, kterym bylo aspon trosku dano:o) Hadam totiz, ze soudy o nicem neinformovaly, protoze jsou vazany mlcenlivosti .... veskerou "reklamu" na sve jmena udelali hlavne tim, jak breceli a stezovali si do medii:o) O Kajinkovi by se taky nevedelo, kdyby 40x trestany recidivista neplakal do kamer, ze je to nevinatko:o)))))

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Je vidiet ze ho vsetky tieto tahanice poznacili. Porovnajte si tvare z tohto clanku a z http://diit.cz/clanek/peter-sunde-z-pirate-bay-odsouzen-ve-finsku-k-poku... .

Inak, kludne by si mohol zalozit bitcoinovy ucet a poprosit vsetkych, ktori vyuzivali TPB, nech mu prispeju na pokutu. Mozno by sa mu aspon cast vratila.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.