Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pětina loni prodaných smartphonů měla dvoujádrový procesor

Cokoli má více jak 2 jádra do telefonů nepatří,to ať si nechají pro tablety kde se může použít kapacitně větší baterie.Ať se raději u telefonů zaměří na spotřebu a výdrž.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jedn krok kupředu, dva zpátky ?
Stejnej žblecht se před časem říkal u u PC, že ? ;)
S tím, jak náročné aplikace již na mobilech běží jen víc a víc a víc jader, GHz.... - o neoptimalizaci webu nemluvě. Spotřebu a výdrž by sice uvítala spousta lidí, ale většina bude bohužel víc nadšených, když jim posviští nejhezčí hry a jiný ptákoviny ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Taky se už nemůžu dočkat, až si budu na mobilu ripovat bluray disky, sakra...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jaký smysl má srovnávat mobilní telefon s PC? Mobilní telefon = "mobilní" (očekáváme maximální přenosnost, tzn. mimo jiné výdrž baterie) + "telefon" (primární účel zařízení je telefonování). Vyšší počet jader ani vyšší výpočetní výkon nijak nezlepšují ani mobilitu, ani kvalitu/komfort telefonování - spíš naopak.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Autor IT magazínu a nechápe smysl ? ;) Kolik dnešních mobilů nemá internetový prohlížeč ? wi-fi, GPS,... jaký je zásadní rozdíl mezi dnešním mobilem a PC ? že se snažím, názor no-X je přece vždy nej :D

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

"jaký je zásadní rozdíl mezi dnešním mobilem a PC ?"
Asi ten, že většina lidí s sebou netahá PC, ale mobil ;-) Chápu, že je velice těžké při současné úrovni globální marketingové masáže posuzovat foťák podle toho jak fotí (nikoli podle připojitelnosti k facebooku) a mobilní telefon podle toho jak je mobilní a jak se s ním telefonuje (nikoli podle výpočetního výkonu nebo značky), ale stále to nemění nic na tom, že každý přístroj má určité primární určení a pokud jej uspokojivě nesplňuje, pak asni přidání stopadesáti polovičatých fíčur kolem zásadní funkční defekt nedožene.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No to je zásadní - tahá sebou mobil, který je hardwarově prakticky shodný s běžným PC, výkonově předčí PC, kteří ještě někteří doma používají...
Mobil se stal univerzálním mobilním zařízením pro cokoliv - on také je nějaký mobil, který neumí telefonovat, nebo není mobilní ?? Mám mobil, který při režimu "telefon" (pár hovorů a SMS denně) vydrží 5 dnů, ale má OS, wifi, GPS, foťák, svítilnu, přehrávač MP3, - je tedy lepší pro občasné mrknutí na net s sebou nést zvlášť notebook, pro GPS samostatnou navigaci, na momentku otevírací doby lékaře fotoaparát, svítilnu a MP3 přehrávač ??? já tedy sebou batoh zbytečností navíc nosit nemíním ;)
Jestli Vás někdo marketingově masíruje, tak se asi necháte, běžný foťák taky většině lidí nahradí postupně lepší mobil (ani kompakt sebou prostě nenosím "pro strýčka příhodu" pořád sebou).
Hodnocení podle značky je co ? To praktikujete ? :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Proč by mobil nemohl být srovnatelný s PC? Jedno pomalé jádro zastávající základní mobilní funkce, spotřeba stejná jako jednojádrové mobily, a více jader pro případy, kdy je jich potřeba, mi v dnešní době plné power-gatingu přijde celkem smysluplné. Jen si to představte - máte na tom zařízení vše stále po ruce - může mít malý display, malou váhu a velkou výdrž na baterii. Přijdete domů a jedním kabelem ho připojíte k nějakému externímu boxu s výkonnou grafikou, kde máte zároveň i periferie, a můžete rovnou hrát i náročné hry. Budete potřebovat vetší display na cesty? Vezmete si sebou takový display v tašce, místo celého notebooku, třeba i s klávesnicí. A po celou dobu to zařízení bude fungovat jako mobil, bez kompromisů. Trochu si to představuju jako PipBoy z Falloutu (jen ne v tom jejich retro stylu). Je z podivem (a nagger v tom má pravdu), že jste tady tak zaseklí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ... prijdu domu, pripojim do mobilu napajeni, opticky kabel pro data a hadicky vodniho chlazeni a muzu parit :-).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, s tím se dá souhlasit, ale jaksi jste nepochopil, že zde mluvíme o smartphonech. To nejsou obyčejné mobilní telefony, ale tzv. chytré mobilní telefony. Jestli tento rozdíl nechápete, tak nechápu, co tady na tomto technickém serveru děláte.
Smartphony jsou naprosto jiná kategorie a nejsou určeny pro každého.
Kdo chce čistě jen mobilní telefon na volání a SMS a dlouhou výdrž na baterii, pro toho tu je král mobilů Nokia 6310i (sám ji ještě mám, když jedu někam do divočiny, 14 dní na jedno nabití jako nic).
A Tegra3 je i pro smartphony, HTC One X je toho důkazem, takže v tomto ohledu naprosto lživý článek.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že díky vám vím, co kde mám nebo nemám dělat ;-) Pokud byste se ale namísto hodnocení mé osoby seznámil s výsledky libovolné ankety či výzkumu mezi uživateli smartphonů, zjistíte, že suverénně nejčastější požadavek je vyšší výdrž baterie, nikoli vyšší výpočetní výkon nebo další funkce :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Že uživatelé nejčastěji požadují výdrž baterie, přece vůbec neznamená, že by ostatní schopnosti nechtěli. Nepřijde vám tenhle způsob argumentace ve stylu diskuzí novinky.cz trochu pod úroveň?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja Ti nevim, sa tesim na dobu, ked sa zbavim notebooku ... rezim x+1 slabe jadro ktore umozni telefonovat/SMSkovat a mailovat je idealny. Ja chcem mat vsetko v telefone, prist do prace strcit do dockiny a normalne s tym robit na 24"+ monitore, ked sa zapnu vsetky jadra, nech to maka kludne s prikonom zvaracky .... to iste doma ak bude nutne, tak to pripojit do dockiny pri telke s bezdratovou klavesnicou a mysou spravit co treba a je hotovo ... tomuto hovorim "vreckovy pocitac" ... :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Taky na to cekam, bohuzel se asi nedockam. Ten vykon by klidne mohl byt v te dockine, nemusel by byt nutne v telefonu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tegra 3 je třeba v HTC One X. Docela vážně uvažuju, že ho koupím :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

To víš, tady jsi na tydiitu. Tady se Tegra 3 prostě do mobilu dát nedá, i když má menší spotřebu než Tegra 2. A že je v několika smartphonech už teď, no nevadí, to se nějak zamaskuje :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Htc One X se mi puvodne taky libil, ale kdyz jsem zjistil, ze je baterie pevne v telefonu a neni pritomny zadny microSD slot, tak jsem se rozhodl pro Samsung S3. Ten oboji ma a navic vyhrava ve vsech srovnavacich testech.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.