Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PlayStation 3 definitivně pokořena

Je to jen další ukázka k čemu jsou vlastně ty ochrany dobré. Uživatelům působí problémy. Pirátům a hackerům jsou dříve či později k smíchu.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby ta ochrana nebyla odfláknutá, nedostali by se tam takhle snadno. Je to prostě souhra chyb v implementaci tý ochrany, která to umožnila.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak by se tam dastali o mesic dva pozdeji, ale dostali. Diky ochranam je to vsechno prodrazeny a naprosto zbytecne.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ani jedno tvoje tvrzení můj komentář nepopírá :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

http://www.eetimes.com/discussion/break-points/4027546/Code-Getting-it-R...

The cost of verification: 25 to 30 person years of work! At a loaded cost of $200k/person year, that's over $5m, or about $700 per line of code.

Formal verification is twenty times the cost of writing the stuff in the first place.

... chci videt jak nekdo bude cely operacni system PS3 formalne verifikovat. To by je vyslo levneji rozdavat hry zadarmo. A bez formalni verifikace je nalezeni chyby jen otazkou casu ... protoze nejaka tam urcite bude.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Btw. getRandomNumber() je převzaté z xkcd. http://xkcd.com/221/
Pro pobavení přidám http://xkcd.com/327/

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Poznamky:

1) obrazek s /dev/random je podepisovaci kod pro Wii Homebrew channel (a tam je to udelany spravne) oni akorat museli udelat stejne DRM aby tam doma "uvarene" aplikace bezely v ramci toho systemu co to overuje.

2) Celkem se to pohlo dopredu, uz jsou odvozeny firmwary i pro nejnovejsi verzi, momentalne se pridavajifunkce peek/poke takze skutecna doba piratu
je uz blizko (ti co uvolnuji firmwary to tam nedali aby se vyhli zalobam) Osobne se tesim na nejaky ten "azbestos" tj linux pro Slim i pro Fat PS3 ktery pobezi v ramci GameOS (coz je v podstate totez jako OtherOS (budiz v kremikovem nebi) jen bez HW restrikci)

3) pro pobaveni vsechny dosud zname klice

https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AmWh9I5NKgNddE5NcnlxdHk3Nm9IYVR...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, že Sony na PS3 namá zase tak slabou ochranu. Uvědomujete si že 4 roky je rekordní výdrž? A kolik předraženého software (her) se za tu dobu na PS3 prodalo? Sony určitě počítala s tím, že ta ochrana bude prolomena mnohem dřív a to, že se tak nestalo, jí umožnilo pěkně si namazat kapsy.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ono to zaznělo i v té prezentaci od Fail0verflow, že komunitu naštvalo až odstranění Linuxu z PS3 (a to i zpětně). Do té doby se o hacknutí PS3 nikdo moc nesnažil. K prolomení PS3 tak došlo za rok od odstranění Linuxu, což je zhruba stejná doba jako u X360 - ona i to zabezpečení na obou konzolích je přibližně na stejné úrovni.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak zase netreba verit kazdemu nezmyslu. PS3 bola problem a argument o "nastvanosti" komunity je, mierne povedane, usmevny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Usmevny mozna, nicmene uveritelny. Dokud na PS3 fungoval linux, lide, kteri ho pouzivali, nemeli duvod se v tom stourat, protoze byli spokojeni a nepotrebovali PS3 hackovat. Zatrhnutim linuxu u slim varianty a zpetne i u fat, si SONY vytvorilo skupinu "nepratel", kteri se s tim proste nesmirili a pracovali na tom, aby ten linux dostali zpet. A priznejme si ze na PS3 linux nepouzivali zadni tupouni se schopnostmi maximalne vlozit disk a stistknout PS tlacitko na gamepadu, ale prevazne lide s vysokoskolskym vzdelanim a znalostmi na tak vysoke urovni, aby byli schopni tu ochranu rozlousknout. To jak k tomu doslo a o jaky Epic Fail se jedna je jeste usmevnejsi. To je pro zodpovedne lidi na harakiri.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Okrem toho nevidim nejaky velky vyznam v prevadzkovani linuxu na stroji s hardverom typu PS3 pre bezneho majitela PS3 (mozno konecne nejaky ten mkv player schopny citat aj titulky :o)). Bezny majitel hernej konzoly v sucasnosti chce hlavne kvalitny a lacny (najlepsie zadarmo) sietovy multiplayer a ten prave PS3 ma, ale obavam sa, ze nestandardne fw budu intezivne na PSN banovane.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ale jsi srozumen s tim ze existuji lide, kteri zkouseji veci jen z duvodu "Protoze to jde" a mají to za zabavu a traveni volneho casu? Ja napr. od vydani PS3 cekam na moznost spousteni homebrew. A to kvuli lepsimu mediaplayeru (nejlip kdyby naportovali mplayer) a hlavne kvuli emulatorum jinych systemu. Az na vyjimky jsou pro me totiz hry na PS3 nezajimave a mnohem vice se zabavim napr. u her z N64, PSX a i starsich vykopavek. Mit tohle vsechno v jednom systemu je pro me proste lakave.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nejen "protože to jde", ale taky proto, že poměr cena/výkon u Cell procesoru je víc než lákavý pro náročné výpočetní operace. Není to pro úplně typické PS3 uživatele, ale třeba USAF toho využila. A od tohoto typu uživatelů je k hackerům o něco blíž než od gamerů.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

jj taky jsem někde viděl nafocenou výpočetní farmu PS3

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja rozumiem velmi dobre, ale skus si lepsie precitat moj prispevok - pisal som o beznom majitelovi hernej konzole. Okrem toho player som prave spominal ako jednu zo zmysluplnejsich veci. A kupovat PS3 na hranie PSX a N64 hier povazujem za velky luxus.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jsem bezny uzivatel herni konzole, i kdyz ja jsem z tech kteri ji kupovali jako BD + vsechno mozne player s moznosti si na tom strihnout (az vyjdou) pokracovani mych oblibenych titulu z PS2 (napr. FF,GoW,GT). Linux jsem na nej nikdy neinstaloval a ani to nehodlam delat. Ale chapu ze jsou lidi kteri Linux na PS3 dokazi vyuzit a to jak k praci nebo k zabave. Paradoxne diky tomu ze Sony zatrhlo vec, kterou jsem nevyuzival, se muzu dockat toho co jsem si vzdy pral a to mit jeden univerzalni (nePC) system pro zabavu, tedy multimedia, next-gen hry a v mem pripade i retro-gaming s gaucovym stylem pouzivani. Ne, opravdu jsem PS3 nekupoval kvuli hrani PSX a N64 her, ale kdyz nad tim premyslim, 8000 bych za takovy system klidne dal i kdyby to nebyl PS3 ale mel jeji multimedialni moznosti. Neni to nejak premrstena cena, kdyz si promitnu tu obrovskou nabidku spickovych her, ktere za celou historii vznikly a u kterych se dovedu kralovsky zabavit.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak to mas pravdu - na platformu PS za celu jej existenciu vzniklo mnozstvo vybornych hier a samotna PS3 je v sucasnosti najlepsi herny system na trhu (komplexna vybava a multiplayer zdarma). Ja vsak jeho hlavne slabiny vidim hlavne v jeho lokalnej podpore. Tu, v SR, je podpora prakticky nulova, v CR je to podstatne lepsie, ale stale je to slabe.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Me prijde uzitecne, mit v takove konzoli i normalni OS. Jednak pro moznost plnohodnotneho browsdani, a potom pro takove to psani referatu do skoly, male domaci agendy a pod. Proc kvuli tomu mit dalsi pocitac, ze?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pisanie referatov a vedenie domacej agendy na PS3 povazujem za prakticky nezmysel. Urcite sa najdu ludia, co sa budu snazit dokazat, ze sa to da (a ono sa to vlastne da :o)), ale je to take to v istych komunitach oblubene "vyrabanie svajciarskeho nozika" - pouzitelnost na vsetko a na nic. A vacsinou dnes clovek kupuje hernu konzolu do bytu a nejaky ten "pocitac" uz ma a nie opacne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Budiž tento případ dalším příkladem toho, že ochrany proti kopírování v IT prostě fungují omezeně dlouho(obvykle velmi krátce).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Čekal jsem, že WIFT s tímto článkem přisviští hned 3.1. :-)

Každopádně geohot pirátství nepodporuje (alespoň se tak tváří), viz jeho stránky:

i do not condone piracy
would be pirates, don't waste your time

Jediný, koho tohle může poškodit jsou vývojáři her, konzoli si stejně koupit musíte. 99,9% majitelů PS3 je nějaký linux ukradený.

Každopádně shánět někde 50GB image a ještě riskovat že si "bricknu" konzoli, z toho už jsem dávno vyrostl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Nemyslim si, ze jediny koho to muze poskodit jsou vyvojari. Podle me Sony hlavne vydelava na prodeji her, dostava z nich podily. Takze pokud klesnou prodeje, tak i sony prijde o zisky. Konzole snad i dotuje, nebo uz vyrobni naklady klesly? Nejsem si jist, ale urcite na nich nevydelama nejak zavratne moc, pokud vubec.

A shanet nekde 50GB image? Uplne stejne jednoduchy jako shanet 6,5GB image. S dnesnima rychlostma internetu je to rano stazeny.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

no nevim, ale je to imho stejny riziko jako nahrano noveho oficialniho FW... ani tam ti nikdo prakticky nedrzi zaruku na to kdyby se to "nahodou" potento...

A vzhledem k faktu, ze Sony prodej castecne postavila na tom, ze tam ten linux proste fungovat bude je toto pouha adekvatni reakce uzivatelu a ja ji fandim. A uprimne, pokud Sony udela podraz tohoto druhu, tak jsem ochoten risknout nahrani neoficialniho FW a v pripade "podelani" konzole timto FW ji strcit do mikrovlnky a vyreklamovat. Rozhodne nejsem priznivcem tehlech "vychcanych" reklamaci, ale v tomto pripade plati "Zub za zub, oko za oko." howgh

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.