Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Dostane Playstation 4 externí grafickou kartu pro virtuální realitu?

"O ničem výkonnějším nelze příliš uvažovat, celý komplet včetně headsetu se bude prodávat za $399, přičemž při nákladech na distribuci, reklamace ap. musí zbýt prostor pro třeba nízky, ale nezáporný zisk."

No konzole se vzdy prodavali pod cenou, takze tohle platit nemusi ani tady.

Spis by me zajmalo jak by ta externi grafika byla pripojena. Nejsem si uplne jistej jestli by na to ta USB3 stacila nebo jestli pri designovani AUX portu premysleli takhle dopredu...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je jak by se onen box připojil, pokud vim, tak APU v PS4 nemá žádnou externí PCI-E a pod. Samo sebou by to šlo řešit ještě na tvrdo, ala prostě by to mělo HDMI in a obě GPU pracovaly total nezávisle, každá pro jedno oko, i tak ale mi to přijde jako celkem fantasmagorie, kor ta nízká latence pokud by to bylo řešeno takhle.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je tam druhý APU, tak můžou bežet paralelně na stejnejch datech a jenom se synchronizovat, na to neni potřeba velká propustnost

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby bylo v te skatuli GPU, jak by se pripojilo - pres USB? V PS4 neni zadna moznost pripojit externi grafiku na pouzitelne urovni.

Co by tam ale byt mohlo je procesor na pocitacni 3D obrazu z 2D obrazu jako to delaji nektere 3D televize nebo prehravace v pocitaci, takze by se to pripojilo na HDMI. Nebo procesor dopocitajici chybejici snimky.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Technicky vzato, pokial by to bola externa grafika, tak ja by som to prepojil cez HDMI, cez ktore by sa namiesto obrazu posielali data pre externu grafiku. Tym padom by bola prenosova kapacita 10Gb/s k externej grafike pomerne slusna.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Presne tak. Kdo rika, ze se musi po HDMI posilat jen obrazova data, kdyz z toho muzou relativne jednoduse datovou sbernici.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No jedna vec je co umoznuje protokol a druha, co podporuje HW. Zvlast kdyz dnes graficky karty neumej ani HDMI-CEC.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zbytečný krám, na který se bude po měsíci "používání" prášit - VR headset, akorát v tomhle případě ty krámy budou dva :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Další důvod přijít s PS5 co nejdříve po vyladění 14nm i když jako fanda VR jim fandím i s tímhle.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze MS i Sony cekaji na kombinaci Zen+GCN. casove jim to vychazi na testovani v roce 2017 a prodej konzole 2018. nVidia by mozna dokazala udelat konkurencni SoC s ARM nebo Power CPU, ale podle me do toho kvuli zachovani kompatibility nepujdou. Pro Intel to nejspis nebude zajimave kvuli marzi.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.