Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pragmatický Valve: počítače Steam Machine uvedeme až příští rok

No a s tím je spojena jedna otázka. Jak to bude s výrobci hardware? Už se ví něco bližšího? Tedy či bude nabídka zahrnovat železo od všech hráčů na trhu nebo bude tvořit protipól konzolím (tedy výhradně kombinace Intel+nVidia)? Mluvíte totiž o ovladačích obou výrobců, ale já vidím v produktech Valve loga a tedy sympatii jen k jedné značce..

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ono se není moc čemu divit nVidia se přidala k projektu dříve, každopádně AMD teď podporu pro Linux taky začalo dohánět a myslím, že nakonec nebude o Steamboxy s AMD nouze.

http://steamcommunity.com/groups/steamuniverse#announcements/detail/1841...

Sám se těším na Steamboxy s Broadwellem a GT4 ... pokud mi je teda někdo vydá, jinak si ho budu muset postavit příští rok sám :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To bude i tym, ze najpelsie zelezo pre Linux je stale nVidia, hlavne vdaka omnoho lepsim Linuxovym ovladacom.
AMD vsak hodne otvorila kody a nvidiu milovymi krokmi dohana. Dnes uz je to v tako stave, ze i AMD grafiky su pouzitelne na hranie na Linuxe.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

heh jasne, zoberie sa APU, nainstalujeme BSD a mame, pockat, mame PS4 :-)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Mame PS4 na ktere nepujde spustit zadna PS4 hra, navic bude 2x drazsi nez skutecna PS4 :-)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No schválně jsem to před pár týdny vyzkoušel. Po roce, co jsem nad AMD zlomil hůl a přešel na nVidii. Vzal jsem starý notebook s AMD APU, který jsem dřív používal jako hlavní stroj, nainstaloval nejnovější Catalysty a spustil Dotu 2. Pozadí menu blikalo, výkon stále mizerný, vyhlazování nepoužitelné a plno bugů. Přitom ta hra by měla běžet na maximum a ne zabugovaně na minimum se zadýchávat u 20 fps. Takže z mého pohledu uběhl 1 rok a nezměnilo se vůbec nic. Do kanceláře se svobodnými ovladači AMD klidně jo, ale na hraní prostě jedině nVidia.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tomuhle projektu prostě fandím z několika osobních důvodů.
1. Na tuhle "konzoli" nebudu muset znova nakupovat hry (na steamu jich mám dost a dost z nich již nyní na linuxu běží nativně)
2. "Konzoli" si budu moci doma poskládat sám, či libovolně vylepšovat časem...
3. Bude v tom tikat Debian (který mám rád) a proto to nebude jen hloupá krabice na hry, ale bude zvládat i hromadu jiných věcí... - obstará nahrávání z TV tunneru a jiné blbinky...
4. Valve si na svých produktech dává záležet...
5. Nebude problém připojit all-in-one či set klávesnice a myši (na XBOX360 to byl šílený problém)

I kdyby někdo vyloženě bojoval proti, tak musí uznat, že v Linuxu se konečně hnuly vody v oblasti ovladačů a her...

+ teď mě tak napadlo, na XBOX360 byl Youtube či Internet Explorer prémiové funkce za které si člověk měsíčně musel platit...

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

No pokial mate PC doma tak uz mate aj Steam konzolu. Respektive ak niekto caka az si ju doma posklada tak nejak tomu uplne nerozumiem. Podla poziadaviek si take PC moze hocikto poskladat aj dnes, nainstaluje tam ten ich Steam OS jedine , na co treba pockat je ten Steam Controller. Ten sa asi bude dodavat aj k SteamBoxom. Niekedy mam pocit ze ludia od toho ocakavaju nejake prehnane zazraky len preto ze sa na to nalepi designed by Valve (jdenu taku firmu tu uz mame Apple, a vyvolava to skor hate a pritom robia tiez kvalitne veci). A mimochodom Valve si dava na cas != dava si na svojich produktoch zalezat.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Autor pravdepodobne nebyl v statisicove komunite pokusnych kraliku, na kterych se ladily prvni verze Steamu. Kdy update CS/Steamu likvidoval celou distribucni sit, atd atd. Jinak by nemoh napsat slova Steam a vynikajici kvalita do jedne vety ani odstavce. (jestlize to funguje bez problemu po letech, je ke cti Valve)

Jinak samozrejme projektu hrozne fandim.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jsem rád, že se někdo stále dokáže otrhnout od EA a Microsoftu :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nuz netvrdil by som ze zrvona Steam, hlavne v zaciatkoch, bol zrovna nejakym etalonom kvality. A ani HL1,HL2 by som nepovazoval za nejake top odladene hry (teda urcite, co sa tyka bugov a odladenosti su lepsi premer az nadpriemer ale rozhodne nie top).
Osobne si myslim ze skor sa caka na HW refresh, mozno na nove Intel CPU s integrovanou grafikou - do tych low level Steamboxov. Zvysil by sa vykon pri porovnatelnej cene, co by sa zasa pozitivne mohlo odrazit na predajnosti a popularite. A tak isto pri vydani novych GPU od nVidie/AMD by sa stlacila cena dolu existujucich a kedze uz su zname vykony XboxOne/PS4 tak mozno nepotrebuju ist az tak hore s vykonom. A zasa vdaka tomu by mohla ist dolu cena drahsej verzie = vecsia predajnost.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.