Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Mikrotest PC-BSD 10.0.2: podívejte se na zbrusu nový desktop Lumina

tak predevsim lumina je postavena na fluxboxu a qt pouziva jako knihovny, stejne jako lxqt je openbox plus qt ...
puvodne chteli pouzit openbox, ale kvuli licenci nakonec zvolili fluxbox ...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

K.D.E. a nenažraný desktop? Blbost. Uznávám, že to je velké a _rozsáhlé_ desktopové prostředí s obrovskou spoustou _volitelných_ aplikací, které jsou pro K.D.E. přímo napsané, ale není to ani zdaleka náročný desktop, jak se neustále tvrdí. Tedy, pokud si hlupák uživatel nepozapíná kdejaký efekt a frikulínskou animaci, nebo nespouští přehršel "utilitek na lištu"... to dokáže zabít kdejaký desktop.

Například zrovna teď používám K.D.E. verze 4.11.5 na velmi letitém PC s jednojádrovým Celeronem 440 @2.0GHz se 2GB RAM a je to i ve srování s WXP naprostá pohoda. Běh systému včetně K.D.E. sežere cca 1-2% výkonu CPU. A nemusel jsem dělat nic víc, než vypnout efekty na jedno kliknutí v příslušném menu.

Ve skutečnosti je na tomto prastarém PC mnohem náročnější zobrazení DIIT.CZ v jediné záložce Firefoxu.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

presne tak, na core2 1.8ghz, vga g45 to frci o sto sest, s kde sem kdysi davno zacal kvuli krusaderovi a aji me vyhovuje, ze se da konfigurovat uplne vse, akorat me mrzi, ze z freebsd ports vypustily qt3 a vsechny porty co na nem zavisi, ale i 4 sem si ponastavoval k obrazu svemu ..
ted sem zkusmo zrusil qt4 a vse na nem zavisly a frcim na lxde, zatim spokojenost, akorat sem udelal tu kravinu, ze sem si zkompiloval novy xorg a s nim i kms intel driver ... od ty doby nefunguje sleep, neexistuje se vratit z x11 do terminalu a spousta dalsich kokotin, takze to dopadne tak, ze vse odinstalim, smazu /usr/local a vse znova a do make.conf prihodim WITHOUT_NEW_XORG=YES a opet spokojenost ... kms implementace do fbsd je zatim tak nejak sprasena ... nova konzole bude az v fbsd11, na portaci inteliho driveru se stale pracuje ...
jinak na hromadnou odinstalalci doporucuju pkg_cutleaves, velice sikovna utilitka :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě nejvíc štvou na PC-BSD ty zaoblená tlačítka :) V devítkové verzi jsem doinstaloval tuším qt a upravil, ale v desítce je to trochu krkolomnější, ale podařilo se:) Kdyby někdo věděl jednodušší variantu byl bych za ni rád ;)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.