Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Podniková SSD na bázi TLC čipů? U Samsungu s kapacitou až 4 TB

98% malých a středních podniků si vystačí s klasickým hdd kde je cena za gb uplně jinde :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To je sice pravda, ale záleží jaké programové vybavení na podnikovém PC vůbec je. Z vlastní zkušenosti vím, že to jsou tuny balastu, které podnik vyžaduje, že s běžným hdd práce trvá celou věčnost. Pouhý restart PC je i při výkonné sestavě neskutečně zdlouhavé.
Já tak dlouho otravoval až jsem v práci dostal na stůl výkonné mini PC s SSD diskem Samsung a všechno sviští jedna radost :)

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Fascinuje mě posedlost rychlostí restartu počítače. Přiznám se, že pro mou práci je rychlost restartu počítače zcela irelevnantní, daleko více mě zajímá, jak rychle reaguje počítač až je spuštěn.

Uznávám, že pokud v kanceláři je vaší hlavní pracovní náplní restartovat počítač 1000  x denně, a na tom závisí rychlost kancelářských zaměstnanců, pak je instalace SSD zcela oprávněná, a zrychlení je zcela jasné. V tom případě je SSD to nejlepší, co můžete udělat.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Pokud pracujete v nejakem uzasnem SW velke firmy, tak jsou casto restarty nekolikrat denne nutnosti. Bohuzel vlastni zkusenost ze zamestnani.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To je i neni pravda. Vystaci, protoze musi. Ver. ze kdyz jim postavite i na blbe ucto prumerny ssd, tak si to nemuzou vynachvalit. A hlavne, u podnikoveho nasazeni, je ta kapacita nepodstatna. I 120GB je vic nez dost a za par korun. Prace s Officem, webem, redakcnim systemem.... Ten rozdil je neuveritelny. Zrovna ted jsme presne na takove pouziti menili par desitek stanic a ver, ze rychlost byla prvni vec, co kolegyne uvidely a nemohly vynachvalit. A to byl zbytek opravdu shit, i3, stare 4GB RAM
Samozrejme, rikej si ze ne, ze rozdil je zanedbatelny a blablabla, ale budes si lhat do vlastni kapsy. Rozdil doslova pat stokorun na cene sestavy, za tu rychlost stoji.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Podstata je v tom jak píšete „počítač byl shit“. Když na neshitový, dobře nastavený počítač dáte slušně nastavené Windows, tak SSD neznamená proti HDD prakticky žádný rychlostní přínos.

Ale souhlasím, že na shitovém počítači se jakákoli kvalitnější součástka pozná na zrychlení. A pokud budete potřebovat urychlit 486, tak kromě SSD to zrychlí i moderní HDD. U kripl počítačů je cokoli zrychlení, to je jasné.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jak rikam, "lzes si do vlastni kapsy". Je temer nepodstatne jak mas nastavene win, ano, muzes povypinat nejake sluzby, blbosti po spusteni a kdesi cosi, ale ten rozdil v rychlosti zustane stejne naprosto zasadni.. Nicmene, pokud se chces (a kdokoliv dalsi) trapit s plotnakem, jsem posledni kdo proti tomu bude neco mit... :)
btw, nepochopil jsi ten kram -ty nove PC jsou kramy, cim se zasadne lisi od puvodnich je prave pouziti SSD.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Já rychlostí přínos zaznamenal a to nepatřím k nejbystřejším.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na to SSD za par stokorun uz netrpelive cekam ... naposledy jsem zjistil, ze SSD s velikosti 64GB a mene jsou starsi technologie pomalejsi nez disk a SSD s velikosti 128GB a vice tech stokorun vyzaduji alespon 15.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Par stokorun rozdilu, to snad nebylo tak tezke pochopit... nejlevnejsi plotnovy disk, dnes stoji cca 1500,- (250 GB) Crucial BX100 (120GB) stoji necelych 1700,- Promin, rozdil 200,- je uplne zanedbatelny. U jinych znacek, treba Intelu je ten rozdil vic, rekneme 500? a? i to v cene sestavy nehraje sebemensi roli...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Slušelo by se ovšem dodat, že za 1600 už můžeš mít 1TB plotňák...... Ale jinak souhlas, většině uživatelů na práci stejně 120GB disk bohatě stačí a ta rychlost je nesrovantelná a nevidí ji jedině blbec.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

zajimave, ja jsem uz ve 3 mensi firme, kde nutne potrebuji SSD pro databaze, ktere na klasickych discich abslutne nestihaly

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Tady někdo neumí nastavit databázový stroj. A ještě se tím chlubí.

Takových řečí, že databáze nestíhá jsem za svůj profesní život slyšel mnohokrát. A vždy se ukázalo, že ten kdo nastavoval a instalovat databázový stroj byl hochštapler a amatér nejhubšího zrna. Ono těm databázím je třeba alespoň elementárně rozumět.

Dokonce jsem zažil i případ, kdy databáze nestíhala ani na HDD, ani na SSD, a proto tam dali RAMku s baterkou a simulovali tím disk. A od té doby, co jsem zasáhl jim najednou stačí HDD, které se ještě fláká, přičemž databázová zátěž zůstala stejná.

Pokud někomu nestačí HDD, je to v 99,999 % tím, že nic neumí. A svou neschopnost zastírá nutností SSD. Občas to pomůže, občas ani to ne. Ono zakrývat neschopnost nejde donekonečna a fyzikální zákony platí.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Až si přestaneš honit ego, tak si zkus např DTP práci.

Myslím, že při několika otevřených několikasetmegových souborech v několika aplikacích současně rozdíl mezi hdd a ssd sakra poznáš. Bez ohledu na optimalizaci systému.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To me prekvapuje, ja jsem si vzdycky myslel, ze hlavnim duvodem nestihani databaze je blbe napsany software a blbe navrzene tabulky. Ono takovy chybejici index u vetsi tabulky nezachrani ani upgrade z floppy disku na RAM, natoz "pouhy" upgrade z HDD na SSD.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

dobry overprovisioning 14 %
3,84 TB = 3840 GB = 3 840 000 000 000 B
vs.
4 TiB = 4096 GiB = 4 398 046 511 104 B
teda takmer 560 GB

na TLC je aj to malo, kedze ta 200 GB microSD karticka co vysla, ma fyzicky asi 256 GiB a teda 200 000 000 000 B vs. 274 877 906 944 B, t.j. takmer 75 GB, cili 37% overprovisoning !!!

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Jedu asi rok na SM843T 240G, a zatím spokojenost. Po přečtení na jiném webu jsem se bál, že se na SM sérii s MLC úplně vykašlou a budou dělat už jen s TLC spotřebkou.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?
+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.