Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Polaris 10 s 2304 SP na 1270 MHz a 7,6GHz pamětmi v databázi SiSoft

tak na Polaris 10 cakam, tak šup šup, nech uz je vonku :)

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Když má být odpovídající Radeonu 390X, proč je nesrovnat přímo (?): 99% výkonu SP 390X (so far so good!), 63% propustnosti paměti (=>komprese potřebuje zvednout o 58% propustnost na dorovnání..těžko, ale stále dosažitelné), 60% pixel fillrate (toto už neobejdou bez 64 ROPs).
Samozřejmě může(/měla by) dorovnat případně překonat R390X, ale znamená to nezanedbatelné zvýšení efektivity, protože jinak se ve všem dívá na 390X zdola.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak už prosákly třeba informace o vylepšeném procesu vykreslování (Primitive Discard Acceleration), takže čistě teoreticky by mohlo stačit i těch 32 ROP, což by mj. podpořilo i anoncovaný nárůst efektivity.

Osobně se nechám překvapit, nicméně rámcové již dostupné informace naznačují, že by to mohla být bomba.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

„jinak se ve všem dívá na 390X zdola“

I když jsem to tam výslovně nezmínil, geometrický a teselační výkon bude vyšší. I kdyby se na architektuře nic nezměnilo, stoupne o těch ~30 % díky vyšším taktům.

Co se datové propustnosti týče, nemá smysl srovnávat s R9 390X, která kompresi nepodporuje vůbec. Proto jsem vycházel z R9 380X. Mluvíme o výkonu o 47 % nad R9 380X, takže je třeba propustnost vyšší o 47 % oproti R9 380X. Z toho 33 % dávají rychlejší paměti, takže zůstává jen 14% rozdíl v datové propustnosti. No... GCN4 přinese v tomto ohledu víc než 14% náskok :-)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Mluvíme o výkonu o 47 % nad R9 380X"
NE. Mluvíme o průměrném zvýšení REÁLNÉHO výkonu 390X vs 380X v rozlišení omezovaném CPU ve hrách o 47%. To srovnáváte s navýšením teoretického výkonu, které se nikdy neprojeví dokonale a už vůbec ne v rozlišení jako fullhd.
Proto jsem to otočil a srovnal s 390X aby bylo jasné o kolik by musel narůst teoretický výkon, aby se dosáhlo 47% navýšení herního výkonu.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

To je ovšem Polaris 10-ne X, plnej čip bude mít 2560, otázka je, kolik bezchybnejch bude (snad víc než větších Pascalů).

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší způsob, jakým může výrobce vyvrátit fámu o ještě nevydaném hardwaru, je hardware vydat :-) Mně by tenhle výkon klidně stačil, teď ještě kdy to vyjde a vejde se do 150W, mohlo by? Cokoliv lepšího by bylo na výměnu zbytku PC a to se mi tak moc nechce, nevidím v tom smysl, takže jestli bude v létě existovat něco výkonem okolo GTX970/980/R290/R390 ale nebude to žádný velký topící hovado, tak si to asi koupim.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Pokud to bude mít výkon referenční R9 390X, tak by TDP mohlo být i do 130 wattů (oproti Hawaii a Tonga má být energetická efektivita více než dvojnásobná). Výrazně víc než 130 wattů bych čekal pouze tehdy, pokud bude rychlejší než R9 390X.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Aha, tak zrovna jsem premyslel, jestli pockat s nakupem 1070, ze treba AMD nejak prekvapi a kdyby nejakym zpusobem konkurovali, tak by treba i mohla klesnout cena 1070ky ..... takze zas nic .... jeste aby se clovek bal, ze nvidia ty karty zdrazi ....

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

ehh... AMD jasne rekla ze prijde s mainstream kartami, Nvidia jasne rekla hi-end. Dokonce tusim nejaky typek z AMD vyslovne rekl ze NECHTEJI konkurovat Nvidii... o jakem prekvapeni mluvis ? zas ten tvuj virtualni svet ?

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Proto se ptam, protoze tyhle peechoviny nesleduju. Takze kdyz kupuju kartu na nekolik let za cirka 10k, tak nema ATI absolutne co nabidnout ....

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

@BTJ.. A co noveho u Microsoftu? :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mám dotaz na NO-X Vím, že je to mimo toto téma, ale chci se zeptat kdy budou České testy 1080??? A nebo je pravda že díky PCT a speciálně Obermaierovi má česká komunita útrum? Chlubí se s tím na PCT ve svém "článku". Pokud ano postihne to Českou komunitu i v případě 1070?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

upřímně, k čemu to je dobré? na netu je tuna testů, český test bude jiný jak německý, polský, anglický, americký?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

upřímně a proč by nemohly být i český???

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

samozřejmě může, ale přijde mi zbytečné se ho dožadovat, informací je venku víc než dost

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Pytas sa akokeby Diit niekedy testoval karty:) Oficialne nVidia karty neposkytne, ak tak partneri. Ak sa nemylim v Cesku testuje karty len PCT a CNEWS, to ze niekedy vidis test na DDilino blogu sa nerata, to nie su testy, ale varenie z vody a carovanie s tabulkami:)

Zahranicnych testov mas dost, uz skoro dve desiatky, precitaj si ich vsetky a ziskas takmer objektivny pohlad na kartu, ktory ti zial ziaden cesky test nikdy neposkytne:)

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

ptám se na to na vícero webech nejen tu jsem zvědavý co a jak.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tak to se docela mylis :) Zapomel jsi na SHW a pravdepodobne i Tvuj oblibeny web ;)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Vypadá to, že Rajhuba je nejinteligentnější člověk na světě, vlastně ani nechápu, proč na ty ubohý český weby leze. A jeho zelené myšlenky jsou prohnilé až to není hezký...

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, PR Nvidie je fakt zajímavé :). „Serou nás někteří recenznti (jmenovitě jeden), tak si jedinou kartu, kterou můžu na testy půjčit, nechám v kompu, to jsem s váma vyjebal, hehehe“ (borec z Nvidie přes PR).
A já si vždycky myslel, že cílem PR oddělení je dělat reklamu a ne machry. No, u Nvidie to už asi dlouho neplatí. Ale co si budeme nalhávat, podobné to bylo svého času i u Intelu a AMD vlastně taky. Jenže u Intelu se s lidma dalo aspoň hovořit. A AMD svoje PR oddělení zabilo už dávno (zdravím do Provocado ;-).

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Ten

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.