Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Polaris 11 podle CompuBench vypadá na 1024 stream-procesorů

no ja se teda hlavne tesim na to hw 4k se vsim vsudy pri vypnutym vetraku.. jestli to recky potvrdi vykaslu se uz na vykony grafiky a vezmu polaris-11.. stejne uz skoro nic nehraju, novy hry stoji vesmes za ** a kdyby se neco nahodou objevilo tak to ten chip jeste zkousne.. spotreba dohromady zadna.. netreba resit zdroj
http://i.imgur.com/7q8kJkn.jpg

puvodne jsem cekal ze neco takovyho po gtx750 udela nVidie, ale tu uz asi zajimaj jen zakaznici ze kterych vydre vetsi prachy.. misto malyho uspornyho pascalu zahlcuje trh pridusenejma gtx950 bez konektoru par tejdnu pred sestnacti nanometrama.. vysmech.. takze ma smulu

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jo, mohla by to být stejně úsporná kartička jako byla svého času HD7750 (512:32:16; se spotřebou cca 55 W). Jestli to bude mít konfiguraci 1024:64:32 a spotřebu do 70 W, s plnohodnotnou 4K akcelerací, půjde o zajímavou volbu pro příležitostné hráče jako jsem já.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Prosím Vás, můžete mi někdo vysvětlit jestli to znamená u Polaris 11 že jde o downsizing?

Polaris 11 má 1024 steamprocesorů, 290X má 2800stream procesorů, takže pokud to chápu tak sice Polaris je úspornější protože ji chybí streamprocesory, ale tím pádem musí klesnout i grafický výkon a to je snad blbost ne? Měli by spíš uvést něco výkonýho? Nebo to jako next hi-tech karta bude se dvěma procesorama už v základu?

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

To víte, na něco výkonného a použitelného nejsou peníze, za chvíli prodají vše co mají :)))))
Pascal zadupe ten Polaris do země s trojnásobným výkonem, poloviční spotřebou a jako bonus bude mít lepší ovladače(jako vždy) včetně podpory technologií jako PhysX, GameWorks, HairWorks, nView a funkční akceleraci videa. Jako bonus samozřejmě bude plně funkční v linuxu.

Kdo chce rozumný hardware kupuje jedině Intel Core i7 s Iris Pro a pokud Iris Pro nestačí, vezme k tomu nějaký Titan nebo 980 Ti.

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

LOL ... a pak jsi se probudil, otřel pot z čela a maminka ti ohřála kakao ...

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Polaris 11 je hlavně zcela odlišná kategorie. 290(X) byl hiend své generace, tohle bude 14nm lowend. Přijde ještě P10, který by měl výkonově být na úrovni té 290 a suplovat +/- střední třídu a následně by ještě měla přijít Vega, což by měl být hiend.

Čistě marketingově je vždy otázka, co uvést dříve, zda hiend, který zaujme vedoucí místo v žebříčcích, ale nejde osadit do notebooků a ani v desktových verzích se jej moc neprodá, nebo začít odzdola, kde těch zákazníků je daleko více, ale není zase piedestal pro nejvýkonnější grafiku. Podle toho co AMD dělá s FuryDuo a s ohledem na zastarou nabídku právě v lowendu je jejich krok občerstvit nejprve lowend celkem logický. Oproti tomu nvidia má GTX960, která se zatím prodává docela dobře a půl roku ještě vydrží.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Dík za vysvětlení, už to chápu ! :) Čekám tedy na Vegu

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Já už to psal dřív. Polaris 10 a 11 nebudou nijak zvlášť výkonné oproti současným grafikám, jen budou mít razantně menší spotřebu a modernější výbavu. Polaris 11 i 10 nejsou "velká" jádra. Hi-end na 14/16nm přijdou později a tam tipuju kartu s max 6144SP pro první pokus na nových výrobních procesech. Dále bych odhadoval, že dokud nebudou HBM2 paměti ve výrobě, nikdo si nedovolí vydat Hi-End se 4GB VRAM. Recenzenti by z toho opět udělali aféru dekády(druhou) a negativně by to ovlivnilo prodeje.
Jinaj jako vždy, jen věštím.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Jen ještě dopíšu. Tyhle karty na občasné hraní ve FullHD stále stačí i když se musí dělat ústupky. Jenže na takových kartách se běžně hraje CSko, různé simulátory kamionů a traktorů, logické a indie hry a dalo by se pokračovat. Zkrátka na tom nejdou jenom ty nejhustokrutopřísnější AAA tituly, který většinou stejně stojí za zdejší hnědě vonící cenu. Sám poslední dobou hraju převážně hry, kde stačí integrovaná, nebo taková Polaris 11 a přesto jsou to hry, které zabaví na stovky hodin. Factorio, Rimworld, KSP, OpenTTD, Elite Dangerous na ní taky určitě dá 60FPS po snížení detailů prostě celkem pohoda. Hrát se dá na čemkoliv, jen je potřeba mít co hrát.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Narazil jsem na jinej problém. Pokoušel sjem se rozchodit původní ůstaré" hry s doplňky, aby strom vypadal jako strom a né jen plochá textura, aby byly odlesky odleskovatější, aby písek byl pískovatější jak datadisku pro Silent Hunter 3, tak třeba u STALKERa a u těchto titulů při zavedení hi-res textur znatelně ubude výkon a použitelná paměť VRAM. Tak mě omluvte, že sháním dostupný hi-end. Dostupný tím že ností 19.ooo+ ale tak nějak kolem těch 10.ooo to je přijatelná cenovka.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Na nemeckem PCGHW psali, ze by plny cip mel mit pravdepodobne aktivnich 1280 SP a odhaduji vykon nekde mezi 370-380.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

1280SP je HD7870 aka 270X aka 370X.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.