Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poslanecká sněmovna schválila cenzuru internetu v Česku!

Co k tomu říct, leda tak jim vysvětlit, že stačí malá "chybička" a odnikud v ČR se nedostanou do svých soukromých mailů a cloudu. A samozřejmě ukázat, že už se to mnohokrát v minulosti stalo.

+1
+46
-1
Je komentář přínosný?

Tyvl... To je nadpis jak z Plesku nebo IHnusu...
Musím říct, pane Ježku, že jste svým novinářským umem právě klesl na úroveň bulvárních internetových serverů...
Bombastický nadpis, všeobecná paranoia a prakticky nula relevantních informací... Hlavně, že se povede vyvolat strach a nenávist, že?
Je mi vás líto...

+1
-88
-1
Je komentář přínosný?

pan je fizl?
vseobecna paranoia a bubu nula relevantnich infomrmacich anaprosta nulova schopnost je posoudit hledjet na babistvu financi a ve snemovne..zvlast usmevne je zduvodneni zamitnuti pozm. navrhu, aby o zarazeni na list blokavynch stranek zrozhodoval soud (jak by melo byt samozrejmym pravidlem v kazdem pravnim state) a ne nejakej degenerovanej dementni podplacenej urednicek z babissterstva financi - duvod: "trvalo by to dlouho"...
tak co prijde jde po fizlech, co mlatej tezce zranene, falsujou protokoly, krive prisahaj, vyhazujou lidi z okna, nezakonne kontrolujou , buzerujou a fackujou koho chtej, zakazujou vyvesovat jine vlajky nez rude, a soudy jim maximalne reknou bububu, tak pro priste to delej, tak aby te nikdo nevidel... no mame se na co tesit

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dýchej zhluboka, nebudou se ti pak plést klávesy...
Nezastávám se zákona ani se k němu jinak nevyjadřuji. Co se mi nelíbí, je způsob jakým je informace podána. Hysterické výkřiky tohoto typu patří do bluváru. Tady bych spíš čekal seriózní informaci o tom, co nás může čekat a jestli je vůbec záměr (cenzura konkrétních stránek) realizovatelný a proč. Jenže to už by zavánělo seriózní novinařinou v kombinaci s technickými znalostmi...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

jaký je to být odpadem lidstva, který ničí budoucnost svých dětí? Jsi ty vůbec člověk?

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Původně jsem nechtěl reagovat, protože tohle je jen bouře ve sklenici vody a Ježek zase bulvarizuje.

Nicméně tvůj zcela pitomý příspěvek se mi nelíbil natolik, že jsem se rozhodl reagovat. Mně celkem nevadí, že TVÉ děti budou hrát hazardní hry (a je fuk, jestli hrát jednoruké bandity, mastit karty nebo tipovat sportovní výsledky), ale ty SVÉ bych od tohoto HNUSU rád ochránil. Zákon o blokaci zahraničních herních serverů je samozřejmě naivní pitomost a technicky není problém jakákoli technická opatření obejít. Ale ten zákon neobsahuje jen tuto pitomost, ale i další změny.

+1
-41
-1
Je komentář přínosný?

90 % toho zákona jsou hovadiny, které, když to dobře dopadne, tak problém neprohloubí. Stejně jako většina zákonů téhle vlády.

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

To by me zajimalo, ciste ze zvedavosti, v cem spatrujes tech 10%, co nejsou hovadiny :-)))

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

Pises, ze bys sve deti rad ochranil pred (necim).
Jen se zeptam- on ti v tom nekdo brani?
Imho k tomu rece neni potreba prijimat zadne dalsi zakony, ne?
Btw si myslim, ze by k tomu naopak bylo potreba vetsinu soucasnych zrusit...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

zavři je do klece, kokote

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Uchránit své děti můžete jedině a pouze jejich výchovou a nikoliv plošnými zákazy a omezováním ostatních. Pokud své děti nevychováte, pak Vám stejně žádné zákazy nepomohou.
Co já naopak vidím jako alarmující, tak je to opět další kolečko salámu, jenž je odkrojeno z původní štangle naší svobody. Čemu opět budete tleskat dál? Dnes je to kvůli tzv. hrám. Zítra to bude kvůli neomezovaným diskusím. A pozítří budou odpojeny i další servery, jako je dfens, 30kmh a další… jen ve jméně korektnosti.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nebudu to už psát podruhé. Nevím co se tu dnes dělo, ale zmizely mi příspěvky (a chvíli bylo vidět na titulce staré články) a psát je podruhé už opravdu nehodlám. Nicméně až se stanete otcem, tak to pochopíte, jak hluboce mylný je Váš příspěvek.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jo, zmizelo mi dost prispevku taky :-(
Jinak jsem dvojnasobnym otcem a s kolegou vyse plne souhlasim a naopak to co tu razis ty povazuji za naprosto zvracene

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

mám pět dětí, poučte mne prosím… :-)

+1
+29
-1
Je komentář přínosný?

Ještě bych Vás chtěl pane TyNyT ubezpečit, že u „cenzury hazardních her“ to ani zdaleka neskončí. Ba právě naopak. Prošlo tohle kolečko salámu, projdou další. Šrouby se neustále utahují.
Při budování mýtných bran se stát dušoval, že nikdy nebudou využity na měření rychlosti. A už se to zprovozňuje spolu s nadšeným Ťokáním, jak „rychlost zabíji“ bez ohledu na reálná čísla nehodových statistik, ruku v ruce s dalším Ťokáním, jak máme pokuty směšně nízké ve srovnání se západem, kde jsou ale ve skutečnosti desetkrát nižší! Chlap v obleku přecházel na červenou (nic nejelo a nikoho tedy neomezil/neohrozil) a nějakej pobuda mu oznámil, že je jako policajt a že ho zadržuje až do příjezdu jeho kolegů. Dotyčný ho samozřejmě poslal někam a oznámil, že na případnou policii počká naproti v restauraci. Načež pobuda s ním mlasknul na zem, zaklekl a zkroutil mu ruce za záda. Vše v cajku, protože podle tzv. Ústavního soudu musíte uposlechnout příkazu policisty, i kdyby Vám přikázal plazit se v psích lejnech! Ročně neustále stoupá počet odposlechů (i těch soudem povolených, i těch nezvěřejňovaných policejních (v rámci prevence kriminality), ale poctivý člověk nemá co skrývat, že?
A Vy tu nadšeně tleskáte, jak jsou zákazy a cenzura a omezení prospěšné!
Systém se stává zcela nepřehledným. A to záměrně. Občan se musí totiž neustále udržovat ve strachu před porušením pravidel. A těch pravidel je již tolik, že se vždy dá něco najít. A že se poctivý občan nemá čeho obávat a že nemá co skrývat? Jistě Vám tedy nevadí, když městapo Vás městským kamerovým systémem šmíruje co se děje u Vás v ložnici. www.respekt.cz/tydenik/2006/42/vase-mestecko-se-diva
A hlavně že ty „parazyty“ dostali přes prsty, že? www.ceskatelevize.cz/ct24/regiony/1021293-za-pohlidani-obchodu-prisla-li...

Když nejste schopen vychovat své děti tak, aby věděly, že peníze se mají vydělávat poctivým způsobem a nikoliv hazardem, tak Vám nepomůže žádný zákon a svůj hazard si najdou kdekoliv bez ohledu na zákon. Takže je to jedině ve Vaší výchově a nikoliv v zákonech (které se pak podle potřeby patřičně ohnou a vždy zneužijí proti ostatním), velectěný pane…

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

...a jezdí ožralí autama a jeden dokáže nabourat 51 aut při jednom zaparkování.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Kdo umí, ten umí, že? Já bych to nezvládnul ani cíleně a za střízliva :-D

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Za to vaše reakce je úplně v pořádku a klidně napsaná. Že? Sice "zeli" nevolil nejlepší výrazy a emoce, ale má pravdu. Nadpis článku je čistě bulvární a relevantní informace typu ... "Podle čl. X schváleného zákona YZ bude ministerstvo financí mít možnost zablokovat/nařídit blokování stránek takovou a makovou cestou takovým a onakým subjektům." ... v článku bohužel nejsou. A na odkazu výsledků o hlasování jsou záznamy víc jak třiceti hlasování o návrhu zákona o hazardních hrách a většina nebyla schválena. Takže ano. Tento článek je bulvární, s minimem faktů, zdrojů a bez klidného vysvětlení situace.

Bohužel adekvátně dlouhé články jsou leda na pctuningu a cnews. Tady se i takto závažná věc vejde do 270 slov. Něco mi říká, že i výběru nového počítače věnujete víc času, než věnoval pan Ježek tomuto článku a než vy byste byl ochotný věnovat přečtení něčeho delšího a kvalitnějšího.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

A proč by měl Ježek věnovat tomuto zákonu víc času, než zákonodárci?Do času který s ním strávili pochopitelně nepočítám mlácení hubou v parlamentní žvanírně, za které jsou bohužel hlavně placení, aby vytvořili iluzi demokracie.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Protože nepíše pro bulvární plátek, ale odborný zpravodaský web? Aspoň dřív tohle nebyl bulvár. Informace prezentované v tom článku získám i po pár vteřinách potřebných k přečtení statusu Pirátů na FB. Sem zatím ještě občas zajdu v naivní představě, že se tady aspoň výjimečně najde i novinářský článek a ne jen facebooková úvaha na tři řádky, kterou někdo sesmolí za pět minut.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Muj děda řikal, čím víc se s hovnem mažeš, tím víc smrdí, proto je dobře, že se Ježek s tímto shitem, který posranci opět vyprodukovali moc nemaže, už právě proto, že jsme na odborném webu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A to se pohybujete v jakým oboru? IT to asi nebude. Jestli jste si nevšiml, ten zákon se přímo dotýká našeho pracovního nástroje a zdroje informací. Pokud by to fungovalo tak, jak se tady někteří panikáři snaží všem nakecat, určitě by nás všechny mělo zajímat, co to opravdu znamená a jak to opravdu má fungovat. A to právě proto, že jsme na odborným webu o IT a mimo jiné i internetu.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nelíbí se ti to tady, založ si vlastní vysoce odborný časopis a budu tě tam rád navštěvovat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jinak si uvědomte, že zákony schválený hlasováním pár stovek hlav, zaručí jen to, že to bude paskvil.Nebo opravdu věříte tomu, že čím víc hlav, tím víc rozumu?Pseudodemokracie si vubec zakládá na sčítání hlav, aniž by se už někdo staral o to, co v nich je.Upřimnou soustrast.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, zatímco vláda geniálního vůdce se ukázala jako mnohem lepší :-)

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

pro vasi informaci: cetl jsem nekolik clanku na lupe, od piratu, na hlidacim psu, svobodnem slovu atd. ja informovan jsem, nikde jsem nepsal, ze clanek pane jezka je ukazkovym vytvorem: za sebe bych byl radis bud aby to byla podrobnejsi analyza nebo odkazy na podrobnejsi clanky (prave treba i na te lupe)...
..ale napdis je mozna bombasticky, ale pravdivy, to je CENZURA - dle definice - o tom, kdo neco muze delat, publikovat uz nerozhoduje soud, ale jakysi anonymni nezopovedny urednicek, ktery sve rozhodnuti nemusi zduvodnovat, nemusi se za nej zodpovidat, nema ani stanovena zavazna pravidla pro sve rozhodnuti (vlastne nema zadna pravidla), jeho rozhodnuti je primarne neprezkoumateln....
ikdyby nakonec v konkretnim pripade to doslo k soudu, tak nikdo nebude zodpovedny za pripadne skody nejen materialni, ale informacni a narusujici zakladni svobody obcanu (dopadne to asi jako ted: Sobotka rekne, ze se vyskytlo par excesu policie; pritom byla narusena zakladni prava svobodneho projevu a shromazdovaci - pod zaminkou lzi, buzeraci a to od organu, ktery by mel pravo vymahat a ne ho potlacovat!)...
nemluve o tom, ze nikde neni ani napsano "a čo si predstavujete pod takym pojmom blokovat"... je to proste napsano tak, aby se to dalo pouzit kdykoliiv a jakkoliv a aby nikdo za to nemel zodpovednost - co jineho je cenzura nez prave tohle.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

A zpochybňuje tady někdo že se jedná o cenzuru? Já si toho nevšiml. Pouze se tu upozorňuje na bulvárnost článku. Já se bohužel ještě nedostal k přečtení toho návrhu zákona, ale pan Ježek očividně taky ne. A o to tu jde.

Rozebírat tady formulaci toho návrhu tedy bohužel nemůžu, ale můžu souhlasit, že pokud umožňuje ministerstvu financí, pod které navíc, pokud vím, otázky informačních technologií ani vymáhání práva nespadají, omezovat dostupnost webových stránek, je chyba něco takového schválit.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

na pctuningu? Jsi se uhodil do hlavy ne? Stokrát lepší Ježek než Jiříková! Ten jejich podvraťácky adminovskej systém kdy tomu tam velí děti a rozdávají BANy jak se jim zlíbí. Americká propaganda. Reklamní články...člověk napíše pravdu a je umlčen, napíše se chvála na nějakou modlu a to je svatá pravda a všichni okolo se musí klanět... no fuj to jsem se zase rozčílil!!!!

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Ty uš seš taky zblblej státní propagandou, jaký relevantní informace myslíš, třeba to, že zákon ani neumí definovat co a jak blokovat?Další ukázkově gumovej paragraf.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Naopak je přesně definováno kdy může být stránka blokována viz:

§ 82 (2) Na seznam nepovolených internetových her se zapíše internetová stránka, na níž je provozovaná internetová hra v rozporu s § 7 odst. 2 písm. b).

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

No jistě že bude v rozporu s tímto paragrafem web, kerej hostuje někde v usa. Babiš čeká že se 99.999 % webů bude řídit absurdními pseudozákony platnými v česku a ty které ne, bude blokovat.Není divu, když se řídí radami jakéhosi obskurního tipsportu, co ž je aspon mně pojem neznámý.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Evidentně jste ho nečetl, takže váš nenávistný komentář je zcela bezvýznamný. :-P

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Blokovat weby podle toho že jsou v rozporu s nějakým ceskym pseudozakonem, není žadna definice, pokud tedy nepřijmeme jako definici fakt, že to znamená blokovat prakticky všechny weby, nebo jinak řečeno, které se poskokum MF zamane.Takže opakuji, další gumový paragraf.

Mimochodem, jaké je definice nenávistného komentáře, to je ten, který je v rozporu s nějakým dogmatem, nebo podle dalšího gumového paragrafu "podněcování k nenávisti"?

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Tak neprošlo jim to s nahými dětmi, zkoušej to přes prachy :)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Taková technická: já ten návrh sračkona (to je zákon, který jest fakticky sračkou, máme jich většinu) nečetl, ale nemyslím si, že by tam bylo něco, co zakazuje zveřejňovat seznam stránek na tomto blacklistu. Nebo jo?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Já bych řekl, že s tím seznamem to bude stejné jako s tím seznamem stránek, které blokuje NOD32. Když jsem se ptal Esetu, proč blokují některé stránky a kde je seznam, tak mě odpověděli, že mě to nemusí zajímat co blokují a že seznam zásadně nezveřejňují.

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Nicméně eset tě nikdo nenutí používat...

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Pokud si nějaký produkt zaplatím, tak od něj požaduji to, co chci já a ne Eset. Většina Esetem blokovaných stránek nabízí registrační klíče na Nod a přesto Nod řve, že je to potencionálně nebezpečná stránka. Jak pro koho. Ale z principu lhát se nemá. A Nod si již nikdo těmito klíči neregistuje. Existuje totiž MiNodlogin.

+1
-16
-1
Je komentář přínosný?

Rozbory tohohle rázu jsou většinou na Lupě

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

já jo:
(4) Seznam nepovolených internetových her je zveřejňován ministerstvem v elektronické podobě způsobem umožňujícím dálkový přístup.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Já to řeknu jednoduše. Když jsou Češi takoví hlupáci, že si nechají diktovat hrstkou sluhů, které si platí, tak si nic jiného nezaslouží. A uvidíme, koho tito chudáci budou ve volbách volit. Že by zase podle médií vylhanými statistikami jak jsou ČSSD a další vládní zloději oblíbení? Pak si ovšem nestěžujte a postavte se do stáda a dělejte své oblíbené BÉ, BÉ milí ovčané..

+1
+44
-1
Je komentář přínosný?

odpaďáku, než o něčem začneš psát, tak si aspoň přečti o čem píšeš ;)

+1
-34
-1
Je komentář přínosný?

Ale vzdyt ma pravdu, vetsina se chova stadoidne presne jak popisuje a par procent uvazlivych volicu to bohuzel nezmeni.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A co si představujete pod uvážlivým voličem? Ony jsou snad nějaké dobré varianty? Naposled nic moc na výběr tedy.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Pod pojmem uvazlivy volic si predstavuju cloveka ktery se nerozhodne na posledni chvili jen podle TV a predvolebni masazi, uvazlivy volic ma vybrano davno pred volbami. A nejhorsi volic je ten co to strida "tic-toc" jednou CSSD podruhe ODS a porad dokola neponaucitelne a pak se nasere a hodi to komancum.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Základem demokracie je, že každý může volit jak chce. Nikdo člověku nemůže diktovat jestli se má zajímat o politiku, jestli má střídat strany atd atd. Je to jen a jen na každém člověku, jak se svým hlasem naloží a pokud se tady najde někdo, kdo nazývá hlupáky statisíce/miliony voličů jen proto, že naloží se svým hlasem podle svého uvážení, nikoliv podle jeho uvážení, tak hlupákem je on, protože nepochopil základní principy demokracie.
A je smutné, že takový s prominutím "vypatlaný" příspěvek tady sklízí plusy. Sem si myslel, že na tento web chodí přeci jen trochu inteligentní lidi.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

"Nikdo člověku nemůže diktovat"
Ano o to prave jde, predvolebni masaz je jen jina forma diktatu a oblbnuti mas.

"že naloží se svým hlasem podle svého uvážení"
ale po medialni masazi uz to neni jeho uvazeni, je ovlivnen tou masazi ktera, jak vime, je jen klamava reklama.

"nepochopil základní principy demokracie."
Vymyvani mozku neni princip demokracie.

""vypatlaný" příspěvek"
mozna jste to jen nepochopil, no asi bych musel pouzit metody medialni masaze.

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Předvolební masáž je stejná forma diktátu jako třeba reklama. Podle vás tedy nefunguje ani tržní ekonomika, protože v ní se reklamní masáž a rozhodnutí na základě ní běžně vyskytují. Jaké máte lepší řešení samozřejmě nepíšete :-)

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Takže navrhujete volby bez volební kampaně pokud tomu dobře rozumím? Nebo já prostě nevím o jaké "masáži" je tady řeč. Každý člověk má možnost se rozhodnout sám, politická kampaň je jen forma reklamy. Shlédnutí reklamy na nový prací prášek se často člověk nevyhne, ale nikdo ti nediktuje že si ho musíš koupit. Diktát je když tě někdo nutí rozhodnout se pro jednu stranu/věc pod pohrůžkou.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Pro Kedar Míša: Takže tedy jen pro tebe podrobněji abys to pochopil. Lidé si volí své zástupce do jednotlivých státních orgánů ze stran, které lidem slibují, že jejich požadavky budou ve vládě prosazovat. A potom se stane to, že poslanci v parlamentu zapomenou, že je tam zvolili voliči s jasným cílem a sami si prosazují to, co sami chtějí nebo co chtějí lobbisté, kteří jim za to zaplatí. Stručně řečeno. Poslanec má prosazovat to, proč byl zvolen a ne svůj většinou pitomý návrh. Chcete snad říci, že cenzuru internetu zadali poslancům, jejich voliči? Ale kdepak. Doufám, že jste to nyní pochopil a pokud ne, tak s to celé přečtěte několikrát za sebou.

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

Když jsme u toho, kdo co tyhle nesmysly hrajete, daníte výhry? :-)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Me by v prvni rade zajimalo, jestli nekdo z tech co to hraji nekdy vyhral vic nez kolik zaplatil. Pokud neni zadny zisk, neni co danit.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz u nas automaty zacinaly cca 20 let z5 tak to bylo 50:50 a dnes kdyz jsou na to dane jako prase tak aby se to vubec dalo, po zaplaceni vseho moznyho, provozovat tak je to nastaveno 10:90 ne-li hur 10% na vyhry samozrejme.
Jinak, nejsme v USA kde se vyhra dani dodatecne, zde je zdanena hned, dan plati provozovatel ne vyherce.

+1
-30
-1
Je komentář přínosný?

Zde zopakuji co jsem už jednou psal:

Daň z výhry za tebe v ČR platí subjekty zde k provozování her registrované. Pokud hraješ v zahraničí, je to z pohledu českých daní klasický příjem ze zahraničí, který se daní na 3. příloze DPFO.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Problem je v tom, ze uz I dnes je v podstate nelegalni hrat na zahranicnich internetovych kasinech. Pokud clovek vyhraje nejake penize a nedej boze si je necha prevest na svuj ucet v CR, je docela pravdepodobne, ze z nich neuvidi ani korunu.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Huraa hip hip huraa

+1
-24
-1
Je komentář přínosný?

§ 82 odst. 2 : Na seznam nepovolených internetových her se zapíše internetová stránka, na níž je
provozovaná internetová hra v rozporu s § 7 odst. 2 písm. b).
§ 7 odst. 2: Zakazuje se provozovat hazardní hru, ... b) ke které nebylo uděleno povolení, nebo která nebyla řádně ohlášena podle tohoto zákona, ...
§ 3 Hazardní hrou se rozumí hra, sázka nebo los, do nichž sázející vloží sázku, jejíž
návratnost se nezaručuje, a v nichž o výhře nebo prohře rozhoduje zcela nebo zčásti náhoda
nebo neznámá okolnost.

Nejsem právník, ale samotné to znění zákona mi přijde jako poměrně striktní v tom co je možné na ten seznam zařadit. Jasně, v obecné rovině se pořád jedná o cenzuru. Ale rozhodně se nejedná o nástroj k cenzuře čehokoliv (např. DIITu, jak naznačuje - doufám, že v nadsázce - pan Ježek).

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

jojo, taky si to uz ctu https://www.psp.cz/sqw/text/orig2.sqw?idd=115500 stana 25 ...
a je velmi smutny, ze to tu na diit takto zumpovati ...
nic neni tak horky jaky se to uvari ...

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Ale vetsina zakonu je psana tak aby to mohlo byt, podle potreby, "horky" vic nez se to uvarilo.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

tzn ze absolutne beze zbytk usouhlasis s tim jak byl napsan tento jakoze clanek? bez jakyhokoliv naznaku si aspon enco dohledat?

no ... kazdopadne clanek uz ma tag neprehlednete, za chvili bude mit nejctenejsi ... takze ucel splnen

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Chodite k volbam? A souhlasite absolutne a beze zbytku s nazorem vaseho voleneho zastupce? To by jste nemohl volit nikoho, absolutni shoda nazoru neexistuje.

+1
-27
-1
Je komentář přínosný?

Coz o to, ja bych se shodl i na celkem drtive vetsine, ale lide, ktere ja volim, se obvykle nikam nedostanou, nebot preferuji uplne jine zivotni hotnoty a cile, nez drtiva vetsina nasi populace :-(

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Tak tak. Pár jedinců začalo šírit fámy, jak je zákon nedokonalej a jak budem jak Čína. Že tam ani není to, jak to mají ZAMEZIT. To, že není upřesněno co se má ZAMEZIT (DNS záznamy,...), tak přece naopak nechává volnost providerovi, jak to ZAMEZENÍ udělá - jedinou podmínkou je, aby to prostě ZAMEZILI. To, že si to ten člověk pak občas zvládne obejít, tak za to už provider nemůže.

to zamezení je napsáno úmyslně. Zloději zamezíš ve vstupu do baráku zámkem, ale to neznamená, že se přes něj nedostane a přitom pro pojišťovnu je to dostatečné zabezpečení.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ano, přesunem odpovědnost na providery a jejich zákazníci si tuto cenzuru jistě rádi zaplatí.Zákon nemá nechávat žádnou volnost, ale musí přesně definovat, jinak je to typický gumový pragraf.

+1
-29
-1
Je komentář přínosný?

Provider má vlastní DNS - dá na blacklist doménu pojdsizahratnelegalne.com a tímto okamžikem provider ZAMEZIL v přístupu na tu stránku, případně může zakázat IP (protože tyto služby vesměs běží pod IP, která není sdílená). To zamezení v tom zákoně píšou schválně, protože ví, že není v silách vesnického providera blokovat veškerou komunikaci na tu stránku.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Ale prd, to by museli zablokovat celej web, na kterým muže být spousta jiných věcí, který v rozporu s babišstátem nejsou.Adresy za lomítkem by se musely blokovat přes FW na sedmé vrstvě OSI, kerej je pěkně dráhá sranda.Pišu tu furt, neřidte se radama troubů u tipsportu jako babiš.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Ano, taky jsem to četl, ale trošku jsi to pokomolil :-) je třeba brát vše s nadhledem, to jsou zbytečné paranoie :-)

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Plne s tebou suhlasim, ze je to presne vymedzene a mozno aj funkce v idealnom systeme. No system je zhnili a preto je na mieste otazka, kto z tohoto zoznamu a za akych podmienok vyhodi z tohoto internetovu stranku ak je tam zapisana "omylom". Co brani panovi xx nariadit podriadenemu, ze je nutne zablokovat DIIT.CZ a hotovo. Na odblokovanie bude potrebny sudca? kto nahradi vzniknutu skodu? atd atd..... Lebo par dni omylom zablokovana stranka moze vyznamne ovplyvnit dianie v state. Predstav si nieco ako v Lybii a kde sa ludia kontaktovali a protestne akcie koordinovali cez facebook. Staci iba na par dni ci tyzdnov sup so strankou na zoznam a je klud. ved to omylom. Nieco podobne sa deje predsa pri blokovani videi na youtube. niekto video oznaci ako za nelegalne a je zablokovane a tvorca videa ma dost prace s jeho odblokovanim. Chceme toto v silnejsej podobe?

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak! Zákon se tváří být ok, ale když někdo zablokuje stránku např. diit.cz, na které se žádné hazardní hry neprovozují - nikdo za to nebude zodpovědný, diit to bude stát obrovské náklady to zvrátit, potrvá to měsíce nebo roky a samozřejmě bez nároku na náhradu škody. Možná to způsobí konec diitu, nebo kterékoli jiné dotčené stránky - společnosti..
A tak to tady prostě chodí a bude chodit. Je to pak cenzura nebo ne?

Všichni provozovatelé hazardních her na webu se přesunou z ČR někam jinam kam na ně tento zákon nedosáhne. Takže k čemu je takový zákon? Jen k té cenzuře, jeho primární účel se mine účinkem.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Tohle je takové dost sporné. Nejprve pro upřesnění ještě jeden odstavec.
§ 84 odst. 3: Ministerstvo provede neprodleně výmaz internetových stránek nebo platebního účtu
ze seznamu nepovolených internetových her, pominou-li důvody pro jejich zápis do tohoto
seznamu.
Ale souhlasím, že když bude politické zadání něco blokovat, tak pomůže jen soud, který se bude táhnout, tu případnou blokovanou stránku ta doba, kdy bude nedostupné pro většinu "smrtelníků" stejně potopí. A nějaká útěcha ve formě zažalovaní státu na např. ušlém zisku, půjde z "našich" kapes.
Jenže o tomhle to není. Osobně nevěřím, že zákon jde napsat tak, aby se nedal zneužít. Tedy jde i mimo jiné o rozdíl mezi tím s dětskou pornografií a tímhle teď. Tehdy tam mohl spadnout i web kam by někdo do diskuze postnul fotku např. holčičky co si šla čapnout někam ke křoví, zatímco tady musí ten web vyloženě provozovat hazardní hry. Nebo tak to aspoň vnímám já.
Jak už jsem říkal, jo jedná se o cenzuru a jo je to v obecné rovině problém a klidně třeba napište "svým" senátorům a upozorněte je na to. Ale na druhou stranu mám pocit, že to tu někteří (včetně pana Ježka) démonizují, místo aby třeba si dali tu práci a poskytli co nejvíc zdrojů (vždyť ve článku chybí i odkaz na znění zákona) ať si člověk udělá závěr sám.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Tak ještě tady jsou VPN tunely a šifrovaná komunikace. Pokud by tedy cenzura vedla k velkému omezení, vedlo by to k rozšíření šifrovaných komunikací pomocí tunelů a to by bylo snad pro stát/BIS/NSA ještě horší když by nemohl skenovat co si to ovečky prohlíží ve svých pc...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně shrnuté. V nějaké takové znění (a důvod zákona) jsem doufal. Jen pro úplnost snad chybí odkaz na blacklist. :)

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Jistě, všichni majitelé herních webů světa si pudou žádat povolení velkého českého/slovenského inkvizitora Babiše, aby je mohli provozovat.A když ne, Babiš je zakáže.Možná by bylo lepší zakázat "zdravotnictví", to by se ušetřilo miliard a těch pacientů co by přežilo.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Jde o loterie ;) ne o herní weby. Tímto stát přichází o nemalé částky :-)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

A bude přicházet dál, protože každej tento web má dávno mobilní apku kerá určitě nejede přes http jak si Babišovi cenzoři představují, takže tím že zablokuje web (který každej trochu zkušenej stejně obejde), tak to na androidi appky má vliv asi takovej, jako když budou blokovat celej internet odstavením tv vysílání.Jsou tak bud uplní diletanti a nebo, což já odhaduju, blokování hazard webu je jen na oblbnutí neználků, což se jim zjevně daří.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Vzuhledem k tomu, že existují pouze 3 velcí hráči na mobilním trhu, tak přístup té apce zablokují ještě snáz než na normálním netu.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

+1 ROFL za prezivsi pacienty.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Ano. Přesně tak, jak je to jinde ve světě. pokud chceš provozovat online hazardní hry, musíš mít licenci. Pokud jí nemáš, pokusíme se ti v tom zabránit. A překvapivě nelze bránit provozování nelegálního webu jinak, než se ho pokusit zablokovat. Samozřejmě, že se to dá zneužít. Stejně jako každý jiný zákon. Ale to už je jiný příběh...

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, pokusit stejně jako jinde ve světe.To že to dělají blbě ve světě, tak je musíme následovat, zvláštní to logika.Když chce Babiš vybrat víc daní, tak by je měl ideálně zrušit a nebo významně snížit, toto povede k dalšímu odlivu někam a blokování to nezachrání.Mimochodem, poradili specialisti z tipsportu panu Babišovi, že přes http komunikují dnes tak akorát důchodci doma v kuchyni?Každá pořádná webka má dnes mobilní appku která používá zhusta jiné protokoly a s webem nemá často společného nic, než jméno a majtele.A jak ukazují statistiky, přístupy z mobilních zařízení začínají dominovat.Prozradili tedy rádcové z tipsportu toto tajemství panu ministrovi a nebo hovno??

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Co do toho pletete nějakého Babiše, s tím to přece nemá co dělat. Jednou provozuji loterii na kterou nemám povolení, tak mě to znemožní. Je jedno zda to bude soukromé kasino u mě doma nebo internetová stránka.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Povolení od koho, od českého absurdistánu?Bude MF opravdu zjistovat, jestli internetova herna někde na Bermudách má povolení od ministra Bermud, nebo hovno, a hned ji hodi na blacklist.A na cesky gumový zakony ve světe sere pes, to jen ovčani se tady nechají takto buzerovat.Jak už po několikatý opakuju, i muj pes chápe, že to nic nevyreší, jen to jen zástěrka pro odstavení webu kery se nehodí a na hazard to nebude mit vliv, protože jen herna kerou si napsal doma franta s horni dolni jede na zastaralym a nevhodnym www, kery je dobrý tak akorat na čtení zprav a možná ještě jizdni řády.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

By mě zajímalo, jak do Vašeho $3 zapadají některé F2P mechaniky ("zaplať X a dostaneš 10% větší šanci dostat Y během hry"). A na druhou stranu, co brání kasinům říct, že jde o zážitek ("jedno zatažení za páku = X peněz"). Myslím, že zákony by se neměly snažit obejmout neobejmutelné.

Někdy by neškodilo typické inženýrské pravidlo "denně odstraníš (zbytečných) 2000 slov kódu/zákonů". Samozřejmě pokud je nezdravé jádro, jakýkoli zákon který ho rozšiřuje bude opět nezdravý (nehledě na dobrý úmysl).

Navíc zbytečnost tohoto konkrétního blokování (ať už stránek nebo plateb) hodnotím vysoko. Budou tu (nebo už dávno jsou) návody jak to snadno obejít, takže současné zákazníky (kteří chtějí ušetřit na povolených hrách nebo se dostat na ty zakázané nebo čistě závisílí) to nezastaví. Zbývá otázka jak to brzdí příjem nových zákazníků z Česka (či naopak způsobuje efekt "zakázaného ovoce").

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Není to můj §3 :D. On ten §3 má hlavně ještě druhý odstavec, kde je vyspecifikováno jaké druhy hazardních her ten zákon upravuje. U těch F2P je to poměrně jednoduché v tom, že do toho vrazíte reálné peníze ale dostat za to můžete vždy jen nějakou herní měnu. Tedy jak píšete X -> Y. Co se těch kasín týče tak tam je zas problém (ale teď jsem sám na tenkém ledu) pokud oni by to klasifikovali jako "zážitek" tak nemají prostor vám vyplatit případnou výhru.
Zákon určitě bude mít mouchy, ale sám jsem jej taky nečetl celý a tak nechci soudit, jestli by mu pomohlo vynechání některých jeho odstavců. Na jednu stranu souhlasím s tím, co padlo ze strany některých poslanců i ve sněmovně, že zákon by se dal napsat lépe, ale zároveň a tady použiju vaši analogii k optimalizaci v programování i ty optimalizace má smysl dělat jen do určité míry. A taky nevidím problém v tom něco vydat s tím, že případné úpravy provedu dodatečně.
K poslední věci, kterou píšete, osobně si myslím, že "zákazníky" hazadrních her přeceňujete, co se týče jejich schopností obcházet opatření providerů, respktive jejich motivaci k tomu to dělat. Protože zákon nezakazuje hazardní hry jako takové, ale omezuje provozovatele, které ačkoliv "působí" na území ČR se neřídí jejími zákony. Nevidím důvod, proč by "zákazník" měl mít motivaci hrát zrovna na té stránce, které tyto zákony "porušuje" místo aby se jednoduše šel zahrát to samé někam jinam.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

1) Firma tu herní měnu může vyplatit (byť to nedělá). Nicméně jsem myslel, že za X Peněz dostane Y% pravděpodobnost dostat herní předmět Z.

Co brání kasinu Vám něco vyplatit, protože jste "loajální zákazník". Nebo to vyplatit jako kupon do dle výběru třeba do Tesca (a hned je to předmět a ne měna, jako u těch her). Nebo prostě (a realisticky) vyplatit na Paypal a je to (stejně se to týká zahraničních webů).

Prostě je to pouze další zbytečné místo pro další výdělky právníků a úředníků, na to, že to máločemu brání.

2) Myslel jsem obecně veškeré zákonstvo, ne toto konkrétní (u jednoho to samozřejmě nemá smysl - a bylo by kontraproduktivní).

Nejedná se o optimalizaci, ale o čitelnost (která je u zákonů ještě důležitější než u toho kódu - kód musí číst producent, zákon by měl číst konečný zákazník).

Analogie tomu co se děje v zákonech je "feature creep", prostě se často (bezmyšlenkovitě a nestrukturovaně/bezkoncepčně) přidává zbytečnosti a nikdy neubírá. Nikdo není zákony schopen přečíst jako celek (a tím pádem se jimi sebevědomě řídit, ani kritizovat / holisticky navrhovat kvalitní změny).

3) No soudím podle třeba rozšířené "Netflix over proxy". A to nešlo (tak moc) o prachy a závislost. Důvod jsou ty ušetřené daně/poplatky z hazardu, případně pro nějaké závislé dlužníky čistě obejítí zákazu.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Kde je napsané, že musí něco řešit ISP? Jak to čtu, tak soud rozhodne, že se prostě nějaká stránka dá na nějaký seznam na ministerstvu, což bude provozovateli té stránky velmi pravděpodobně víte u čeho... (Prošel jsem si ty sněmovní tisky.) Dokonce tam není ani napsané, že já - občan, tuto stránku nesmím používat.

Samotná cenzura internetu se tedy (jak tomu rozumím já) zatím nekoná, zatím bude jenom někde vznikat nějaký seznam.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

souhlasím s tím, že tenhle zákon není nijak velká katastrofa...

spíš tady jde ale o ideu. Jestli teď schválí blokování "neschválených" harazdních stránek, tak příští rok může přijít blokování "pirátských" stránek.

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

Zákon sice není katastrofa z hlediska okamžité cenzury, problém je ale v tom, že po zavedení tohoto zákona budou mít všechna ISP funkční mechanismus pro blokací webů.

Blokování všeho, co není dost sluníčkové, je pak něco, co bych od Dientsbiera čekal v dohledné době.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

to mají i teď, jen jim zákon nepředává štafetu a blokují jen na žádost policie/soudu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No, teď se blokuje nelegální obsah jen u zdroje, což je správně.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

podstata je zamezit, pro uživatele je zcela irelevantní zda to blokuje provider kde je píchlý server nebo provider mého připojení. Mimochodem oboje je dle toho zákona proveditelné. Navíc s uvedeném zákona do platnosti může přijít prováděcí vyhláška, která bude přesně specifikovat jakým způsobem bude považován požadavek zákona za splněný.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Sluníčkové? To je přece blokováno všude. V současnosti vládne lůza a je povoleno jen to, co se lůze líbí.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

Kdyby to tak bylo, tak už pro vás jedou.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ano, krásně si popsal salámovou metodu, což ovšem je katastrofa.

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Já jsem pro blokaci "pirátských" stránek všema 10. Kde to můžu podepsat?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ve vestibulu na nádráží na zeď!

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

vytetuj si to na kokota, kokote

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

ty vlastizrádské Promuslimské/americké prasata mě možů akorát tak vylízat prdel!!!

+1
+21
-1
Je komentář přínosný?

Další případ pro Bohnice.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Co tak uvést konkrétní paragraf zmíněného zákona aby si to člověk před, tím než začne něco soudit přečte.

Pokud dobře vím, něco jako cenzura internetu nemá s provozováním nepovolené loterie co do činění.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

To samozřejmě nemá a pan redaktor to dobře ví, ale "Cenzura internetu" v titulku naláká více čtenářů, nežli například "Udělá se pořádek se zahraničníma sázkovkama", to zajímá akorát gamblery, kdežto "cenzura", to už dneska zajímá kdekoho :-D Problematické jsou údajně paragrafy 82 a 84, které se dotýkají internetového hazardu.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

JJ s tím že ten článek je tendenčně napsaný ...

+1
-19
-1
Je komentář přínosný?

Podle toho návrhu poskytovatelé připojení bude ministerstvo financí zveřejňovat seznam blokovaných stránek a poskytovatelé připojení budou muset ty stránky blokovat. Paragrafy jsou tu už vícekrát vypsané.

Na tom, že to je zatím omezené na hazardní hry, až tak nezáleží. Podstatný byl ten krok, že ministerstvo dostane pravomoc vydávat seznam blokovaných webů. Rozšiřovat později důvody blokování bude už jednoduché.
A zejména v tomhle případě, protože kdo o tom něco ví, asi vidí, že to proti hazardním hrám nemůže fungovat.
Takže vzápětí po zavedení se ukáže, že to nefunguje, což bude skvělý argument pro to, že se to blokování musí zpřísnit.

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

No, počkejme si tedy na to, až se "omylem" zablokuje stránka někoho nepohodlného pro stát či jednotlivce ve státní správě a způsobí to ve finále jeho krach.. Pak jsem zvědav, co tu budou psát ti z vás, co to obhajují..
Stačí se podívat do minulosti např. na kauzu Mironet, že..

+1
+32
-1
Je komentář přínosný?

Když se to stane, bude se to řešit a provozovatel se rozhodně nemusí bát že by odškodnění nedostal.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

5 let po bankrotu.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Touhle cestou se podle mě nepůjde, určitě ne hned.
Zbytečně by vznikl humbuk, který by rozvířil zájem o ten blokovaný web (viz blokování „pirátských“ webů v některých zemích, kdy tam návštěvnost těch webů často naopak vzrostla) a jednak by to mohlo potopit celou tu myšlenku blokování.

Podle mě se použije už mnohokrát osvědčená taktika:
Nejdřív se to zavede, v podstatě nic se blokovat nebude a „běžného občana“ se to nijak nedotkne.
Pak přijde názor, že dětské porno, návody k trestné činnosti, atd. jsou mnohem nebezpečnější než nějaký hazard a proč se neblokují? A nacionalisti, anarchisti, atd.?

Cílem té taktiky je vytvoření tak nepřehledných pravidel, že si nikdo nebude jistý, jestli náhodou zrovna něco neporušuje.
Teprve potom půjde zablokovat jakýkoliv nepohodlný web aniž by s tím provozovatel mohl něco dělat.
A ve finále ani nebude nutné blokovat, protože stačí jen ten systém vytvořit a pak provozovateli blokováním pohrozit a většinou bude ještě rád spolupracovat.

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Ano, tomu se rika salamova metoda.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

V nadpisu čtu "Poslanecká sněmovna schválila cenzuru internetu" a všude jinde se dočítám, že jde akorát o to aby se udělal pořádek se zahraničníma sázkovkama které neodvádějí daně v ČR. To je snad trošku rozdíl ne?

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Přece ti hlásný trouby režimu nanapišou, že se jedná o cenzuru.Seš tak najivní, nebo seš za to placenej?A "pořádek" se udělá prd, protože tyto služby maji dávno mobilní appky pro droid, kery to vubec nepostihne, protože použivají uplně jiný protokoly a s webem kerej bude babiš blokovat namají technicky co dělat a připojují se na servery kdoví kde.Pachatelé zákona tak jsou bud uplně mimo a nebo tento zákon není vubec určen na blokovaní "nelegálního" hazardu.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Ne troubo, stačilo se dívat na to o co v té sněmovně skutečně šlo a teď být v obraze, místo vstřebávání bombastických nadpisů a zavádějících plků ... to je věda, co?

+1
-25
-1
Je komentář přínosný?

jenže ten jeho přístup je o tolik jednodušší a dobře se o tom kecá ve 4. cenové po 10 pivu :D

+1
-28
-1
Je komentář přínosný?

Spíš je problém v tom, že nechápete co dokáže státní správa, když se jí dají správné prostředky. To, že to v případě potřeby dokáže zneužít ve svůj prospěch, to je jisté na 99 %.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

No zatím to vypadá tak, že vypere automaty z hospod a znesnadní sockám utrácet dávky v hazardu, což je pochopitelně tragedie :-D

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

A ta aplikace posílá pakety poštovními holuby nebo komunikuje přes internet? Nikde v tom zákoně není psáno jakým způsobem má být technicky to zamezení provedeno a ten zákon to ani říkat nemůže, protože jakákoli nová technologie by znamenala zdlouhavou novelizaci zákona. K zákonu se ale vydá prováděcí vyhláška, kterou lze pravidelně a dle potřeby aktualizovat. Ano zmiňuje seznam adres, které má zablokovat, jak bude v té vyhlášce.

Pochybuji že to bude odstavením port 80 a 443 pro konkrétní doménu ale bude to spíše zamezení přístupu na konkrétní IP případně i nějaký sofistikovanější filtr.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

VPN tunel na Srí Lanku, tam přehlavičkovat paket a poslat ho na konkrétní server... tohle by měl zvládnout 22letý fracek, protože 15tiletý děcko umí tak akorát ovládat tablet a cheaty v CS.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Vrchní cenzor agent Bureš při dalších volbách zase zacpe lidem huby koblihou a pojede se vesele dál. Národ český je hloupý a rád se prodává zatraceně levně.

+1
+31
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím, pokud je seznam veřejný a pokud z mého města zmizí herny a automaty. Jinak je to zákon víte pro koho, provozovatele fyzických heren. To je jak zakázat e-shop s pivem, aby neumřely hospody. To je vo co gou. (a la soláry). Další na řadě bude Uber bych tipl.

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

Jak si někdo může myslet, že herny a automaty zmizí? Ty existovaly, i když byl hazard kompletně zakázán a budou existovat dál. Ta naivita z lidí v poslední době jen tryská.

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

A existovalo jich tolik? Asi sotva...

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Nevím čemu se divíte ČR je nejpolicejnější stát EU s nejpočetnější justicí světa.

+1
+28
-1
Je komentář přínosný?

Tak návštěvu z Číny jsme tu už měli, teď je potřeba ukázat to naše sbližování prakticky, například zavedením century. Nečekal jsem ale, že to půjde tak rychle. A všem těm naivním příznivcům velkých anebo tradičních stran, ať už se nazývají pravicovými či levicovými, či ještě nesmyslněji středovými a apolitickými, bych doporučil sledovat jak Vaši miláčci prakticky hlasují o některých zákonech. Až příliš často nalézám shodu mezi čssd, top09, ods, kdu-čsl a komunisty. A pak že jsou to prý političtí rivalové.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

To by mě zajímalo, kde tu shodu mezi všemi jmenovanými subjekty vidíš. Zláštní, že nezmiňuješ hegemony ANO a Zemana.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Staci se podivat na v clanku zminovany odkaz hlasovani nasich zastrupcu a poklukat si na tech 10-20 hlasovani o hazardu. V mnohem je 100% shoda, zvlastni ze.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Když jsem mluvil o nesmyslnosti "středových" a snad až "apoliticky" se tvářících stranách, tak jsi v tom nepoznal ANO? A myslíš snad že jsem zemanovec když jsem narážel na sbližování s čínou? Já tě naopak tipuji na slepého zastánce nikoliv skutečné, ale té nazývající se pravice Top a ODS, takže ti doporučím to co JvC: aby si se podíval jak kdo hlasoval. Pak nám všem můžeš vysvětlit jak je ta naše "pravice" "jiná" než komunisti

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

To mam radost, ze uz si nejspis ani ten poker na Pokerstars nezahraju. Jeste ze me pan Babis uchranil od tohohrozneho osudu, ze bych tam mohl prohrat par stovek za rok. Jak jsem jen bez neho mohl vubec zit, jak to, ze uz davno nejsem mrtvej, nechapu...

Jinak, vetsi problem je, ze ted politici budou moct nechat zablokovat COKOLIV, protoze proste....muzou. Vzdycky se to zduvodni jako ze "bylo vazne podezreni, tisice udani na dany web, my jsme museli jednat....Jezisi, ono se tam nic nenaslo...po 2 letech....no to nas mrzi, ale znate to, podezreni bylo, odskodneni? Si delate prdel ne? Budte radi, ze jste nesli sedet..."

Dit se to bude, proste proto, ze to VLASTNOST system, ve kterem zijeme. Je to SYSTEMOVY JEV. Stejne, jako je systemovy jev uplatek. Zakony jsou psane tak, aby bylo NUTNE uplacet, jinak v mnoha pripadech clovek nedosahne niceho. Zakony jsou psane tak, aby SLY porusovat vladou/systemem. Proste to je vlastnost.
Takze se to bude zneuzivat, akorat ze se to dotkne jen "par lidi" , takze vse bude ok, ovce si dal budou snit svuj sen o svobode a holt to par lidi odsere....no boze, lidi je jak sracek...

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Pokud je Pokerstars a jiní seriózní společnost, tak se dle zákona zaregistruje a bude řádně platit daně. Potom si u nich můžeš hrát jak chceš. Spoustu lidí se tady vlastně zastává zlodějských šmejdů kteří nelegálně vyvádí peníze z ČR. Zkuste si ten zákon nejdříve přečíst, policie samozřejmě nebude moct blokovat cokoliv, protože prostě nemůžou. Týká se to čistě loterií a hazardních her, které nectí zákony - tedy nejsou zaregistrované, protože se jim nechce platit daně.
Zkus se trochu zajímat, tady prostě k žádnému omylu ani dojít nemůže - prostě buď jsi zaregistrovaný, nebo nejsi a v tom okamžiku nemáš právo hazardní hry provozovat. Tečka.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Tvl uz jsi nekdy zazil, aby Policie CR COKOLIV nezneuzila? Policie CR zneuzije naprosto COKOLIv, co zneuzit jde. Vlada zneuzije NAPROSTO cokoliv, co zneuzit jde. Soudy zneuzi NAPROSTO cokoliv, co zneuzit jde.
A tihle vsichni kazdou chvili zneuziji i to, co vubec zneuzit nejde.
znam to ze zkusenosti osobnich I z pribehu jinych lidi.
Pokud si myslis, ze "se to tyka jen hazardu" , tak si laskave vsimni toho, ze nejake "povoleni k blokaci" nevydava soud (alespon ten, I kdyz I ty soudy stojej za hovno, ale clovek se tam alespon jakz takz muze nejak branit), alebrz nejakej "statni urednik". A statni urednik proste udela to, co se mu bude chtit, protoze MUZE. Drive nebo pozdeji toho nekdo zacne zneuzivat, minimalne zcela logicky proto, ze mu za to nekdo zaplati.
To je proste zcela zakonite.

Co se tyce placeni dani z pokeru, tak se to resilo uz pred delsi dobou a pokud se nepletu, tak Pokerstars rikali cosi o tom, ze jestli to projde v tomto zneni, tak by proste zaplatili vice na danich, nez je jejich zisk a tak do toho proste nepujdou. Takze kdo dotoho pujde? Ten, kdo ma tak velky zisk, aby si to vubec mohl dovolit platit. Herny, ktere jsou rekneme "ferovejsi" a berou si mensi poplatky (=jejich zisk), tak maj smulu.

Nehlede na to, ze poker NENI hazardni hra a muze mi milion lidi tvrdit, ze je - neni. Je to dovednostni hra s urcitym prvkem nahody, ktery ale nepresahuje nutnost te dovednosti.
Ale to uz odbocujeme...

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

Jak muzou zaplatit vice na danich nez je jejich zisk? Dane pres 100% ? :))) nedelejte ze sebe blbce. A v hazardnich hrach nejde dnes vubec o nahodu - systemy jsou nastavene tak, aby dodrzovali urcitou vyhernost - ktera je mimochodem zakonem dana. Takze v praxi to funguje tak, ze to neni otazka nahody, ale chytreho algoritmu.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

No, nemuzou zaplatit na danich vice, nez je jejich zisk...takze do toho nepujdou.
Mimochodem - tato dan neni jedina, kterou ma provozovatel platit, samozrejme. Dale jeste plati klasicke DPH + plati klasickou dan ze zisku. Plus tuhle dan = uz se mu nevyplati vubec neco provozovat. Tomu slusnemu. Jo, ten co nastavi na automatech 70% vyhru pro sebe, tak ten to da, samozrejme.
Poker je razenej do hazardnich her. To je bohuzel fakt. Pritom to vubec hazardni hra neni. Mimochodem diky tomuto zakonu prijde CR o serial EPT (tusim, ze se tu hralo EPT, snad si to nepletu s WSOP). Coz bylo neco, co CR docela slusne zviditelnovalo ve svete (prenosy bezi nekolik dni). A mimochodem uz ted,pokud chces porad blbej pokerovej turnaj, tak jses omezenej tolika narizenima, ze v CR je jen velmi malo lidi, kteri to vubec poradat dokazou a mohou.

Mimochodem, jsou stiraci losy "hazardni hra"? Imho ano...Sazeni Sportky taktez...atd atd. Vubec nechapu, proc se do toho vubec stat sere. Coz je nadsazka, samozrejme to plne chapu - prachy prachy prachy. Dalsi a dalsi prachy , ktere sebere lidem a jeste k tomu si muze zvesela zaregulovat.
Osobne je mi z toho uz delsi dobu velmi zle, ale chapu, ze bude mnoho lidi, co by se bez pomoci statu ani nevysrali a tak to holt budou vitat.

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Jeden politik, nevim uz ktery, zminoval moznost jak znemoznit provoz techto on-line heren tim, ze se blokne odchozi platba na dany ucet te herny. Jednoduchy a ucelny a ne cenzurovat internet. Evidentne je skryty zajem mit tu moznost cenzurovat a ne zamezit hazardu. Dale jsem o moznosti blokovani konta herny nic neslysel, divny.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Blokace plateb je v tom zákoně taky (hned o paragraf dál), ale třeba takové Bitcoin účty asi půjdou blokovat dost špatně…

+1
-26
-1
Je komentář přínosný?

Ani není třeba zacházet až k Bitcoinům.

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

No... aspoň je vidět, kdo hraje na netu pokr.

Ale abych si přisadil. Pane Ježku, jednou jste novinář, tak pište pořádně.
1) Žádné dohledejte si sami! Je to důležité? Napište to! Pro čtenáře se uvádějí zdroje a ne návod jak si hledat informace.
2) Novinář dělá nestrannou práci, protože hledá pravdu. Styl, jakým je ten článek napsaný, smrdí propagandou. Je to vážně k dobru věci? O to víc jsem se zasmál, když jsem jako tagy uviděl hesla "novinky" a "právo"
3) Proboha napište, proč se ta legislativa zavádí a oslovte nějakého znalce, který se k tomu dokáže vyjádřit. Sebelepší specialista v oboru se diskvalifikuje svým názorem, pokud je novinář. Názor novináře nemá hodnotu.
4) Použijte Occamovu břitvu a nepište nesmysly. Konspirace a jejich podpora je pro lidi s alobalem na hlavě. Když už, tak popište, jak se tomu dá zabránit, popřípadě kdo by měl zasáhnout. Já vím, že to zní jako totální blbost, ale napadlo někoho oslovit svého senátora? Co napsat dopis prezidentovi? Jedno veto často udělá víc humbuku než ukřivděný článek. Využijte populismu, když už je součástí demokracie. Spojte se s ostatními weby a zorganizujte petici.
5) Nekřičte.

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

Myslíte Hanlonovu břitvu? :)

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

0/ nikdy jsem zadnou placenou hru na netu (a vlastne ani v zadne kamenne herne, kasinu) nehral, nehraju a pochybuju, ze kdy budu. Jedinou vyjimkou je, ze jsem si asi 4 roky sveho casu platil wowko:-) Tak nevim mozna pristi rokk bude i tohle oznaceno za hazardni hru a ja oznacene za gamblera, tudiz zaujateho a tudiz nemajici pravo na svuj nazor...
1/jediny bod, se kterym se da souhlasit: bud informace nebo rejstrik zdroju
2/" Novinář dělá nestrannou práci, protože hledá pravdu." - naprostej blabol - novinar neni nejaky neosobni buh, aby vyheldavalpodaval jakousi Pravdu (Neni k tomu kompetentni - jak sam o sobe - je chybujicim clovekem jako vsichni ostatni, a neni k tomu urcen ani z jakehosi titulu funkce -stejne jako neplati "Maminka ma vzdycky pravdu", tak uz vubec neplati, ze novinari jsou od toho, aby vykladali (v obou vyznamech) pravdu. - Naopak novinar by mel ke zprave JASNE zaujmout stanovisko - pak si kazdy ctenar muze sam rozhodnout, zda tu zpravu brat ve vsech ohledech jako autentickou nebo zkreslenou usudkem, zajmy - kazdy novinar ma beztak svuj nazor (a osobni angazovanost k tematu je k dobru veci) - nejhorsi je, kdyz tvrdi , ze nema a prave proto, ze je objektivni... Objektivni informovani neni vylouceno vlastnim nazorem - ale je zpochybneno zatajenim vlastniho nazoru.
3/"nazor novinare nema hodnotu" - to je ukazka mysleni.. takze tu mame nadlidi a podlidi, kdyz je nekdo novinar, nemuze mit nazor, nebo je automaticky bezcenny? WTF?§ to je jak za komancu! - Jsi zpevak, tak nekecej o disidentech! Nejsi chemik, tak nemluv o emisich v severnich cechach! Nejsi generalni tajemnik UV KSC, tak si opovaz mit svuj nazor na politiku statu!
4/Occamu britvu zjevne nepouzivate vy:
https://cs.wikipedia.org/wiki/Occamova_břitva
a poznamka o napsani dopisu M. Zemanovi... pokud to neni jen tvrdy cernohumorny sarkasmus, a myslite to vazne, tak se musim zeptat: na ktere planete bydlite, ze nevite, ze smysluplnejsi by bylo pokusit se rucne spocitat vsechna zrnka pisku na cele planete Zemi, nez neco napsat Zemanovi - generalnimu verozvestu ruskeho a cinskeho pojeti "demokracie a prava" v CR - Vzdyt je to presne v souladu s jeho slovy o tom, ze bychom se z Ciny meli ucit - hezky prvni krucek k velkem ceskemu firewallu, ne?

a poznamka k nadrecniku o "Hanlonove britve" - ano, souhlas, ale obyvkle prave zly umysl vyuziva tu hloupost...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jestli je v zakonu napsano, ze se vztahuje na hazardni hry, tak je na miste zaloba na stat, pokud se tam objevi novinarina. Jste z toho prilis posrani :) A pokud to tam neni napsano.. mel nekdo zajistit aby bylo. Ted je pozde brecet.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jiste, statni urednik by nikdy nikoho nepodvedl, to by neudelal...protoze....tam jsou vsichni cestni :-D :-D
Zalobu, rikas...predstav si, ze nekdo hodne bude chtit zlikvidovat DIIT.CZ
Podstrci mu tam nejsou reklamu na kasino, udela screenshot.
Necha web zablokovat, nebo "ma vazne podezreni z toho, ze se na tom webu provozuje nelegalni kasino - hle, tady vidite obrazek, ze to tak je!!!"
Po pul roce se zjisti, ze to byl "omyl".
DIIT poda zalobu na stat.
Po 10 letech se zjisti, ze podezreni bylo zalozene na realne hrozbe - hle, zde je screenshot!!
DIIT zaplati naklady na soud - 10 let = 2,5 milionu kc (napriklad).
Vsichni jsou happy, spravedlnost zvitezila, protoze jinak to prece neni mozne....ze jo...

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

Sorry chlape, ale raději si dej ten alobal zpátky na hlavu. Ta paranoa tě zničí. Jinak takhle bys mohl argumentovat k naprosto každému zákonu. Pokud by někdo chtěl zkorumpovat pár úředníků, pár policistů aby dle tvého příkladu DIIT neexistovalo, tak by se to už dávno stalo. To je možné i bez zákonu o blokaci hazardních her.

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Ve státě kde existuje paradox v podobě paragrafu o trestnosti fašismu a komunismu a současně máme tyto komunisty v parlamentu mne již nic nepřekvapuje.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

ano, a doted si pamatuju na nechopnost a vztek byvale soudruzky, ktera nas na gymplu "ucila" obcanku, kdyz jsem na tento zjevny rozpor poukazoval a jako priklad ji dal otazku: "Co by se stalo, kdybych sel na ministerstvo vnitra si zaregistrovat Nacistickou stranu Cech a Moravy?" - Jestli by si me tam rovnou nenechali.. A myslim, ze ani vymluvy typu: "To je jen nazev" nebo " Ja nejsem pro propagaci nacismu, ale Mein Kampf je zakladem naseho programu" by asi nepomohli [obe ekvivalentem komouskych vymluv]

poznamka pro nejakeho vylizaneho fizla: ne nejsem zastance nacismu, komunismu, mao-cetingismu, putinismu, donaldtrumpismu ani niceho podobneho: jen jsem nazorne ukazoval priklad, ze kde podle prava plati rovnost pred zakonem teoreticky, neplati u nas bohuzel fakticky

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

Tvl me tu zmizelo snad 10 komentaru, ktere jsem sem za poslednich par dni napsal :-O
Je chyba na mem prijimaci, nebo je to nejaka chyba nebo je to zamer?:-O

Co to je? Ted koukam, ze jeste pred 5 minutama tady bylo cca o 50 komentaru vice, nez je aktualne.
Co se deje?

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Dneska to tu celé nějak uhnilo. Podle mě došlo k návratu ke včerejší záloze.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.