Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poslední vydání SteamOS podporuje dual-boot a PC bez UEFI

"kupříkladu Ubuntu přišlo s instalací systému dokonce přímo na Windowsový NTFS disk již před lety"... a taky se hodí dodat, že od 13.04 už to zase přestali umět :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Však je to taky k ničemu ... podpora NTFS má v Linuxu smysl převážně jen pro záchranu dat z pokažených Windows, nebo práci s externím diskem od nějakého Woknaře.

Instalací na FS, který nepodporuje správně unixová práva (resp. pracuje s právy zcela jinak), má omezení délky názvů (Wokna mají omezení délky celé cesty k souboru) a použitelných znaků v názvech, nepodporuje vhodným způsobem žurnálování a další vlastnosti, které Linux využívá ... nic získat nelze, leda potíže. Když už, tak v nouzi instalovat raději na jiný oddíl/HDD s vhodnějším FS, do virtuálu, na Flashku ... možností je spousta a úložiště větší než v minulosti, takže není nutné OS míchat.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hehe, NTFS umi snad az 64kb cesty, dokonce umi i tu linuxovou megazpic.... s case sensitivitou a prava ma daleko vyspelejsi nez linuxove read/write:) To same s zurnalovanim, vzdyt snad porad je ve windows ten nesmysl s unixovym subsystemem.
Jinak to, ze je kravina, abych si na primarni system nainstaloval linux, aby mi kdovi jak sukal s NTFS, o tom zadna.

+1
-14
-1
Je komentář přínosný?

Prosim ukaz mi zdroj informaci, kde jsi zjistil, ze linux pouziva read/write?
Linux a podobne unix-like systemy je v tomhle ohledu jiz desitky let po predu oproti tebou proklamovanych vyspelych windows.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Ja teda spise resim co s tim. Ze zvedavosti jsem si to hodil do WMware playeru. Instalace v pohode. Ale chce to po me login. Ale v prubehu instalace jsem zadny nemohl vytvorit, jako treba u ubuntu. Takze co s tim?:D Napadlo me zkusit nick a heslo ze Steamu, ale to taky nejak nic nedela.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

ak si sa prave dostal do desktopu tak login je steam a password je steam. a len co dokoncis instalaciu (/post_logon.sh) tak potom je login do desktopu: desktop a heslo: desktop.

ps: inac mas to aj v postupe instalacie: http://store.steampowered.com/steamos/buildyourown

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

diky Ti moc! jako admin a admin me napadlo..steam steam ne. Diky moc za radu i link na navod
jdu to zkusit - steam uz fungoval;)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Stále čekám na více her, jinak si to nenainstaluji ani zadarmo :D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nic tě nenutí.

Já si zas nenainstaluju Wokna na vlastní PC, ani kdyby mi za to platili (resp. částka by nebyla nízká).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cry me a river.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

vubec se ti nedivim, co sem presel na Mac tak windows sou pro me takova demoverze poradnyho OS, kdo nezkusil tak nepochopi, ted stahuju steam os abych ho zkusil na stolnim PC a mel alespon nejake vyuziti.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak jo, pokud ti nevadi ta omezenost a trosku detsky design (ktery povazuju za priserny), tak se to asi da, taky aby ne, kdyz to bezi jenom na jednom HW:)
dummr.files.wordpress.com/2010/05/applesucks.jpg

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?
+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pripadas mi jako rozmazleny fracek co mu nekdo vzal hracicku. Navic s vulgarnimi projevy, s paranoidnimi sklony hlavne vuci opensource a temer vsemu co neni od microsoftu. Vymyslis si v kazde reakci naprosto demagogicke informace a siris FUD.
Nejenze to na co reagujes casto nemas vubec pod kontrolou a nerozumis tomu, ale jednoduse to radeji pomlouvas, jak se da. Vrcholem je, kdyz si nekdo mysli opak.
Neumis sve vymysly nijak podlozit, coz je samozrejme, nejde to.

Prijde mi, ze je to opravdu nejaka uchylka az nemoc a melo by se to lecit.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja nejsem paranoidni proti open source, me jen sere (a to jakoze hodne) linux a jeho zcela zjevna nepouzitelnost. Nemusim chodit daleko, konkretne vcera jsem se konecne snazil vyresit to, ze me fakt sere MC (proste proto, ze je to nepouzitelna sracka a na kazdem druhem systemu je rozsypane jak cinsky caj) a chtel jsem nejakeho "total commandera" pro linux v portable podobe .... NIC TAKOVEHO NEEXISTUJE. Uz me totiz nebavi jebat se pomalu v prikazove radce, kdyz se chci podivat do archivu, zkopirovat soubor nebo pripojit k FTP ..... a portable verzi, abych mel jeden adresar, ktery zkopiruju kamkoliv na server a jednim prikazem to pustim.
Holt nakonec jsem zjistil, ze linuxova komunita ve sve "nadhere" dvacetileteho vyvoje zatim nevyrobila POUZITELNY spravce souboru, proste ne a pokud se nebudu chtit jebat s pomalym commandlinem jak v drevnich dobach, tak si to budu muset naprogramovat sam.
Zkousel jsem dva, co by mely byt portable .... nejaky dualcommander a mucommander. Dualcommander me presvedcil, ze linux se za 20 let nepohl NIKAM, proste NIKAM!!! Na vyssich operacnich systemech je takovym zvykem, ze vezmes portable verzi, nekam ji rozbalis, spustis jeden soubor a jedes! Na linuxu? Hm, tam to porad znamena, ze tomu chybi tady knihovna, tamhle knihovna .... no, nebyl jsem daleko od stavu, ktery by se dal nazvat agonii a potkat autora, tak ho v tu chvili zkopu do kulicky .... zlate vzpominky na linux pred asi 12ti lety, kdyz jsem se ho snazil asi rok pouzivat:)))
A mucommander je javova megaultrasracka, ktera si sice s sebou nebyla schopna vzit javu, ale aspon funguje, ikdyz funguje je spatne slovo. Kdyz to neumi ani vyhledavat soubory, ale aspon to zjisti velikost podadresare (nezbyva nez doufa, ze je to skutecne presne, ne jak ostatni linuxove utility - fakt linux neumi zjistit PRESNE velikost podadresare, vtipne? Po 20ti letech uz ani ne) a pocet souboru a podadresaru, umi to ulozit FTPka ..... no, na to, ze je to zdechle jak cyp a neumi to ani zlomek M602ky a navic to bezi pres tristne pomaly a ubohy xserver, tak je to asi to nejpouzitelnejsi, co na linuxu je. Mozna neumim guglovat, ale vcera jsem precetl asi 100 recenzi a JE TO BIDA!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Podobnou frustraci cítím pokaždé, když jsem donucen pracovat s Woknama ...

Tvůj problém možná není v tom, že by Linux stál za prd a Wokna byla tím nejlepším na světě, ale mnohem jistěji v tom, že se na Linux snažíš slepě a tupě aplikovat Woknařské postupy a zvyklosti, což jaksi nejde. Narazíš.

A překvapivě - souhlasím, že grafické dvoupanelové file managery nestojí obvykle za moc, taky jsem nenašel univerzálně vyhovující (ačkoli Dolphinu z K.D.E. ekvivalentní MS Explorer nesahá ani po kotníky, to je jiná situace ... i když Dolphin umí být dvoupanelový) ... zvykl jsem si používat mc (midnight commander) v konzoli. A to z mnoha důvodů. 1/ je vždy všude stejný 2/ je vždy všude k dispozici (kromě obskurního Ubuntu v nejnovější verzi, kde je třeba nejprve připojit repozitář a pak instalovat) 3/ funguje všude stejně bez ohledu na přítomnost GUI, nebo způsobu připojení (lokální monitor, Xka, VNC, SSH ...) 4/ je jednoduchý a umí toho často víc než ty grafické zpatlaniny 5/ podobá se vzhledem nc, ale jen vzhledem, uvnitř to je o mnoho generací novější aplikace

Samozřejmě podporuje nejenom FTP, přihlášení si pamatuje, ovšem nikoli hesla (což považuji za správné) ... nicméně nikdy mne nenapadlo chtít, aby byl portable, takže sdílení konfigurace asi možné je (tuším jak), ale neřešil jsem to, nepotřebuji to.

Můžeš taky zkusit FileZillu, což sice není dvoupanelák, ale možná řeší problém s FTP a je pro všechny OS stejné.

A jen tak mimochodem, nepodoporučuji Microsoftí klávesnicový layout s pojebaným delete/insert :-)

Btw1 ... když se s konzolí umí, tak některé věci jsou řešit až neskutečně snadno a elegantně oproti čemukoli klikacímu. Nicméně musí se chtít u toho trochu přemýšlet.

Btw2 ... zkoušel jsi terminál na MAC OSX? On to sice je v jádru Unix, ale pokurvili tomu klávesnici (a význam tlačítek) takovým způsobem, že s tím je mnohem vetší sraní než s příkazovým řádkem v DOSu.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

No, ja jsem vyrostl na m602ce a ted jsem na total commander, takze jsem trosku zpovykany.
MC je sice vsude, ale musis uznat, ze je to silenost .... pulka klavesnice proste nefunguje a kdyz jo, tak leda na lokale, pres SSH ani omylem. Na pulce serveru je to navic cinsky caj. Dokonce jsem uz zasel tak daleko, ze jsem si ve vmwaru udelal image nejakeho centosu, abych to vyzkousel a proste cista instalace, pripojim se a nejde to dostat do koukatelne podoby a to je na tech serverech povetsinou redhat. Ale tak tu silene mucivou abominejsnu s terminalama na linuxu zname asi vsichni ......
Zmacknu v tom nejakou sipku a hned se to rozesere. Rozbalit archiv MC vubec neumi, to trva roky, to je silene, nechapu, proc je to tak pomale. Ja chci od filemanageru, aby umel prochazet adresarema, mel FTP klienta, mel integrovany editor nebo aspon prohlicec fajlu, dokazal zjistit velikost adresare (!!!), dokazal porovnat adresare, dokazal rozbalit/zabalit archiv a umel vyhledavat soubory a fulltext v souborech .... to mi ve sve podstate uplne staci a to je presne to, co na linuxu asi vubec neexistuje v pouzitelne podobe .... pry je nejlepsi krusader, ten jsem nezkousel, protoze je svazany s celym KDE.

Ono umet s konzoli neni zadna magie, kdyz jsem donucen fakt neco rozbalit a zabalit, tak si uz i zapamatuju, ze nektere prikazy proste nedovedou rozbalit fajl na urcene misto, ale jen do aktualniho adresare a podobne ... ale je to kuwa PAIN, silenost, obskurnost a vetsinou ty tuny prepinacu za tyden nepouzivani zapomenu navic je treba davat pozor i na vystup, protoze vetsina tech prikazu vyhodi nekde o 10 screenu nahore, ze se nejaky fajl nerozbalil diky CRC:) ....
Nikdo mi nenamluvi, ze pri sprave fajlsystemu (coz je asi 99% prace v operacnim systemu jako takovem) je rychlejsi nejake MC se silenyma zkratkama (jako ja nerikam, treba se to nejak nastavit da, ale ja na to proste nemam nervy) nebo dokonce konzola (tu pouzivam fakt castej nez abych se jebal s tim MC, to mam jenom pro FTP) nez treba m602ka nebo nedejboze totalcommander:) On i ten zkureveny explorer ve windows je vlastne lepsi, protoze se umi pripojit kamkoliv a proste nejak funguje .... ikdyz lidi, co jej pouzivaji povazuju za ... no nic:) a ja jej zapinam jen pri instalaci noveho systemu, abych si pretahl svoji portable verzi TC z jednoho okna do druheho:)

Vetsinu me prace na linuxu travim v commandlajne sukanim s filesystemem nebo maximalne pousteni nejakych skriptu (kde velmi CRTL+R usnadni praci:), pripadne nejaka editace ve vimu, ale to se priznam, ze delam radsi pres FTPko nebo NFS v notepadu++:) Proste takova ta vec, co na linuxu dela kazdy, kde to hrani s filesystemem zabira uplne maximalne casu. Priznej se, kolik myslis ze z toho, co na linuxu delas (nemyslim facefucky, diskuze na cdr a podobne:) - proste veci spojene s linuxem, delas veci s fajlsystemem? Pocitam, ze to bude taky drtiva vetsina a absence solidniho nastoje je tristni .....

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ani jsem ty zvasty radeji nedocetl ... Vubec nechapu, k cemu potrebujes neco jako "portable"???
Na co proboha?
Vzdyt jak spravce souboru Dolphin z KDE toho umi pripojit vice nez total commander, stejne tak Nautilus. Oboji umi vypadat velmi podobne jako tvuj vysneny total commander.
Ohledne MC, nebude nahodou problem spatneho kodovani? :-B Holt googlit boli, co se da delat.

Je videt, ze delas naproste zbytecnosti, protoze proste nemas vubec paru jak to je na jinych OS. Linux ma graficke spravce souboru jiz ve vetsine pripadu predinstalovane a podporuji FTP, SFTP, SCP, SMB a spoustu dalsich protokolu, ktere windows s explorerem nikdy umet nebude.
Hledas neco, co uz v systemu davno je.

A nejhorsi na tvem jednani je, ze na zakalde vlastni hlouposti soudis cely OS :D
To je jako ja bych soudil windows podle toho, jak je k nicemu poznamkovy blok a ani se tam neda menit styly pisma... A je to takhle nanic uz hezkych par let...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Hele, dole ses prokecl, ze o linuxu nic nevis ....
K cemu potrebuju portable? Protoze nejsem blazen, co pouziva linux na desktop, ale jsem nucen s nim pracovat v praci na serverech a tam by se portable opravdu, ale OPRAVDU hodil! Takzenatoproboha.

Ja nevim jaky je dolphin z KDE, ale my na serverech zadne pichoviny jako KDE nemame:) Ale pochybuju, ze bude pouzitelny .... jedine, co me na vsech tech, co jsem zkousel nebo videl a cetl recenze, zaujalo, ze sice zadny neni poradne pouzitelny, ale kazdy ma asi dve sta skinu:o)))) Necekane, jeden horsi nez druhy ....
Nevim k cemu potrebujes spoustu dalsich nejakych protokolu, ale totalcommander, jako vse ve windows umi UNC, takze SMB je pochopitelne bez problemu. FTP a SFTP myslim umi nativne a SCP pres plugin .... plus asi i ruzne sracky jako ty gdrivy a podobne .... teda mluvim o TC .... windows explorer toho samozrejme nikdy nebude moc umet, coz je zcela pochopitelne .... jen napovim: Opera.

U toho nepouzitelneho poznamkoveho bloku opet napovim: Opera:)

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

Prosim napis mi cokoli co ukazuje na to, ze nerozumim linuxovym distribucim a cemkoli co se tyka linuxu ;)

Ted jsi zase jasne napsal uplnou blbost :D K cemu jsi potreboval mucommander kdyz jede podle tvych slov v Jave?
Vy snad pouzivate GUI s javou na serverech? :D

Kdybys mel aspon trochu tucha co to je spravovat linux, tak bys nepsal takove kraviny ...
Linuxovy admin na prenos souboru pouzije scp/rsync nebo v nejhorsim wget a curl. K nicemu nepotrebuje MC, pokud to neni nejaky noob, ktery vidi linux poprve. Toho k administraci serveru rozhodne nikdo nepusti :D A pokud jo, tak je maximalne tak jeho a nebo firma chce zkrachovat.

Zadne recenze na Dolphin psat nikdo nemusi, protoze je obsazen v KDE uz hezkych par let. Stejne tak Nautilus, ktery je v Gnome.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A pokud jsi tak liny hledat, tak tady mas link: http://dolphin.kde.org/
Pane linuxovy admine :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Diskutuješ s kokotem, co používá Total Commander ale stěžuje si, že na Linuxovém serveru, kde nemá žádné GUI (nebo fakt nevím, co tam má, když "pichoviny jako KDE nemame") nic takového neexistuje. Prostě logik BTJ. Hlavně si rýpnout.

A když ve Windows chceš dělat tyto úplně základní věci (aby umel prochazet adresarema, mel FTP klienta, mel integrovany editor nebo aspon prohlicec fajlu, dokazal zjistit velikost adresare (!!!), dokazal porovnat adresare, dokazal rozbalit/zabalit archiv a umel vyhledavat soubory a fulltext v souborech ....) tak si musíš zaplatit 44 dolarů, protože Windows a nic v nich to neumí, ale Linux je shit. Mimochodem to co ten antilinuxák vyjmenoval umí MC, ale to on nepoužívá, protože si neumí v Putty nastavit kódování. Alespoň předpokládám že v puttyně, protože nikde jinde jsem rozsypané MC neviděl, jen jednou v puttyně u neschopného kolegy (asi nějaký příbuzný s BTJ), kdy na to nadával (podobně jak tady ten neschopný BTJ) a když jsem mu to ukázal, tak čuměl s otevřenou hubou.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Nechápu, jak může být Windows demo verze, tedy takový software, který toho nabídne podstatně méně. Pokud více softwaru, nezávislosti na hardwaru, mnohonásobně většímu počtu her (o které nám jde asi nejvíce), většímu přizpůsobení uživateli, skvělé zpětné kompatibilitě, větší rychlosti (právě modifikaci HW) říkáte demo verze, tak asi něco nebude v pořádku. Největší nevýhody Windows jsou v bezpečnosti, což je daň za nezávislost na HW (modifikaci=rozšířenost systému po světe..... stejně jako android není závislý na HW oproti iOS a přebírá tak trh) a v postupném zahlcování a chybovosti systému, což je daň za neomezenost přizpůsobování systému uživateli, který sem tam něco provede tak, jak se to provádět nemá. A teď si vezměte, že za toto demo platíte o několik tisíc méně a PCčka jsou většinou více výkonější. Ono když si to porovnám, tak Windows padá, ale padá i MAC. Bezpečnost na MACU je dána jen tím, že není rozšířený a i tak se již objevují nějaké ty záplaty a plynulost není zase tak o moc lepší než u Windows, jak si někteří iUživatelé myslí. Hodně lidí píše, že je dokonce i MAC více nestabilním, ale asi záleží jak ho používáte. Já jsem se jen přesvědčil o jeho výkonnosti, kdy jsem měl přehrát na tom rozměrově nejmenším MACovi za asi 25 000Kč 1080p video z kamery (asi 5 minut a velikosti 1,2 GB ...takže hodně dat) a pak jsem měl ihned možnost ho přehrát na laptopu HP za 13 000Kč s Windows 7. MAC byl celkem zadýchaný, protože se video sekalo a na HP vše plynulé. To, že se říká, že je Apple více dokonalejší, byl pouze názor amatéra, jehož ideologie se následně předávaly dál a dál...a stávající vlastníci iVěcí, nevím proč, začali myslet a mluvit úplně stejně....Někdo psal, že Apple si kupují lidé, kteří nerozumí počítačům. O tom jsem se přesvědčil, když jsem chtěl po známém ukázat, aby mi předvedl full-multitasking pomocí floating oken (takže nemožný úkol) a on mi ukázal správce úloh, ale hlavně, že mi odprezentoval celý produkt a vylíčil, v čem je lepší (o tom právě mluvím...předávání ideologie). Apple vždy dal na jednoduchost pro uživatele, vlastně už od dob, kdy ukradl Xeroxu grafické rozhraní. Sám si myslím, že je to systém dělaný tak, aby ho dokázal ovládat i ten, kdo vidí počítač poprvé a naprosto chápu uživatele, kteří se nechtějí obtěžovat komplexnějšími operačními systémy a zvolí tento systém pro jednoduchost, ale proboha neříkejte, že má více možností, to přece není vůbec pravda. Wozniak říká to samé, že radši používá složitější, leč nabušenější android. To je můj pohled na věc a rozhodně nechci rozpoutat komentářovou válku, jako se mi to povedlo o kousek výš :D.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Vím, že mě nic nenutí, to mi nemusíte psát. Aby to právě vážní jedinci takto nepochopili, tak jsem tam dal radši smajlíka. Her je na Windows o hodně více, které tedy vyhovují mým požadavkům (v Linuxu je taková pouze 1 až 3). Já si na PC rád Windows nainstaluji (i přes cyklické zahlcování systému...interval plynulosti systému se dá hodně přodloužit použitím SSD), protože je více user-friendly a hlavně se vývoj her soustředí na něj. Kdyby mi ještě měli platit, tak to by byla paráda. Asi byste mi teď nejradši uřízl jazyk (protože zřejmě vidíte ty nevýhody Windows v bezpečnosti a principu samotné systému a nechápete, jak to může někdo používat), ale pro mé využití jsou tyto nedostatky nepodstatné a systém se mi jeví naprosto dokonalý. Až budou mé oblíbené hry přístupné na Linuxu spolu s Originem (pokud nepůjde "přesunout" hru mezi Steamem), tak dám Windows sbohem. Vlastně by mi i docela sedlo na Linuxu více grafického rozhraní, protože z vlastních zkušeností vím, že se často nedá terminálu vyhnout. Třeba pro vás, pokud kódujete, to nedělá žádný problém.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Kazdy ma pozadavky trochu jine. Ja pouzival windows do roku 2004, od te doby mam jen a pouze linux a jsem za to nesmirne vdecny. Rozsirilo mi to obzory tak, jak bych si nikdy nepomyslel. Hlavne jsem vypozoroval, ze jsem zacal dosahovat lepsich vysledku v ruznych odvetvich. Zacal jsem vice premyslet hlavou a dovedlo me to az k nove praci, ktera je nasobne lepe placena a naplnuje me. Prvni rok straveny s linuxem byl spise poznavaci ale az s postupem casu jsem zjistil, co vsechno mi nabizi a presvedcil me a presvedcuje neustale, ze je to alespon pro me mnohem lepsi volba. Zacal jsem si vice vazit svobody v pravem slova smyslu, pochopil v cem opravdu spociva. Prestal byt tak konzumni a neridit se tim, co si mysli masa. I kdyz jsem jako programator umel tehdy vice nez dost, nyni jsem radove jinde.

Je skoda, ze lide potlacuji vlastni rozum, kdyz jim neco nejde, zacnou na to radeji nadavat - je to jednodussi.
Linux me naucil mimo jine to, ze vsechny problemy, ktere jsem kdy resil a vyresil se vzdy po nejake dobe uplatni jinde. Nabyte znalosti se pak pouziji a i kdyz to stalo cas, rozhodne se vyplati.
Proto me nedonuti "blbost" jako je hra, abych se na zaklade toho rozhodl pro jiny OS.
Staci jen pockat a delat namisto toho neco uzitecnejsiho.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Aktualne je tam nativne pres 300 her, to uz neni malo. Pokud si chce clovek opravdu jen zahrat, tak to bohate staci jiz nyni. Pokud se jedna o notorika, ktery musi mit hned to, na co si vzpomene a nemuze to mit do minuty, tak bude tlachat sve blbosti.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Nativne pres dosbox?:)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ne, dosbox musis pouzivat ve widlich abys rozjel dosacke aplikace na 64bitech :D

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vis ze jsi legracni ? Placas neco bez zakladnich znalosti. Na 64bitech na x86 (x64) musis jakoukoliv 16bit aplikaci spoustet v emulaci a je jedno jaky mas OS, protoze CPU neumoznuje soucasny beh takoveho kodu.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

A ted mi vysvetli, jak tohle vyvraci prispevek na ktery odpovidas?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

tys napsal: Aktualne je tam nativne pres 300 her, to uz neni malo. Pokud si chce clovek opravdu jen zahrat, tak to bohate staci jiz nyni. Pokud se jedna o notorika, ktery musi mit hned to, na co si vzpomene a nemuze to mit do minuty, tak bude tlachat sve blbosti.

BTJ: Nativne pres dosbox?:)

Ty: Ne, dosbox musis pouzivat ve widlich abys rozjel dosacke aplikace na 64bitech :D

Opravdu ta tva opdoved ti prijde v pořádku a nezkryplená? :D

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ano, je naprosto v poradku. Odpovidal jsem v podobnem razu jako BTJ. S tim rozdilem, ze on napsal opet blbost.
Neni snad pravda co jsem napsal?

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ok, takze budem kontrovat ...... "Ne, dosbox musis pouzivat ve linuxich abys rozjel dosacke aplikace na 64bitech :D" .... kdybys mel poneti o linuxu, tak asi vis, ze snad nejlepsim, ne-li jedinym emulatorem je tam prave ten dosbox ....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc neopovidas na to co pisu?
Nikde jsem nepsal, ze DosBox pro linux neexistuje. Naopak se na nem pouziva jiz velmi dlouho a protoze je dost popularni, pouziva se i ve Windows. Hlavne od doby co na nem nejdou spoustet DOSacke aplikace, jako tomu bylo/je na 32bitech.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Jj, narozdil od linuxu, kde DOSove aplikace bezi nativne:o) Ted ses ukazal, ze jsi linux nikdy nevidel ani z rychliku .....

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Psal jsem snad, ze v linuxu nekdy bezi DOSove aplikace nativne?
Prosim nedomyslej si neustale takove nesmysly.

Ty opravdu zapominas, co jsem ti vse psal v minulych reakcich a pod jinymi clanky?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Myslim, ze warman a bepsi ti to uz vysvetlili:)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Ne, to opravdu nevysvetlili. Oni snad pisou za tebe?

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Vám to možná stačí, ale každý není jako vy. Pro mě fráze "opravdu jen zahrát" znamená dobře graficky a příběhově propracovanou hru (mít tedy skvělý zážitek....nehrát pouze na zahnání nudy či se pyšnit skvělým skórem), což by mi nabídlo asi jen Metro LL (pak možná ještě L4D2, ale tam je příběh poněkud opomenut), které mi ale bohužel po instalaci na linuxu padalo....takže proto jsem stále u windows a nejsem tedy proti linuxu, protože potřebuji hned to, na co si vzpomenu a ono nic. Zapomněl jsem i zmínit, že hry na Linuxu se mi zdály z některých videí trochu graficky ořezané (snad kromě her od Valve) než na Windows (třeba práve Metro LL). Sám Linux používám na laptopu a nemůžu si jej vynachválit, ale abych ho používal i na stolním gamerigu, tak potřebuji více a více her, které splňují mé požadavky výše a zatím se Linuxu přizpůsobují spíše starší hry a pár novějších, které jsou ale v mém případě pouze na zahnání nudy. Jak jsem napsal...stále čekám na více her a v době, kdy se zde objeví hry: Mass Effect, Witcher, Skyrim, Dragon Age, Risen, Dead Space, atd. a s tím i origin (podle toho, jestli by se daly klíče výměnit pro jinou platformu), tak pak dám Windows sbohem.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Samozrejme tolik her jako pro windows zatim neni, ale za posledni rok se to zlepsilo diametralne - smer vyvoje jde tedy urcite spravnym smerem. Nekteri hraci budou nadavat treba na XBox a nekteri na PS, dulezite je, ze se najdou lide, kteri to pouzivaji.
Pokud vam nestaci, me to staci urcite, ale taky nejsem z tech, kteri zabiji nudu cimkoli.
Jde o to, ze s Valve a SteamOS je to jen otazka casu.

Hry na nejnovejsich enginech se portuji, prip. studia vyvijejici nove hry zacinaji brat Linux vazne i v herni svere - to je to dulezite.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Pravda, už jsem slyšel, že i DICE by se rádo zabývalo vývojem a kolovalo, že BF4 bude možná na Linux

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

To take, jen pro zajimavost ceska hra, ktera se prave vyviji, bezici na CryEngine 3, vyjde i pro Linux.
https://www.kickstarter.com/projects/1294225970/kingdom-come-deliverance

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jo, na CryEngine 3 to bude mazec

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.