Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Pouzdro pro iPhone 6/6s nemůže být hnusné bezdůvodně

Fujtajble, hnus velebnosti !!!!!

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Tak já mám na svém Galaxy Note II taky fujtajbl futrál, ale svou roli plní. Stejně jako fólie na displeji - je už poškrábaná, a to viditelně, ale svou roli plní - dělá z displeje matný a chrání ho před přímým poškrábáním. Je snazší a levnější vyměnit fólii než celý displej.

Jinými slovy s obsahem článku vyjadřuji souhlas. Do Applu je mi ho…(…uby).

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Az na to, ze foliu mas neposkrabanu len prvy den po nalepeni a tak sa vlastne stale divas na poskriabany displej. Ja folie nepouzivam a na displej si davam pozor, nenosim mobil s klucami. Displej mam uz treti rok bez skrabanca (SII).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Ani ne, nepoškrábaný to vydrželo zhruba rok (na to, že šlo o fólii za pár korun). Ono jde stejně jen o to, aby to nebylo poškrábaný v momentě, kdy bych to (pro)dával někomu dalšímu. Mně to zase tolik neva.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Presne, ja folie davam okamzite na vsechno male co je potencialne kapesni, i na vsechny fotaky at se o to clovek nemusi tolik starat a pri pripadnem prodeji je display jako novy. Mam uz oblibeneho prodejce na ebay z Nemecka. 6 folii vetsinou tak £1.50. Taky mam na note 2 folii od prvniho dne, ted uz poradne poskrabanou, nicmene to se zapnutnym displayem nejde skoro videt a na vypnuty nekoukam.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Folie na mobiloch su (az na tie oderky a skrabance) k nicomu. Na fotaku, mp3ke a pod. veciach ich mam aj ja, pokial sa na to neda zohnat sklicko... Dnes sa displeje mobilov robia tak, ze sa to komplet zlepi s digitizerom a krycim sklom. Vysledok je sice podstatne tensi ako ked je vsetko zvlast ci oddelitelne, ale ide o nerozdelitelny kus hardwaru. Praskne sklicko? Musim menit cely displej. Osobne pouzivam ochranne sklo, dostat ho kdekolvek, ebay, aliexpress... Ten narast hrubky o necelych 0.3mm je irelevantny, cena uplne smiesna, ale vysledkom je podstatne vacsia ochrana displeja/digitizeru/skla. Uz som sklo menil, ked mi mobil nechtiac vyrazil z ruky jeden "sikovny" clovek. V pripade folie by bola oprava nepomerne drahsia a to nepocitam nepohodlie byt bohvie ako dlho bez mobilu.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Apple by se mohlo inspirovat třeba tady :)
https://youtu.be/OezpYwuP2sY?t=1m15s
:)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dobre, nevyšlo im to. Tak sa v tom teraz budeme rochniť. Vyrobiť tak drahý telefón s mizernou výdržou je prúser, ale nejak to vyriešiť museli. Či už aj umiestnenie a tvar baterky v puzdre je patentované ?

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

"Či už aj umiestnenie a tvar baterky v puzdre je patentované ?"

No vzhledem k tomu co si lze v US patentovat, hadal bych ze odpoved je ano. Tedy presneji "Ano, zhruba 157456961 variant je uz patentovanych"

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kôli foťáku je posunutá nižšie a dole je o to kratšia, aby to bolo tak nejak symetrické. Spravili to najlepšie ako sa dalo.
Jednotkár dostal z písomky guľu, tak sa teraz štvorkári chytajú za hlavu, ako to mohol tak zmrviť. Mne to škaredé nepríde, ale kopnite si.

+1
-15
-1
Je komentář přínosný?

Kdyz vyrobi pul centimetrovou placku co nema zadnou vydrz (hlavne ze je to nejplacatejsi) tak to maji vyresit pridanim dvou milimetru na tloustce a zvetsit baterii co tam vydrzi mesic. Co bude dal? vyrobi mobil bez baterie o sile 2 mm a k tomu nejakej pridavnej kryt s baterii? wtf

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ty hovoríš o mobile a ja o jeho púzdre. To sú dve rôzne veci.
Ako na hokeji. Je fuk aký je stav, hlavne že si môžeme nahlas zanadávať.

+1
-17
-1
Je komentář přínosný?

Mame tu snad jazykovou barieru?
Kryt s baterii = Pouzdro s baterii
Tedy pokud Vy se nebavite o kozenem pouzdru = obalu

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Nemá cenu se v tom nimrat. Obal je hnusný, na tom se shodneme všichni.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

To mi fakt neda ..... partne Steve v hrobe dostatecne rychle nerotuje a Tim je v koncich a tak se snazi asi o tohle https://www.youtube.com/watch?v=CS6BX-gcJqw

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je triviální, jde o marketingově oblíbené měření tloušťky v nejužším místě. Při tomto designu se dá napsat, že pouzdro v nejužším místě zvětšuje tloušťku mobilu jen o dva milimetry :D

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Tloušťka se snad měří v nejširším místě, jinak to nemá smysl, když telefon bude mít špičatý okraj, měl by tloušťku prakticky nulovou.
Pouzdro v místě otvoru pro foťák taky nezvyšuje tloušťku telefonu vůbec.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

To víte vy, vím to já. Ale v marketingových materiálech a specifikacích produktů je v posledních letech jeden z nejdůležitějších parametrů produktů, viz

https://www.google.cz/search?num=100&q=notebook+v+nejuzsim+miste

https://www.google.cz/search?num=100&q=lcd+televize+v+nejuzsim+miste

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Souhlas s tím že je to hnusný. Na druhou stranu je potřeba podotknout, že žádná takováhle bradavice na zádech mobilu není pěkná. Tuhle jsem běhal po Ebay že si něco koupím a asi po půl hodině jsem to se zhnusením vzdal

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Mě napadl další důvod:
Že se Apple snaží ospravedlnit výdrž standardních iPhonů.
Jednak podporuje argument, že s větší baterií by ten telefon byl ošklivý a jednak může tvrdit, že uživatelé jsou s výdrží baterie spokojení, protože přídavnou baterii si skoro nikdo nekupuje.

+1
+26
-1
Je komentář přínosný?

Ve svete IT sice na designu tolik nezalezi (i kdyz misto s chladici bych srovnaval treba s pc skrinemi a ty dost casto designem taky nesetri), ale mobily jsou vic spotrebni elektronika, kde design hraje roli nemalou. A ostatne nejen Apple si posledni dobou zaklada na designu.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ten odstavec o důležitosti designu jen dokumentuje jak málo autor chápe co se děje na trhu se spotřební elektronikou a možná mu zcela uniká i co se děje ve společnosti mimo tu jeho komunitu nudlových polévek. Ano vím, že existují lidi co žijou systémem cena/výkon a obvykle a podřizujou tomu celý svůj život, ale věřím, že je to spíš výjímka než pravidlo. Když na to přijde, tak se přece můžeme obklopovat hnusnýma věcma, taky se nemusíme holit, pěstovat hygienu. Přece záleží na tom co má člověk v hlavě, jakou má duši. Nebo ne?

Je dobré že jste rezignovali na tyřeči o nedostatečnosti baterie v iPhonu, protože to není pravda. iPhone má s podstatně menší baterií stejnou nebo delší výdrž jako srovnatelně velká konkurence (viz testy). Verze Plus je pak špičková co do výdrže. Ty kecy co čtu v komentářích, že by jako dva milimetry prodloužili výdrž na měsíc je nesmysl. Do té doby než se něco radikálně stane v technologickém směru, tak nemá cenu spekulovat jestli ta baterie má být 2000 nebo 5000mAh, protože se zásadně nezmění praktické vlastnosti toho zařízení, které se i tak bude muset nabíjet přes noc. Velká baterie poměrně k velikosti zařízení má také celou řadu dalších negativních vlastností (vyjma pořád dokola opakované tloušťky). Spíš by se měli ptát proč dvojnásobná baterie nepřináší konkurenčním výrobcům dvojnásobnou výdrž.

Jinak pouzdro je opravdu hnusné. Ale to je většina pouzder s baterií i bez. Není to první ani poslední příslušenství od Applu co si většina lidí nekoupí.

Taky by bylo fajn přestat v publikovaném textu psát o Apple v první osobě jednotného čísla, protože to odvádí pozornost od toho co píšete k tomu kdo to píše (nebo spíš co to píše za ...).

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

asi jsem divnej, me to pouzdro nejak osklivy nepripada (narozdil od vetsiny produktu applu), ale fakt je, ze do jejich "stylu" rozhodne nezapada a pritom jsou vylozene stylova spolecnost (libivy design na prvnim miste, vse ostatni je nepodstatne) - takze z tohohle pohledu to fail tedy je...
..a dost pochybuju, ze je to kvuli patentum - urcite je spousta moznosti, jak obchazet patenty - prece maj nejaky ty "kreativce" - jim prece na finkcnosti nesejde, takze ikdyby to nefungovalo, ale vypadalo by to freecoolin, ti sami co kupujou jejich jine vyrobky by to koupili...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

hnusny je to kvuli antenam..

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo je to hnus. Ale lidi to mají rádi. Viz např. pro mě nepochopitelná obliba flip pouzder. To je nejen příšerně hnusné (a to nutně nemyslím ty jetiny na S3 apod.),ale i příšerně nepraktické (na rozdíl od tohoto) a přesto je to dennědenně vidět....

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.