Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k PowerColor má vlastní XConnect-kompatibilní box na grafiku

Líbí se mi ta postranní reklama na jednu z nejshitovějších značek telefonů, co jde koupit. UMI podvádí s parametry a rendery, materiály nekvalitní a nelícující a pro UMI typicky naprosto tragický display :D Ale kliknul jsem, abyste dostali svých pár korunek :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Věřím, že kdyby to stálo do dvou litrů, určitě by to úzkoprofilové zboží nebylo.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

2 litry stoji jen samotny kvalitni ATX zdroj.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Za 16 stovek koupíte PCI-Express to ExpressCard / miniPCI-E 1x adaptér.

Jenže k tomu je zapotřebí ještě nějaký ATX zdroj a grafika.

Tady máte i kastli a je tam drahý Thunderbolt řadič.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Nj, zdroj by tam nemusel být 500W ale klidně 200W. Jestli by to cenu srazilo...
Každopádně - je fuk, co všechno je tam potřeba zaplatit - ta cena je prostě vysoká, takže si to většina lidí nekoupí. Pokud se to dostane na dostřel těch cca 2-3 tisíc, dokážu si představit že by to bylo slušně rozšířené.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

200W zdroj nebude stačit na hi-end karty.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vím. 90% lidí by to nevadilo, zbytek by si mohl koupit silnější model. Dokonce bych si dokázal představit model s pico napájením - tuším zvládne 100W, pak nějaký 200W a pak malou jadernou elektrárnu.
Nebo skládačku, kdy by si do toho mohl dát každý libovolný klasický zdroj ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Máte nějakou statistiku? Toto bych si úplně netroufl říci, že 90% lidí by to stačilo. Otázka je, jak ten zdroj mají implementovaný, zda klasické ATX, či SFX, TFX nebo něco úplně jiného. Samozřejmě varianta bez PSU by také byla pěkná. Nicméně klasické ATX může dost ovlivnit velikost boxu, muselo by tam být místo kam uložit nepoužité kabely, museli by třeba počítat i s delšími PSU a tak podobně.

Spousta lidí má třeba zbytnou grafiku, kterou by mohla použít, jsou tuny HD7950/7970, 6970/6950, GTX 580 a různé další starší žravé karty, které ale zadupou integrované Intely do země a 100-200W napájení by bylo zhola nedostatečné. Navíc i záleží na efektivitě toho zdroje, a kvalitnější PSU jsou typicky dražší takže, tomu kdo chtěl box za 2 tisíce bych to asi vyřezal z kartonu, dal tam běžnou čínskou redukci a zdroj použil nějaký superherní: https://www.czc.cz/whitenergy-atx-black-line-350w/156459/produkt

Prostě za 2k nic moc nevykouzlíte. Zvlášť ne s thunderboltem, kvalitním zpracováním a kvalitním built-in zdrojem.

Vem chlup na dlani když tam není.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Až na to, že budete mít rychlost jedinné pcie linky, thunderbolt tuneluje 4, takže xconnect je cca 4x rychlejší

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano toho jsem si vědom, proto píšu, že existuje levné DIY řešení, tohle je Plug a Play produkt na vyšší úrovni s lepší konektivitou.

Jinak klidně napíšu recenzi na ten DIY produkt, sám jeden mám a i nějaké testovací notebooky s EC slotem. Tedy pokud by zde byl o takový článek zájem :)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jinak bych zmínil, že ta jedna PCI-E3.0 linka není tak brutálně omezující, stejně je typicky další omezovač v podobně low-voltage dual-core CPU u spousty notebooků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zájem o takovou recenzi by určitě byl :-). Věřím, že ta jedna linka nemusí být tak omezující ve spojení s níže taktovaným dualcore a slabším GPU. Vzhledem k tomu, že Xconnect funguje třeba i s Intel Skull NUC, který nese 4 jádrový i7 (8 vláken), kde CPU už není takový bottleneck, tak ve spojení se silnou grafikou ta jediná pcie linka už bottleneck bude. Mrkni na video zde:
https://www.youtube.com/watch?v=2D79GsrEqe4
Zajímavé jsou výsledky na Asus desce která má thunderbolt, takže jednou strčil grafiku do pciex16 slotu a podruhé ji připojil přes thunderbolt Razer Core. Výsledek cca 20% dolů, takže jasný bottleneck zde je. Co teprve přes jedinou linku. Jinak co se týče zdroje, ten musí být nejen dostatečně silný pro napájení grafiky, ale ještě silnější. On totiž ten zdroj podporuje ten 60W thunderbolt power standard, takže je schopný přes ten jediný thunderbolt kabel nejen posílat obrazová data, ale i notebook dobíjet, což je podle mě hodně obrovské plus, které poslouží i jako plnohodnotná dokovací stanice -krabička nese USBčka, ethernet, takže stačí nastrkat periferie zde, síť a pak už jen připojit noťas jediným kabelem a je vyřešeno kompletní dokování. Samotná dokovací stanice od Dellu HP atd s napájením stojí cca 3,5 tisíc korun.
Šikovná je třeba i implementace toho thunderbolt power standardu (USB typ C) například v monitoru lg38uc99 - člověkpřipojí jediným thunderboltem (typ C) notebook k monitoru a monitor mu notebook zároveň dobíjí. Tohle DIY řešení určitě neumí. Připočteme-li tedy funkci plné dokovací stanice, zdroje nejen pro grafiku ale (jakkdyby) cenu druhého napájecího adaptéru pro notebook, tak těch 10 není zase tak přehnaných. Je třeba se na to dívat, že je to víc než jen box na externí grafiku

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

nápad dobrý ale zabitý cenou, 10 tisíc za plechovou krabičku ze zdrojem to je dobrá zlodějina...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Počkat to není i s grafikou v ceně?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

se nejdriv mrkni na ceny thunderbolt3 hw
..samotnej hub za 7 tisic http://plugable.com/thunderbolt-3/
..minibox intel skullcanyon za 30 tisic
..notas razer blade za 30 tisic

kdyz si od tech deseti litru odectes cenu hubu, kerej to ma integrovanej, tak za tu plechovou krabicku se zdrojem platis 3 tisice.. brecis na spatnym hrobe, thunderbolt je drahej protoze intel (:

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

by me zajimalo kam se podel MSI GUS II nebo jak se to menovalo, to nikdy nevyslo ?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.