Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Microsoft umožní pozastavit aktualizace Windows 10

Zrovna nadavam v komentarich u vedlejsiho clanku, ze nemoznost si jednoduse odlozit aktualizaci me desne stve, takze doufam, ze se to dostane i do Home verze a urcite bych toho vyuzil. Tak snad to vyjde.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

OOOOOOOO - aka neuveritelna velkorysost!!!!

Velky MS jeho blahorodie umoznil svojim biednym ovciam odlozit tie ich paraaaadne superduperhypercool aktualizacie az o 30 dni!!!! 8-O

Ja neverim vlastnym ociam! Tak zbytocna moznost! Jak je to vobec mozne, ze by niekto nechcel tie ich `zaplaty` - najlepsie aspon 30 dni pred oficialnym uvedenim! :o)))

Uf, moj pocitac veru ziadnu automaticku aktualizaciu neuvidi POKIAL DYCHAM! -> ci uz od MS aj nie od MS, ani ziadne odklady... vlada USA radi - s teroristami sa NEVYJEDNAVA!!!! ;o)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Je ptakovina, aby slo pozastavit aktualizace jen u Enterprise, coz je jedina edice, kde Windows Update temer nikdo nepouziva, protoze se pouzivaji vlastni korporatni reseni jako je Landesk.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsem uz psal v podobne diskuzi, pro Win 10 Home a Pro verzi mam sluzbu WIndows Update zastavenou a pouzivam pouze http://download.wsusoffline.net/ - ten funguje spolehlive, spustim ho jednou za 2 tydny a nasosam potrebne updaty. Jednou za 3 mesice pustim Windows Update, zjistim zda nemam nejake rozdily (nemam) a jsem spokojen

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tahle věcička je vážně super. Používám v případě, že Sedmičky chytnou onemocnění aktualizační služby. Asi znáte všichni - jedno jádro jede na 100%, nic se neděje a sežere to skoro celou paměť.
Holt pokrok v Sedmičkách, kterej dřív nebyl. Dřív tím trpěli a občas stále trpí XPéčka.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Jak jsi to dokázal? Ve správci služeb, nejde službu windows update vůbec zakázat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíše by to chtělo celou službu přepracovat a rozdělit na několik úrovní - ovladače, kritické záplaty, bezpečnostní záplaty, office, apky třetích stran (např. flash). Já třeba nepotřebuji, aby mi systém každý měsíc přeinstalovával grafickou kartu nebo ovladač od řadiče disků.

Taky je fajn, aby při instalaci a následném restartu brali ohled na to, že mám puštěný nějaký proces nebo něco rozpracovaného. Už se mi několikrát stalo, že restart proběhl uprostřed stahování souboru nebo při přehrávání filmu.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Měl jsem jak Desítky Pro, tak mám i Home a aby mi aktualizace sami sresetovali písíčko se mi ještě nestalo. Klasicky systém sosne updates a oznámí mi, že potřebuje restartovat. Pak čeká až ho restartuju.

Jinak souhlas s přepracováním celé služby. Taky mi jednou nebo dvakrát systém vnutil ovladač pro Radeon, protože si myslel, že má lepší, než-li moje beta. Zajímavé bylo, že když jsem na betách trval (nainstaloval jsem je znova), už to znova nepřeplácl.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

„aby mi aktualizace sami sresetovali písíčko se mi ještě nestalo. Klasicky systém sosne updates a oznámí mi, že potřebuje restartovat. Pak čeká až ho restartuju.“

Nikoliv.
Ty volby jsou buď restartovat hned, nebo až si Windows budou myslet, že počítač nepoužíváte.

Čili pokud to upozornění budete ignorovat a počítač necháte zapnutý, Win 10 ho po nějaké době skutečně restartují samy.

V ovládacích panelech se dá nastavit „doba aktivního používání“ a v těch hodinách se nerestartuje, ale ne víc než 12 hodin (zřejmě byste podle MS neměli počítač používat víc než 12 hodin denně).

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Dobře. To nic nemění na tom co jsem napsal.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Automatický reset po instalaci aktualizací je buď po nějaké době nebo ve tři ráno. Nevím, co je na tom k nepochopení. Ten čas je přednastavený už od Windows XP.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ale bola tam polozka "Automaticky nerestartovat". Ta vo Win 10 nie je. Nastavit si mozes len aktivne hodiny, a WIndowsy sa restartuju same mimo aktivnych hodin, bez ohladu na to ci to je prave vhodne alebo nie.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nejlepší mi v poslední době přijde používat systémy MS až v režimu rozšířené podpory. Člověk ráno nabootuje to, co večer vypnul, chyby jsou sice přítomné, ale jsou známé a nové chyby přibývají jenom velmi zřídka - třeba když MS přepracují Windows Update (jsem přesvědčený, že to bylo naschvál) a zasekají tím sedmičky.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Kdepak, pokrok jaký přináší Windows 10 je až neskutečný, po roce už mají i možnost odložit aktualizace Počítám, že koncem letošního roku se uživatele dočkají hodin na ploše a příští rok možná i Media center, holt Indická firma Microsoft , to se s čínským nakousnutým ovocem nedá srovnat.

+1
+12
-1
Je komentář přínosný?

K tématu okrajově a v rychlosti: https://plus.google.com/+WIFTWrapuch/posts/GJJvrh157a9

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Dík, to je ono.
Sám jsem zjistil, že Win update tak jak je aktualizace stáhne, provede přípravu na instalaci(a tady je průšvih !!) a pak čeká na restart. Jenže díky té přípravě mnohdy dojde k "narušení" systému nebo aplikací a PC je v podstatě nepoužitelné.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tohle by právě mělo předejít tomu, aby se aktualizace vůbec sama stáhla a začala instalovat.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Jo, v kombinaci s rychlým spouštěním je to téměř jistá BSOD. Použití SSD tomu dává daleko lepší otáčky :-D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tak to vypadá že nakonec se někam w10 dohrabou. Osobně se těším na Creator update - ale ne z důvodu hraní se 3D malováním ale s dalším vylepšením a evolucí OS - WDDM opět povýší na verzi 2.3 takže kromě podpory dalších formátů je možné další zlepšení použití virtuální paměti grafické karty. Plus prosakuje info o novém tzv. herním módu. Celkově to vypadá že to bude o dost výraznější upgrade jak poslední "výroční".

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Workaround pro vynucené přepnutí systémových aktualizací do manuálního režimu:

1) Změna Vlastníka služby řídící stahování aktualizací:

http://www.windowscentral.com/how-set-ethernet-connection-metered-window...

převzetí vlastnictví / úprava nastavení registrů, která zajistí, že bezpečnostní aktualizace, i aktualizace ovladačů, budou stále dostupné, ale nebudou se provádět automaticky, pže převezmete kontrolu nad registrem, potažmo nad síťovými rozhraními, které zprostředkovávájí připojení k internetu.

plus spustit konsoli Services.msc jako Admin a přepnout službu Windows Update do režimu Manual.

F.Y.I. Negativní vliv to může mít pouze na aplikace jako MS Outlook, klient Facebooku, Skype, OneDrive, které používají Push/Pull metodu komunikace. V daném případě značně převyšuje pozitivum z možnosti kontroly systému nad komfortem/pohodlností ohledně aplikací.

+====================================================================+

2) Vypnutí automatického restartu Windows Update:

https://www.dasm.cz/clanek/jak-z-windows-10-udelat-desktopovy-system#vyp...

+====================================================================+

3) Nástroj na správu aktualizací ve stylu WIN7:

http://www.ghacks.net/2015/10/10/windows-update-minitool-is-a-third-part...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

staci v services vypnout windows update a je hotovo

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

zakazovat, respektive schovávat aktualizace W10 šlo odjakživa přes ofiko utilitku od MS wsuhide. Používám to tak na noťasu W10 s AMD Enduro již od začátku (aktualizace nového driveru na grafiku znefunkčňuje Enduro)
Takže další "senzační" článek o ničem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mě by ještě zajímalo proč moje Win10 dělají aktualizaci ovladačů zařízení co jsem před 2 měsíci odebral/odinstaloval...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Protože Microsoft nejlíp ví, že je vlastně potřebujete? :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Já už je mám pozastavené dobře půl roku. Stačí v registry změnit připojení na placené a je klid.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

1) "odpadají některé potenciální problémy s kompatibilitou" vs. "po instalaci updatů nefungují webkamery a síťové karty"
Tak jak to je? Řeší nebo přidělávají problémy s kompatibilitou? ;-)

2) Tak je to řešení problému nebo odkládání problému o 35 dní? To je k smíchu!

Vyřešili jsme nesmrtelnost!
Budete nesmrtelní! 35 dní! Microsoft!

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.