Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k V Applu v Číně si přivydělávali prodejem uživatelských dat

No proste Číňania. Keď nekopírujú produkty, tak aspoň dáta.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pěkně to ukazuje, jak tragické je zabezpečení uživatelských dat dokonce i v globálních firmách jako je Apple.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Proč "dokonce"? Čím větší firma, tím víc lidí, tím větší šance, že se něco takového stane.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Asi sem naivní, ale čekal bych, že si firmy jako Apple budou uvědomovat, že jejich byznys stojí a padá s důvěrou zákazníků. Proto bych čekal že udělají maximum pro ochranu dat zákazníků, tzn. přístup k datům bude mít pouze ten, kdo to opravdu potřebuje a ne že se k nim dostane i nějakek týpek z externí firmy.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ona jeste nektera z firem, co kradou a smeli s osobnima datama (=cloud), je jeste duveryhodna? Oni moc dobre vi, ze v praxi to bud lidi nezajima, nebo nemaji na vyber, tak proc se snazit, zisky to nezvysi.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

A teď považte, jak často potvrzujete souhlas se smlouvami obsahujícími položky typu "souhlasím, že moje osobní informace nemusejí, ale mohou být sdíleny s třetími stranami". Vždyť si ani nemůžete stěžovat, když se něco takového stane, protože jste k tomu předem svolil!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Tak ono je jen otazka za kolik stejne informace prodaval oficialne Apple, ze ... tedy, sdilel s partnery z oboru reklamy.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Zavazují se nedat je třetím stranám k marketingovým účelům. Viz jejich zásady ochrany osobních údajů:

Předávání údajů třetím stranám

Společnost Apple může určité osobní údaje příležitostně poskytnout strategickým partnerům, kteří s ní spolupracují při poskytování či propagaci produktů a služeb. Když si například koupíte a aktivujete iPhone, dáváte společnosti Apple a svému operátorovi svolení k vzájemné výměně údajů, které poskytnete během aktivace, za účelem poskytování služby. Je-li vám poskytování služby schváleno, budou pro váš účet platit zásady ochrany osobních údajů společnosti Apple a příslušného operátora. Osobní údaje bude společnost Apple sdílet pouze za účelem poskytování nebo zlepšování produktů, služeb a propagace. Nebude je třetím stranám poskytovat k marketingovým účelům.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A strategicky partner snad neni treti strana, ktera s ni spolupracuje? A ten strategicky partner je s udajema smelit teda muze?
Otazka je, jak moc nude ten iPhone fungovat, pokud to svoleni nedam a pripadne jak budu zadat penize zpet, abych si koupil jeho jinou verzi bez smirovani, ze.
Zazil jsem jen jednou, ze firma (eshop) mela v podminkach primo napsane, ze udaje slouzi pouze k vyrizeni zakazky a doruceni dopravcem a k nicemu jinemu, bohuzel uz zanikl, respektive byl pohlcen beznym megasmirakem.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

iPhone po přepnutí funguje úplně normálně. Změna se na chování nijak neprojeví. To že Apple smluvní závazek dodží nezbývá než se spolehnout - pochopitelně. Aspoň ta možnost je. A vzhledem k tomu že to je v EULA je to i smluvně podchycené. Na W10 není možnost se vyvlíknout, u Googla také ne pokud vím (ale nevím na 100 %).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vyzkousene to nemam, ale pochybuji, ze v pripade odmitnuti vsekerych pro me nevyhodnych podminek budu schopen iPhone normalne pouzivat. Predpokladam, ze to zastavi prvotni nastavovani a na tom to skonci.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já to vyzkoušené mám. Je na to zatržítko v nastaveních a vnější chování pro uživatele se nijak neliší ať je zatrženo nebo ne (sdílení dat o používání telefonu s Apple). Fakt. Stejně tak když telefon není primárně příhlášen na Apple ID účet (pochopitelně pak nejde používat Cloud) tak to nijak neomezuje funkčnost. Pochopitelně do Store přihlášení potřeba je, ale to asi nepřekvapí a je to funkčně oddělené od chodu systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dekuji za informaci, tohle jsme vazne netusil. Skoda jen toho store, kdyby sly nahrat aplikace bez nej, bylo by to uplne vyreseno.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ano .. ale za predpokladu ze by jejich zakaznici nebyli iOvce, takze jim je to putna .. hlavne kdyz maji ohryzek :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tyhle komentáře jsou fakt hloupé. Že vás vysává Microsoft vám nevadí nebo je to zase jiný typ ovce (MSovce :-)?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

joo on me vysava MS?? .. a ze o tom nevim .. prosim neblabol ... nejsem fanda ani jednoho ..ale co vim ohryzkovy veci jsou fakt predrazeny .. jak co se tyka HW tak SW ... a to ze potkavam den co den lumiky co se pachtej za ohryzkem, jen proto ze je pro frikuliny a at to stoji co to stoji, tak ano jsou to iOvce... ad MS hw nemam a neplanuju a co se tyka SW, az pujde koupit ohryzkovej sw za 6 stovek ci pod. tak budu mluvit jinak ... takze to bylo mimo c pises

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já myslím, že to spíše ukazuje, že nikdy nelze věřit lidem co mají přístup do (jakéhokoliv) systému.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To o ničem nevypovídá, v kontextu toho, že nikdo nemůže věřit nikomu. Ve skutečnosti to tak ale není. Osobně mám ve firmě přístup všude, ale nikdy jsem toho přístupu nezneužil, abych zcizil osobní údaje, či informace ve smlouvách nebo vynesl ven něčí práci a že pokusy mne přemluvit byli. Takže jak je to tedy realisticky s tou důvěrou v lidi?

Já spíše vidím řešení v tom dávat lidem přístupy v síti pouze k tomu s čím mají pracovat a mít SW monitorující např. usb flashky a další šikovné utility. Ruku na srdce - kolik firem v ČR doopravdy řeší bezpečnost

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak neměl jsem v úmyslu vyjádřit "nelze věřit nikomu", taková pecka zapšklá fakticky nejsem. Jde o to, že určité nepřehlédnutelné procento populace má svrbivé prstíky a když mají příležitost, využijí ji ve svůj prospěch bez ohledu na následky. V korporacích je to docela těžké mít přehled a dostatečnou důveru v každého. Vynáší se z bank, z IT společností, z telefonních operátorů, asi proto jsem i odpůrcem praktik NSA, protože si nedělám iluze o tom jak ty nástroje lze zneužít takovými jedinci.

Bezpečnost ve velkých firmách je problém. U globálních je to ještě drsnější, protože naráží na různá kulturní prostředí (třeba ta Čína kde se s tím moc nepářou :-).

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.