Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Přední technologické firmy formují Open Interconnect Consortium

lol, už to slyším, jak si držák na hajzlák povídá s vysokou pecí :D

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Nene, ten si bude povídat s náramkem: Cože, neuběhl 5 km? Tak za trest jen dva listy!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Spíš bude varovat, že papír dochází.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"ani slovo o Windows" .... taky proc? Zminily se jen ty okrajove nekompatibilni nesmysly, ktere se musi chte nechte stat kompatibilni s Windows, ktere maji ekosystem kompletni na vsech platformach. Ted trosku vazne ..... kdyby se clovek tak nejak asi podle jmen firem dovtipil, ze pujde hlavne o HW komunikaci ......

A kdyby nas znamy cesku ultraFUDer Jezek, ktery se zase dnes v "clancich" cinil (prakticky vse na diit od nej), umel cist nebo chtel cist, tak by se hned na prvni strance informaci o tomhle konsorciu (na jejich domovskych strankach!) dozvedel tohle:
This Open Source implementation will be designed to enable application developers and device manufacturers to deliver interoperable products across Android, iOS, Windows, Linux, Tizen, and more.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se tyka "internetu veci", jsou Windows na chvostu a naopak se musi snazi byt kompatibilni s cimkoli. Tady jim trh desktopu a serveru moc nepomuze.
Ikdyz se vyrobci HW dohodnou, tak pokud tu featuru nebude podporvat OS nebo aplikace, je to k nicemu.

Open source implementace neni jen GPL a open source kod je soucasti Windows.
1) MS vyviji open source
2) Neni to tak davno, co rada Windows zalozena na Win NT obsahovala IP stack z BSD, BSD licence to umoznuje. Kolik dalsich casti je castecne nebo plne zalozena na open source, se da jen dohadovat, ale IP stack nebyl asi jedinou casti.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

doplnim, ze MS sice prevzal IP stack z BSD, ktery se casto oznacuje jako referencni, ale samozrejme ho, jako ostatne cokoli jineho, nalezite zprasil.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.