Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Nejrychleji vyvíjený desktop? LXQt 0.8 přešlo na Qt5 [preview]

krasne vyzera to skoro ako windows 98... len tak dalej a v roku 2030 to mozno dosiahne kvalit w7

+1
-20
-1
Je komentář přínosný?

No jasně, W98 měly hardwarově akcelerovanou vyhlazovanou vektorovou grafiku, že? Já si ten GDI-šit ještě dobře pamatuju.

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Nicmene GDI+ uz akcelerovany byl i s vyhlazovanim a bezelo to na vicemene vsech grafikach bezproblemu, od windows XP , tak prejme tomuto prostredi aby se dostalo brzy aspon na takovou uroven :)

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

"Nicmene GDI+ uz akcelerovany byl i s vyhlazovanim"

To si pletete s Direct2D, které ale přišlo až ve Windows 7.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

http://cs.wikipedia.org/wiki/Graphics_Device_Interface

Cituji "S příchodem Windows XP, bylo GDI kritizováno a tak se v C++ založil nový subsystém GDI+. GDI+ má vylepšené 2D grafické prostředí, dále funkce jako 2D Anti-aliasing, koordinaci pomocí plovoucí čárky, alpha blending, gradiální stínování, komplexnější správa, podporu moderních grafických formátů jako JPEG a PNG (které v předchozí verzi GDI viditelně chyběly) a hlavně podporu pro skládání afinní transformace v 2D zobrazení. Užití těchto rysů je viditelné v uživatelském rozhraní Windows XP a jejich přítomnost v základní grafické vrstvě Windows XP velmi zjednodušilo implementaci vektorové grafiky (například Flash nebo SVG). Dynamická knihovna GDI+ je dodávána s spolu aplikacemi a dá se použít pod staršími verzemi Windows. GDI+ je podobné (účelem a strukturou) Apple Quartz 2D, nebo cairo."

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

A? O míře akcelerace čehokoli tam není ani slovo. Dokonce sám citujete, že to je knihovna, co byla instalovatelná i do starších verzí. Myslíte, že do nich nějak magicky dodrátovala hardwarovou akceleraci?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Kvalit? @-(:-B) Tady nekdo nepochopil, co je cilem vyvojaru tohoto prostredi. A asi ani nepochopil co je ucelem takoveho prostredi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mě to spíš připomíná KDE 3...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

je ti jasne ze akykovlek screenshot linuxoveho WM/DE je absolutne irelevatny pretoze sa da zmenit komplet tema uplne vsetkeho ?

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Dá se motivy vzhledu restrukturovat logika ovládání? ;-) Páč ovladatelnost je to, co mě vždycky zajímalo nejvíc.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tebe (a každého trochu normálního asi), ale on mluvil o tom, jak to vypadá. Tak nějak nepochopil, že tohle je prostředí s cílem být co nejméně náročné na HW požadavky. Možná to nevypadá jako Windows 7 (což je stejně subjektivní a imho pěkné fuj), ale taky to nepotřebuje 2GiB paměti, aby se na tom dalo něco dělat.

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Jsem moc rád, že takovéto prostředí je, já osobně používám XFCE a to hlavně pro jednoduchost a podobnost právě s win2000 prostředím, ne každý chce používat na desktopu Unity, KDE4, nebo Gnome shell.
Komu se líbí grafické obezličky, které jsou při práci stejnak k prdu tak má na výběr ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

tak tak, ja si frcim na lxde, az bude lxqt ve freebsd ports, tak prejdu :)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Krátké testování na Archu z AUR, celkem svižné a použitelné, ne všechny konfigurační prvky fungují bez vad. Problém s volbou windowmanageru (okna bez dekorace) nedořešen. Zítra pokračuji.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.