Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Primitive Shaders Radeonu RX Vega jsou stále neaktivní, HBCC nevyužitý

No HBCC toggle.

HBM2 clocks drop way too aggressively for low GPU utilisation / idle (down to 167Mhz), such that if you have hardware acceleration enabled in browser (tested on Chrome and Opera), the PC will become completely unresponsive for 2-3 seconds as any Flash or HTML5 (or other) video loads in the browser. The clock will jump from 167Mhz to max clock after about 2 seconds and the computer will then unfreeze and the video will load, HBM2 clock then drops again to idle. Others have reported this too. I can see why you'd aggressively drop clocks like that for enterprise cards, but consumer / gaming? 167Mhz seems like overkill. Anyway, have had to disable hardware acceleration. There are occasional other freezes, like loading Skype GUI from idle state, or other similar scenarios.

No individual game profiles apply any of the settings therein.

The voltage settings in WattMan are broken / very mixed up. Supposedly you can set HBM voltage (no you can't). GPU P6 and P7 state undervolting do not apply properly unless you apply an identical value in the HBM voltage parameter. This makes no sense, and a few people, me included, had to work this out through trial and error. It allows you to set between 800mV and 1200mV, but won't apply anything below 950mV. On the plus side, my card is rock solid at 1630Mhz under load at 950mV (confirmed via HWiNFO64 measurements), with 1100Mhz HBM2. On air. Making it draw similar / less power than a 1070 for significantly better than 1080 performance.

I'm not 100% sure if it's HWiNFO or RTG driver team's fault, but I'm assuming the mislabeling is at a driver level, as HWiNFO just usually spits out all the sensor readings. GPU Core Voltage and GPU Memory Voltages are the wrong way round - "GPU Core Voltage" is locked solid at 1.356V as you'd expect for HBM2. "GPU Memory Voltage" is dynamic with GPU load and maxes out around the value you set for P6 & P7 (albeit also having to set so-called HBM Voltage - what ever that value is - in WattMan). Also, you should really expose readouts in WattMan ...

If MSI Afterburner is opened even once, then it scrambles Radeon Settings, and factory reset, uninstalling Afterburner or restarting the PC have no effect. It remains borked and you have to uninstall drivers, use AMD Cleaner tool, then (in my case) CCleaner registry cleaner, then reinstall. Should you open it, it does the following - HBM overclocking becomes a jumbled mess of numbers in Wattman (-52900Mhz and always reverts to this as soon as you press Enter), Power Limit can be set between -1%, 0% and +1%.

In PUBG (PU's Battlegrounds), there appears to be heavy over tesselation going on. This isn't observed on Fiji or Hawaii or Polaris (or NVIDIA) cards I have access to. Player model shows very heavily 'goosebumped' skin and some rocks have very heavy surface deformation. Maybe game profiles not applying has somehow defaulted it to max or very high value tesselation? If not, NVIDIA partnered game funny business?

Radeon settings forgets custom settings if you change to Turbo / Power Saver / Balanced (though why you would given the NEED for undervolting I'm not sure). Also, why no saveable profiles?

Fan profiles for the 3 stock profiles are way too low, IMO. Thermal throttling kicks in far too quickly, and given the sound profile of the fan (mostly blowing noise and no rattle or whine), it would do to increase RPM quite significantly at least on balanced / turbo.

There's more, but those are the main things that stick out so far.

https://pastebin.com/S5Js7NdZ

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

On air. Making it draw similar / less power than a 1070 for significantly better than 1080 performance.

To je dobrá zpráva ne ?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkouknul jsem ten original clanek na Hardwareluxx.de a vysledek predevsim Veky56 je dost famozni
Pomoci podvoltovani z 1.20 na 1.07V a navyseni PT +50%. Ve zkratce
- Spotreba klesla o 73W a je na urovni 1080FE
- Fallout 4 - vykon +12fps (13%), 1080FE prekonana o +5% (z puvodnich -8%)
- RTTR - vykon +9fps (+17%), 1080FE dorovnana (z puvodnich -15%)
- Witcher3 - vykon +15fps (+21%), 1080FE prekonana o +8% (z puvodnich -11%)

Tomu rikam opravdu zajimave vysledky. Pokud je posun v dalsich hrach podobny, tak 56 nakonec skvela karta, kterou ale AMD nedokaze (jako uz bohuzel po nekolikate) dodat na trh v odladene forme
https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/4408...
eon-rx-vega-56-und-vega-64-im-undervolting-test.html
PS: viemene vysledek je lepsi nez Veka64(standard) a v podstatne jen nepatrne mensi nez Veka64(optimalizovana)

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Hloupě se zeptám co je to PT +50% ? díky za radu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

problem skratiek. "physical testing" by to mohlo byt v armade? power throttling v tomto pripade? ;) ale asi je mysleny power limit

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi to melo znamenat Power Target, ale spravne to ma byt Power Limit.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

no-X, mozes mi prosim ukazat nejaky dokaz o tom, ze DSBR je na RX Vege aktivovany? A nemyslim tym teraz nejaky uryvok z textu, ale realnu ukazku v nejakom programe/hre, ze tile based rasterizacia funguje. Vdaka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Záleží, jaký důkaz si představuješ. Příkladů může být několik. Zatímco FE byla při stejných taktech s Fury X o několik procent pomalejší než Fury X, RX je naopak při stejných taktech s Fury X rychlejší, v některých hrách i o víc než 20 %. Jiný příklad: AMD uvedla v materiálech k vydání nějaké výkonnostní údaje se zapnutým i vypnutým DSBR a z testů vyplývá, že výkon RX odpovídá hodnotám se zapnutým DSBR. Další ilustrací může být poměrně nízká závislosti výkonu na přetaktování pamětí. Ta by se naopak (bez technologie, která snižuje nároky na sběrnici musela oproti minulé generaci zvýšit.

Takže z toho vyplývá, že DSBR funguje, ale zároveň bych řekl, že shade once není využité, nebo jen v minimálním počtu aplikací.

Existuje řada teorií i spekulací, podle kterých je podpora shade once bez primitive shaders méně efektivní a časem by se to tedy mohlo zlepšit, ale to může být pravda, nemusí...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Narazam hlavne na to, ze u Nvidie odhalil pouzitu tile based rasterizaciu David Kanter s pomocou utilitky trianglebin, v ktorej bolo u Maxwellu a Pascalu pouzitie TBR jasne badatelne. Co som ale videl ako sa v tejto utilitke sprava RX Vega, tak sa rasterizacia od mojho Polarisu nijak neodlisuje. Preto som k tomu, ze DSBR je v terajsich driveroch aktivovane velmi skepticky. Samozrejme, pokial to nie je podmienene optimalizaciou zo strany developera. Lenze pokial je to len dalsia funkcia, pre ktorej vyuzitie musi pripadne developer vo svojej aplikacii nieco specialne dorobit na mieru Vege, tak je to s prepacenim uplne bezcenne. Nvidia prisla k vybernej efektivite prave vdaka tomu, ze pre vyvojarov sa nic nezmenilo, a TBR si riesi sam cip/driver.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Vega prinesla velke mnozstvi novych fičur a AMD ji ladi ze dne na den. Vyuziti radice HBCC prejde do automatiky stejne jako to bylo udelano u Tesselace, je ale potreba nejprv udelat profily vice her a zahrnout je do ovladace, hlavne treba lidem z AMD dat cas, kdyz si uvedomime jake zmeny Vega prinesla, kolik modernych her do jejiho prichodu vydano bylo a kolik po jejim vydani, dale mame tu 3 verze hernich variant Vega(56, 64 + FE), lide k tomu chtej dobry OC, undervolting, akceleraci H.265 kterou provadi jinak nez Polaris, rizeni obrazovych vystupu, XDMA, vyvedeni TrueAudio, rizeni/profily spotreby a veci dalsi, tak maji toho kluci opravdu co delat a ladit, ja jim drzim palce, dle meho nazoru se sejdou jak lepsi nereferenci edice Vegy s jiz lepe vyladenymi ovladaci ReLive.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

I'm also wondering if with the disclosure that HBCC is tied to WDDM, what else might go unimplemented in W7 or potentially also be absent in Linux.

Either way, performance isn't terrible in the game by any means, but feels like it should be much higher ... and tesselation that high must be a huge drag.

Well it's certainly not slow, or even power hungry, once you jump through a bunch of hoops and tweak it. But the amount of trial and error and guesswork, and performance on stock profiles isn't really excusable ...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

> a dále toto ořezávání provádět několikanásobně rychleji (až 17 polygonů v cyklu oproti stávajícím 4),
>což v geometricky náročných scénách může přinést procenta výkonu navíc. Podle některých názorů >je navíc možné, že při použití Primitive Shaders bude tile-based rasterizér fungovat efektivněji.

17/4=4,25

naproti tomu vykon OSS ovladaca oproti Proprietarnemu (kodovovo maximl;ane zhodnemu s Windows) v Mad Max pod Linuxom 104,02/19,39=5,36
https://openbenchmarking.org/embed.php?i=1708142-TY-AMDGPUPRO78&sha=f56a...
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=vega-gallium-pro&num=3

Pomaly tomu zodpoveda, ako keby OSS ovladce aktivovali Primitive Shaders v tej hre, ale ich aktivovala hra na VEGA a graficky vykon zavisel len na tomto.

>Těžko říct, zda AMD hrubě podcenila práce na ovladačích pro architekturu nové generace, nebo se v
>posledních fázích příprav projevily problémy, které neumožnily kartu vydat v doprovodu ovladačů
>využívajících plný potenciál hardwaru. Jisté je jen to, že to AMD zkrátka nevyšlo.

Ja si skor myslim, ze to nechvaju na PRO SSG, aby bol narast taky, aby zdovodnili cenu -
A nieco co sa vola CrossfirePro, a nevieme o tom nic oficialne..

The Radeon Pro WX 9100 and Radeon Pro SSG graphics cards' planned availability is September 13. The expected MSRP of the Radeon Pro WX 9100 is $2,199 and the expected MSRP of the Radeon Pro SSG is $6,999.

https://www.amd.com/en-us/press-releases/Pages/radeon-pro-wx-9100-2017ju...

Memory Data Rate:1.89Gbps
Memory Speed:945MHz
Memory Size:16GB
Memory Type:HBM2
Memory Interface:2048-bit
Memory Bandwidth:483.84GB/s
ECC Support:Yes
Memory Size (SSG):2TB
https://pro.radeon.com/en-us/product/pro-series/radeon-pro-ssg/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"New driver is hopeless. Aside from Battlegrounds which is less stuttery and shows maybe a 5% increase in FPS, everything else is 10-40% slower than 17.8.1 WHQL.

950mV / 1630 / 1100 rock solid before.

Now ... it can't even hold 1400Mhz at 1000mV, even pushing power limit to 50%. HBM also drops clock all the time under load (even at stock clock) on 17.8.2.

Certainly for anyone on W7, avoid it like the plague.

Even upping voltage massively and pushing power limit to 50%, to get it to maintain 1600 90% of the time, it's still at least 10% slower in the few benches I've tried.

Totally hopeless. WattMan voltage settings are still a mess and not fixed. HBM Voltage and GPU Voltage are still labeled the wrong way round. "

https://semiaccurate.com/forums/showthread.php?8173-Vega-10-Vega-11-What...

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

zraje a zraje

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

No ja v tom spis vidim velmi zdlouhavej a bolestivej porod. S neustale hrozícím potratem..

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Při vší úctě k AMD, potrat to už je. Většina zákazníků zkoukne testy při uvedení a má jasno. Že půl roku po uvedení přijdou (možná) drivery, které zapnou dnes nefunkční featury, to už tito zákazníci neuvidí.

AMD se (bohužel) opakovaně stává, že má v čipu tranzistory, které není následně schopno využít. Že v další iteraci čipu (Vega20?) to bude fungovat je sice hezké, ale v té době tu už asi bude Volta, který to pravděpodobně už bude umět taky.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Většina z těch zákazníků, o které AMD s Vegou stojí především, s tím problémy nemá. Šestnáctiletí uhrovatí pařani ale mají smůlu. :)

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Někdy si tak říkám, kdo do týhle HW sekce nalil víc peněz? Jestli namachrovaný všeználci, nebo šestnáctiletí uhrovatí pařani...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Chci videt 16 letyho parana jak si kupuje grafiku za petimistnou castku :o)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

AMD stoji především o zákazníky konkurence. A ti s tim problém opravdu nemaji. Nakoupí u konkurence zase..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Je otázka co je pro ně ziskovější. Měli počkat další tři měsíce až vyladí ovladače? IMHO to udělali správně tak jak to je. Karty jsou téměř vyprodané.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

karty jsou vyprodané protože je jich málo, ne protože by o ně byl nějaký extrémní zájem

http://www.digitimes.com/news/a20170824PD207.html

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

No a? Problémy výroby se lépe odhalují a řeší při spuštěné výrobě. Z HBM se stává noční můra AMD. Po první generaci jsem čekal bezproblémovost, ale ono se vždycky něco objeví.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Napises pravdu a dostaneš 5x minus. :D Myslim, ze takhle to funguje i v AMD. Za mnoha faily AMD stoji právě lide, kteří hodnoti svoje vysledky a vysledky nadrizenych pres růžové bryle. Zamenuji loajalitu se zaujatosti, karierismem a lzi. Všechno je úžasný a ma jen pozitiva. Je to chronicka nemoc korporaci a hierarchicke struktury vseobecne. V tom prostředí jsem nejakou dobu byl. Kdyz nechvalis, jsi za cernou ovci. Neexistuje tam objektivni zpetna vazba. Pak prijde fail a hleda se jeden vinik..i presto, ze v tom procesu schvalovani byly desitky lidi..a jede se nanovo..

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tak kupovat něco, co za půl roku možná bude fungovat naplno asi nemá smysl... je to škoda, ale je to tak.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Takze to onanovani tady nad primitive shaders bylo uplne zbytecne?

A jak to teda bude, bude aktivovane ovladacem casem nebo az v dalsi revizi RX Vega 2?

---

No nic rejpnul jsem si, pri cenach Vega stejne nejsem zajemce.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

možná se jim to povede aktivovat s Navi

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Navi bude vycházet z Vegy? Měl jsem pocit že ne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Já si prostě naivně myslím že čtvrt karty prostě spí a časem ji probudí. Prostě potenciál pro zlepšení je s každým driverem velký

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Asi už mi jebe, ale s novýma ovladačema 17.8.2 mám na nepřetaktované FuryX ve 3Dmark FireStrike graphics score 16696. S ovladačema 17.7.2 to bylo 15556. Optimalizujou Fiji nebo Vegu? 8-o V recenzi na Guru3D se dokonce uvádí 14374 (http://www.guru3d.com/articles_pages/amd_radeon_rx_vega_64_8gb_review,29...).

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A su aj nejake realne zlepsenia v hrach? Lebo zlepsenie v benchmarku aj ked pekne, je pre realne pouzitie uplne irelevantne.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

uz ked sa zdalo ze agonia menom vega je ukoncena tak este stale su mrtvolne šklbnutia

#waitfornavi

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Když seš v bezvědomí, tak sebou ani neškubeš a někteří se dokonce probrali i z tohoto stavu. Volta je daleko, Pascalu to nějak konkuruje, tak co řešit.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Prosim vas, kde to konkuruje Pascalu? Pokial viem, tak najvykonejsi Pascal je Titan X/1080Ti, a tomu sa Vega diva na chrbat z dost velkej dialky... A Volta rozhodne nie je tak daleko ako Navi.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

To se mylis, Vega docela cenou te GTX1080Ti konkuruje. :-D Jiste vykon je na hovno, ale tak tu nebudeme kopat do mrtvol. ;-)

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Trošku hodně mimo, ne?
Porovnávej stejný cenový segment. Jinak ze sebe děláš hlupáka

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenže do o třídu nižššího segmentu spadla Vega jen díky své (ne)výkonnosti :-) Plochou čipu a počtem tranzistorů je to jasný konkurent GP102 ( GTX1080 TI )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Otázka je koho zajímá nějaká 1080Ti...
Většina lidí ocení že Vega 56 je velmi slušná alternativa k 1070.A dá se čekat že výkon Vegy ještě poroste s update ovladačů.Hrubý výkon je na rozdrcení 1070 více jak dostatečný.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Malo by to zaujimat kazdeho. Vzdy v minulosti, pokial spolocnost vyrabajuca GPU rezignovala na high-end, tak do par rokov zanikla. Plus samozrejme pokial Nvidia nebude mat konkurenciu v high-ende, tak si bude moct urcovat cenotvorbu, a na tom zakaznik este nikdy neprofitoval.

Btw, hruby vykon na rozdrtenie 1060 mala aj RX 480 a ziadne drtenie sa nekonalo. A ze ma to ako vlastnika RX 470 docela mrzi.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

takze jak si to dost lidi predtavuje za produkty s ruznou architekturou budou podavat ve vsech oblastech stejny vykon ? je logicke ze jeden bude v necem vzdy lepsi ... na hry je VEGA ok na praci je vyborna

navic to jak si pohrali s V56 ze ji dostali vykonem i spotrebou na uroven 1080 je parada ..ten cip ac neni vyuzit plne jeho potencial ma ocividne velke rezervy ... (a tech par uprav s googlem zvladne i BFU )

muj osobni nazor ze VEGA je slusny kus HW a modernejsi nez Pascal .. vim ze to zakaznika nemusi zajimat ale nejvetsi problem ma ocividne v nepodpore app a nevyladenych driverech (a snad umyslne odstavene funkce..i kdyz se obavam ze v nekterych hrach dochazelo k prilisne degradaci kvality a proto to radeji vypnuli a resi za behu)

to ze na VEGU plivou lide co tomu nerozumi sice chapu ale stale se tomu budu divit :) (a btw mam i7+ NV takze ne nejsem zaryty fanda AMD ale jen strizlive vnimam fakta ...a ne za tuhle cenu bych aktualne neoupil VEGU ale radeji zastaralou GTX 1080 ale porad mi staci GTX 980 takze nemam duvod prechazet)

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

A ako inak si predstavujete vytvorit konkurenciu pre 1080Ti, ak najvykonnejsia karta zo staje AMD ma vykon 1080? Architektura s tym nema co robit, nie su tak davno doby, kedy si AMD a Nvidia konkurovali vo vsetkych triedach, architektura-nearchitektura.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nepamatuji dobu kdy meli naprosto identicky vykon a cenu :)
btw jakou odpoved ma NV na vypocetni vykon za cenu V56/V64 >>> zadnou kde ma tedy NV konkurenci nezminuji ani fakt ze neumi radne moderni low lvl API v plne kvalite (nemyslim ted ficurky ohledne zvysovani vykonu a paralelizace atd.):)
>>> BTW jak uz jsem zminil V56 ktera je papirove slabsi o cca 25-30% nez V64 a V56 dostali vykonem i spotrebou na uroven +- GTX 1080 a to nema ani vyuzit plny HW potencial >> co teprve V64 jake ma asi rezervy :)

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Karty nemusia mat navlas rovnaky vykon a cenu, ale ako som hore spminal, vzdy si dokazali konkurovat vo vsetkych triedach. Teraz AMD pre 1080Ti nema konkurenciu ziadnu. Aj keby mali daco trocha pomalsie a trocha lacnejsie, tak beriem, ale voci 1080Ti nema AMD v ponuke absolutne nic.

Uprimne, aky je asi pomer ludi vyuzivajucich GPU na hranie a compute? Myslim ze hranie bude drtivo prevladat.

A to, ze V56 ma v sebe skryty potencial je super pre ludi ako sme my, co sa do PC vyznaju, a vedia si to doma "dobastlit". Lenze vacsina ludi takych nie je, takze ti do PC vrazia kartu, a zistia, ze to zerie viac ako 1080, ale nie je to rychlejsie ako 1080. Ked tam ten potencial je, preco ho AMD nevylozilo na stol? Preco do vsetkych cipov bez rozdielu rvu 1.2V?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jses uplne blbej, ty si jako kupujes kartu kvuli tomu, kolik udela FPS ve hre? No to snad ne, ja si kupuju grafiku zasadne kvuli potencialu, jaky vykon by mohl mit, kdyby na ni byly idealni ovladace. :-D :-D :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Skrytý potenciál je vždy dobrý důvod jak si odůvodnit zbytečné náklady ;)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jasne ze ano;) kdyz za cenu 1070 dostanu modernejsi kartu a s par upravami ji dostanu na uroven GTX 1080 spotrebou i vykonem :) >>> ano tomu rikam opravdu "zbytecne naklady" a to ani neberu v potaz ze plno funkci nema karta zapnutych/vyladenych (nepocitam optimalizace na konkretni herni tituly ktere taky nejsou jak tomu byva zvykem AMD s tim prijde se spozdenim) takze je tam dalsi "skryty potencial" :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

"ano tomu rikam opravdu "zbytecne naklady" a to ani neberu v potaz ze plno funkci nema karta zapnutych/vyladenych"

Ako sorry, ale kupuješ mačku vo vreci s tým, že možno niekedy v budúcnosti (kedy na tom už ani nemusí záležať) bude karta fungovať tak ako si myslíš, že by mala. To je naozaj iba ospravedlnenie kúpy značky, ktorú máš rád. A to ani nehovorím o tom, že výkon Vegy 56 nie je určite ani náhodou na úrovni 1080tky. Hovorím o priemernom výkone. Nie o výkone v jednej, dvoch hrách, kde to môže za určitých okolností vystreliť. A spotreba je na úrovni 1080 OC. Nie referenčnej 1080tky. Nižšie píšeš o kupovaní produktu na základe reklamy. Mne to príde rovnaké ako kupovanie produktu na základe vlastných nereálnych predstáv. Nikdy by som nekúpil 1080tku ak by vyšla ako nedorobok s tým, čo všetko ževraj nemá zapnuté a čo možno bude fungovať v budúcnosti. A ani žiadny taký výrobok od inej firmy. A btw ten zastaralejší produk o akom píšeš podáva v podobe 1080 a v porovaní s V56 aj vyšší výkon nielen v DX11 ale aj v DX12.
Máte niektorí strašné reči ohľadom NV a jej GPU a toto všetko u AMD tolerujete bez mihnutia oka? :-)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

k té spotřebě v tom článku vidím v totalu
GTX 1070 FE 305 W
V56 @UV 321 W
GTX 1080 FE 333 W

a výkon cca stejný nebo i lepší než 1080 ...jo a vidim tam nejakou syntetiku plus 3 hry a ne 1-2 ale co čekat od "propagátora" NV .... moderní dokonalou kartu od NV dotahuje a přehání hnusný levnější nedodělek od AMD s plnou podporou low lvl API ...to je holý fakt

proboha jaka mačka copak jsem horolozec :D
když dostanu za cenu GTX 1070 výkon mezi GTX 1070-1080 u karty která má potenciál růstu jen na základě updatů od výrobce a v případě že jsem ochoten si ji poladit ručně dostanu +- výkon i spotřebu sestavy s GTX 1080 ....to hatování vám moc nejde pánové takže ještě jednou jaký "zajíc v pytli" když teď vím na čem jsem a je to dobré :)

a s ohledem na historii u AMD kdy i u starých produktů které byli v době nákupu dobré stále roste výkon díky optimalizacím OBZVLÁŠŤ u nejnovějších her (to že u starých vykopávek předvádí mírně horší ale stále velmi dobré výsledky je mi úpřímně u zadele :) )

AMD umí plně low lvl API na HW úrovni narozdíl od NV (ano vím že v současnosti není engine/hra která by dokázala limitu těchto API využít ...) to že je 1080ti/Titan na hry výkonější ač zastaralejší je taky fakt který často zmiňuji

další fakt že staré konfigurace mají s AMD v některých titulech výrazně vyšší zátěž CPU než s NV ale od od 6 generace intelu a výš + Ryzen je to přesně naopak což taky o něčem svědčí

sám bych si teď AMD nekoupil jediná karta o které uvažuji by byla V56 ale mám GTX 980 takže přechod má smysl pouze na GTX 1080 Ti a vyšší(což zatím na FHD nepotřebuji takže čekám na další generaci)....... ale aspoň nemám potřebu o těch kartách plkat tunu nesmyslů typu "výkon který tu už byl" + "nedodělek" + "zajíc v pytli" atd. atd. ale takovéhle plky tu čtu stále dokola od stejné skupiny uživatelů a vživotě jsem je neviděl napsat něco pozitivního a smyslupného směrem k jejich neoblíbené značce -:)
prostě je holý fakt že Ryzen i VEGA jsou zajímavé produkty a nezmění to žadný fanatický fanoušek Intelu či NV :) a jestli si AMD udrží výkonnostní i cenový trend(až na tu V64) tak až doslouží má i7+GTX 980 tak to bude jasná volba (ale to budu řešit až za hodně dlouho ...třeba v té době budu kupovat PC s windows např. od Samsungu :))) )

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

po nějakém tom "domácím twékování" to bude suuupr čuuupr karta a jako přidaná hodnota "skrytý potenciál" do budoucna ( jen ho objevit ) :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

trolis :))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

tak se tomu teď říká, když napíšeš to co lidi nechtějí slyšet ? :-))

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Si nemyslim, myslim si naopak ze 56 je solidni karta. To jestli ma chip velky nebo maly je mi osobne jedno. Po tom tweaku na Hardwareluxx a historickem pomalem rozjezdu vsech AMD driveru, si opravdu myslim, ze ta karta je dneska lepsi volba nez 1070.
A to rikam i presto, ze si myslim, ze se uvedeni Veky celkove nepovedlo. 64ka je v principu 'propadak' a pripomina 390X. Taky si myslim, ze nevydani 'velkeho' Polarisu byla chyba a chovani AMD je mirne receno podivne..

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

zvláštní je, že to co se povedlo Hardwareluxx se OBRovi zopakovat v testu nepodařilo, může ale za tím být poměrně značná kusovost těch čipů. Zároveň by to znamenalo poměrně velkou loterii při nákupu....

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Obrmajeruv clanek jsem zkouknul ten UV. Uvadi, ze pouzil jiny driver a nezkousel na tom delat OC. Hardwareluxx to pravdepodobne i pretaktoval, alespon jedna zminka v tom textu k tomu je. Takze je mozne, ze snizili napeti a pretaktovali, coz to druhe Obrmajer neudelal. Ten snizil jen napeti a tim padem spadla ta brutalni spotreba o 60W dolu.
Jinak zkousel stejne jen 64ku. Ta 56ka jde podvoltovat lepe a vysledky jsou opravdu famozni.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zkousel oba drivery :

"Pro doplnění, zkusil jsem i nainstalovat předchozí driver 17.8.1 a zkusil výkon s podvoltováním i na nich, výsledek byl stejný. Vypadá to, že německá redakce měřila něco špatně, nebo kartu se sníženým napětím nějak zároveň přetaktovala. Pokud jen ve Wattmanu snížíte napětí, spotřeba klesne ale výkon je stále stejný."

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

vzdyt pisu, ze je mozne, ze to na Hardwareluxx jeste i pretaktovali. Ta formulace co tam je neni bohuzel jednoznacna a da se vykladat obema zpusoby...ze ty vysledky jsou s pretaktem a nebo taky ne :)
Takze nevime. To ze to Obrmajerovy v tomto pripade nevyslo nerika nic o tom ze to jde nebo nejde. Nejspise by se museli i procist komentare na Hardwareluxx, jestli to tam neni jeste dovysvetleno nejak vice. Napeti, na ktere byl schopny snizit 64ku je stejne jako u Nemcu.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

zrovna Obrovi moc neverim ten uz vypustil tolik polopravd a nesmyslu ze uz je davno kompromitovany a ta jeho ocividna neutralita je k smichu :)))

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

No veď V56 má zmysel ak hľadáš kartu okolo úrovne GTX 1070. Mal by si dosťať výkon taký ako si písal a za podobnú cenu. Ale kúpiť ju s tým, že možno časom dorovná 1080tku? Tak to by som nerobil. Ja nie som moc obhajca skrytých potenciálov. Nikdy nevieš či sa niečo v budúcnosti prejaví alebo nie. To o čom píšem je, že by som určite nekúpil kartu, o ktorej sa vie, že má pri vydaní ževraj veľa features vypnutých. Proste pôsobí to ako nedorobok. Zaujímavé, že u GTX 970 urobilo veľký rozruch to, že karta nemala rýchly prístup k 512MB pamäte zo 4GB. A tu vám nikomu nevadí, že AMD nedodalo to, čo slúbovalo niekoľko mesiacov dopredu. Trochu dvojitý meter.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Marku, michas jabka a hrusky a vychazi z toho zbytecny trolling :))
Marketing NV zamerne zamlcel, ze 970 ma de-facto 3.5GB (protoze tech zbyvajicich 0,5GB je do jiste miry nepouzitelnych) a cela ta afera praskla az v momente, kdy to nekdo vystoural, protoze dochazelo v urcitych situacich k propadum FPS. Staci si pak vzpomenout na trapne vymluvy Huanga, atd.... Tohe srovnavat s tim, ze vydam de-facto nedodelanou kartu a takto to i komunikovat, je myslim dost neco jineho. (tim to neobhajuji, ale urcite to neni stejny)
Vydani Veky urcite neni podarene a rekl bych, ze ten rok vodili sve fanousky i docela za nos. Neni to ale to stejne co 970, coz byl nromalni marketingovy podraz v dobe vydani.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja som to ani neporovnával v zmysle, že by to malo byť rovnaké. Ibaže ak urobí botu jedna strana, tak je z toho kritika na pol roka a druhej sa v pohode odpustí, že vydá v podstate nedokončený produkt. Pretože je síce pekné, že ľudia kao my si vedia vyladiť GPU podľa potrieb, ale sme v naprostej menšine. Nič také ako "aha aké je to super, keď si to doma vytweekuješ" u väčšiny ľudí nemá šancu. Skoro nikto doma nebude taktovať a už vôbec nie znižovať či zvyšovať napätie. Ak je to potrebné na vyladenie nejakej kartym tak je niekde chyba. Preto sa čudujem, že to Tom vyššie takto obhajuje.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

S tim co píses se dá souhlasit :) Na druhou stranu je ale škoda, že se vytrácí takova ta tvořivost a zkoušet věci a jen se tupe konzumuje. Pamatuji si, jake to bylo napětí přetaktovat první AthlonXP ;) kdo tyhle a jine doby zažil, tak ví o čem mluvim.
Ale jinak máš pravdu, vydat nedotaženy produkt je ostuda...něco jako když Mrkvosoft vydá Windows :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

blbec je ten co si koupi horsi a zastaralejsi produkt za stejnou cenu jen na zaklade "reklamy" :) naopak kdybych si v nasledujicim obdobi planoval koupit herni PC a nemel rozpocet na 1080ti tak V56 vs 1070/1080 vypada velmi dobre ...ostatne i polaris by byl velmi dobry kup kdyby mining nepokrivil trh ..za V64 ruku ale do ohne nedam dokud nepujde cena pod uroven GTX 1080 >>> bojim se ze si nektere ficurky umyslne neaktivuji schovavaji pro vyssi a drazsi rady aby je vubec prodali (a nebo je tam negativni dopad na vykon ci kvalitu grafiky a neaktivuji to v brzke dobe :))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

U Veky 64 by mne uz odrazovala spotreba. Ne k vuli uctu, ale spis k vuli vyzarenemu teplu do skrine. Ono kdyz uz by to slo k tem 300W tak to moctreba do MicroATX uz beden neni.. Krome toho ten rozdil mezi 56 a 64 neni prilis velky

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Srandista, to je dobrý nick. Ještě že se neberete tak vážně, jak vyznívají vaše příspěvky...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

A lepsi "argument" v sufliku nemate?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak znova.AMD prodá každou Vegu co nechá vyrobit...
AMD má zcela jistě problém s tím že zatím nemá optimalizované drivery pro Vegu,respektive ovladače zatím mají neaktivní některé funkce.
Jinak většina lidí asi řeší karty typu RX580/570 a max Vega 56.I když,teď jsou ceny tragedie a něco jako 1080 je jim u...Stejně je 1080 na 4K pořád slabá a na FHD zase zbytečná.
No a vzhledem k tomu že AMD má obsazené všechny pořádné konzole + výborný ZEN bych se o AMD nebál.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

"Tak znova.AMD prodá každou Vegu co nechá vyrobit..."

což zase není takový problém, když je jich obecně nedostatek ;-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

HAHA ! To jsou zase moudra... :D

"pepíčku, když budu mít v jedné dlani 4 hrušky a 5 jablek a v druhé dlani 5 hrušek a 2 jablka, co mám??"

"No....... opravdu velké dlaně"

"A pepíčku, když sním 7 hrušek a 5 jablek, co dostanu?"

"Sračku pančelko"

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Len tak logicky. Keď vyrobím za mesiac 5 kariet a všetky hneď predám, tak to hneď znamená, že moje GPU idú na dračku a mám sa tváriť ako keby som ich predával milióny? To je ten rozdiel o akom hovorí del42sa. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

nedostupnost je pry stale kvuli problemove produkci HBM2 a jejich implementaci(GPU cipu je pry dost) a odhadem jich "pry" prodali za cca ctvrt miliardy (coz neni zas tak zle za tak kratky casovy usek obzvlast kdyz vezmeme v uvahu jake meli ty karty recenze ) proste pred launchem malo naplnili sklady a po odstartovani nestihaji kompletovat nove karty kvuli pametim (a smluvnim podminkam s partnery >> asi maji prislibene nejake zarucene objemy...pro nereferecni reseni) >> ale aspon ty karty nelezi na skladech a ocividne je po nich docela hlad

ale kdyby mel nekdo link na presny zdroj informaci sem s nim :)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak som to čítal aj ja. Až na tých stvrť miliardy. O tom značne pochybujem. Štvrť milióna sa mi zdá reálnejšie aj keď to je zasa podľa mňa málo... Inak práve kvôli tej produkcii HBM2 to beriem tak, že kariet sa nedodáva toľko, koľko by sa mohlo a keď je ich na trhu menej, tak sa rýchlo vypredajú.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

http://www.tweaktown.com/news/58901/amd-ships-over-25-000-radeon-rx-vega...

AMD Radeon RX Vega sales: over 25,000 sales in 2.5 weeks

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je dosť málo. Už len z toho čo písal jedden fandda AMD na svojom blogu, tak sa ich predávajú desattisíce pomaly každý deň a je o nich obrovský záujem. Vedel som, že si vymýšľa ako vždy, ale aj tak som si myslel, že ich bude predaných o dosť viac.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale jo, v něčem se s vámi dá souhlasit. Třeba to napětí na GPU, s tím si mohli pohrát. To bych řekl, že je do nebe volající, že si takto "triviální" věc nepohlídali.
Jan mi přijde zbytečné zatracovat za to Vegu, jako celek. Její čas ještě přijde a ten kousek HW uzraje a bude nVidii ještě dělat vrásky na čele. Osobně si myslím, že v nVidii nesdílí tolik radosti se svými fanboys, že se Vega "nepovedla". Ale určitě mají radost, že AMD nemá kapacity na to, aby zavládlo vyladit Vegu rychleji...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

ideální karta pro důchodce, ušetříte za nákupy několika nesmyslných generací za karty u konkurence a za 10 let možná karta díky ovladačům zpřístupní všechny funkce a konečně ukáže svůj pravý potenciál: "a true GTX1080TI killer" :-D

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Stejně to vidím tak , že než bude Vega aktuální pro takové to běžné hraní mas , tak budou k dispozici už plně funkční ovladače ...a možná už další generace od konkurence :/

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ovsem pomineme-li fanousky AMD, to rozhodne nejsou masy lidi, tak je nejaky duvod, aby byla Vega kdykoli v budoucnu aktualni pro takove to bezne hrani?

Podle me ne, mame tu vyhodnejsi grafiky od konkurence a to uz vice jak rok a pristi rok bude dalsi generace, proc teda porizovat na hry kartu typu Vega? Myslim, ze opravdu zadny duvod neni.

Majitele RX480/580 at si radeji koupi druhou kartu do Crossfire (pokud jeste nekdy budou), vyjde je to levneji a s nizsi spotrebou a vyssim vykonem. Zbytek uz ma davno grafiku blizici se Vega (GTX1060/6) nebo ji prekonavajici (GTX1070/1080).

Vegu vidim hlavne jako vypocetni kartu, ale nemam prehled v teto oblasti, kolik lidi grafiky na vypocty pouziva, asi hodne kdyz bezne vykupuji herni grafiky hracum PC her.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Redmarxi ty perlis ;)
To ze existuji uz stejne vykone karty na trhu preci neznamena, ze se nova karta s timhle vykonem neproda. Pokud by to tak bylo, tak na co tu jsou karty 1060, 580, 1050Ti, 570, 560, atd. Dulezite jsou preci taky technologie a pomer vykon cena, ktere nabizeji (spotreba taky).
Crossfire si muzu poridit, ale rozhodne nebudu mit nizsi spotrebu a rozhodne to nebudu mit bez problemu. Croosfire stejne jako SLI ma svoje uskali a musi byt podoporovano, jinak je ti na baterky.
Vega56 je napr. podarena karta, pokud tady nevidis potencial pro hrace, tak musis mit neco s ocima.
Jinak tvuj koment jako celek je dost mimo....

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

ani se nedivim ze akcelerace se uziva uplne vsude i pri beznych cinnostech ani o tom ti lide nevi :) navic plno lidi se nevenuje jen ciste "vypoctum" ale dela i jine cinnosti ktere se daji vyrazne urychlit diky GPU a v tomhle bode AMD pomer vykon/cena kraluje (a clovek si nemusi kvuli stejnemu potencialu kupovat drahe profi reseni a pritom mu na to domaci i profi smrdlani bohate staci ...a jeste si dobre zahraje a nebo naopak dobre si zahraje a jeste ma dost vykonu i na "praci" )

zbytek uz napsal "kolega" nademnou

a tu debilitu s vykonem co uz tu byl a ktery prijde co nekteri omylaji stale dokola v ruznych variacich nemuze normalni clovek myslet vazne :) (podle teto uvahy by se rovnou mohlo prestat s vyrobou mnoha produktu ve vsech oborech :) vsak vykon, chut, spotreba, funkce atd. atd. tu uz vse davno bylo )
takze dle tebe kdyz nekdo bude kupovat PC nebo mu odejde nektera komponenta (treba to GPU) tak by mel cekat na dalsi generaci treba rok ? hmm dobra idea ...kdy nekteri diskutujici zacnou pouzivat zdravy rozum :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Mas dejme tomu nejake tri skupiny lidi:

1. Vypoctari - bez debat, pokud nemaji profi kartu, tak pravdepodobne meni svou grafiku za Vega.

2. Hraci shanejici vykonou grafiku, ale pocitac maji jinak dobry - vetsina uz ma koupenu kartu konkurence GTX 1070/1080 a neni duvod ji menit, protoze Vega je horsi.

3. Hraci, kteri se zrovna rozhodli pro porizeni noveho PC - pri vyberu grafiky se podivaji na Vega a na Pascal a koupi v souladu s tvym komentem, to co ma vyrazne nizsi spotrebu energie.

Takze mi rekni kdo jiny vyjma "na vypocty" a fanousku AMD bude kupovat karty Vega? Ale jak jiz tu bylo napsano, karty se na vypocty pravdepodobne lehce prodaji a teda mizerny herni vykon nebude problem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze GTX 1060/1070/1080 ma mizerny herni vykon ok to by jsi nebyl ty aby jsi stale dokola neperlil :D :D :D

ok dobra tak vsichni budeme kupovat jen 1080ti a Titany :) aby to bylo dle gusta zde diskutujicich :) a zbyle kategorie karet muzeme rovnou zrusit ...

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Mysleno samozrejme tak, ze budu-li mit dve grafiky, prvni ma nekde vykon 50FPS pri spotrebe 180W a druha ma vykon 50FPS pri spotrebe 300W a grafiky jsou za stejnou cenu, tak kterou si asi koupim. Predpokladam, ze az na jednoho vsichni pochopili.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi fakt troubelin Redmarxi...
ad2,3. nenapadlo te, ze se stavi stale nove a nove pocitace? Proc by jsi si mel napriklad koupit pocitac s 1070, kdyz muzes mit Veku 56 s vykonem, ktery v nekterych hrach dotahuje 1080? Sance, ze odladi drivery a hry, ktere jim ted nejedou, tak 5-10% boost jeste dostanou je docela pravdepodobna, takze Veka je o dost perspektivnejsi karta nez 1070 v tento moment.

Se podivej na tenhle obrazek. A to je test bez upravy napeti, kterym se da ten vykon jeste o dobrych 5-10% popohnat nahoru. Tady vidis, ze ta karta ma opravdu potencial. Pokud se bude opakovat historie 390, 380, tak muzes pocitiat s hruba dalsimi 10% navrh behem 6-9mesicu.
https://techspot-static-xjzaqowzxaoif5.stackpathdns.com/articles-info/14...

Stale te nenapada, proc by to mel byt v soucasnosti lepsi kauf nez 1070?

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

JJ. Oproti 1070tke vyzerá Vega 56 určite lepšie. Namiesto takej 1080tky by som ju už ale určite nekupoval.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

V cem je Vega 56 lepsi nez GTX1070? Spotreba, cena, vykon v DX11? :-D

Edit: Vlastne jen chci jeste napsat, ze narozdil od GTX bude Vega56 zrat jak vino, v tom je urcite lepsi!

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ted uz bud jen trolis a nebo nedokazes ani otevrit link s grafem...
V obou pripadech je ale zbytecne Ti neco vysvetlovat dal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Sohlasim. 1070 urcite byla a je stale vynikajici karta, ale 56ka je ted zajimavejsi. Pokud to nezabije cena..

+1
0
-1
Je komentář přínosný?
+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Skoda, snad opadne tezebni horecka v dohledne dobe...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

viz. predchozi komentar, jen dodam, ze me potencial nezajima, jak uz tu bylo receno, nez se potencial naplni, pokud vubec, tak uz budou zase nove grafiky a koupim si rovnou tu, kdyz bude zase lepsi, presne v souladu s tvym prispevkem.

(Je to tu stale dokola, porad se divate svyma fanouskovskyma ocima, je treba se od toho oprostit a koukat na to realne.)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Sorry, ale ty jsi proste bud natvrdly, kdyz se nedokazes divat na veci trochu s nadhledem a nebo jsi tak bohaty, ze si kupujes kazdy rok novou kartu. (cemuz neverim).
Jak muzes napsat takovou blbost, ze potencial je na nic?? Pokud ti v prubehu roku stoupne vykon karty rekneme o 10% to ti pripada jako NIC? U 380ky to bylo v rozmezi 10-15% behem 2 let.. to muze byt v urcitem pripade rozdil mezi nehratelnosti a jeste hratelnosti. Nehlede na to, ze DX12 tady uz je etablovane, Veka v ni podava skvele vykony a v rozmezi 3 let urcite pocet DX12 titulu nebude klesat ale naopak.
Tohle neni zadny fanouskovsky pohled, ale jen pragmaticky zhodnocena situace.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Ja napsal, ze MNE je potencial na nic. Potencial je neco co se muze a nemusi naplnit a u R380 se naplnil, ale neznamena to, ze se naplni i u Vegy. Mimochodem R380 byla vyborna karta uz ve chvili vydani na pomer vykon/cena, to Vega rozhodne neni, takze to bych nesrovnaval.

Druha vec je, tyka se ciste meho osobniho pohledu, ze stejne nehraju hry takovym stylem, ze bych potreboval okamzite po vydani hry novou grafiku. Je to dane tim, ze hraju jen singl player a teda treba ted hraju porad hry stare 2-5 let a jeste jsem se ani k jedne z tech 3 her, co fungujou na DX12 nepropracoval. Tudiz nikoli, ze bych kupoval grafiku co rok, naopak nestiham kupovat a hrat hry a tudiz muzu kupovat grafiku po ~3 letech, aniz bych s tim mel problem. U hracu multiplayeru je jiste situace jina, tam nekdy po 3 letech vypnou server. :-)

Porad se ale tocime okolo toho, ze Vega jen dorovnava konkurenci a to jeste ne ve vsech sledovanych parametrech a teda zatimco konkurence mela doted 100%, tak v nejoptimistictejsim pripade to s Vegou bude po 50% trhu a to jeste prehanim.
Takze NVidia mela rok 100%, ted bude mit rok 50% a AMD mela rok 0% a ted bude mit rok 50%. Za rok prijde nova generace NVidie a kruh se bude opakovat, nic pozitivniho pro AMD ani pro zakazniky tezici z cen pri konkurenci firem.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tak jak si to pamatuji, tak 380 v dobe vydani zase takove terno taky nebylo..mel jsi GF 960, ktera byla ve spouste tehdejsich titulu rychlejsi. Prave tech prvnich 6-8mesicu, znamenalo zlom, kdy se nejen ten vykon dorovnal, ale 380 zacinala mit navrch. Spotrebu mela taky vyrazne vetsi nez 960. A casem se vysplahala na tech 10% v prumeru nad 960, s tim, ze jsou hry, kde dava i 20-30% nad.

Vysvetli mi, proc v pripade, ze hrajes 2-5let stare hry, tak resis vubec vykon u neceho co je 1070/56? Vzdyt ta karta ma vykonu aleluja na tyhle tituly. Prave proto, ze nekupujes kazdy rok novou kartu (ja taky ne), tak je 56ka tim padem zajimavejsi nez 1070, protoze je tu dobra sance, ze ti zastara pomaleji. Veka v Referecnci ma uz dneska cca 5-10% lepsi vykon nez 1070FE (Viz velke srovnani na linku co jsem posilal). AMD samo slibilo, ze ten vykon bude rust. Tudiz neni to jen mozne opakovani historie (380, 390) ale mas to dokonce prislibene. SPotreba 56ky taky neni zadna tragedie. Druha vec je Undervolting te karty, ktera v titulech, co ji jdou je schopna i nejen dorovnat, ale i prekonat 1080FE. Viz https://www.hardwareluxx.de/index.php/artikel/hardware/grafikkarten/4408...
Redmarxi, bud preci trosku flexibilni v tom nazirani.. :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jenze tu GTX1070 mam uz pres pul roku a kdybych zbytecne necekal jak se situace vyvine, tak jsem na ni mohl hrat uz rok. Zase ale jsem kupoval uz ve chvili, kdy sla cena dolu, tak jsem neco usetril.

Takze ted jsem stejne jako hodne dalsich lidi v pohode a pristi rok bude Volta. Bud prinese vykon hodne nad Pascalem a teda i Vegou a pujdu zase obmenovat nebo to NVidia take nezvladne a nakonec se ukaze, ze Vega nebyla spatny kauf ani pro ty, kteri budou kupovat az ted do prichodu Volty. Blby je, ze teda to, jestli bude nakonec Vega v budoucnu dobra karta ma ve svych rukou spis NVidia (podle toho kolik navysi u Volta vykon a kdy je vyda) nez AMD.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ale tak jasne, ze pokud 1070 vlastnis, tak nema cenu prechazet na Veku. To preci ani nebyl smysl tehle diskuse. 1070 je skvela karta a NV ji tu mela o rok driv a to se pocita.
Pokud se ale nekdo dneska rozhoduje jestli koupit 1070 nebo 56 a nema specificky duvod proc prave jit do 1070, tak 56 bude vyhodnejsi volba .
:)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Všichni kritici Veky jsou malomyslní hejtři. Je to karta s budoucností, za pět let pojede jak víno!

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

proc az za pet let kdyz uz ted "frci"

a co si mam predstavit pod pojmem "pojede jak vino" ????

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Tipl bych si, ze on to nevi. Proste fanousci AMD zrajou jak vino, tak chtel zapadnout, aby si tu nevyslouzil urazky jako se to obcas stava me, tak proste to napsal taky. Popravde take obcas pisu, ze AMD grafiky zrajou jak vino, ale nezabira to, AMD fans videj muj nick a to je na ne jak rudej hadr pred oblicejem a nic nepomuze, at se vnucuju sebevic. :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

dyť to byla jasná ironie :-))

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

jenomze redmarx je slabomyslny retard

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.