Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Příští generace Radeonů bude 2,5× lepší

Jen aby neplatilo 2,5x jasnější == 2.5x více vyzářeného tepla :) Ale to myslím nehrozí.

+1
+23
-1
Je komentář přínosný?

"Hledat v tomto vyjádření informace o příští generaci grafických karet může připomínat snahu o výklad slova božího" To jsem ještě neslyšel :)))

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Ale v ateistickych kruhoch je to velmi pekne a trefne prirovnanie.

V ovela retardovanejsich ezoterickych kruhoch by sme mohli povedat "...může připomínat snahu o výklad buducnosti na zakl. vestania z krystalovej gule ci kariet ci na zakl. numelorogie alebo astrologie".

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Neměl jste u toho druhého na mysli "ve skeptických kruzích"? Jinak ta analogie nedává moc smysl.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

BTW AMD dneškem zlevňuje celou řadu 300 včetně Fury - například Fury X o 60$ Nano o 80$ atd.
Po vydání ovladačů Crimson, je to tedy již podruhé v tomto týdnu, kdy AMD zlepšuje poměr cena/výkon svých karet. K tomu ještě release 380X. Co na to Nvidia?

zdroj:
http://wccftech.com/amd-r9-fury-x-nano-price-cuts/

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Asi to nemá zapotřebí.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

NV nema problem s prodejnosti svych karet nebo s tim, ze by ji hrozil krach, narozdil od AMD.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Krach jí samozřejmě nehrozí, ale s prodejností PC hardwaru mají problém všichni výrobci - všem prodeje klesají. Nvidia před časem spojila finanční výsledky z prodejů desktop karet s finančními výsledky prodejů z profi sféry, aby nebyl pokles příjmů z desktopu tak markantní.

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Jasne ze klesaji, kdyz vykon nestoupa kdo by to kupoval? Realita je takova, ze tam, kde si pred 15ti lety musel chte nechte vymenovat HW co rok ci dva si dneska vpohode vystacis s HW 5 i 8 let starym, aniz by to nejak zasadne omezovalo to, co muzes delat.

Co se pak GPU tyce, tzv stredni trida (o lowendu ani nemluve) do nejakych 6kKc je mrtvola, kdo by kupoval kartu, ktera je stejna nebo mozna i horsi nez ta, kterou ma v CPU? Realnej smysl maji karty az tak od 8k+. Jenze pokud takovou mas, a neni ji zrovna 10 let ... a i s tou desetiletou si jeste lecos (respektive prakticky vse) zahrajes.

Proto vsichni zoufale doufaji ve 4k ... protoze to je teprve neco, co realne ty starsi karty odepise. Jenze zase, proc by si to kdo porizoval? Na LCD velkym 20-30"? Nesmysl ... na praci mozna, vejde se vic veci, ale na to zase netreba GPU za stovky $.

A tady je pak pro NV obrovskej bonus prave to, ze narozdil od ATI oni svoje karty prosadili jako prumyslovej standard, davaji k tomu odpovidajici support a nikoho nezajima, ze ATI je treba v leccems lepsi HW.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Souhlasím s tím, že jedním z důvodů klesajících prodejů je stagnace výkonu (i když u grafických karet se stále posouvá a mezigenerační kroky nejsou zrovna zanedbatelné) a souhlasím i s tím, že leckomu stačí integrovaná grafika. Ale tvrzení, že segment do 6-8k je mrtvý z důvodu integrovaných GPU, je nesmysl. V současnosti není na trhu ani takové iGPU, které by mělo výkon pomalu čtyři roky starého Radeonu HD 7750 a teprve za rok a půl přijdou integrované grafiky s výkonem dva roky starých konzolových (tzn. na úrovni HD 7850, které budou na jaře taky čtyři roky).

Současný trh s integrovanými grafikami by neměl segmentu nad ~3k vadit. Tam spíš chybí motivace produktem. Nvidia pro tuhle cenovou relaci nemá žádný produkt krom GTX 750 (Ti), které v novějších hrách došel dech a AMD má recykláty Pitcairnu, které jsou sice výkonnější, ale člověk, který si koupil původní před 2-4 lety, si ho znovu nekoupí. Navíc tito lidé nekupují kartu na rok a ani nemají high-end CPU, takže by nejspíš ocenili akceleraci HEVC, kterou v tomto segmentu nemá ani Nvidia, ani AMD. Myslím, že výrobce, který první nabídne 16nm čip s podporou HEVC, výkonem, který se alespoň bude blížit dvojnásobku GTX 750 Ti a cenou kolem 3-3,5 tisíc, nebude mít o zákazníky nouzi.

+1
+16
-1
Je komentář přínosný?

"V současnosti není na trhu ani takové iGPU, které by mělo výkon pomalu čtyři roky starého Radeonu HD 7750 a teprve za rok a půl přijdou integrované grafiky s výkonem dva roky starých konzolových (tzn. na úrovni HD 7850, které budou na jaře taky čtyři roky)."

zdravím, odkažte mě prosím na nějakou plánovanou integrovanou grafiku blížící se výkonu diskrétní HD 7850. Moc se v těch výhledech neorientuju. To není pokus o trolling - uvažuji o koupi samostatné grafiky, ale pokud bude něco takového, tak si rád počkám.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

<i>Co se pak GPU tyce, tzv stredni trida (o lowendu ani nemluve) do nejakych 6kKc je mrtvola, kdo by kupoval kartu, ktera je stejna nebo mozna i horsi nez ta, kterou ma v CPU? Realnej smysl maji karty az tak od 8k+</i>

V tom s Vámi nemohu souhlasit. Za 6500,- lze pořídit GTX 960:
http://www.heureka.cz/?h[fraze]=GTX+960

Žádné APU se jí výkonem neblíží ani náhodou a 4G dedikované ramky také APU nemají. Je pravda, že teprve od 8k+ se dostáváme do vyššího segmentu, ale i jako řekněme lepší mainstream je GTX 960 víc než dobrá.

Sám hraji na eVGA GTX 660 FTW a nemám s ničím výkonové problémy. Pokud GTX 960 není pomalejší, tak s ní nikdo nebude mít (vyjma nějakých Ultra nastavení...) problém.

A dle testů pomalejší než GTX 660 tedy není, např. Passmark:
http://www.videocardbenchmark.net/high_end_gpus.html
GTX 960 - 5973 bodů
GTX 660 - 4118 bodů

Takže s výkonem těch APU jste to "krapet" přehnal.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Ať už je pravda jakákoliv, mně to přijde vtipný. Jak tweety od lidí z AMD, tak No-Xovo dešifrování :)

+1
+15
-1
Je komentář přínosný?

Prosim jak je to s generaci architektury CGN:

-Tahiti > CGN1.0
-Hawai > CGN1.1
-Tonga(R9 285 - Delta komprese) > CGN 1.2
-Fury > CGN 1.3

Tudiz novy produkt bude spise 5 generace CGN, pisu spravne? kdyz ne prosim opravte mne a upresnite detaily, dekuji.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Fury se řadí do stejné generace jako Tonga (někdy má navíc psané „+“ kvůli drobným zlepšením co do řadiče a multimédií, ale ISA se neliší).

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

no-X pekne dekuji za doplneni informace.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Jen aby to nebyla maximalní propustnost pamětí. Pak už jen záleží s čím starším to porovnávali.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.