Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Proč se budou data z MegaUploadu mazat?

"Velké části veřejnosti, které po těle neroste vlna.."
To je výborný! Kam vy na ty formulace chodíte? :-D

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

a tam co po tele neroste vlna probiha po celem tele mraziva vlna a naskakuje husi kuze...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mi to skoro připadá, že někdo chce, aby ta legitimní data vymizela. Aby před soudem představili vzorek zaprotokolovaného nejpirátštějšího obsahu a uživatelé, aby pro svá tvrzení o tom, že server používali v souladu se zákonem, neměli žádný hmatatelný důkaz.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

No aj mna napadlo, ze ked nebude dokaz, tak sa lahsie presadi dokaz pozmeneny. Teraz by maly vsetci co maju otvoreny ucet u Megauploat-u po vymazani dat zazalovat za znicenie dat. Co tak moze stat fotka mojho dietata na dovolenke? fotka x nenavratna chvila x nemajetkova ujma = no asi nieco medzi 500 000 - 1 000 000 Dolacov za kus. Ups a ja tam mam asi 500 fotiek (to vymyslam).

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

že by se proti kopírovacímu monopolu začalo bojovat jeho bulharskými konstantami? To se mi líbí :D

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

A teď si představte, že bych tam měl fotky z Bulharska! :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

bulharsko * bulharska konstamta = a sakra asi by mi museli darovat celu ameriku :) nie len usa

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Ten clanok je trochu zmateny. V prvej casti tvrdi, ze data budu zmazane proste preto, ze hostingova spolocnost uvolnuje priestor, lebo MU nezaplatil, v druhej casti zastupca hostingovky vravi, ze ziadne mazanie 2.2. robit nebudu. Tak kto to teda a ako bude mazat? A kde je priestor na vyjadrenie prokuratury?
Bolo by fajn nenechat sa uniest osobnymi preferenciami a podavat uplne informacie, mate jedinecnu moznost byt jednym z mala medii, ktore o kauze dokaze informovat nestranne, uplne a technicky fundovane.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

+1 za poslednu vetu

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

čemu zase někdo nerozuměl?
"oznámení o tom, že data ze serverů, kde běžel MegaUpload, budou smazána, přišla od amerického prokurátora"

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

este jedna myslienka: ked bude pravoplatne odsudeny megauploat za to, ze poskytol sluzbu ludom a oni ju zneuzili na nelegalnu cinnost nemaly by byt odsudene firmi na vyrobu zbrani? ich vyrobky nie su tiez primarne vyrobene na trestnu cinnost ale zneuzivaju sa. A nikto nemoze tvrdit ze nesposobili skodu. Pokial viem, tak zbrojny priemysel nenesie vinu za jednotlivca.

Inac videly ste film POROTA? nie? pozrite si ho stoji za to.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Nemohu zahnat obavu, že stejně jako v případě švédského torentového vyhledávače the pirate bay i zde byl rozsudek napsaný již před zásahem policejního komanda. Dodnes nechápu, jak bylo možné v relativně domokratické společnosti odsoudit pouhý internetový vyhledávač torrentů.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Přesně tak, TPB i Megaupload jsou vykonstruované případy jak komoušský předem rozhodnutý soud s Miladou Horákovou.... už by někdo těm amíkům měl useknout prsty, nestačí jim vyvolávání vojenských konfliktů na blízkém východě, severní africe a kdo ví kde ještě všude..... prostě..... národ zmrdů.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Mýlíš se, Američané nejsou národ, ale směs přistěhovalců a trestanců, kteří tam bylo posíláni do věznic. Původní národ Ameriky byl skoro všechen vyvražděn kolonizátory, neboli nájemnými vrahy.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Ja si zas myslim, ze nic neni tak jak se na prvni pohled muze jevit. Zijeme ve spolecnosti ovladanou medii a ty nam servirujou to, co chcou a co je pro nas podle nich zajimave. Velka afera ohledne obriho TPB bude znit lip nez nejake pouhe danove uniky na nepriznanych ziscich z reklamy a podobne ...... btw, jak to vubec cele dopadlo?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Samozřejmě, že ano. Jenomže ti disponují daleko větším finančním kapitálem a jejich moc sahá až do nejvyšších kruhů prohnilé společnosti. Krom toho, že poté záměrně vyvolávají konflikty, aby se zbraně prodávaly, je na ně kdokoli krátký, krom jejich vlastního mocenského boje.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Má někdo představu kolik měl Megaupload serverů 100 nebo 1000?
Myslím, že severy nechali na pokoji, protože kdyby to rozpojili tak už to nikdo nedá dohromady. V hostingu jsou důkazy v celku v bezpečí.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

hlady „warezu“ -zkuste si to opravit

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To je přece v normální, zbavovat se důkazního materiálu svedčícího v můj neprospěch.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Ano, vůbec bych se nedivil, kdyby programátoři už při uploadu detekovali warez, nastavili mu nějaký interní atribut, a naprogramovali pojistku, aby při nenadálé události, rozpojení sítě nebo timeoutu nečinnosti sítě se všechno s daným atributem vymazalo. Třeba už se stalo během odstavení a tak je potřeba se zlikvidovat legální zbytek :-)
Už jsem to psal - rád přispěju na právníky pro hramadnou žalobu od legálních uživatelů, pokud bude nějaká sbírka. No a majitelé megauploadu na právníky jistě mají...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Hlavně Megauploud chtěl rozjet projekt kde bude umělcům s kterými uzavře smlouvu platit za to, že u něj umístí své výtvory. Hlavně to asi bylo příčinou proč si na něj došláply...

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

To máš jako s ropou, Saddám Husein chtěl ropu obchodovat za eura a tak si vymysleli obvinění že má zbraně hromadného ničení (chemické), záútočily na jeho zemi a samozřejmě se nic nenašlo, ale to už byl Irák "demokratizovaný"..

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

ja by som cloudom velmi nedoveroval, ma to velke rizika, napr clovek o sebe dava privela informacii, alebo ze o data jednoducho pride, ruky prec od cloudov :)

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Po tomto si na cloud neuložím ani dummy.txt... A už vůbec bych za to nezaplatil.
- Podobně můžou dopadnout i čeští uživatele Ulož.to, kteří si poctivě platí službu nad kterou nemají žádnou kontrolu.
- To si raděj nakoupím pevné disky, které když už nic, tak můžu dát do železného sběru :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ke druhému bodu - bylo by to ještě lepší, protože "skříně" disků jsou vyrobené nikoliv z železa, ale z hliníku (nebo jeho slitiny), takže bys na tom i možná něco vydělal :-).

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

No ja myslim, ze ve skladacce toho chybi opravdu hodne. Veskere veci ohledne megauploadu mi pripadnou stylem JPP. Vcera jsem si neco malo o te afere cetl (z oficialnejsich zdroju, dokonce primo nejaky originalni soudni spis jsem prolitl) a mam pocit, ze nejaky warez a filmy na megauploadu jsou pro ty obzalovane tim nejmensim problemem ..... muze se zdat divne, ze odstavili fyzicky server a na stranky dali ty loga FBI (to je vskutku zvlastni), ale pokud byl megaupload skutecne jako takovy nastrojem jejich kriminalni cinnosti, tak se to zastaveni da chapat (a je mozne, ze jedine v USA jsou schopni zablokovat domenu jako takovou). Jinak tem co neroste po tele vlna, musi byt zrejme, ze FBI (po vyctu vsech bezpecnostnich organizaci po celem svete, ktere se do akce zapojily a vsech obvineni ze vsech tech statu) v tomto pripade hraje nejspis az nejake ctvrte housle a mozna byla uzitecna jenom pro zablokovani te domeny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

FBI nebo jiná USA organizace hraje výrazně vyšší housle - když si USA duply a jak sám říkáš, najednou spousta bezpečnostních organizací po celém světě se do toho zapojila a státy pod vahou smluv pak už jen vydaly obviněné (i když on to byl asi jenom Nový Zéland). MegaUpload totiž vadí jenom Státům, jiná země žalobu nepodala.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.