Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Procesory Skylake se ohýbají, Intel ztenčil konstrukci

Tak to co máte na fotkách je zničenej procák při montáži... to víte špatně cvičená opička občas udělá chybu :D

+1
-43
-1
Je komentář přínosný?

to je tvoje CPU orangutane?

+1
+25
-1
Je komentář přínosný?

dawe - otevri oci a hled na podlozku, ja videl odtrhnuta jadra, spalena nebo polamane piny u procesoru ale toto dnes zhlizim prvne, ze se procesor za ne male penize vohne jako cokoladova tycinka, jasne setreni na strane Intelu, muze na novej rok rovnou vydat druhou revizi procesoru generace Skylake a to jenom proto ze si nekdo v Intelu nadelil o vanocich stedrejsi odmeny, za tohle by mel fakt nekto letet s botou zapichlou ve sve prdeli z Intelu.

+1
+37
-1
Je komentář přínosný?

tohle je kravina ohnou se jenom růžky víte jak vůbec ten procák dosedá do socketu ??? procák je zníčen při montáži špatně dán do socketu a basta

+1
-38
-1
Je komentář přínosný?

:-D prej a basta :-D no stalo se to hodně firmám nejen lidem takže to asi bude problém a né basta ;-) No občas se šetření nevyplácí. A nebo je to nově vynalezené kurvítko tak jak v jiných výrobcích.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Niekedy sa pozri ako boxovaný chladič ohne základnú dosku. Najextrémnejší prípad som mal, že ju po čase ohol, tak, že PC prestal fungovať, lebo hoci bola ramka správne zaistená, doska bola tak prehnutá, že v strede mala piny už von z pätice. Nepomohlo ani to, že bola prišroubovaná na všetkých stĺpikoch.
Ak je plech so spodu dosky pod procesorom mäký a telo procesora tenké a krehké, kľudne ho zlomí. A keď bude na ňom pol kilový chladič.. už sa teším...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak si věřte čemu chcete ale já viděl tako zníčené rohy jak na 115X ne skylake, 2011, 1366,G34, a vždy to bylo chybou, že tam někdo dal ten porcák blbě.... nazdar

http://postimg.org/image/hhnmezki5/

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ak je to vaša zbierka, tak asi viete čo hovoríte, ale zlomený tam nevidím ani jeden.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Pár Procáků mě rukama prošlo a určitě v té kupě je i nějaký s ohnutýma rohama...

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Hoši a mám to vysvětlení procák byl blbě dán v socketu a byl zavřen kovovou sponou když se podívaté na fotky tak roh procesoru kde není zámek začíná ohybem od cca 6-7 řady plošek a na straně kde je zámek ohyb cpů začína 9 řadou plošek takže byl dán ke straně a ZAVŘEN KOVOVOU SPONOU takže kde opička udělala chybu :)

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Lenze ty pises o typickych vynimkach ked to uzivatel proste svojou hlupostou ohol/znicil. A tu sa pise o tom, ze sa to zrazu ohyba velkej casti uzivatelov s neboxovanymi chladicmi.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Na procesorech Ivy Bridge setrili ze IHS nepajeli ale tam supli pastu a ted ztencili konstrukci, no to je hnus...
Stejne mi nedava smysl ze se samotny procesor ohnul v patici kdyz chladic je prisroubovan k patici resp. k desce takze pokud by se neco ohybalo tak bych spis rekl ze se ohne cela deska i s patici kvuli vaze chladice. Jak by se asi samotny procesor ohnul v patici pokud patice spolu s chladicem jsou uchyceni k desce?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Na mne to působí jako nerovnoměrný odpor pinů na desce - ale v takovém případě by zase bylo nelogické, aby se to projevilo jen při manipulaci s počítačem. Každopádně fotka procesoru s ohnutými rožky opravdu poukazuje na odpor pinů přesahující pevnost PCB.

edit: díval jsem se znova na fotky a vrtím hlavou, co jsem to kváknul o pinech - zvlnění je vždy u místa, kde procesor dosedá na plast patice:/

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co byste chtěli za ty prachy? I7 6700K za 10 tisíc a to není ani hiend socket. A protože nám to Intel dává tak levně, tak musí šetřit i na tloušťce. Může mi hloupému nějaký chytrý ekonom vysvětlit kde je neviditelná ruka trhu?

+1
+18
-1
Je komentář přínosný?

Hloupé je hlavně si dneska kupovat I7 6700K za 10 tisíc, když za ty samé peníze si mužete postavit výpočetní cluster z procesorů AMD.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

„Může mi hloupému nějaký chytrý ekonom vysvětlit kde je neviditelná ruka trhu?“

V tom, že se najde dost lidí, kteří to za ty peníze koupí.
Z pohledu spotřebitele by samozřejmě ten procesor měl být tak za pětistovku a i pak by někteří brblali, že je to moc, ale Intel to dělá proto, aby na tom vydělal.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Vážně? A který jiný ne-Intel x86 procesor má podobný výkon abychom si jej mohli pořídit jako alternativu? Jakou obranu má kapitalismus proti tomu, když se z jedné firmy stane technologický monopol?

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Intel poděkuje svému Lean manažerovi, který evidentně odvedl dobrou práci. Ušetřil 2USD na tisíci kusech a Ti co si nechali udělat sestavu na zakázku, dostali poštou rozštípanej cpu od chladiče.

+1
+33
-1
Je komentář přínosný?

Tak o 2 USD nizsi cena znamena o 2 USD vyssi marze... pro toho pana/pani jasne povyseni a par stotisic akci k tomu...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

u pitomcu to plati na 100%, ale ma tohle vubec Intel zapotrebi?
bohuzel situace je "celosvetove" horsi, setri se vsude, at to stoji co to stoji...
a AI vyhrava na cele care...
jeste ze zivnostnici nemusi povinne pouzivat SAP na predikci vyvoje a vyuzivat sluzeb min. jednoho MBI magora / dva+ by byli lepsi, pac vic hlav, vice rozumu.../

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

Neprijmuli nahodou v posledni dobe do vedeni nekoho od RedStaru? Zrovna jsem mel tu pochybnou cest s klavesnicema od nich, ktere sly ohnout dvema prsty. Intel byl vzdycky urcitou (drahou) zarukou kvality (dobre, az na P4), ale tohle jak z cinskeho shopu za dolar.

+1
+22
-1
Je komentář přínosný?

No to abych se začal zajímat o vodníky... mám oblibu v megachaldičích a jak na to oukám ty by nešly použít...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Cim dal se to s Intel-em vic a vic s prominutim sere, nejprv pasta sedivka, pote 4 jadra 8 roku na scene, dnes znizena velikost podlozky/substratu na kterem si zaklada pod procesorova jadra a grafiku, co bude dalsi? rovnou odpadavani pinu z procesoru? jadra bez IHS? jako dnes si mnou ruce jenom 2 typy zakazniku Intelu:

-majitele SandyBridge/u, poctive pajenych 32nm procesoru ktere sou preborniky v overlockingu
-majitele HEDT platformy kde se nedavaji na obetu veci ktere ruci za kvalitu

Skylake je jeden ukazkovy padelek za premrstenou cenu, opet 4 jadra, zbytecne DDR4 a tensi substrat, samozrejme pasta sedivka a 4K hype k tomu, ukazkovej vojeb zakaznika.

+1
+41
-1
Je komentář přínosný?

--- obsah odstraněn redakcí (urážky uživatele) ---

+1
-23
-1
Je komentář přínosný?

Copak, nekdo vyjadril nazor na tvou oblibenou firmicku, a ty nemas argumenty ? Sedni si na hajzlik, poplac si a pak komentuj... a jestli ti furt nic jineho nez nadavky nenapada, radsi drz zobak. Na tvy splasky uz tady nikdo neni zvedavej, vsichni sme jich videli vic nez dost.

+1
+14
-1
Je komentář přínosný?

Ty se nechováš o nic lépe.

+1
-12
-1
Je komentář přínosný?

co zas nest napsal? ale asi to muselo být silnější kafe než obvykle. A už i tak občas obdivuji co všechno mu tu projde...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Napsal jsem mu co si myslim o puvodu vyroby organu (parafrazujic jeho vlastni prispevek), kterym tady ty svoje dusevni zvratky pravidelne vyleva, respektive o tom davat intelu za vinu, ze nejaky pako posle pc s namontovanou jedeanapulkilovou noctuou postou.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

tak je fakt že už od začátku se píše, že by se neměly posílat PCčka s namontovanými mega chladiči protože je to schopné urvat úchyty a poškodit desky. + to dá rotum ten chladič drží na pár bodech a když je vysoký a těžký... Nicméně když se k tomu staví výrobce chladičů i Intel tak, že problém fakt je tak to asi nebude jen pár ňoumů... Podívej se o kolik je to PCB tenčí takže asi problém bude a já sem fakt fanda velkých chladičů

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

intel pouze sdelil, ze vyrobci maji jeho specifikace a je to na nich. to je fakt. ze se vyrobci vykaslali na specifikace a otestovani a akorat pridali 1151 do popisu, to je taky fakt. end of story.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Tohle neni noc noveho. Zadny odpovedny vyrobce sestav neposle postou sestavu s namontovanym chladicem nad 500g, notabene vezove konstrukce (paka). Jenze tyhle fabriky dneska bestpractise intelu evidentne nectou. Zrejme budou muset zacit.

+1
-18
-1
Je komentář přínosný?

... tohle se dela jedna tak, ze tech chladic se kotvi do case (treba i jen nejakou docasnou vlozkou), druhak se na bednu nalepi ze se smi dopravovat v nejaky poloze (naplocho), takze za pripadny zniceni muze vyhradne dementni dopravce.

A osobne si moc nedokazu predstavit mechanismus vzniku takovyhle "zavady", protoze ten procak uz po zacvaknuti spony sktu za normalnich okolnosti dosedne na plastovou hranu a piny zcela zatlaci dovnitr (jejich tlak je nicotnej, a slouzi jen k tomu, aby mely kontakt).
Tohle vazne vypada spis na to, ze nejakej umelec nasadil ten procak mimo skt, a pak to dotah chladicem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tak to je mazec, dneska už se ojebává úplně všechno. Jako nic bych neřekl kdyby Intel drtila konkurence a on by musel jít s cenou hodně dolů a šetřit kde se dá, ale při jejich přemrštěných cenách to skutečně nedává smysl. Řekl bych, že zkoušejí, co všechno zákazník snese.

+1
+39
-1
Je komentář přínosný?

a není sám bohužel...+ prakticky všude jsou kurvítka tak aby výrobek vydržel max dobu záruky...

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Co to ma zase byt za ptakovinu? Kazdemu s IQ vyssim nez ma uzena makrela musi byt naprosto jasne, ze v CPU socketu neni nic, o co by mohla vnizknout takovato deformace procesoru.

Muze nastat jedinym zpusobem - procesor se tam da nakrivo nebo otoceny jinak nez ma byt a utahne se. Neexistuje zpusob, jak by se tohle mohlo stat kdyz se procesor spravne zasune do socketu a nasledne na nej dotahne chladic - neni tam nic, co by roh cpu tlacilo nahoru, nepusobi na nej zespoda zadna sila krome nepatrneho tlaku pruzinek socketu.

A namontovani nakrivo se da zlomit roh jakehokoliv procesoru, ale to enni problem vyrobce.

+1
-21
-1
Je komentář přínosný?

To by platilo pouze v pripade ze by byl pritlak rozlozen na celou plochu procesoru, coz neni (heat spreader je mensi) a kdyby ten tlak byl rozlozen rovnomerne, coz taky neni (zvlast pri doprave ne, pokud tam bude vetsi tezsi chladic). Mam to nakreslit, nebo si to predstavite sami?

+1
+17
-1
Je komentář přínosný?

Jenze ten procak ti dosedne na plast toho sktu, co na tom nechapes? Ty piny nikde nevycnivaji. Vidis ten ramecek uprostred? To je presne to, na co tlaci chladic, a procak na tom sedi, a proste vic dovnitr ho nezatlacis, ani kdyby ses na hlavu postavil, to bys musel utahnout chladic tak, aby prasknul cely MB.

Ostatne i to, ze sou piny ohnuty nasvedcuje tomu, ze byl CPU spatne nasazen, protoze jak chces ohnout neco, co nikde nevycniva. Sak si to vyzkousej. A nemusis ani nasazovat chladic, proste jen upni procak a zatlac na nej prstem .... a nic ani se nehne.

Ten procak vazne nedoseda na najakou minihranu kolem, proste celou plochou zatlacis piny dovnitr a jediny hypoteticky misto kde mis ho moh protlacit je prave ten stred, ale ten je asi tak 1/2 proti plose toho plechu na kterym sedi chladic.

Proto jak sem napsal vejs, si nedovedu predstavit jinej mechanismus, nez spatne nasazenej procak. A mimochodem, Skt A AMDcka byly keramicky, nemely zandej plech a davaly se na to taky klidanko 1kg a vetsi chladice.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

tohle miluju.. kdo dokaze problem chapat v sirsich souvislostech nez ja musi byt zakonite idiot - brilantni logika

pritlak na CPU neni rovnomernej po cely plose, tlak je vyvijenej jen na IHS kterej se opira jen o cast substratu.. proti tomu pusobi piny a je logicky ze pokud je substrat moc tenkej, muze dojit k nepatrny deformaci.. v okamziku kdy k ni dojde uz tlak procesoru na socket neni dokonale rovnomernej protoze substrat neni dokonale plochej.. v dusledku toho je na nektery piny vyvijeny vyssi tlak a ty se zacnou deformovat.. naopak v mistech nizsiho pritlaku deformujou piny PCB procesoru a deformace se dal prohlubuje

jestli to porad nechapes, poloz si na vysokej koberec ctverecek z papiru, zatlac na nej vanocni ctvercovou vykrajovackou na cukrovi a pak muzes premejslet, proc se papir prohyba uplne stejne jako ty procaky na fotkach - rohy a prostredek nahoru, kdezto cast na kterou je vyvijen tlak dolu

+1
+24
-1
Je komentář přínosný?

Dneska jsem zklamanej, tak moc jsem se těšil na petrův koment o tom jak mu těch úplně hrozně poruchovejch krámů prošlo rukama už několik set a ono nic :( Asi se to nehodí když to není o něčem od AMD.

+1
+9
-1
Je komentář přínosný?

to Petr22: Je vidět že neznáš nic....ale vůbec nic jen reptáš jsi kulišák a provokatér,Ty jsi nikdy neviděl desku od Intelu když na ní dotáhneš (namontuješ)chladič stačí BOX jak je ta deska prohnutá????Jsi opravdu tak hloupý nebo jen nevíš o čem píšeš??

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Smontoval sem tisice PC a prohnutej MB sem vzivote nevidel ... zeby proto, ze se to utahuje proti spone z druhy strany a MB ten chladic defakto vubec nedrzi? Aha, to by nekdo musel mit paru jak to funguje.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Petre, musis docist jak to vzniklo. Samotny staticky pritlak tohle samozrejme nevyvola, ale pokud DPD s bednou svihne o podlahu, vytvori se takova paka, ze veze typu nejvetsi scythe nebo noctuy zdeformuji celou patici. Obcas praskne cela deska nebo taky vyskoci gpu z patice, to se stava pravidelne pri hrube manipulaci, a resi to pojisteni dopravce.
Ale psst, tady za to muze intel, tak fuj hurr durrrr.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Tak, kdyz rupne patice/mb tak se tohle samo stat muze. A pokud nekdo hodi bednu s PC z auta/vlaku ... tak na ni nemus byt ani nic poznat, kdyz dopadne naplocho, ale uvnitr se klido neco urvat muze. Proto viz vejs, se da dovnitr dat jeste vypln/kotva/... Tiskarny sou taky treba vsude zaaretovany, prave proto, ze se pocita stim, ze to nekdo bude hazet.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Nejdriv nahradi logicke a spolehlive PGA-ZIF tim divnym LGA, ted jeste udelaji procesory placatejsi ...

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tiez som pisal na podporu Scythe ohladom tohoto problemu. Po troch dnoch mi odpisali ze sa ospravedlnuju ze odpovedaju az po takej dobe, a ze nebudu posielat novu sadu skrutiek, ale poslu 4 podlozky. Tie by mali zakladnu zdvihnut a znizit tlak. Ci to pomoze, kto vie. Kazdopadne tiez mi dali vediet ze teraz maju vela ziadosti a nevedia kedy presne mi to poslu. V prilohe tiez zaslali pdf kde je navod ako ich pouzit na paticu 1151.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Je zajímavé, že se to projevuje u jiných, než intelovských chladičů. Mám tomu rozumět tak, že výrobci chladičů nebyli dopředu obeznámení s přítlačnou silou atd.?

+1
-22
-1
Je komentář přínosný?

Mám tvému příspěvku rozumět tak, že neumíš číst a prohlížíš si jenom obrázky?

+1
+27
-1
Je komentář přínosný?

njn dneska jak to ma vic jak tri radky tak se to necte, pozoruju to kolem sebe je to jako civilizacni nemoc napric generacemi.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Komentář Intelu k celé kauze: "Nebojte, Kabylake už bude v pořádku."

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

Koukám, že u Intelu taky dělají "zlepšováčky". A co se týče stejné specifikované přítlačné síly jako u starých CPU tak mám podezření, že ten líbesbríf dělala v pátek odpoledne, před odjezdem na haciendu, nějaká blodýnka stylem Ctrl+C/Ctrl+V. ☺

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Tipujem ze v Apple uz zalarmovali vsetkych pravnikov a zvazuju sudny spor s Intelom.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Taky me to napadlo jestli apple uz nema patent na ohybani neohnutelnyho

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ještě že se to nestalo AMD. To byste páni diskutující už pro něj kopali hrob

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Přesně stát se to u AMD tak se tady roztrhne pytel s chytrákama že to nezastaví nikdo....věnuji se IT dost dlouho na to abych věděl že za to že jsme si mohli dovolit postavit PC za rozumné peníze a hrát a běhat po netu a vůbec tak všechno kolem vděčíme hlavně rivalitě a konkurenci od AMD jinak by se nám zle vedlo....a to byl můj první procesor od Intelu a byl kouzelnej jenže pak.........předražený krámy s děsem v očích jsem pozoroval jak AMD Athlon XP 1400+ fičel ¸3× lépe a rychleji než Pentium 4 na 2GH to byla pro mne životní lekce.......a co se děje dnes je katastrofa ...kdo někdy pracoval na Atomu tak ví o čem je řeč......už jen ta ostuda a drzost to dát do prodeje jako Procesor .

+1
+11
-1
Je komentář přínosný?

Holt někdo musí prošlapat i ty špatné cestičky, jednou je to Intel s Pentiem 4 a Atomem, podruhé zas AMD s Bulldozerem.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Nevim co mas proti Atomu? Z3735f mam v malym notasu Asus TA205x a s klidem muzu rict, ze je to nejlepsi, co jsem z IT za posledni leta dostal do ruky... Je to lehky, ma to vydrz, na maily, internet, filmy, proste normalni pouzivani plus konfiguraci switchu a ruznych nasich IT konzoli je to plne dostacujici... Stoji to pakatel a zvladne to relativne v normalnim provozu vsechno... A diky tomu ze je to pasivni, muze to byt tyden na stavbe v bytu, kde se to vali v nanosu prachu a nic se tomu nestane... A to mluvim jako predchozi majitel Macbook PRO, kterej uz bych nechtel ani za nic... Predrazena hracka, ktera mimo hlina-designu nic neda a stoji nepatricne raketu... ATOM je na to co sezere, uzasnej svab..

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Asi bola rec o prvych Atomoch..

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

.. ale nesmi byt prodavan jako Celeron nebo dokonce Pentium. Co prijde jako dalsi 8 jadrovy ATOM prodavany jako i3 i5 nebo 16 jadrovy ATOM jako i9

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Atom ma svoje miesto ale uz ho predavaju pod oznacenim Pentium. To uz treba preluskavat ktore modelove cislo je ktory procak. To to sa mi nepaci.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"s děsem v očích jsem pozoroval jak AMD Athlon XP 1400+ fičel ¸3× lépe a rychleji než Pentium 4 na 2GH"

Teď tu o perníkové chaloupce prosím....

+1
-11
-1
Je komentář přínosný?

Je videt, ze moje strategie - nekupovat si soucastky, ktere nejsou na trhu dele nez rok, je stale platna.. Clovek nema chut delat zadarmo betatestera....

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

...jenze se stale se zrychlujicim cyklem spotreby, kdy zbozi ma cim dal kratsi zivotnost. se za par let stane, ze nebudou existovat ZADNE soucastky, co by prezily aspon rok :-(

+1
+8
-1
Je komentář přínosný?

Jenze po roce zjistite na dany vyrobek chvalu a uz nepujde koupit protoze se uz nebude vyrabet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Asi jsem blbej jak bulharská prostitutka, ale vždycky jsem měl za to, že LGA procesory by měly ležet na zeleně vyznačených místech na tomto obrázku (pochybuju že byl diit redakce, jinak se omlouvám)
http://cursed.cz/wp-content/uploads/2015/12/skylake_socket_pcgh.jpg
Rozhodně by neměl piny položit až nadoraz. Je to vidět hned na prvním obrázku. Přijde mi, že byla spíš chybně vyrobená patice a prostřední obdelník na kterém by měl procesor ležet a defakto tlačit proti chladiči byl nižší, než ty výstupky po bocích patice (střed byl více utopený než kraje) a proto došlo k prohnutí procesoru. U velkých chladičů by nemělo dojít k deformaci patice ani základní desky, protože mají z druhé strany o dost větší backplate, který by prostor kolem cpu měl opět držet rovně, bez prohybů. Je to celý divný.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

„Rozhodně by neměl piny položit až nadoraz.“
Ano, neměl. Problém je v tom, že v okamžiku, kdy bude procesor (substrát) dostatečně ohebný, se pod tlakem a váhou chladiče zdeformuje a může místy doléhat více, místy méně. Nejde jen o tlak chladiče vyvíjený na procesor, ale i o tlak pinů v opačném směru a v jiných místech. Možná jde o kombinaci ještě většího počtu faktorů. Zatím nic nenasvědčuje tomu, že by společný jmenovatel byl konkrétní model desky.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Boze ... si to vyzkousej, ty piny zadnej tlak nemaj, a zcela bez ohledu na to, jestli vubec tam nejakej chladic je, uz jen uchyceni CPU je zamackne do sktu. Pokud by ten procak mely rozlamat piny, tak by se musel zlomit uz pri zacvaknuti pojistky sktu. Zcela obez ohledu na chladic, protoze ten ho proste vic dovnitr nezamackne, to jednoduse nejde.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

skor by ma zaujimalo vyjadrenie, preco tak ucinili... setrili material? prirodu? ;) naleteli cinskemu subdodavatelovi! :D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ono nestačí že Intel zlikvidoval veškerou konkurenci na čež mu pravověrní AMD stejně kašlou...ale budeme sami na trhu a budeme ještě šidit věci který vyrobíme a budeme si mastit kapsu dál na úkor lidí kteří si náš produkt koupí......katastrofa mě se chce z týhle firmy zvracet už od dob Pentia 4 a to byl nejděsivější propadák kterej sem viděl tedy krom Celeronu......prostě ta firma se sežere sama vodzadu ....

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Osobne si myslim ze pravda bude niekde uprostred :-). Vzdy sa najde percento uzivatelov ktory tam ten CPU narvu blbo a dotiahnu chladicom a dolamu ho. No a teraz si pri tom vsimly ze je ale PCB tensie ako na predchadzajucej generacii, aaa hned pekna moznost to vyuzit (nie ze by si Intel za to nemohol sam, ako setrit na PCB pri tej cene CPU je uz fakt humus). Proste snubila sa blbost uzivatelov s blbostou Intelu.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Mno a sranda bude, az se zjisti, ze je to pevnejsi nez starsi verze, a ze slo jen o to, jak reklamovat vlastni blbosti rozlamanej procak.

+1
-9
-1
Je komentář přínosný?

Zdá se mi to drobet přitažené za vlasy.
Pokud si otočím fotku aby odpovídala tomu, jak byla základní deska vyrobena (o 180°), tak zjistím, že jsou ohnuty piny v pravé horní i dolní části. Takže by to muselo dostat facku směrem k pamětem, což je docela neobvyklá montáž desky. A druhá věc se mi trochu nezdá. Pod jakým úhlem jsou ty rohy zalomeny, tak by druhý konec CPU musel být pomalu mimo patici, nebo by se musela ohýbat i plechová škatulka na rozvod tepla. Tím nechci tvrdit, že problém neexistuje, ale tyhle konkrétní fotky budou mít asi i jiný součinitel...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Pokud se substrát procesoru skutečně tlakem ohýbá, tak Intel nebo někdo jiný prostě vyrobí odolný plastový rámeček, který se nasadí okolo heatspreaderu a tím se tlak chladiče rozloží na celou plochu substrátu.
V další generaci CPU se snad vrátí k silnějšímu substrátu, ale to potrvá měsíce, možná i rok.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

takze reseni ala apple? - zpevnovaci ramecek?

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

To potrvá nejméně 3 roky - kabylake, cannonlake. To už by byl Intel sám proti sobě, kdyby změnil patici už po roce. Protože i tloušťka substrátu je součástí specifikace patice, musí jí odpovídat hloubka těch vybrání.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Dva dotazy:
- Jak souvisí ohnutý procesor s tou ohnutou paticí na desce? Z fotek to vypadá, že se blbou montáží ohla patice a ta při přítlaku chladičem natvarovala procesor (že by to nemělo jít už je jiná věc)
- Nechystají se třeba dodávat SoC do iPhone? To by pak nebyla chyba, ale vlastnost ...

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Není to spíš chyba plastu socketu na desce? To je jediný co povolilo a způsobilo zalomení destičky procáku.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Právěže to spolu úzce souvisí. Pokud je destička CPU tuhá, roznáší rovnoměrně zátěž na všechny piny v socketu. Pokud tuhá není a je poddajná, začne koncetrovat tlak do bodu největší zátěže, ostatní body se nadlehčují až to nejzatíženější místo nevydrží, plast podlehne deformaci a destička se ohne.

Lze si představit jako molitanovou matraci postele. Na postel položíte velkou desku dřeva, třeba stůl nohama vzhůru. Po tom můžete chodit skákat a tuhost desky dreva vše roznese do plochy. Pak desku nahradíte něčím tenkým a ohebnějším. Rohy půjdou nahoru, zaboříte se do molitanu podstatně hlouběji, v horším případě při pohupování zlomíte říčku na které molitan leží.

+1
+3
-1
Je komentář přínosný?

Boha a co asi v tom prispevku pisu? To co ty tu na dou odstavcich rozvadis.

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Nenapsal. Napsal jsi, že to je chyba plastu v socketu. Ten plast sice povololil, ale chyba není v socketu, ale v rozložení zatížení na něj působícím.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Přijde mi dost divné, že se zdeformovaly piny na desce v rozích, když se ohnuly rohy směrem nahoru od nich (ale je to blbě vidět třeba jsou ohlé jen ty na tom zlomu). Taky si nemyslím že by to souviselo s tloušťkou spíše to bude složení a deformací vlivem rozdílných teplot...

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Co pořád řešíte za blbosti? podívám se fotky a hned je mi jasné proč je to tak doničené...
procesor leží a dotýká se vnitřního obvodu patice, kde jsou pouze malé vystouplé dosedací plochy,
Tj. rohy a středy. takže NE prosesor nestlačí piny nadoraz. příčina-slabý material procesoru, ten se tlakem zdeformoval a promáčkl více do patice. na leve straně více - praskly rohy a piny se v místě zamáčkly, hotovo. kdo to stále nechápe, neřešte to, nemá to cenu.
Mě spíš zajímá jak bude intel pokračovat, už tak předražené má procesory a navíc na tom šetří..idioti
to ted pořádně posrali. skylake jsem chtěl kupovat, ještě že jsem počkal, na takový šmejd mu seru.
když už šetří na pertinaxu, to už může balit a posílat v obalkách, už je jedno jak se cpu zničí..
taky nemusí vůbec lepit heatspreader, at jej pošle jen tak zvlášt, ušetřím si čas objížděním žiletkou.
na pastě taky kokot ušetří - kdo by chtěl takové blato.. teplota klesne nebude třeba tam rvát nějaké těžké měděné monstra. Samozřejmě se zárukou na matroš to nepujde že.. zazobaní "montéři" antitalenti by ho přivedli na mizinu. pro ně bych vymyslel duo-balení (jeden na zkoušku,druhý na ostro) No a potom bude třeba cena 5k za 6700k a všichni budou spokojení :-)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

lol, vetsi volovinu sem uz dlouho necet ... hosane, podivej se jak ta patice vypada, kdyby procak drzel za ty hrany, tak by prasknul naprosto kazdej zcela bez ohledu na material, pripadne by prasknul skt. Neexistuje totiz zpusob, jak bys neco takovyho udrzel.

Skt vypada tak, ze mas placatej procesor s ploskama a pod nim mas PLACATEJ skt, s dirama, ve kterych jsou pruzny piny. Kdyz tam tas procak a tou packou ho zajistis, tak pokud je tam spravne, tak celou plochou co na ni ma ty plosky dosedne na celou plochu co ma diry s pinama.

https://i.ytimg.com/vi/1R2L9tBTpPw/maxresdefault.jpg
Nebo
http://blog.npibrasil.com/wp-content/uploads/2015/03/10.jpg

Vidis to? Je to mrizka a v ni sou piny.

Zadna hrana o kterou by se procak moh zlomit smerem nahoru tam vubec neni, naopak, technicky bys to spis moh na hranach zlomit smerem dolu (treba tak, ze bys vrazil mezi chladic a procak sroubovak a zapacil)

A jak sem uz napsal, a jak tuposlavove zde nedokazou pochopit, chladic primarne tlaci na ten ramecek uprostred, na kterej CPU zcela dolehne. Takze by nejdriv bylo treba rozdrtit tlakem prave ten. Sekundarne samo na tu mrizku kolem, na ktery opet CPU zcela 100% sedi, pokud je tam dobre danej.

Abys ho zlomil tak, jak je to na fotkach, tak bys musel proste rozlomit skt, jinak je to zcela nerealizovatelny.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

=== obsah příspěvku odstraněn redakcí, vulgarity ===

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

" ty vole bez mozku"
hele ja chci takyy, a mne se to mazee :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Curaky jako ty si davam k snidani, prid.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

To že po ránu hulíš ptáky, je tvoje věc, ale tady jsi na špatné adrese slečínko.
ale jestli chceš tak ti ukážu jak se lechce proletíš aj bez letenky pokřupou ti lícní kosti s nosem, popraská ti kůže zbarvíš se do červena, brečet nestichneš ani nepoprosíš věř mi, když máš sanici nakřivo lidi jen tak divně kříčí není jim rozumět, za chvilku neuvidíš ani nepotřebuješ v bezvědomí..
kdybys byl tak hodný něco mi podepíšeš předem, ve špitale nežerou že jsi spadl ze schodů a fízlům se to blbě vysvětluje.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

itech a jako nac: oba máte ban. takhle pánové NE.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

A mimochodem, zjevne si vzivote odpajenej skt nevidel, takze si ti pajku vyndej z prdele a sundej si ho, a pak prid zvanit o tom, jak je tam pridelanej coz absolutne nijak nesouvisi s tim, jak se muze nebo nemuze zlomit CPU.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

o tvém amaterském vzdělání a inteligenci z tvých komentářů, si už hodně lídí udělalo svůj obrázek.
šance že existuje kretén, kterého nechají skládat počítače a který dá procesor nakřivo a ještě se mu nějakým zázrakem podaří na to narvat chladič a přehlédnout že nesedí narovno, je jak vyhrát v loterii.
K tomu všemu by musel předem ty rohy vzít kleštěmi a vůbec si nedovedu představit jak by ten compl pak rozjel, ty "elektricky zničená" spálená hlavo, už se prober! elektrotechniku jsi viděl maximálně v obchodě, od tebe bych si nenechal ani zapojit ventilator.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Šecko najlepší s tém pertinaxem.

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

je mi uprdele zda to je nebo neni pertinax je to izolant na ten zpusob, vic me nezajímá.
a příště se urač víc rozepsat at je ti rozumet bobe. nebo když maš na srdci kraviny, nepis vubec.

+1
-10
-1
Je komentář přínosný?

kulturní nedouku!

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

co to meleš? proč sem pleteš kulturu? ty by ses měl vratit do školy. najdi si ženskou a vyraz do kina nebo do divadla,když ti kultura tak chybi..hlavně souložit,pak ti to bude racionalněji myslet.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Ten itech je nějaké chabrus na nervy. Měl by si podle spisku páně Batisty omévat přirození vlažnou vodó.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

=== obsah příspěvku odstraněn redakcí, vulgarity ===

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já se tomu zasmál! :-)

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

to je hezké když se děti smějí

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Ale oni jsou cholerik. Takže Postřižiny asi taky neznáte, že...

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

sorry nemám čas hledat pro tebe ústav pro mentálně postižené, o to se měli postarat tví rodiče.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

A nejhorší ze všeho jsou trpaslíci. Ty potvory vám vlezou všude. A strašně rychle se množí. Já je chytám. Zrovna včera jsem chytil dva. Jednoho na vařenou bramboru a druhého na škvarek.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Mám v plánu kupovat i5-6600 s BOX chladičem. Je možné že se stane to prohnutí i u ORIGINÁLNÍHO chladiče co dodává INTEL nebo je to jen u ALTERNATIVNÍCH? Kolega si koupil i5-6600 BOX + GIGABYTE Z170-D3H a patice je teď zničená opálená asi se spojily kontakty a procesor je taky u dvou pinů opálený ale jestli je to tím tak to neví právě ze se mu tam ten procák nějak šprajcnul. Takže ted nevím jestli je to tím že to pozazil on tou montáží a nebo jestli je to instalací chladiče

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Kolega je dilina a zničil si procák i desku při instalaci a záruku mu neuznají fyzické poškození... jo a neboj znám ty dva japonce toseto a tosamo :D

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dík za odpověď i když sem se pořád nedozvěděl to že když dám na procesor boxovaný chladič jestli se to stane to prohnutí taky. Jde o to že při instalaci chladiče se taky na ten procesor vyvine větší tlak jelikož aby se BOX chladič zacvaknul do desky. Já sem se ptal na konkrétní věc a čekal sem že někdo odpoví k věci ale zatím jen blbeček s trapným vtipem to mě moc nepomůže

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

To poskodenie sa tyka hlavne tazsich chladicov pri preprave, alebo ked sa s nim nahle drbne o zem. BOX chladic urcite nebude vazit kilo, navyse bude pripojeny mensou silou. Bat sa nemusis. Navyse niektory vyrobcovia sa vyjadrili ze ich sa to presne netyka. A Scythe na svoje chladice posiela nejake podlozky ktore chladic nadvyhnu, znizia tlak, a teda je mensia sanca ze ich utiahnes nadoraz.

Osobne by som sa toho nebal a instaloval aj bez nich. Ale ked mi ich odoslu zadarmo, tak preco nie.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Děkuji za seriozní odpověď

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Zniceny elektricky => naprosto spatne nasazeny. S chladicem to nema nic spolecnyho.

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pořád mi nějak nejde do hlavy, proč tohle Intel vlastně udělal. Přijde mi, že tímhle se nedá nijak ušetřit ani na velkém počtu kusů. Změna ceny musí být vzhledem k marži prakticky nulová. Možná v tom byly nějaké technické důvody proč upravili Stack-up PCB, možná impedanční přizpůsobení, a to ztenčení byl tak trochu vedlejší efekt, jehož důsledky prostě jen úplně nedomysleli.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

konečně srozumitelná řeč. myslím že všechno se časem dozvíme.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Itech nechceš vyrobit nakí heky online ? třeba umym do vort of tenks dostaneš všechny tanki + jeden navyc. stacy my poslat moinecraft gift code

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.