Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Zájem o grafické karty je na bodu mrazu, prodeje klesnou až o 40 %

Asi použili nedostatečný počet kurvítek nebo byla vadná.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Když je to takhle napsané, tak jsem si uvědomil, že kurvítko je vlastně jediná součástka, u níž jsem rád, když v produktu selže :).

+1
+20
-1
Je komentář přínosný?

Ale kdepak…ventilátory odcházejí po pár měsících intenzivního chodu, a mnohdy to jsou uzavřené šmejdy, které schválně není možné promazat. Při běžném použití tedy 3-5 let. Jedna karta už taky při těžbě pěkně zasmrděla…

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

Mně odešla GTX 660 Superclocked od eVGA při běžném hraní... No ale dostal jsem za ni asi 10x tišší GTX 660 FTW s vyššími takty, takže pohodka.
(1072/1137MHz core, 2048MB GDDR5 at 6008MHz, 192bit wide bus)

Komu to takhle odejde bez záruky je ale v prd...

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Nedávno jsem kupoval AMD Radeon R9 270 od Gigabytu, abych si polepšil. Po zapojení karta začala ukrutně pískat, nedalo se u toho vydržet déle než pět minut. Nepomohlo nic, ani zapnutí Vsync, prostě smolík. Podle sluchu šlo o (možná) cívky na (určitě) napájecí kaskádě. Druhý kus dělal totéž. Takže spíš problém vidím v tom, že výrobci nepoužívají u nových karet buď dostatečně dimenzované, nebo dostatečně kvalitní součástky. Můžete doporučit dobrou sérii GK?

+1
+5
-1
Je komentář přínosný?

Osobne som celkom spokojny s MSI R9 270X Gaming. Nepiska a problem s "vytekajucimi" fanmi by uz mal byt vyrieseny.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Ja som si teraz kupil bazarovu R9 280X za 160EUR (4390Kč) este 18 mesiacov záruke a k tomu nový zabalený Fortron Raider 750W za 40EUR (1098Kč) a k tomu nový Xeon 1230 v3 za 198EUR (5434Kč) ,takže kedy keď nie teraz:)

+1
+10
-1
Je komentář přínosný?

Ha, ani ne deset minut, a už vás první závistivci downvotují. :D

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Na co 9999999999wattový šmejd když se za litr bude dát sehnat kvalitní zdroj?

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

"Bude" = buduci cas...?

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tento týden dorazí do ČR, nejpozději v průběhu příštího bych měl mít pár kusů na recenzi než dorazí všechno na sklad a půjdou do prodeje.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Muzes sem dat neco podrobnejsiho? Treba znacku, zda bude mit konektory pro grafiku, atd.

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

OEM dodávka Delta Electronics pro jednoho výrobce počítačů, 80 PLUS Bronze, 500 W (s potenciálem na mnohem víc), špičkové osazení, 2× 6pin PCIe + 2× 6+2pin PCIe. Jediná nevýhoda je výška 96 mm, tedy o 12 mm víc, než je standard. Do slušných skříní jako Chieftec, kde se dá i uvnitř pracovat, se to vejde, ze zbytku smetí co je na trhu a kam člověk horko-těžko narve i standardní komponenty do některých ano, ale spíš do méně.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

DIky, bohuzel pro me nepouzitelne na opravu starych PC, kde je vetsinou Eurocase.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Ty jsi jako dovozce do EU? Jestli ano tak je to dost odvaha. Protože nový právní výklad ministerstva k prohlášením o shodě je dost na palici. A to se nám ještě blíží povinnost 2011/65/EU (RoHS 2) pro další skupiny výrobků.

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Naštěstí ne, už to tady je. Každopádně, o co jde? Hodí se znát…

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Je to hodně složitá problematika a není ještě úplně sjednocen právní výklad. Ve zkratce dovážet cokoliv na síťové napětí nebo s Li-ION baterkami do EU zavání pro malou firmu velkým průserem. V jedné takové "malé" firmě pracuji (roční obrat asi 400mil) a museli jsem kvůli tomu jeden zajímavý projekt odpískat.

Když pominu odpovědnost za možné škody, RoHS 2 a jiné chuťovky tak je tu ještě zádrhel s tzv. "uvedením na trh". Dříve pod tímto pojmem bylo myšleno dovezení/prodání prvního kusu. Nyní je však právní výklad jiný. Uvedením na trh se myslí prodej každého jednotlivého kusu. Tahle drobnost má ale nedozírné následky u věcí které se vyrábějí delší dobu. Problém je ve zkouškách (EMC, bezpečnost, atd.) pro každou novou subrevizi vztažených norem.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Tahle byrokracie je tak zkažená skrz naskrz že to jen čeká až to někdo tvrdě dotlačí do nejvyšších pater evropské justice. Ale hned tak bych se nebál, že to místní tajtrlíci začnou vymáhat, sami tomu hnoji rozuměj jak koza brance. Navíc, dovoz čehokoli musí být konformní i se zákonem o odpadech atd. atd., tam je takových pí*ovin, že jim stačí ukázat prstem a u každýho něco najdou. Naprosto odporný mix bolševismu a korporátního fašismu, ale vohnouti tomu budou pleskat jak se máme skvěle. No, holt lůza, když maj hovno, tak všichni ostatní musí mít dvě, to by přece nešlo aby někdo svobodně podnikal a šlo mu to, žejo.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

No tak třeba ty odpady jsou celkem elegantně pořešit např. přes EEZ RATELA. Co bude větší problém je RoHS 2. Jsou signály že ČOJka to začne celkem tvrdě kontrolovat. Je to totiž dobrý způsob jak si naplnit rozpočet.

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Takže za chvíli jediná možnost bude si to nechat posílat z Číny v balíčku označeném jako dárek?
A to se jim tady říká komunisti, přitom jejich komunisti by se sem mohli jezdit dívat, jak vypadá socialismus.

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Já nevím, ale nějakého znárodňování výrobních prostředků jsem si tedy v okolí nevšiml. :-p

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Za nizkym prodejem grafickych karet vidim: 1. Zadne nove vydane api DirectX - od vydani 11 verze ubehlo 5 roku(win7-2009) co je vic nez dost a lidi byli proste zvykly kupovat si karty nove prave kuli nove uvedene verzi tohoto api(nativni-p) 2. Stale dostatecny vykon DirectX 11 mid-range karet jako Radeon HD 5770, 5850, 6850 totez u NVIDIE GTX 460, 470, 560 3. Bazarovy prodej: dnes neni problemem koupit si stredni nebo high-end verzi predchozi generace levnejc o vic jak 40-50% a pritom stale se zarukou(ASUS, Gigabyte, MSI). K tomu vsemu prichazi jeste 2 dulezite aspekty a to: A-api Mantle ktere dokaze dat vic FPS na grafickym hardware ktery je tu jiz 2 roky na trhu(Radeon HD 7000 Series) B-kvalita dnesnych her je strasne nizka a vubec nedosahuje naroku ostrilenych to hracu. Samozrejme ze sou v tom i penize, nezamestnanost je radici pakou prodeju a tez je tu letni obdobi.

+1
+19
-1
Je komentář přínosný?

Asi před třemi týdny jsem "zapékal" GTX 460 od ASUSu, a úspěšně. Sice by to už nové železo chtělo, ale nějak k ní mám citový vztah :) Navíc dnešní hry vážně nejsou moc náročné.

+1
+6
-1
Je komentář přínosný?

Tak nevim, nemuze to souviset i s tim, ze s kvalitou APU roste pocet uzivatelu kteri dedikovanou grafiku nepotrebuji?

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Počítají to vůbec AMD do prodejů? Intelu velkohubě ta integrovaná zobrazovadla ano…

+1
+1
-1
Je komentář přínosný?

Přesně. Běžný uživatel vůbec nemá potřebu si dedikovanou grafickou kartu kupovat.

+1
-1
-1
Je komentář přínosný?

Dobre popisane ako neni motivacia kupovat nove GK . Imho sam seba povayujem ya +/- priemerne narocneho hraca. Naposledy som upgraval po velmi dlhom case z HD 4850 na R9 270 hlavne kvoli BF4 (bola k tomu gratis) a aj tak to nehravam lebo je to nuda...

+1
-8
-1
Je komentář přínosný?

Když ono především není proc kupovat nejake nove grafiky, dokud stare neodejdu.
Bracha pouzival donedavna na hry moji byvalou 260GTX s 960MB pameti (tusim) a pustil na tom proste všechno. Vcetne kravin, jako Battlefield3 a podobne. Před nedavnem jsme ji vymenili a prodali a to jenom z principu, když jsem si rikal, ze uz je proste tak stara, ze uz snad sakra musí za chvili odejit :-))

Obecne pokud jsem si před 2,5 rukama koupil 690GTX, tak mi vydrzi ještě 5 let, predpokladam. Mozna bude nejaka 1-2 hry, které nepujdou naplno, tak si je pustim na nejake stredni detaily, když je vůbec budu chtit hrat, ale jinak se nebojim, ze by to nejak nestihalo. A takhle to je obecne s téměř vsema kartama, které nejsou v době prodeje uplny low end.

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Donedávna som fičal na AMD Phenom II X2 550 + core unlock a Gainward Geforce 8800GTS.
Bohužial Gainward zomrel po 6tich rokoch na starobu. Tak som si doprial nové PC. Vtedy ma stála iba grafická karta cez 10000 Sk. Dnes vďaka všelijakým coinom a chamtivosti sú výkonné karty za poldarma a zase mam na 5-7 rokov pokoj.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

novu grafiku si hned kupim:
musi byt odladena, pasivna, Nvidia, musi mat HW dekoder H265 HEVC

v sucasnej dobe mi staci pasivna GT430 :)

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Keď budeťe v buducnosti robiť testy mohli by ste testovať aj bzučanie karty pod záťažou.
Takto piští moja karta v 3D marku https://www.youtube.com/watch?v=Pjs6_o4u50c

+1
-5
-1
Je komentář přínosný?

Ty vysoké frekvence vyřeší stáří. :-D

+1
+2
-1
Je komentář přínosný?

Tak je fakt, že si říkám že bych něco s TrueAudio a Mantle vzal.... jenže i staroušek HD5870 zatím všecko stíhá a co by nestíhal, to vlastně nehraju :-D Takže vlastně upgrade.... proč? Už jsem na ty upgrady a výměnu střev asi starý....

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

schazi se nekolik faktoru

1 - sezona kdy se proste domaci HW neprodava
2 - nastavajici konec 28nm a ocekavani prichodu 20nm
3 - asi v tom ma castecne i podil onen bazarovej kauf diky tezeni coinu
4 - konzole, tech X milionu uzivatelu co si poridili nove konzole nejsou jen cisti konzoliste, ale jsou mezi nimi zrejme i lide co proste presli z PC ke konzoli atak nemaji potrebu dale upgradovat PC (vseobecne nove generace od desktopoveho PC upousti a bude se zameri jen na laptop nebo jeste dale jen na tablet, stale silnejsi pristroje typu Surface k tomu davaji stale vice duvodu, studenti jiz nepotrebuji mit desktop, ale je prone casto lepsim resenim laptop nebo prave tablet)
5 - APU a jejich lepsici se a lepsici se vykony s kazdou novou generaci
6 - nechut nekterych hracu z toho co vyvojari produkuji za sracky
7 - stale silnejsi trend handheldu, tedy i tablety a telefony kde se zacinaji postupne objevovat i stare pecky z PC dob minulich a i novejsi hry s odklonem od jinak bezne tableto telefonni produkce jednoduzsich her
8 - a v neposledni rade natom bude mit podil i zavadeni a cekani na nova API, to byli v minulosti v podani DX celkem velke stimuly pro koupi nove dedikovane VGA

+1
-3
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.