Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Letos se bude výrobcům pamětí a displejů dařit lépe

G.Skill RipjawsZ DDR3-1866 PC3 14900 16GB (4GB x 4) CL 9-10-9-28-2N 1.5V Quad Channel
Elpida, Nanya, PQI, Sharp, Panasonic... to je jen zlomek z firem, které v loni nějakým způsobem doplatily na přesycení trhu a nízkou poptávku po paměťových modulech a LCD panelech. Letos prý bude líp.

CH Wu, prezident společnosti Advantest Taiwan, která se zabývá testováním integrovaných obvodů, vnímá letošní rok jako velkou šanci pro výrobce LCD panelů/televizí a pamětí. Situace v obou branžích byla v posledních 18 měsících velice podobná, pro některé z firem až likvidační.

Wu se domnívá, že obě sféry se již odrazily ode dna a letošek pro ně bude výrazně pozitivnější. Pro výrobce LCD panelů a televizí bude hlavním tahounem nástup 4k standardu; trh s pamětmi pak vyčistilo ukončení činnosti některých výrobců a odklon dalších směrem k jiným oborům. 

Prezident Advandtestu závěrem popsal momentální situaci na trhu s mobilními telefony. Výrobci prý mají poměrně rozsáhlé skladové zásoby, takže jejich cílem pro následující dva měsíce bude čištění regálů. To koresponduje s ostatními zprávami, které potvrzují útlum produkce u většiny výrobců.

Tagy: 
Zdroje: 

Diskuse ke článku Letos se bude výrobcům pamětí a displejů dařit lépe

Žádné komentáře.