Diit.cz - Novinky a informace o hardware, software a internetu

Diskuse k Poskládejte si telefon Google Ara s Tegrou K1 od Nvidie

Vzhledem k tomu, že je koncept velmi universální tak se těším na x86 procesor a e-ink displej na čtení :)

+1
-2
-1
Je komentář přínosný?

Proc x86?

ARM je mnohem efektivnejsi a hlavne mnohem jednodussi. Kdyby intel x86 nedotoval, tak proti ARMu nema zadnou sanci.

+1
-7
-1
Je komentář přínosný?

Bejvávalo. Dnešní výkonné ARMy (A15)jsou +- stejně složité jako Atomy. Vývoj někdo zadotovat musí, u ARMu ho dotují výrobci chipů prostřednictvím licenčních poplatků.

+1
0
-1
Je komentář přínosný?

Dotovat je dolévat peníze do míst, která generují ztrátu. Atom je podle všeho v současné době nabízen výrobcům ultramobilních cerepetiček dost pod cenou (Intel jej dotuje ze ziskových odvětví). Jak jsou na tom výrobci ARM SOC nevím, ale těžké ztráty to asi nebudou, takže v jejich případě bych nehovořil o dotování - prostě si platí licenční poplatek (jeden z mnoha).

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Apple A7 má ~1 mld. tranzistorů, Ivy Bridge 1.4 mld. tranzistorů, mobilní chipy vcelku rychle dotahují desktopové co se složitosti týká.

+1
-4
-1
Je komentář přínosný?

ale apple a7 je soc, takže má v sobě mnoho dalších věcí, takže CPU může být ve výsledku klidně 1/4 toho, co má ivy bridge :-)

+1
-6
-1
Je komentář přínosný?

Mno, abych rekl pravdu, tak uz tak docela toto neplatí. Poslední dobou měl arm náskok v ceně a spotřebě. V ceně intel už konkuruje a ve spotřebě se mu také začíná docela dařit.

+1
+7
-1
Je komentář přínosný?

vse plati jen nekde, mam tu 2 Atomy v tabletech, a ano v benchmarkach je to super, jenze kdo z nas pouziva benchmarky? ...nikdo, a v realu je to proste horsi, staci si zahrat nejakou narocnejsi hru a ouha, spotreba? no tak vzhledem k podobne kapacitnim baterkam je to pro ARM zatim vyhra, nasledovano mam pri surfovani a pak sledovani videa, a ARM ma naskok dobrych 30-35% casu, jedine co se neda poprit je cena tech tabletu, je proste znatelne nizsi nez s ARM konkurenci

+1
+13
-1
Je komentář přínosný?

Musíte být trochu konkrétnější, když napíšete že ARMy jsou o 30% lepší, tak to je takové nic neříkající tvrzení, i mezi ARMy jsou rozdíly ve spotřebě a výdrži větší než 30%, třeba xperie jsou známe tím, že mají výrazně větší výdrž při stejné baterce.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

A vy zase nepište koniny. Taková Xperia P vydruží od rána cca 6:00 stěží do 16:00 kdy se vypne, naproti tomu takový iPhone, když má deny vydrží i 2 :-)

+1
-13
-1
Je komentář přínosný?

Spiš sem uvedl další příklad ukazující, proč je třeba být konkrétnější. :-) Větší výdrž při stejné kapacitě mají Zkové xperie, Z3, Z3 mini.

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

1)který atom?
2)který arm?
3)to, že nejsou cenově srovnatelné už je samo o sobě neporovnatelné ;) kdybys koupil stejně drahý arm tablet, tak se se spotřebou dostaneš možná i na horší hodnotu ;)

+1
+4
-1
Je komentář přínosný?

Pro psaní komentářů se, prosím, přihlaste nebo registrujte.